• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

konut kredisi yeniden yapılandırma.

canım ev ıkıncı el cunku soyle ben evı tanıyorum hemen bızım kose bası dun 06 ıle 10 arası evı gozetlesemde ısıkları asla yanmadı karsı daıre orada kımın yasadıgını veya satılık oldugunu dahı bılmıyor
ama perdesı vs herseyı yepyenı var
kıllandım bosanıuyorlarmı acaba :S
bosanıyorlarsa almak ıstemem o daıreyı

emlakcıyı arıyacagım bugun :26:

Hemen kötü düşünme ağlayanın malı gülene hayır olmaz evet ama zorla almıyorsun ki evi belki o parayla daha iyi ev alacaklar yada annelerine yakın bir yer tutacaklar herşey de vardır hayır Rabbim gönlümüze göre versin tüm kiracıların.. (:

Merhaba
Geçen sene bende konut kredimi yapılandırmak için bankama başvurdum ve yapılandırdım. Benden yapılandırma cezası ve yapılandırma dosya masrafı adı altında paralar aldılar. Bende bunların iadesi için ,hakem heyetine başvurdum ve aide kararı aldım banka itiraz etti karara ve mahkemede dava açtı, geçen hafta dava lehime sonuçlandı avukatım parayı yatırmazlarsa icra ile bankadan parayı alacağımızı söyledi. Eğer kendi bankanız kredinizi yapılandırmayı kabul ediyorsa yapılandırma cezası kesemezmiş, ödeseniz bile geriye dönük on seneyi alabiliyormuşuz. Son bir senede bu konu ile ilgili epey bilgi sahibi oldum isteyen olursa da yardımcı olabilirim.
Serpil Yılmaz

seryil35@yahoo.com

Merhaba
Geçen sene bende konut kredimi yapılandırmak için bankama başvurdum ve yapılandırdım. Benden yapılandırma cezası ve yapılandırma dosya masrafı adı altında paralar aldılar. Bende bunların iadesi için ,hakem heyetine başvurdum ve aide kararı aldım banka itiraz etti karara ve mahkemede dava açtı, geçen hafta dava lehime sonuçlandı avukatım parayı yatırmazlarsa icra ile bankadan parayı alacağımızı söyledi. Eğer kendi bankanız kredinizi yapılandırmayı kabul ediyorsa yapılandırma cezası kesemezmiş, ödeseniz bile geriye dönük on seneyi alabiliyormuşuz. Son bir senede bu konu ile ilgili epey bilgi sahibi oldum isteyen olursa da yardımcı olabilirim.
Serpil Yılmaz

seryil35@yahoo.com

merhaba,
çok teşekkürler bilgi verdiğiniz için, tebrik ediyorum ayrıca hakkınızı aramışsınız.
Peki iade tutarı ne kadar.
bende dava açmayı düşünüyorum, kredi kullanırken alınan 3500 TL dosya masrafı için. Ama tüketici hakem heyetindeki bayan tutar yüksek davayı kaybederseniz 900-1200 tl birde mahkeme masrafı ödersiniz dedi.

evet dosya masrafının iadesi için hakim kısmi olarak kabul ederse karşı tarafa vekalet ücreti ödemeniz ve bunu icrayaa koyarlarsa 600+200 tl birde bunların masraflarını ödemek zorunda kalırsınız. Kredi dosyanızda 3500 tl nin dökümü yapılmış mı neye kaç para ödediğiniz yazıyor mu? Avukatım yıllar önce bilirkişi atanmasını istemiş bilirkişi raporundan sonra dava açmış, bankaya birde vekalet ücreti ödemeden dosya masrafının büyük bölümünün iadesini almıştık. Sizde bence bir avukat vasıtasıyla dava açın.

evet dosya masrafının iadesi için hakim kısmi olarak kabul ederse karşı tarafa vekalet ücreti ödemeniz ve bunu icrayaa koyarlarsa 600+200 tl birde bunların masraflarını ödemek zorunda kalırsınız. Kredi dosyanızda 3500 tl nin dökümü yapılmış mı neye kaç para ödediğiniz yazıyor mu? Avukatım yıllar önce bilirkişi atanmasını istemiş bilirkişi raporundan sonra dava açmış, bankaya birde vekalet ücreti ödemeden dosya masrafının büyük bölümünün iadesini almıştık. Sizde bence bir avukat vasıtasıyla dava açın.

merhaba.
Aslında şöyle biz 2100 gibi bir dosya parası verdik. Ama biz dekontlara baktığımızda sonradan, 3500 tl masraf gözüktüğünü gördük ve bankaya döndük. İşte bir sorun yok normalde 3500 tl almamız gerekli idi ama biz iskonto uyguladık size gibi bir cevap aldık yani, 3500 alıp-1400 ünü iade etmişler. Bunun şimdi daha iyi anlıyorum Tüketici h. heyetine başvurduğumuzda işi yokuşa sürmekmiş niyetleri, yani riski ortadan kaldırmışlar. Biz vazgeçmiştik böyle olunca bu dosya ücretinden, şimdi siz olumlu sonuç alınca merak ettim. Ama şuanda durumumuz bir avukat ile işbirliği sağlayacak kadar uygun değil, sanırım biraz vakit geçmesini bekleyeceğiz.
çok teşekkür ederim size tekrardan.

Avukatıma danışın isterseniz öyle büyük paralar istemedi bizden, ne alırsak yüzde onunu alırım dedi, 1 senedir cidden de hiç para almadı icradan kazanınca içinden alıcak muhtemelen buraya adını adresini yazsam ona sormadan ayıp olur, siteye yeni üye olduğum için pm de atamıyorum en iyisi benim mailime mesaj atarsanız, mailinizi avukatıma yönlendiririm.

mail adresim: seryil35@yahoo.com

slm sevcan var mı bi gelişme ...gecen hafta ben gittim bankaya yapılandırmada cok fazla oranla oynayamıyorlarmış...0.89 dan verdi..biraz daha bekle dedii....siz naptınız yaptırcak mısınız

slm sevcan var mı bi gelişme ...gecen hafta ben gittim bankaya yapılandırmada cok fazla oranla oynayamıyorlarmış...0.89 dan verdi..biraz daha bekle dedii....siz naptınız yaptırcak mısınız

Bizde henüz beklemedeyiz.
Aynı bankadan yapılandırınca örneğin yeni kredi kullananlara 0,82 veriyorlarsa yapılandırmaya 0,88 veriyorlar. Bazen farklı bankaya taşımak daha mantıklı oluyor.
Ben biraz daha bekleyeceğim oranların daha da düşeceğini düşünüyorum.

çok ilgilenen yok ama ben yine yazmak istiyorum.
:)) merkez bankası yine faiz indirimine gitmiş konut kredilerinin 0,76 ya düşmesini bekliyorum :):8:

ben ılgılenıyorum cnm bız 2 yıl once 0,83 den 75,000 cektık 120 ay
faız oranları nekadar duserse kar edebılırız bız yanı kac olunca yapılandırmaya basvuralım

faız oranları nekadar duserse kar edebılırız bız yanı kac olunca yapılandırmaya basvuralım

şunda 0,83 ten aşağıda (0,78lerde) ne zaman isterseniz yapılandırabilirsiniz.
Ama düşecek daha da inşallah. Bekleyin daha fazla kar edin :)))

aaa bizde 2 sene önce 0,83 den çektik 70000 tl 120 ay. ben ziraat bankasından çekmiştim. geçen bankayı aradım dedim ben yapılandırmayı düşünüyorum. dedi yapılandırma %0,85 şuan sen 0,83 den almışsın eğer düşerse yapılandıralım. aslında benim niyetim 96 ayımı 60 aya çekip meblayı yüksek ödemek. valla bıktım ya öde öde bitmiyo en azından zamanı kısaltırsak daha iyi olur diye düşündüm. sizce yanlışmı düşünüyorum?

Ne biliyim :)))
Bi Allah razı olsun diyen yok :37:
Ayy Allahım bizde kedi gibi pusudayız, yılbaşından sonra daha da düşecek diye biliyoruz inşallah... :21:
ah canım benim allah razı olsun senden. ben sürekli topiği takip ediyotum ama yazmadım hiç.inşallah düşerde 3-5 kuruş kar ederiz

aaa bizde 2 sene önce 0,83 den çektik 70000 tl 120 ay. ben ziraat bankasından çekmiştim. geçen bankayı aradım dedim ben yapılandırmayı düşünüyorum. dedi yapılandırma %0,85 şuan sen 0,83 den almışsın eğer düşerse yapılandıralım. aslında benim niyetim 96 ayımı 60 aya çekip meblayı yüksek ödemek. valla bıktım ya öde öde bitmiyo en azından zamanı kısaltırsak daha iyi olur diye düşündüm. sizce yanlışmı düşünüyorum?

bızde zıraat bankasından cektık 0,85 mı verdıler ...

Back