• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

konut kredisi yeniden yapılandırma.

Allah size bağışlasın canım. Yoksa senin kızında eylül doğumlu mu? :))
Benimki de 2010 eylül doğumlu. Biz ikimzde özel sektördeyiz eşimle :( maaşlarımızda çok iyi değil...
napalım Allah sağlık versinde çalışalım.
Biz de ev işine para biriktiremiyoruz diye girdik şimdiyse iflhımız kesiliyor :1:
hakkınızda Hayırlısı olsun inşallah.
normalde 5 eylülde doğacaktı ama suyum azalmış sezeryanla 31 ağustosta geldi küçük cadı...napalım katlanacaz borçlara. ben ev sahibime kızdımda ev aldım 500 tl gibi kira parası istedi o dandik eve bende kızdım sana 500 vereceğime kredimi çeker evim için veririm dedim. en azından bi gün benim olacak:) başlarda sıkıntı yaşıycaz yapıcak bişey yok ama düşünseniz ya 4-5 sene sonra ödediğimiz para cerez parası gibi olacak...seninkide kızmı?

canım benimkinide bir hesaplıyıversene. 70000 lira çektik.24 ay 900 den ödedik. 120 ay toplamda. kaç para ana para kalmış olur. başka bankaya gitsem kar edermiyimki bu arada 0,83 den çekildi

canım 60945 tl kalan ana paranız.
:) biraz uçtum ama, 60 ay kullansanız 0,76 oran ile (ki daha da düşük olabilir çünkü 0-60 ay arası daha da uygun oluyor)
ayda 1268 tl ödersiniz. ve karınızda 12500 gibi birşey, bunun 3500 tlsini başka bankaya gidersen masrafa verirsin, kalır 9000 tl kar.

normalde 5 eylülde doğacaktı ama suyum azalmış sezeryanla 31 ağustosta geldi küçük cadı...napalım katlanacaz borçlara. ben ev sahibime kızdımda ev aldım 500 tl gibi kira parası istedi o dandik eve bende kızdım sana 500 vereceğime kredimi çeker evim için veririm dedim. en azından bi gün benim olacak:) başlarda sıkıntı yaşıycaz yapıcak bişey yok ama düşünseniz ya 4-5 sene sonra ödediğimiz para cerez parası gibi olacak...seninkide kızmı?

bende aynen aynen ev sahibine kızdımda girdim ev işine :)) düşüncelerimiz ne kadarda benzer.
Ever benimkide kız :) 7 eylül 2010 doğumlu.

:) biraz uçtum ama, 60 ay kullansanız 0,76 oran ile (ki daha da düşük olabilir çünkü 0-60 ay arası daha da uygun oluyor)
ayda 1268 tl ödersiniz. ve karınızda 12500 gibi birşey, bunun 3500 tlsini başka bankaya gidersen masrafa verirsin, kalır 9000 tl kar.

eee hatun muhasebeci olursa hesabıda şak diye yapar:))

yalnız bankalar yapılandırma yaparken normal faizi uygulamıyo..mesala faizler 0.79 iken benimkini 0.89 dan yapabilrizi dediler....yapılandırmada öleymiş sizin bankalarda da mı durum böyle...

yalnız bankalar yapılandırma yaparken normal faizi uygulamıyo..mesala faizler 0.79 iken benimkini 0.89 dan yapabilrizi dediler....yapılandırmada öleymiş sizin bankalarda da mı durum böyle...

evet aynen bizimkide böyle...

ben bunu bilmiyordum arkadaşlar.
neden böyle ki acaba.
moralim bozuldu şimdi.
6 ay önce 70.000 tl çekmiştik 0.98 faizle.
o.78 lerden filan yeniden yapılandırabilirim diye düşünüyordum.hatta eşim yarın bankalarla görüşecek tek tek.

sevcan arkadaşım senin hesapladığını görüyorum rica etsem benim durumumuma da bi baksan:))
bilgiler şöyle

haziran da 70.000 tl 0.98 faiz 8 yıl vade ile çektik.
1126 tl taksit ödüyoruz.bu ay hariç kalan borcumuz 67.700 filandı.
%2 kapatma cezası olacakmış.
şu an yüzde kaç faizle yapılandırabilirim ki.bir de yasak değilse banka adı da önemli tabi yazabilirsen:))

ben bunu bilmiyordum arkadaşlar.
neden böyle ki acaba.
moralim bozuldu şimdi.
6 ay önce 70.000 tl çekmiştik 0.98 faizle.
o.78 lerden filan yeniden yapılandırabilirim diye düşünüyordum.hatta eşim yarın bankalarla görüşecek tek tek.

sevcan arkadaşım senin hesapladığını görüyorum rica etsem benim durumumuma da bi baksan:))
bilgiler şöyle

haziran da 70.000 tl 0.98 faiz 8 yıl vade ile çektik.
1126 tl taksit ödüyoruz.bu ay hariç kalan borcumuz 67.700 filandı.
%2 kapatma cezası olacakmış.
şu an yüzde kaç faizle yapılandırabilirim ki.bir de yasak değilse banka adı da önemli tabi yazabilirsen:))

MERHABA EVİNİZ HAYIRLI OLSUN.
Evet aynı banka yapılandırmada fazla oran veriyor. O dönem ki faiz masraflarına istinaden sanırım.

kalan anaparanız 67000 tl olarak hesap yaparsak.
67.000 TL yi 0,78 oran ile 84 ay yapılandırırsanız aylık 1.101,00 tl ödersiniz.
67.000, TL ye 1.300,00 tl ceza ödersiniz, karınız da 10.000-1300=8.700 tl olur.
Dün eşimin arkadaşı 0,78 oran ile vakıf banktan çekti. :)

Kurumdan bir arkadaş 0,79dan cekti ziraatten. Çok karlıyım diyordu.

Edit;oranı düzelttim..

Son düzenleme:
arkadaşlar Konut kredisi kullananlar, yapılandırma yaptıkları taktirde ne kadar kar edecekler hesaplayabilirim.
kullandıkları tutar,
kaç ay ödedikleri,
birde oranı yazmanız yeterli.

bende bi kaç zamandır bu konuyu düşünüordum. çalıştığım için gidip bankayla konuşamadım. 2011 temmuz ayında 72 ay vadeyle 0,86 dan çekmiştim. benim karım olur mu ki

bende aynen aynen ev sahibine kızdımda girdim ev işine :)) düşüncelerimiz ne kadarda benzer.
Ever benimkide kız :) 7 eylül 2010 doğumlu.
evet.nerdeyse aynı zamanlarda hamile kalmışız hehehehe

9000 binlira iyi karmış ay bilemedim kendimi zorlazammı yoksa seneyemi bıraksam. seneyede faizler düşermi? yani her senenin sonunda bu faizler düşüyor galiba

MERHABA EVİNİZ HAYIRLI OLSUN.
Evet aynı banka yapılandırmada fazla oran veriyor. O dönem ki faiz masraflarına istinaden sanırım.

kalan anaparanız 67000 tl olarak hesap yaparsak.
67.000 TL yi 0,78 oran ile 84 ay yapılandırırsanız aylık 1.101,00 tl ödersiniz.
67.000, TL ye 1.300,00 tl ceza ödersiniz, karınız da 10.000-1300=8.700 tl olur.
Dün eşimin arkadaşı 0,78 oran ile vakıf banktan çekti. :)

çok teşekkür ederim canım.
Vakıfbank ın faiz oranı güzelmiş.
Eşim bugün dolaşıcak bakalım ne rakamlar verecekler.yazarım buraya.
Bir de bu ödediğimiz %2 lik ceza yasal mı.Yani sözleşmelerde yazıyormu ki.
MAlum sayfalarca imza attık ama okumadık ne var ne yok.zaten okunması da mümkü değil.
Dosya masraflarının geri alındığğından yola çıkarak artık her aldıkları paradan şüphe duymaya başladım.
Bir de ipotek fekki diye bi ücret varmı.Çektiğimiz krediyi kapatırken banka tapudaki ipoteği kaldırmak için istiyormuş.300 civarı diye okuyorum.
Bunu da geri alıyorlarmış itiraz ederek.
Bakalım bizden isteyecekler mi.isterlerse ve ödetmek mecburiyetinde bırakırlarsa dekontunu ayrıca alıp açıklama da yazdıracağım ki gün gelir hakkımızı ararken lazım olur.

evet.nerdeyse aynı zamanlarda hamile kalmışız hehehehe

9000 binlira iyi karmış ay bilemedim kendimi zorlazammı yoksa seneyemi bıraksam. seneyede faizler düşermi? yani her senenin sonunda bu faizler düşüyor galiba

Genelde düşüyor ama bu seviyelere çok nadir iniyor hiç riske atma derim ben. Vaden çok düşüyor. Aylık ödemene de çok binmiyor. Cezada ödemeyecekmişsiniz kaçırmayın canım.
Bizde şu %2 lik cezayı bulabilirse yapılandırıcaz :52: peşin alıyormuş adiler :D

Back