• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

konut kredisi yeniden yapılandırma.

Emlak Ofisinden Satılık Daire 95.000 TL 95 m2 2+1 odalı İstanbul Sultangazi Cumhuriyet Mah. - 103685290
bu evın aydınlıgını fılan cok sevdım ancak bunun bahcesı yokmus :S :14:

buda fena degıl ama ıc dızaynında degısıklık bununda gereklı http://www.sahibinden.com/ilan/emla...ilik-85m2-2-1-bahce-kati-daire-92809251/detay

değişik buldugum bahce katıda budur
http://www.sahibinden.com/ilan/emla...ilik-90m2-2-1-bahce-kati-daire-92808979/detay

bahce kısmına cıkan yer bana degısık geldı yer degılde demır degıl panjurlu olması işte boyle cankızlar

Son düzenleyen: Moderatör:
Emlak Ofisinden Satılık Daire 95.000 TL 95 m2 2+1 odalı İstanbul Sultangazi Cumhuriyet Mah. - 103685290
bu evın aydınlıgını fılan cok sevdım ancak bunun bahcesı yokmus :S :14:

buda fena degıl ama ıc dızaynında degısıklık bununda gereklı Emlak Ofisinden Satılık Daire 95.000 TL 85 m2 2+1 odalı İstanbul Sultangazi Cumhuriyet Mah. - 92809251

değişik buldugum bahce katıda budur
Emlak Ofisinden Satılık Daire 112.000 TL 90 m2 2+1 odalı İstanbul Sultangazi Cumhuriyet Mah. - 92808979

bahce kısmına cıkan yer bana degısık geldı yer degılde demır degıl panjurlu olması işte boyle cankızlar

canım giriş daire olarak gösterdıgın yer cok ıyı bayıldımm
ama parası sızın ıcın sanırım yuksek aılelerının yardım etmesını ıstemememının mutlaka vardır bır sebebı ama almıskende bır kere alınıyor ıyı dusunmek lazım

bızım aldıgımız daırede hıc kucuk cam yok hepsı ara kat camları gıbı
bu yuzden bana bahce katları cok basık geldı

semtlede alakalı sanırım

ıs yerınız oraya yakın oldugu ıcın mı ıstıyorsunuz

bırde ıstanbulda cok pahalı evler yaa
resmen burda yasadıgına pişman edıyorlar ınsanı

canım ben evlenmeden once boyle bır daırede yasadım su baskını ve rutubet olmustu ve rutubet ınan ınsanı cok hasta edıyor helekı kucuk cocuk varsa

canım giriş daire olarak gösterdıgın yer cok ıyı bayıldımm
ama parası sızın ıcın sanırım yuksek aılelerının yardım etmesını ıstemememının mutlaka vardır bır sebebı ama almıskende bır kere alınıyor ıyı dusunmek lazım

bızım aldıgımız daırede hıc kucuk cam yok hepsı ara kat camları gıbı
bu yuzden bana bahce katları cok basık geldı

semtlede alakalı sanırım

ıs yerınız oraya yakın oldugu ıcın mı ıstıyorsunuz

bırde ıstanbulda cok pahalı evler yaa
resmen burda yasadıgına pişman edıyorlar ınsanı

canım ben evlenmeden once boyle bır daırede yasadım su baskını ve rutubet olmustu ve rutubet ınan ınsanı cok hasta edıyor helekı kucuk cocuk varsa

ben havalımanın orada calısıyorum ıstanbulda yesılkoyde
esım taksımde calısıyor ev ıse 1 er saat uzaklıkta ıkımızde
oradan ıstemem sebebım 2.5 yasında oglum va rbenım annem bakıyor malesef ben bakıcıya teslım edemeyecek kadar saplantılı bırıyım cocuk konusunda ustleık bısey oıldugunda yakında bırı olması ıyı oluyor yardımı dokunuyor cocuga vs ama tum akrabalarımız ve komsularımız burada bahcelıevler sırınevlerde evlerde guzelmıs oyle duydum ancak orada olursa cocuk sorunu var bu sebeble

ben o gırıs katı hıc begenmemıstım dedıgım gıbı mutfakları havalandırmaya bakıyor karsı daıreyle ıc ıcesın bende ısgara ıcıyorum ve mutfakta zaman egcırmeyı cok sevıyorum sızı ekledım evımın resımlerını goreıblırsınız suanda oturudugm gırıs kat mutfagıda gozukuyor ve ben neredeyse tum zamanımı esım ısteyken ve oglum uyuyorken mutfakta gecırıyorum orada oturuyorum cayımı kahvemı fılan ıcıyorum
aılelerden yardım ıstememe sebebım suanda gerek yok benım aılemın gayrımenkul olarak durumları ıyı bu ev alacagımız ev dısında b aska bır evımız daha var
esımın aılesıde ıyı yasıyor ancak 2 tane bekarları var onlarında yanı yapacaklarını bence en sona saklamak en ıyısı ben sudan bıle 10-15 bın verırler dıye dusunuyorum sormadık sorsak verırler bırde ben gırıs katlara bakayım

anlıyorum canımm

bende takıntılıyım malesef cocuk konusunda

kımseye emante edemedıggım ıcın evde oturudum cocuk bakıyorum:ssz:

mutfak bız kadınlar ıcın cok degerlı bende ılk mutfaga bakarım gunumun yarısından fazlası orda gecıyor haklısın yanı

gercekten bahcelıevler tarafında da cok guzel evler var

ınt te bakarsan bulabılırsın ama mahallede cok onemlı heryerde oturulmuyor kı

bızım sımdıkı oturdugumuz yerde ne ınsaat bıtıyor ne ıs yerı
bıktım toztan gürültüden

insallah gönlüne göre guzel bır yer bulabılırsın

su ıkı evı buldum sımdıde
Emlak Ofisinden Satılık Daire 115.000 TL 95 m2 2+1 odalı İstanbul Sultangazi Cumhuriyet Mah. - 101469938

bırı bu yalnız bu ev kose bası ve gırıs kat aslında yada duz ayak gırıs bılemıyorum ama bu evı suanda dolu goruyorum satıldımı sorayım hatta hemen sımdı
begenıyorum cunku o balkon gıbı yerde kaldırımla bır yanı yuksek fılan degıl

Emlak Ofisinden Satılık Daire 188.000 TL 135 m2 3+1 odalı İstanbul Sultangazi Cumhuriyet Mah. - 87696428
bu ıse suanda oturdugum sokakta ancak cok pahalı :S

MERHABA ARKADAŞLAR.
KONUT KREDİSİNİ YAPILANDIRACAKLARA müjde :)

ykb 0,82 ye düşürmüş oranını.

Muhtemelen biz tebden vazgeçebiliriz çünkü tebden yeni kredi kullanırsan 0,85 oran veriyor yapılandıracağım dersen 0,92 veriyor muş. Görüşmelerimize istinaden bunu öğrendik.
Dahada düşeceğini umut ediyoruz kredinin. Aralık sonlarına doğru yapılandırmak mantıklı.
73.000,00 tl krediyi yapılandırdığımızda 8 yılda 15.000 tl karımız, 7 yıldada 19.000 tl karımız olacak bizim :53::53::53::52::52::52::52:

sevcan hanım merhaba;

biz 2 ay önce 0,94 den 100.000 tl 84 ay vade ile kredi çektik.aylık 1720 Tl ödüyoruz.Arkadaşım dün ev aldı benim aldığım bankadan 0,85 den almışlar.Bende bankayı arayıp yapılandırmayı sordum.Bana %2 ceza ödeyeceğim için yeni kredi aldığımdan yapılandırmanın çok erken olduğunu söylediler.Benim içinde hesaplayabilir misiniz ?

Birde başka bankadan yapılandırma yapıldığında tekrar dosya masrafı,ekspertiz ücreti falan alıyorlar mı? Bu konu hakkında bilginiz var mı acaba ?

Ev alan arkadaşıma emlakçı kredilerin yılbaşından sonra 0,68 'lere düşeceğini söylemiş.Ne kadar doğrudur bilemiyorum.

sevcan hanım merhaba;

biz 2 ay önce 0,94 den 100.000 tl 84 ay vade ile kredi çektik.aylık 1720 Tl ödüyoruz.Arkadaşım dün ev aldı benim aldığım bankadan 0,85 den almışlar.Bende bankayı arayıp yapılandırmayı sordum.Bana %2 ceza ödeyeceğim için yeni kredi aldığımdan yapılandırmanın çok erken olduğunu söylediler.Benim içinde hesaplayabilir misiniz ?

Birde başka bankadan yapılandırma yapıldığında tekrar dosya masrafı,ekspertiz ücreti falan alıyorlar mı? Bu konu hakkında bilginiz var mı acaba ?

Ev alan arkadaşıma emlakçı kredilerin yılbaşından sonra 0,68 'lere düşeceğini söylemiş.Ne kadar doğrudur bilemiyorum.

merhaba eviniz hayırlı olsun inş.
Evet yeniden yapılandırma yapabilmek için 6 ay geçmiş olması gerekiyormuş. bankadan bizde böyle bilgi aldık. Ama farklı bankaya taşıyablilirmisiniz onu bilemiyorum. Başka bankaya taşıdığınızda evet dosya masrafı alıyorlar.

yinede hesabınızı yapayım.

kalan ana paranız 98.418,60 0,84 ten yapılandırırsanız.
aylık 1.639 tl ödersiniz.

141.614-137.700-1970=1.944 tl karınız olur buda aynı bankadan yapılandırırsanız. Ki mümkün değil sanırım, başka bankaya da giderseniz 3000-4000 tl masraf vereceğinizden hiç karınız yok hatta zararınız olur.

Umarım dediğiniz gibi düşer de faizler bizlere de fayda eder, siz de 6 ay süreyi doldurup yeniletmiş olursunuz :)

Bizde yapılandırdık kredimizi...Biz 1,05 ten almıştık yapılandırmayı 0,86 dan yaptık...Taksit tutarımızı azaltmaktansa seneden kısaltmayı tercih ettik toplamda cezayı çıkardığımızda 14 bin civarı kar etmiş olduk...Türkiyenin kredi puanı yükselmiş...Yatırım yapılabilir banka olarak görülüyormuş o yüzden kredi faizlerinin daha da düşeceği düşünülüyor....

Bir de biz krediyi haziranda çekmiştik altıncı taksidimizi ödedik bu ay ve yapılandırma yapabildik...

Bu arada teşekkürler sevcan...Konunu görmemiş olsaydım böyle bir şey aklımıza gelmezdi sanırım :16::16::16:

Haziranda ev aldım. 1 + 1 85 bin tl ye kredi çektim %1 üzerinden. Daha uygun hale düşer mi acaba. Hemen değil de sonra yapılandırayım. Bildiğim kadarıyla bir kez yapılandırılabiliyormuş.

Bizde yapılandırdık kredimizi...Biz 1,05 ten almıştık yapılandırmayı 0,86 dan yaptık...Taksit tutarımızı azaltmaktansa seneden kısaltmayı tercih ettik toplamda cezayı çıkardığımızda 14 bin civarı kar etmiş olduk...Türkiyenin kredi puanı yükselmiş...Yatırım yapılabilir banka olarak görülüyormuş o yüzden kredi faizlerinin daha da düşeceği düşünülüyor....

Bir de biz krediyi haziranda çekmiştik altıncı taksidimizi ödedik bu ay ve yapılandırma yapabildik...

Bu arada teşekkürler sevcan...Konunu görmemiş olsaydım böyle bir şey aklımıza gelmezdi sanırım :16::16::16:

çok sevindim :) darısı bizlere artık.

Bende sonuna kadar beklemek istiyorum, yani faizler dahada düşsün diye. Sineğin yağının yağı hesabı :9::9:

Teşekküre gerek yoktu :54::54:

Haziranda ev aldım. 1 + 1 85 bin tl ye kredi çektim %1 üzerinden. Daha uygun hale düşer mi acaba. Hemen değil de sonra yapılandırayım. Bildiğim kadarıyla bir kez yapılandırılabiliyormuş.

Merhaba eviniz hayırlı olsun.
Ocak gibi yapılandırabilirsiniz 6 ay dolmuş olacak. Daha uyguna düşer gibime geliyor bende bekliyorum :)
Ayrıca istediğiniz kadar yapılandırabiliyorsunuz 1 kez diye bir şey söz konusu değil :)
Şuanda 0,82 lerde :)

bu yapılandırma nedir ne işe yarar biri anlatabilirmi detaylı şekilde ?
hiç fikrim yok k bakmayın bilmek istiyorum bende :31:

bu yapılandırma nedir ne işe yarar biri anlatabilirmi detaylı şekilde ?
hiç fikrim yok k bakmayın bilmek istiyorum bende :31:

merhaba.

örneğin konut kredisiyle ev aldınız.
Ve aldığınızda faiz oranı 0,99 du.
şimdi ise 0,85 e düştü. ve siz kalan anaparanız üzerinden şimdiki oran olan 0,85 ile konut kredinizi yeniden yapılandırabilirsiniz yani bir nevi kredinizi kapatıp tekrar yeni kredi çekmek gibi düşünün.

Son düzenleme:
Arkadaşlar biz de nişanlımla ev bakıyoruz ve kredi araştırmasındayız ama ben hiç mi hiç anlamıyorum bu kredi işinden, çok karışık geliyor bana... Bir tanıdığımız falan da yok.

Yazılanları az çok okudum, haziranda evleneceğiz inş, o zamana kadar bekleyelim mi krediyi çekelim mi? hangi banka daha güvenilir? hangisinin faiz oranı düşük? :18:

Bu konularda yardımcı olursanız bir hayır duamı alacaksınız:)

Back