• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

konut kredisi yeniden yapılandırma.

Canim biz 1.03 oranindan mart ayinda 36 aylik 80000 tl cekmistik simdi 1600 tl istediler bizden ve 800 tl kariniz olur dedi. bu cok az geldi bize sen yardimci olurmusun?biz vakıftan almistik.yapilandirma 0.80ten yapilacakmis

Hesapladım canım.
kalan ana paranızı 63000 tl olarak ele aldım.
24 aylık 0,8 orandan 63000 tl kullanırsanız.
72.114-69.492-1600=1022 Tl kar olur.
siz kaç yıl yapılandırıcaksınız.

karınız çok değil evet. Çünkü vadeniz çok az 36 ay. 9 aydır ödüyormuşsunuz, bankalar önce müşteriden, örneğin ayda 2700 tl ödüyorsan bunun 800 tlsi ana para 1900 tl si faiz oluyor. ilk aylar önce faizi tahsil ediyor sonra anaparayı. Siz faizin çoğunu ödemişsiniz.
Oranlar yüksek iken konut kredisi kullanırsanız, vadeyi uzun tutarak, sonra oran düştüğünde yenileterek çok daha iyi kar sağlamış olursunuz. :(
İyi günlerde oturun evinizde.
Başka bankaya gitmeyin bu durumda zarar edersiniz. Fakat bankanıza blöf yapabilirsiniz oranı biraz daha düşür belki.

Son düzenleme:
eşim bankalara soracak demiştim ya sıcağı sıcağına yazayım hemen:))az önce konuştuk.
vakıfbank 70.000 tl için 6 yıla 0,78, 5 yıla 0,77 oran vermiş.eşimin maaşı o bankadan ve eşimin adına bir kredimiz daha var ordan.o yüzden bir puan daha düşük yapmış.sadece 500 tl masraf alacaklarmış.
hsbc ye ödeyeceğimiz erken kapatma cezası nı da göz önünde bulundurarak 5 yıl şartlarında çeksek toplam ödeyeceğimiz para üzerinden 21.000 tl karımız olacakmış.
0,98 ile 0,77 arasında çok fark ediyor.
biz 0,98 fazile 8 yıl vadeli 70,000 tl çekmiştik.şimdi onu 5 yıl a düşürünce kar oranı nerdeyse bir araba parası.vakıfbanktaki bankacı demiş böyle abi bi araba parası hiç düşünme diye:))kredi satacak ya.
ayrıca yeni yıl ile birlikte piyasanın ne olacağı belli olmaz.piyasada oluşacak doygunluğa göre merkez ankası fazi oranlarını artırabilir,geçmişte bir gecede faizlerin 0,60 lardan 1 kusurlara fırladığı dönemler de yaşadık demiş:))
artık biraz da şans işi.
biz yapılandırma taraftarıyız eşimle.şu an belli bir kar oranı yakaladıktan sonra bir kaç puan için de beklemek istemiyorum. 8 yılı 5 yıla düşürmek benim için iyi olacak.tabi taksit tutarını bir miktar artırmamız lazım.sıkıcaz artık biraz daha:))

:52::52::52::52: 8 yılı 5 yıla.
ve 21.000 TL KAR MI???? woooaaaaawww! süper Arkadaşım çok sevindim sizin adınıza :)))
Ayy bizde beklemesek mi? :ss bak korkuttun şimdi.

kadis ben seni hatırlıyor gibiyim:))5. takımdan olabilir mi acaba canım:))
800 tl kar neye göreki.abes olmuş biraz.1.03 ile 0,80 arasında benimkine benzer bir fark var.tekrar hesaplattırın canım.aynı banka verdiği krediyi tekrar yapılandırmak istemiyor sıkıntı yaratıyor.bize de hsbc 0,82 diyor ama bak vakıfbank 0,77 veriyor.siz de diğer bankalardan teklif alın toplam ödeyeceğiniz borç üzerinden kıyaslamaya gidin en net öyle anlaşılır elde edeceğiniz kar oranı.

aynen umutcum nasilsin canim.simdide 8.takimdayim.beklerim seni de. anlasilan bizim banka başindan savdi bizi yarin baska bankalara sorayim bende saol canim

farklı bankadan da yapılandırma oluyo mu...onlar gene bastaki gibi dosya masrafı alır mı..gerci benden kendi bankam da 1200 lira ödüycen dedi ama...65000 çektik haziranda 84 aylık...

Hesapladım canım.
kalan ana paranızı 63000 tl olarak ele aldım.
24 aylık 0,8 orandan 63000 tl kullanırsanız.
72.114-69.492-1600=1022 Tl kar olur.
siz kaç yıl yapılandırıcaksınız.

karınız çok değil evet. Çünkü vadeniz çok az 36 ay. 9 aydır ödüyormuşsunuz, bankalar önce müşteriden, örneğin ayda 2700 tl ödüyorsan bunun 800 tlsi ana para 1900 tl si faiz oluyor. ilk aylar önce faizi tahsil ediyor sonra anaparayı. Siz faizin çoğunu ödemişsiniz.
Oranlar yüksek iken konut kredisi kullanırsanız, vadeyi uzun tutarak, sonra oran düştüğünde yenileterek çok daha iyi kar sağlamış olursunuz. :(
İyi günlerde oturun evinizde.
Başka bankaya gitmeyin bu durumda zarar edersiniz. Fakat bankanıza blöf yapabilirsiniz oranı biraz daha düşür belki.

Saol canim hesapladigin icin yani keske uzun vade cekseymisiz bitsinde kurtulalim

bende bi kaç zamandır bu konuyu düşünüordum. çalıştığım için gidip bankayla konuşamadım. 2011 temmuz ayında 72 ay vadeyle 0,86 dan çekmiştim. benim karım olur mu ki

Özür dilerim atlamışım :1:
Hesap yapabilmem için. çektiğiniz tutarı da yazmanız gerekiyor. İlk taksiti Ağustostamı ödeniniz.

kızlar benımkını de hesaplayınn..biz 81.000 çektik 72 ay ödemeli.%0.83 dennn 81.000 ne 107.790 ödeyecegız..... bu arada teb bankasından cektık...

Son düzenleme:
cnmmm biz 23 ekim de çekmişiz ve sadece 2 taksit ödedik:/ yanı bılıyorum bunu sormam ıcın çok erken ama 27 mılyar faiz gözume çok gelıyor...

Hayırlı olsun eviniz.
benim bildiğim kadarıyla 6 aydan önce yapılandırma yapamıyorsunuz.
yine de ben hesabını yapayım. 6 taksit ödemiş kabul ederek. Umarım faizler o zaman da yine düşük olur.

Hayırlı olsun eviniz.
benim bildiğim kadarıyla 6 aydan önce yapılandırma yapamıyorsunuz.
yine de ben hesabını yapayım. 6 taksit ödemiş kabul ederek. Umarım faizler o zaman da yine düşük olur.

inş..cnm finansbank da çalısan bı arkm var faizler 0.69 kadar düşecek ben onu beklıyorum kredı cekmek için dedi....umarım duser de bızler de faydalanırız....

cnm yanıtını bekledim ama sanırım işin çıktı.....:26:

kusura bakma canım evet işim çoktu inan.
şöyle.

6. taksit ödedikten sonra kalan ana paranız 76.000 tl. Kalan toplam ödemeniz 99.000 tl.
76.000 tl yide 0,78 oran ile 60 ay vadeli kullanırsanız. 1590.00 tl aylık ödemeniz olur. Toplamda da 95.500 tl ödersiniz.
99.000-95500-1520(%2lik ceza)=1.980 TL karınız olur.

Siz zaten iyi orandan çekmişsiniz vede kısa vade olunca çok kar çıkmıyor.

kusura bakma canım evet işim çoktu inan.
şöyle.

6. taksit ödedikten sonra kalan ana paranız 76.000 tl. Kalan toplam ödemeniz 99.000 tl.
76.000 tl yide 0,78 oran ile 60 ay vadeli kullanırsanız. 1590.00 tl aylık ödemeniz olur. Toplamda da 95.500 tl ödersiniz.
99.000-95500-1520(%2lik ceza)=1.980 TL karınız olur.

Siz zaten iyi orandan çekmişsiniz vede kısa vade olunca çok kar çıkmıyor.

çok saol cnm cevabın için...evet bız cektıgımızde faizler düşmüştü bıraz...umarım daha da düşer...

Özür dilerim atlamışım :1:
Hesap yapabilmem için. çektiğiniz tutarı da yazmanız gerekiyor. İlk taksiti Ağustostamı ödeniniz.

özür ne demek , est. :) tutarı yazdım sanıodum. bu arada bizim faiz oranı 0.82 yada 0.83 galiba. taksitlerimiz 1387 çünkü. nette baktım 0.86 olunca daha yüksek taksit oluyor

Back