• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

konut kredisi yeniden yapılandırma.

çok teşekkür ederim canım.
Vakıfbank ın faiz oranı güzelmiş.
Eşim bugün dolaşıcak bakalım ne rakamlar verecekler.yazarım buraya.
Bir de bu ödediğimiz %2 lik ceza yasal mı.Yani sözleşmelerde yazıyormu ki.
MAlum sayfalarca imza attık ama okumadık ne var ne yok.zaten okunması da mümkü değil.
Dosya masraflarının geri alındığğından yola çıkarak artık her aldıkları paradan şüphe duymaya başladım.
Bir de ipotek fekki diye bi ücret varmı.Çektiğimiz krediyi kapatırken banka tapudaki ipoteği kaldırmak için istiyormuş.300 civarı diye okuyorum.
Bunu da geri alıyorlarmış itiraz ederek.
Bakalım bizden isteyecekler mi.isterlerse ve ödetmek mecburiyetinde bırakırlarsa dekontunu ayrıca alıp açıklama da yazdıracağım ki gün gelir hakkımızı ararken lazım olur.

hadi hayırlısı güzel haberlerini bekliyoruz canım.
evet alıyorlar. onu tapuya vermiyormusun ama, ben öyle biliyorum. Yada tapuyada veriyorsun :27:
Çünkü ablamların kredi borcu bittiği halde değiştirmediler, eniştem dursun satmıcam etmicem benim nasılsa diyor.

hadi hayırlısı güzel haberlerini bekliyoruz canım.
evet alıyorlar. onu tapuya vermiyormusun ama, ben öyle biliyorum. Yada tapuyada veriyorsun :27:
Çünkü ablamların kredi borcu bittiği halde değiştirmediler, eniştem dursun satmıcam etmicem benim nasılsa diyor.

anladım canım bakalım bize ne söyleyecekler.
bu faiz oranları ocakta biraz daha düşecek dedi dün görüştüğüm bir banka.
acaba kaçlara kadar düşer ki.bu işlerden fazla da anlamıyorum.beklemek mi doğru yoksa şu an belli bir kar var nasıl olsa deyip yapılandırma yapmak mı doğru olur emin olamıyorum.
düşer dediler ama ya düşmez tekrar fırlarsa nolcak.riskli değil mi biraz beklemek.sen ne düşünüyosun canım bu konuda.

Genelde düşüyor ama bu seviyelere çok nadir iniyor hiç riske atma derim ben. Vaden çok düşüyor. Aylık ödemene de çok binmiyor. Cezada ödemeyecekmişsiniz kaçırmayın canım.
Bizde şu %2 lik cezayı bulabilirse yapılandırıcaz :52: peşin alıyormuş adiler :D

peşinmi alıyorlarmış:52: ama bizde o kadar para ne gezer yahu... resmen soyguncu oldu bu bankalar:47:

anladım canım bakalım bize ne söyleyecekler.
bu faiz oranları ocakta biraz daha düşecek dedi dün görüştüğüm bir banka.
acaba kaçlara kadar düşer ki.bu işlerden fazla da anlamıyorum.beklemek mi doğru yoksa şu an belli bir kar var nasıl olsa deyip yapılandırma yapmak mı doğru olur emin olamıyorum.
düşer dediler ama ya düşmez tekrar fırlarsa nolcak.riskli değil mi biraz beklemek.sen ne düşünüyosun canım bu konuda.

Vallahi canım kimsenin fikrini etkilemek istemem fakat biz bekleyeceğiz ocaktan sonrasını. Bizde düşeceği yönünde duyum aldık.
Çıkınca da birden fırlamaz herhalde, düşüş nasıl kademeliysi çıkışta öyle olur sanırım.
yapılandırmayı 6 ay geçmeden yapamıyorsun yani, hadi cezayı göze alırım yine düştü yine yapılandırayım diye bir şansın yok pişman olmamak adına biz beklemedeyiz.
Tabiri caizse kedi gibi bekliyoruz pusuda :1:
Bizim şirketten bi abide ev aldı 10 gün önce, emlakçı demişki ocak sonrası 0,60 lara düşmesi bekleniyor :37: aklım almadı, inanmıyorum ama ne biliyim, Adam şimdi satacağı ev varken de neden böyle desin ki. Anlayamadım. Amaann umut işte :ssz:

Yanlış biliyorsam 1,08 ama öğrenirim eşimden

yapılandırma 6 aydan önce yapılmıyor diye biliyorum Ağustosta çektiyseniz krediyi, Şubat gibi yapılandırabilirsiniz sanırım. Ama kesin net cevabı bankanız verir. Ocak ayında görüşün bence bankanızla. Oranınız çok yüksek karınız da yüksek olur.
Eğer bu oran kesinse hesap yapabilirim karınızı.
İlk taksiti Eylülde mi ödediniz.

yapılandırma 6 aydan önce yapılmıyor diye biliyorum Ağustosta çektiyseniz krediyi, Şubat gibi yapılandırabilirsiniz sanırım. Ama kesin net cevabı bankanız verir. Ocak ayında görüşün bence bankanızla. Oranınız çok yüksek karınız da yüksek olur.
Eğer bu oran kesinse hesap yapabilirim karınızı.
İlk taksiti Eylülde mi ödediniz.

Evet,

İlk taksit eylül de ödedik. Biz çekerken pardon 1,03 müş öğrendim. Bizim karımız olur mu????

Son düzenleme:
Evet,

İlk taksit eylül de ödedik. Biz çekerken pardon 1,03 müş öğrendim. Bizim karımız olur mu????

şubatta yenileteceğinizi varsayarak hesapladım. Yani 6. taksitinizden sonra.
şöyle kalan anaparanız 88.000 tl . kalan toplam ödemeniz 149.344,00 tl

88.000 tl yi 0,78 oran ile yapılandırırsanız. 108 ay(9 yıl) vadeli, aylık ödeme 1.208 tl % 2 lik cezanız 1700 tl.
149.344-130.532-1.700=17.000 tl karınız olur. :1:
Vadeyi 8 yıl yaparsanız karınız daha da artar.

şubatta yenileteceğinizi varsayarak hesapladım. Yani 6. taksitinizden sonra.
şöyle kalan anaparanız 88.000 tl . kalan toplam ödemeniz 149.344,00 tl

88.000 tl yi 0,78 oran ile yapılandırırsanız. 108 ay(9 yıl) vadeli, aylık ödeme 1.208 tl % 2 lik cezanız 1700 tl.
149.344-130.532-1.700=17.000 tl karınız olur. :1:
Vadeyi 8 yıl yaparsanız karınız daha da artar.

yaaaaa

gerçekten mi ? Çok iyiyimiş

tesekkür ederm yardımlarınız için

Son düzenleme:
Vallahi canım kimsenin fikrini etkilemek istemem fakat biz bekleyeceğiz ocaktan sonrasını. Bizde düşeceği yönünde duyum aldık.
Çıkınca da birden fırlamaz herhalde, düşüş nasıl kademeliysi çıkışta öyle olur sanırım.
yapılandırmayı 6 ay geçmeden yapamıyorsun yani, hadi cezayı göze alırım yine düştü yine yapılandırayım diye bir şansın yok pişman olmamak adına biz beklemedeyiz.
Tabiri caizse kedi gibi bekliyoruz pusuda :1:
Bizim şirketten bi abide ev aldı 10 gün önce, emlakçı demişki ocak sonrası 0,60 lara düşmesi bekleniyor :37: aklım almadı, inanmıyorum ama ne biliyim, Adam şimdi satacağı ev varken de neden böyle desin ki. Anlayamadım. Amaann umut işte :ssz:

umuts76, liz sizler hangi illerdesiniz. :)

0,60 lar çok düşük değil mi.
ben ekonomi safyasında okumuştum düşse bile 0,74 lere kadar düşer.0,60 ları beklemek hayal olur gibi yazıyordu.
sennin duyumların güvenilir sanırım ki beklemeye karar verdin.
biz de bi bakalım.kar oranı cazip gelmezse bekleriz biz de.
ben Eskişehir denim canım.
yardımların için tekrar teşekkürler

0,60 lar çok düşük değil mi.
Ben ekonomi safyasında okumuştum düşse bile 0,74 lere kadar düşer.0,60 ları beklemek hayal olur gibi yazıyordu.
Sennin duyumların güvenilir sanırım ki beklemeye karar verdin.
Biz de bi bakalım.kar oranı cazip gelmezse bekleriz biz de.
Ben eskişehir denim canım.
Yardımların için tekrar teşekkürler

banada hayal gibi geliyor :) ama napalım umut işte.
Ocak gibi falan tekrar yapılandırmayı düşünüyoruz.

arkadaşlar Konut kredisi kullananlar, yapılandırma yaptıkları taktirde ne kadar kar edecekler hesaplayabilirim.
kullandıkları tutar,
kaç ay ödedikleri,
birde oranı yazmanız yeterli.

Canim biz 1.03 oranindan mart ayinda 36 aylik 80000 tl cekmistik simdi 1600 tl istediler bizden ve 800 tl kariniz olur dedi. bu cok az geldi bize sen yardimci olurmusun?biz vakıftan almistik.yapilandirma 0.80ten yapilacakmis

eşim bankalara soracak demiştim ya sıcağı sıcağına yazayım hemen:))az önce konuştuk.
vakıfbank 70.000 tl için 6 yıla 0,78, 5 yıla 0,77 oran vermiş.eşimin maaşı o bankadan ve eşimin adına bir kredimiz daha var ordan.o yüzden bir puan daha düşük yapmış.sadece 500 tl masraf alacaklarmış.
hsbc ye ödeyeceğimiz erken kapatma cezası nı da göz önünde bulundurarak 5 yıl şartlarında çeksek toplam ödeyeceğimiz para üzerinden 21.000 tl karımız olacakmış.
0,98 ile 0,77 arasında çok fark ediyor.
biz 0,98 fazile 8 yıl vadeli 70,000 tl çekmiştik.şimdi onu 5 yıl a düşürünce kar oranı nerdeyse bir araba parası.vakıfbanktaki bankacı demiş böyle abi bi araba parası hiç düşünme diye:))kredi satacak ya.
ayrıca yeni yıl ile birlikte piyasanın ne olacağı belli olmaz.piyasada oluşacak doygunluğa göre merkez ankası fazi oranlarını artırabilir,geçmişte bir gecede faizlerin 0,60 lardan 1 kusurlara fırladığı dönemler de yaşadık demiş:))
artık biraz da şans işi.
biz yapılandırma taraftarıyız eşimle.şu an belli bir kar oranı yakaladıktan sonra bir kaç puan için de beklemek istemiyorum. 8 yılı 5 yıla düşürmek benim için iyi olacak.tabi taksit tutarını bir miktar artırmamız lazım.sıkıcaz artık biraz daha:))

Canim biz 1.03 oranindan mart ayinda 36 aylik 80000 tl cekmistik simdi 1600 tl istediler bizden ve 800 tl kariniz olur dedi. bu cok az geldi bize sen yardimci olurmusun?biz vakıftan almistik.yapilandirma 0.80ten yapilacakmis

kadis ben seni hatırlıyor gibiyim:))5. takımdan olabilir mi acaba canım:))
800 tl kar neye göreki.abes olmuş biraz.1.03 ile 0,80 arasında benimkine benzer bir fark var.tekrar hesaplattırın canım.aynı banka verdiği krediyi tekrar yapılandırmak istemiyor sıkıntı yaratıyor.bize de hsbc 0,82 diyor ama bak vakıfbank 0,77 veriyor.siz de diğer bankalardan teklif alın toplam ödeyeceğiniz borç üzerinden kıyaslamaya gidin en net öyle anlaşılır elde edeceğiniz kar oranı.

Back