konut kredisi yeniden yapılandırma.

[

bızde zıraat bankasından cektık 0,85 mı verdıler ...[/QUOTE]
evet canım aynen öyle0,85 dedi geçen hafta . siz 75 binliraya ne kadar ödüyorsunuz. biz aylık 900 ödüyoruz.

Güle güle oturun canım :)
teşekkür işin şakasıydı ya...

Evet aslında vadeyi aşağı çekerseniz çok daha fazla kar edersiniz.
Birde yeniden yapılandırmada örneğin ziraat yeni konut kredisi kullanAcak kişiye 0,80 veriyorsa, yapılandırmaya 0,85 veriyor. bu tutumada o zamanki faiz oranları masraflar vs diyorlar kılıfları işte.
Bizde 75 bin çektik 0,99 ile. 9 yıl var bizimde, Şimdi yapılandırırsak, ya 7 yıl yada 8 yıl yapılandırıcaz vadeyi düşürünce çok daha fazla kar ediliyor.

kızlar umarım faizler düşer....ancak kar edebileceğimiz bır düşüş olmalı bu yoksa biliyorsunu zyapılandırma ücreti de var....

saol canım. bu evi aldığımızda beşkuruş paramız yoktu. sadece sıfır arabamız vardı. inat ettim satmıycam arabamı diye. biz evin 76000 liraya aldık 70000 binliralık kredi çektik. üstünüde amcadan bilezik aldık(hala ödüyoruz saolsunlar bekliyorlar) 2 sene bitti. ama o iki sene ne çektim ben bilirim. yok kombi parasıymış yok abonmanlıklarmıs yok doğalgaz derdi. inanırmısın daha yeni yeni toparlanıyoruz.haziran ayında eşiminde memur olma olasılığı var eğer olursa evimize daha çok para giricek o yüzden meblayı yüksek ödeyebiliriz diye konuşmuştuk eşimle. ama 0,85 den yeniden yapılandırılacaksa gerek yok. bankacı arkadaşlada zaten konuştuk eğer 0,80 nin altında olursa yapılandıralım diye. bakalım bekliyorum ne olacak.

biz 75 bine 1070 tl ödüyoruz. 900 çok iyiymiş.

Birde kızlar kendi bankanızdan oran alın yapılandırma için. Sonra başka bankalarla görüşün. En son aldığınız oranla kendi bankanıza tekrar gidip bu oranla şu bankaya geçicem deyin. Daha da indirim yapıyorlarmış. Örn. 0,78 ile başka bankaya gidicem diyorsun, ama kendi bankan 0,80 verdi. Aradaki fark zaten dosya parası ekspere falan gidicek hiç gerek yok başka bankaya gitmeye kendi bankandan yapılandırırsın.

ya kızlar birde bişey soracam siz farklı bankalardanmı yapılandırmayı düşünüyorsunuz yoksa aynı bankadanmı. farklı bankaya kaçınca sende ceza alıyorlarmış 2.5 bin lira dosya masrafı. ee bide yeni bankadan alıyorlarmış dosya masrafı. nasıl olacak bu iş anlamadım.

Son düzenleme:
75,000 cektık 26 ay odedık cnm

canım kalan ana paranız. 64.400,00 tl buna istinaden % 2 lik ceza 1287,00 TL.
65000 tl kredi kullanırsanız 0,78 oran ile. aylık 1.057 tl ödersiniz 2.864 tl gibi de karınız olur.
Çok değilmiş karınız o yüzden
başka bankaya geçmeyi düşünmeyin bu parayı da dosya masrafına verirsiniz boşuna.
Ama vadeyi 60 aya falan düşürseniz karınız artar. Bankanız 0,80 altına düştüğünde tekrar hesaplayalım karınızı falan.
İnşallah düşecek ama oranlar...

Allah yardımcımız olsun. Bizde öyle canım çok bunalıyoruz borç ödemek hiç kolay değil.
Ne güzel eşinin memur olma şansı varmış en azından garantiniz olur.
Vallahi şu yıllık sigorta parasını nereden bulucaz diye düşünüyoruz eşimle. Borç bi ev borcu değilki napalım diğer türlüde mal sahibi olunmuyor. Allah kerim artık.
Çocuğunuz var mı?

cnm cok tsk ederım bıze bı karı dokunmadı ayy soyle dussede ıyıce bır ıkı yıl sılınse ne guzel olur alah herkese odeme kolaylıgı versın

Canım ben nasıl karlı olursa öyle yapıcam 1 kuruş bile olsa daha fazla bankaya yedirmeyeceğim
Aynı bankadan da kullansan cezayı ödüyorsun zaten. Farklı bankaya gidince sadece ekstra dosya parası ödüyorsun.

var canım iki buçuk yaşında kreşe giden bir kızım var.onun masraflarıda bizi zorluyor ama olsun bi gün bitecek inşallah. eşim şuan özel sektörde çalışıyor ve çok zor çalışma şartları aldığı para ise komik bir meblağ . ben devlet memuruyum allahtan çalışıyorum yoksa zor olurdu bizim için almak.inşallah oda olurda daha iyi yaşamımız olur. hep sıkıyoruz dişimizi.sorma bizimde sigortamız daskımız bu aydı eksi bakiyeden çekmiş inan kaç para çekti onu bile bilmiyorum.girdik yine eksi bakiyelere

ben bankacı arkadaşa sordum eğer sizin bankada kalırsam ceza ödüyormuyum diye o da hayır dedi. eminmisin aynı bankadada kalırsak ceza ödemediğimize?

canım benimkinide bir hesaplıyıversene. 70000 lira çektik.24 ay 900 den ödedik. 120 ay toplamda. kaç para ana para kalmış olur. başka bankaya gitsem kar edermiyimki bu arada 0,83 den çekildi

Allah size bağışlasın canım. Yoksa senin kızında eylül doğumlu mu? :))
Benimki de 2010 eylül doğumlu. Biz ikimzde özel sektördeyiz eşimle maaşlarımızda çok iyi değil...
napalım Allah sağlık versinde çalışalım.
Biz de ev işine para biriktiremiyoruz diye girdik şimdiyse iflhımız kesiliyor
hakkınızda Hayırlısı olsun inşallah.

bizde yapılandırma yaptık ama 1 yıl önce 900 lira ödemiştik cezasını hem 1 yıl düştü hemde 3 yıl karımız olmuştuktu inşallah 15 ay sonra bitecek ben iyiki yaptırmışımdiyorum

ben bankacı arkadaşa sordum eğer sizin bankada kalırsam ceza ödüyormuyum diye o da hayır dedi. eminmisin aynı bankadada kalırsak ceza ödemediğimize?

canım aslında yasal değil aldıkları para, dosya parası gibi. Devlet bankaları daha iyi bu konuda biz tebden çektik sözleşmede yazdığı için ödücez mecburen tüketici hakem heyetine başvurursak geri alabilirmişiz ama kimbilir kaç yıl sonra...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…