Çok açıklayıcı yazmışsınız teşekkür ederim gerçekten. Ne zaman çektiniz krediyi. Biz 800 20 bin öderiz sanırım kayınbabamı kabul ederlerse bu iş olur ama dediğiniz gibi ekstra masraflar da var bu arada hangi bankadan aldınız acabaCanım 1.5 çektim. 43 ödüyorum. 80 maasım var ama 43 zor çıktı bsnkanın 20 yıllık müşterisi olmama ve bi kere bile ödemelerimi geciktirmememe rağmen. Baska kredi kartı borcun olmayacak. Krediler düştü biraz. 1.5 a 39 falan ödersiniz. Ama ev almakla bitmiyor. Tapu 50-60, emlakçı ücreti ve sigorta yaptırıyorlar.
Banka benim önüme 100 bin liralık hayat sigortası dayadı. Hiç itiraz etmedim İmzaladım.
Ama o sigortaları, kredi yattıktan, tapuyu aldıktan hemen ertesi gün iptal ettirdim. 15 gün cayma süresi vardı.
Kayınpederi sizin haneye alın. Maasını gösterebilirsiniz sanıyorum.
Sorun olmaz. Zaten 2 sene ödeyip kapatmayı düşünüyoruz. Kapatınca da tapuyu sadece kendi adımıza alabiliriz. Bu arada hangi bankadan aldınız canım çok zorluk çıkardılar mı?1 sene önce çektik biz. Aylık hane gelirinin %60ını geçemez taksit miktarı dediler. Yani sizin hane geliriniz sadece eşinizin asgari gösterilen ücreti ise aylık taksidiniz 13.200₺ yi geçemez. Ortak kredi çekince tapu da ortak oluyor. Kp ile ortak tapu sorun olmayacaksa o da bir seçenek.
Çok teşekkür ederim. Bakacam hemen. Siz hangi bankadan çektiniz. Evin gelirinin yarısı olmuş. Kayınbabamı da bizim evde göstersek alma ihtimalimiz yükselmiş olur mu ya da ortak tapu yaparız?ilk evim kredisini araştırmanızı öneririm bir de bankaya gidip danışabilirsiniz ama maaş ne görünüyorsa onu kabul ediyorlar yakın zamanda kredi çektim 1.6k, hane geliri 80 civarıydı. Aylık 44 geri ödeme şeklinde ilk evim kredisi
Evet canım ortak tapu kayınbabam ve biz. Krediyi erken kapatıp kendi adımıza alırız daha sonra. Birde siz hangi bankadan çektiniz çok sorun çıkardılar mı çok masraf oldu mu ya da ekstra birde şöyle yapın daha iyi olur dediğiniz birşey var mı?Ortaklı krediden kastınız tapu ortak olsun diye mi? Öyle ise biz şu şekil yaptık eşim kredi çekti ben kefil oldum ev ikimizin üstüne ortak oldu
Aynen öyle düşündük canım. Ya da ortak tapu yapalım dedikEvi emlakçı vasıtasıyla alacaksanız sorun, yoksa sizden komisyon falan ister.
Kayınpederinizin ortak gelir olarak gösterecekseniz ikametgahının aynı ev olması gerekiyor. Birlikte yaşıyor gibi. Diğer türlü iş yerinden maaşı şu kadardır diye bir yazıyı da bankalar gelir beyanı olarak kabul ediyorlardı eskiden. Siz bir bankayla görüşün.
Teşekkürler canımBankayla konuşun BDDK’nın Konut Kredisi Düzenlemelerine Göre Yeni Ev Kredisi burada oranlar var benim bildiğim aylık ödeme gelirin yarısını geçmemeliydi. Değişmiş olabilir.
Akbank’tan çektik biz. Hayır hiç zor olmadı, zaten gelirimiz de ev de krediye uygundu. Hemen onaylandı.Sorun olmaz. Zaten 2 sene ödeyip kapatmayı düşünüyoruz. Kapatınca da tapuyu sadece kendi adımıza alabiliriz. Bu arada hangi bankadan aldınız canım çok zorluk çıkardılar mı?
Baktım canım ona ödemesi çok yüksek 120 130 bin falan5 ay bekleyebilirim diyorsanız eminevim e yazılın,garanti teslim olur çok az faiz ödemiş olursunuz
Konut projesiydi değil mi? Katılım bankaları a baktım da benAkbank’tan çektik biz. Hayır hiç zor olmadı, zaten gelirimiz de ev de krediye uygundu. Hemen onaylandı.
Kefilde bulabiliriz aslında. Banka banka gezmem gerekecek biraz sanırımBiri kefil olursa veriyorlar genelde. Ama şu maaşın yarısı muhabbeti doğru. Eğer maaşın yarısını aşarsa ve kefil bulamazsanız vermezler.
Hayır projeden almadık. İlk evim kredisi ile ikinci el daire satın aldık.Konut projesiydi değil mi? Katılım bankaları a baktım da ben
Anladım hemen bakıyorum bende çok teşekkür ederimHayır projeden almadık. İlk evim kredisi ile ikinci el daire satın aldık.
Ziraatten çektik, evet gelirimizin yarısına tekabül ettik yaklaşık bi 50k bankaya ödediğiniz sigortalar tuttu, bunun haricinde 100k civarı da esnek hesap açtılarÇok teşekkür ederim. Bakacam hemen. Siz hangi bankadan çektiniz. Evin gelirinin yarısı olmuş. Kayınbabamı da bizim evde göstersek alma ihtimalimiz yükselmiş olur mu ya da ortak tapu yaparız?
800 binin en düşük ödemesi 25 bin küsur ediyor ödeyebilecek misiniz 10 yıllık.Çok açıklayıcı yazmışsınız teşekkür ederim gerçekten. Ne zaman çektiniz krediyi. Biz 800 20 bin öderiz sanırım kayınbabamı kabul ederlerse bu iş olur ama dediğiniz gibi ekstra masraflar da var bu arada hangi bankadan aldınız acaba
Ocak ayında çektim. 2.84ten. qnb finansbank. yapı kredi 2.49 teklif etti gecen. Eski müşterisiyim. Bize gec diye. Mantıklı gelmedi.Çok açıklayıcı yazmışsınız teşekkür ederim gerçekten. Ne zaman çektiniz krediyi. Biz 800 20 bin öderiz sanırım kayınbabamı kabul ederlerse bu iş olur ama dediğiniz gibi ekstra masraflar da var bu arada hangi bankadan aldınız acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?