• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Konut kredisi ile ev alan bilgisi olan var mı?

Canım 1.5 çektim. 43 ödüyorum. 80 maasım var ama 43 zor çıktı bsnkanın 20 yıllık müşterisi olmama ve bi kere bile ödemelerimi geciktirmememe rağmen. Baska kredi kartı borcun olmayacak. Krediler düştü biraz. 1.5 a 39 falan ödersiniz. Ama ev almakla bitmiyor. Tapu 50-60, emlakçı ücreti ve sigorta yaptırıyorlar.
Banka benim önüme 100 bin liralık hayat sigortası dayadı. Hiç itiraz etmedim İmzaladım.
Ama o sigortaları, kredi yattıktan, tapuyu aldıktan hemen ertesi gün iptal ettirdim. 15 gün cayma süresi vardı.
Kayınpederi sizin haneye alın. Maasını gösterebilirsiniz sanıyorum.
Çok açıklayıcı yazmışsınız teşekkür ederim gerçekten. Ne zaman çektiniz krediyi. Biz 800 20 bin öderiz sanırım kayınbabamı kabul ederlerse bu iş olur ama dediğiniz gibi ekstra masraflar da var bu arada hangi bankadan aldınız acaba

1 sene önce çektik biz. Aylık hane gelirinin %60ını geçemez taksit miktarı dediler. Yani sizin hane geliriniz sadece eşinizin asgari gösterilen ücreti ise aylık taksidiniz 13.200₺ yi geçemez. Ortak kredi çekince tapu da ortak oluyor. Kp ile ortak tapu sorun olmayacaksa o da bir seçenek.
Sorun olmaz. Zaten 2 sene ödeyip kapatmayı düşünüyoruz. Kapatınca da tapuyu sadece kendi adımıza alabiliriz. Bu arada hangi bankadan aldınız canım çok zorluk çıkardılar mı?

ilk evim kredisini araştırmanızı öneririm bir de bankaya gidip danışabilirsiniz ama maaş ne görünüyorsa onu kabul ediyorlar yakın zamanda kredi çektim 1.6k, hane geliri 80 civarıydı. Aylık 44 geri ödeme şeklinde ilk evim kredisi
Çok teşekkür ederim. Bakacam hemen. Siz hangi bankadan çektiniz. Evin gelirinin yarısı olmuş. Kayınbabamı da bizim evde göstersek alma ihtimalimiz yükselmiş olur mu ya da ortak tapu yaparız?

Ortaklı krediden kastınız tapu ortak olsun diye mi? Öyle ise biz şu şekil yaptık eşim kredi çekti ben kefil oldum ev ikimizin üstüne ortak oldu
Evet canım ortak tapu kayınbabam ve biz. Krediyi erken kapatıp kendi adımıza alırız daha sonra. Birde siz hangi bankadan çektiniz çok sorun çıkardılar mı çok masraf oldu mu ya da ekstra birde şöyle yapın daha iyi olur dediğiniz birşey var mı?

Evi emlakçı vasıtasıyla alacaksanız sorun, yoksa sizden komisyon falan ister.
Kayınpederinizin ortak gelir olarak gösterecekseniz ikametgahının aynı ev olması gerekiyor. Birlikte yaşıyor gibi. Diğer türlü iş yerinden maaşı şu kadardır diye bir yazıyı da bankalar gelir beyanı olarak kabul ediyorlardı eskiden. Siz bir bankayla görüşün.
Aynen öyle düşündük canım. Ya da ortak tapu yapalım dedik

Sorun olmaz. Zaten 2 sene ödeyip kapatmayı düşünüyoruz. Kapatınca da tapuyu sadece kendi adımıza alabiliriz. Bu arada hangi bankadan aldınız canım çok zorluk çıkardılar mı?
Akbank’tan çektik biz. Hayır hiç zor olmadı, zaten gelirimiz de ev de krediye uygundu. Hemen onaylandı.

biz 1.300 peşinatla topraktan aldık. ama bizim bir acelemiz yok diye bu seceneği tercih ettik. ev 2 yıl içerisinde teslim edilecek. geri kalanı taksitle ödüyoruz. bence bankaya faiz ödemekten daha mantıklı ve temiz, sıfır daireniz oluyor. konut kredi faizleri inanılmaz yüksek 😔 2 milyona ev bulduysanız ama bence cok iyi. kefil bulmanız gerekecek. bu zamanda kim kime kefil olur o da zor iş 😔

konut kredisi değil de aizin için esnaf kredisi çekebilecek biri var mı? esnaf kredisinin faizi nispeten düsük. biz araba alırken abim bizim için çekmişti 1 milyon. 500 bin faiz ödedik diye hatırlıyorum ve esnaf kredisinin ödemesi 3 ayda bir oluyor.

Çok teşekkür ederim. Bakacam hemen. Siz hangi bankadan çektiniz. Evin gelirinin yarısı olmuş. Kayınbabamı da bizim evde göstersek alma ihtimalimiz yükselmiş olur mu ya da ortak tapu yaparız?
Ziraatten çektik, evet gelirimizin yarısına tekabül ettik yaklaşık bi 50k bankaya ödediğiniz sigortalar tuttu, bunun haricinde 100k civarı da esnek hesap açtılar

Çok açıklayıcı yazmışsınız teşekkür ederim gerçekten. Ne zaman çektiniz krediyi. Biz 800 20 bin öderiz sanırım kayınbabamı kabul ederlerse bu iş olur ama dediğiniz gibi ekstra masraflar da var bu arada hangi bankadan aldınız acaba
800 binin en düşük ödemesi 25 bin küsur ediyor ödeyebilecek misiniz 10 yıllık.

Eşinizin maaşı toplam 40 bin olsa geriye kalan parayla geçinebilecek misiniz.

Kredi içinde asgari ücret gösterildiği için çıkacağını zannetmiyorum bende. 2 yıl içinde nasıl kapatacaksınız anapara+ faiz elinizde yüksek toplu para olması lazım.

Ocak ayında çektim. 2.84ten. qnb finansbank. yapı kredi 2.49 teklif etti gecen. Eski müşterisiyim. Bize gec diye. Mantıklı gelmedi.

Back
X