Konut kredisi ile ev alan bilgisi olan var mı?

Sunaa006

Üye
Kayıtlı Üye
1 Temmuz 2022
62
1
18
29
Kızlar uygun başlık bulamadım sanırım kusura bakmayın. Biz ev almak istiyoruz 1 haftadır araştırmaktan gözlerim çıktı resmen. Bizde 900 bin var almak istediğimiz ev ortalama 2 milyon biraz borç artık kredi çekerek ev almak istiyoruz. Ancak sorun şu eşim asgari ücretle çalışıyor görünüyor ama maaşı daha yüksek. Şirket o şekil yapıyor sigorta primi düşük olsun diye bizde mecburen birşey diyemiyoruz. Neyse asgari ücretle bize kredi verirler mi. Kayınbabamı da bizim evde yaşıyor göstersek maaşını da gelire eklersek olur mu. Bu arada ödemeye zaten kayınbabam yardım edecek. Birde ortaklı kredi varmış duyan var mı acaba? Hepinize şimdiden çok teşekkür ederim

Bazı bankalar maaş yazısı da kabul ediyordu önceden. Hala ediyor mu bilemiyorum

Kayınbabanızı göstermezseniz sadece eşinizle siz olarak görünürseniz aylık ödeyeceğiniz borç miktarının asgari ücreti geçmemesi gerekir. Aylık ne kadar ödeyeceğinizi internetten hesaplayın derim. Kayınbabanızın geliri + eşinizin asgari olarak görünen geliri aylık ödeyeceğiniz kredi miktarından fazlaysa sorun olmaz

Yok fazla değil canım. Kayınbabamı kabul ederler mi?

Bazı bankalar maaş yazısı da kabul ediyordu önceden. Hala ediyor mu bilemiyorum
Bi sorayım
Çıkmaz abime zor çıktı 65 civarı maaşa 1 milyon
700 800 bin çekmek istiyoruz aslında biz ama dediğiniz gibi zor biraz. Bende nasıl alabiliriz diye sormak istedim aslında hani ne yapabiliriz. Eşimin kredi puanı iyi borç yok

Bi sorayım

700 800 bin çekmek istiyoruz aslında biz ama dediğiniz gibi zor biraz. Bende nasıl alabiliriz diye sormak istedim aslında hani ne yapabiliriz. Eşimin kredi puanı iyi borç yok
Yuksek tutar cekiyorsunuz asgari ücret icin cikmasi cok zor

Canım 1.5 çektim. 43 ödüyorum. 80 maasım var ama 43 zor çıktı bsnkanın 20 yıllık müşterisi olmama ve bi kere bile ödemelerimi geciktirmememe rağmen. Baska kredi kartı borcun olmayacak. Krediler düştü biraz. 1.5 a 39 falan ödersiniz. Ama ev almakla bitmiyor. Tapu 50-60, emlakçı ücreti ve sigorta yaptırıyorlar.
Banka benim önüme 100 bin liralık hayat sigortası dayadı. Hiç itiraz etmedim İmzaladım.
Ama o sigortaları, kredi yattıktan, tapuyu aldıktan hemen ertesi gün iptal ettirdim. 15 gün cayma süresi vardı.
Kayınpederi sizin haneye alın. Maasını gösterebilirsiniz sanıyorum.

Bi sorayım

İlk evim projesi diye bir şey vardı. Onu araştirmanizı öneririm faiz oranları düşük oluyordu. Arkadaşım 3- 4 sene önce öyle ev almıştı.

Hayırlı olsun. Siz ne zaman kredi çektiniz?

Biri kefil olursa veriyorlar genelde. Ama şu maaşın yarısı muhabbeti doğru. Eğer maaşın yarısını aşarsa ve kefil bulamazsanız vermezler.

5 ay bekleyebilirim diyorsanız eminevim e yazılın,garanti teslim olur çok az faiz ödemiş olursunuz

Gerçekten mi böyle bir şeyi ilk defa duydum. Yarın Bi emlakçıyla konuşurum
Evi emlakçı vasıtasıyla alacaksanız sorun, yoksa sizden komisyon falan ister.
Kayınpederinizin ortak gelir olarak gösterecekseniz ikametgahının aynı ev olması gerekiyor. Birlikte yaşıyor gibi. Diğer türlü iş yerinden maaşı şu kadardır diye bir yazıyı da bankalar gelir beyanı olarak kabul ediyorlardı eskiden. Siz bir bankayla görüşün.

Ortaklı krediden kastınız tapu ortak olsun diye mi? Öyle ise biz şu şekil yaptık eşim kredi çekti ben kefil oldum ev ikimizin üstüne ortak oldu

ilk evim kredisini araştırmanızı öneririm bir de bankaya gidip danışabilirsiniz ama maaş ne görünüyorsa onu kabul ediyorlar yakın zamanda kredi çektim 1.6k, hane geliri 80 civarıydı. Aylık 44 geri ödeme şeklinde ilk evim kredisi

1 sene önce çektik biz. Aylık hane gelirinin %60ını geçemez taksit miktarı dediler. Yani sizin hane geliriniz sadece eşinizin asgari gösterilen ücreti ise aylık taksidiniz 13.200₺ yi geçemez. Ortak kredi çekince tapu da ortak oluyor. Kp ile ortak tapu sorun olmayacaksa o da bir seçenek.

Maaş yazısı kabul eden bankalar olabilir, gidip bir görüşün bankalarla..Bir de durumunuzu açık açık izah edin bir banka yöneticisine.. Emlakçılara da danışabilirsiniz belki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…