Konuşmayı bilmeyen koca

4 yillik evlilikte hic sohbet etmediginiz halde sogumadiysaniz bu saatten sonra pek sogumazsiniz sanki. Bu saydiginiz kriterler sizin icin cok onemli olsa en basta evlenirken bunlara dikkat ederdiniz. Hadi evlenirken dusunmediniz diyelim daha ilk gunden gozunuze batmaya baslardi ama aranizda bariz acik ara fark varsa gozunuze batardi. Siz 4 yildan sonra bunlari sorgulamaya basladiysaniz ya ilk basta vermediginiz tepkileri simdi vermeyeceksiniz ya da bosanacaksiniz. Adam siz evlenirken cok farkli bir pozisyonda cok kulturlu, cok sohbetli bir adamken 4 yilin sonunda bu hale gelmediyse demek ki kendini gizelememis oldugu gibi olmaya devam ediyor. Bu durumda sonradan degisen sizsiniz.

Davranış olarak biraz daha iyi birileriyle görüşün. Karşı tarafı da gittikçe rol model almaya başlar. Ben de bazen olmadık yerde gülüyorum. Bana ne toplumdan? Komiğime gidiyor, gülüyorum. Bu beni tuhaf yapmaz. Kendileri gülmediği için bana göre de onlar tuhaflar.
Sohbet meselesinde eğer çok konuşuyorsanız sizi belli bir süreden sonra dinleyemiyordur. Ben de dinleyemiyorum, bir süre sonra kuru gürültüye dönüyor.
İşim zaten başımdan aşkın, eve gelince iyice kafam şişiyor, özellikle de gereksiz bilgilerle.
"Yok şunu alacaktım almadım, şu vardı bilmem ne oldu."
Bazı kişilerin konuşmasına duyarsızlaşıyorum. Dinleyemiyorum. Sizin durum da buna benzer ise konuşmanızı özet şeklinde sunabilirsiniz. Eşiniz daha çok dinleyebilme fırsatını yakalar.

Onun ilgiside kamyonlara e onada benim bilgim yetmiyor ordada örtüşemiyoruz ne yazıkki

Evi kitapla doldurup sadece siz okursanız olmaz.

Demek istediğim kitap vereceksiniz sizin daha önce okuduğunu, o okuyacak ve üzerinden sohbet deneyeceksiniz. Siz öğreteceksiniz. İş yerlerinde bazen kişisel gelişim kursları oluyor. Kendilerini nasıl tanıtabilirler veya nasıl kısa sohbet yapılabilir gibi. Bunları siz açık açık konuşup kendisinden rica edin ama size tepki verecektir online bile olsa terapiyi deneyin ve terapistiniz öneride bulunsun.

Çok hoşgörülüsünüz teşekkür ederim güzel yorumunuz için neden evlendin diyenler var boşan diyenler var anlamıyorum ben boşanmak neden istiyim eşimden bu konudan dolayı ben sadece onu nasıl geliştirebilirim ona nasıl yardımcı olabilirim toplumda daha çok nasıl var edebilirimin derdindeyim

Bence o kitaplari once siz okumaya baslayin ki adama guzel bir ornek olun degil mi. Zira insan sevdigi ve begendigi bir adamdan utanmaz. Utandigi biri icin seviyorum demez. Gurbet dediginiz de kesin sehir disidir. Esinizi toplumdan once siz dislamissiniz sanki ama gelmis seviyorum, begeniyorum diyorsunuz.

Çok teşekkür ederim terapist gerekşyor bizede diye düşünüyorum sorunumuz ilerlemeden çözmemiz gerekiyor çözülebilinecek bişeyse tabiki

Şehir dışı gurbet olmuyormu

Ben ilkin dalga geçtiniz benle sandım hoşgörüyü okuyunca

Ümidinizi kesmeyin. Neredeyse 40 yaşından sonra ilk defa marketten alışveriş yapan, temizlik adabını öğrenen ve toplum içindeki konuşmasını daha iyi yapabilen bir yakınımız var. Evlendikte sonra eşi biraz da çocuk eğitir gibi adamı eğitti. Tabii siz de böyle yapmayın ama rahatsız olduğunuzu rencide etmeden belirtin.

Arada eşiniz milleti gözlemleyebilir. Bu şekilde milletin nasıl davrandığını kavrayabilir.

Bilmem gurbet mi oluyor? Benim bildigim yurt disi gurbet olurmus eskiden ama artik o bile gurbet degil. Siz evi kitapla doldurmussunuz siz daha iyi bilirsiniz tabi ne de olsa esinizi topluma kazandirmaya calisiyorsunuz.
Neden kızdığınızı anlamadım inanın. Neden bu laf sokma çabası. Benim bildiğim herkesten çok uzakta isen eğer istediğin zaman imkanlar çerçevesinde tabiki görüşemiyorsan gurbet orda başlar kilometre hesabımı yapıyoruz gurbet için.

Tabiki onu eğitmek gibi bişey düşünmem hata olur yol göstermek diyelim en azından somuçta kimse dört dörtlük değil benim hatalarımı da sen göster diyorum ben hep ona

3 dayım da kampyoncu, en küçük olanı aşırı zevzek mi desem, berbat espriler mi yapıyor desem, en son iş yaptğı bir adam diğer kardeşleri gelebilir o gelmesin demiş dayım için 50 yaşına geldi hala insanlarla abuk subuk konuyor dalga geçiyor insanları kendinden kaçırıyorYengem de aynen onun gibi acaip o yüzden iyi anlaşıyorlar.

Evlenmeden önce toplum içinde neredeyse hiç görüşme imkanımız olmadı kafelerde görüştük hep iş için gelirdi benide bir iki saat görür dü giderdi somra bir ay sonra gelirdi tabiki ufak tefek fark ettiğim şeyler oldu ama nişanlı olduğumuz için heyecandan dediğim oldu veya işte hafız olduğu için kurs ortamında hep erkekler içinde kaldığı için olmuştur diye düşündüm

Yerinde,akıcı ve hoş sohbet konuşabilmek bir gelişim ve kültür birikimidir.Kendini,fikirlerini,varsa bir derdini veya olayları iletişim halinde olduğu kişiye veya bir topluluğa düzgünce anlatabilmek gerçekten bir meziyet.
Eşiniz bugüne kadar sosyal ortamlarda çok bulunamamış,nispeten dar bir çevrede veya baskı altında yetişmiş olabilir.
Ben sizide,eşinizide anlayabiliyorum.Eşinizde kendinin ve sizin hislerinizin farkında.Eğer kendini yetersiz hissediyorsa ve bu durumu değiştirmek istiyorsa,önerilerinize kulak verir.
Baş başayken onun ilgi duyduğu veya bilgisinin olabileceği konularla ilgili ona küçük küçük sorular sorun ve dinleyin. O konuda konuşabildiği kadar konuşturun. Bir başka kişinin bu konuda bilgiye ihtiyacı varsa,onunla konuşturun.Sizin dışınızdaki birilerine de bir şeyler anlatabilsin.
Aklıma gelen bir başka öneride şu,şayet çocuğunuz varsa,ona hikaye kitabını babası okusun.Sen daha güzel anlatıyorsun falan diye destekleyin.Desteklemeniz ve takdir etmeniz önemli.

Ben konuyu anladim benimde başımda vardi böyle biri toplumda nasil konuşucagini bilmezdi örnek vereyim biri ciddi birsey anlatir konu bam başka o konuyu anlamaz gider başka birsey söylüyordu cok utanirdim hep ben düzeldim dalga konusu oluyordu artik cevremde ben resil oluyordum .bence siz bir pisikologla bir görüşün derim

çok teşekkür ederim beni anlayan birini görmek çok mutlu etti beni aklınıza gelen başka önerileriniz varsa lütfen yazın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…