• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Konuşma terapisti

Teşekkür ederim. Evet ilk çocuğum o yüzden tecrübesizim aynı zamanda. Bir doktor normal olabilir derken diğeri şimdiye kadar 50 kelime konuşması lazımdı diyor. Ben de ne yapacağımı bilemedim
Siz isterseniz 3. bir uzmanın daha görüşüne başvurun ama konuşma dışında bebeğinizin tüm tepkileri ve gelişimi normalse bir sorun olduğunu düşünmüyorum, bahsettiğim gibi komşumla 3-5 gün arayla doğum yapmamıza rağmen birimizin bebeği erken yürüyüp konuşurken birimizinki geç yürüyüp konuştu.

Bizimkilerden 2 ay sonra doğan arkadaşımızın kız bebeği de 9 aylıkken oturamıyordu bile, yürümesi ve konuşması hemen hemen 2 yaş civarını bulmuştu ama aynı arkadaşımın 2. çocuğu ilk kızına göre daha erken yürüyüp konuştu.

Siz isterseniz 3. bir uzmanın daha görüşüne başvurun ama konuşma dışında bebeğinizin tüm tepkileri ve gelişimi normalse bir sorun olduğunu düşünmüyorum, bahsettiğim gibi komşumla 3-5 gün arayla doğum yapmamıza rağmen birimizin bebeği erken yürüyüp konuşurken birimizinki geç yürüyüp konuştu.

Bizimkilerden 2 ay sonra doğan arkadaşımızın kız bebeği de 9 aylıkken oturamıyordu bile, yürümesi ve konuşması hemen hemen 2 yaş civarını bulmuştu ama aynı arkadaşımın 2. çocuğu ilk kızına göre daha erken yürüyüp konuştu.
Kaba motor, ince motor becerisi, komut alma, ismine tepki vs normal tek derdimiz konuşma. İnşallah onu da hallederiz😊

Kaba motor, ince motor becerisi, komut alma, ismine tepki vs normal tek derdimiz konuşma. İnşallah onu da hallederiz😊
:nazar: o zaman korkmayın endişe etmeyin, zamanı gelince konuşacaktır, o kadar çok konuşup soru soracak hale gelecek ki kaçacak yer arayacaksınız :)))

Bir sorun olduğunu düşünmüyor. Pandemide nasıl olur bilmiyorum kendinden birkaç yaş büyük kuzen veya arkadaşlarınızın çocuklarıyla bir araya getirmeyi deneyebilirsiniz.

Benim oğlum 2 buçuk yaşında ve hala konuşamıyor çok şükür herşeyi biliyor ama dile dökemiyor Rabbim dilini açarda konuşur biran önce

Merhaba arkadaşlar. Benim derdim şu ki 22 aylık bir oğlum var ama gelin görünki konuşmuyor. Sadece anne dede aba onun dışında hebele hübele birşeyler demeye çalışıyor ama olmuyor. Konuşma konusunda geri kaldığını düşünüyorum. Etrafımdakiler erkek çocuğu geç konuşur daha erken vs diyor ama ben çok tedirginim. Tv tablet çok vermem sabah akşam 15 er dakikadan çizgi film açıyorum okadar. Kitap okurum ne nerede gösterir, komutlarımı yerine getirir ama konuşma yok. Konuşma terapistine mi götürsem yoksa kuruntumu yapıyorum bir yol gösterin a dostlar.
Canım benim oğlumda O aylarda öyleydi. Hatta bende konuşma terapistine götürcektim daha sonra çok fazla araştırınca normal olduğunu anladım. Benimki 3 yaşından sonra cümle kurmaya başladı ama şöyle evde 1 sene boyunca tv kaldırdık tel kesinlikle vermedik bir dakka bile olsun . Ve bu süreçte sürekli onla konuştuk kalabalığa girdik hemen hergün parktaydik. Şükür şimdi 5 yaşında çok güzel konuşuyor 😊 insAllah seninkide konuşacaktır

Canım benim oğlumda O aylarda öyleydi. Hatta bende konuşma terapistine götürcektim daha sonra çok fazla araştırınca normal olduğunu anladım. Benimki 3 yaşından sonra cümle kurmaya başladı ama şöyle evde 1 sene boyunca tv kaldırdık tel kesinlikle vermedik bir dakka bile olsun . Ve bu süreçte sürekli onla konuştuk kalabalığa girdik hemen hergün parktaydik. Şükür şimdi 5 yaşında çok güzel konuşuyor 😊 insAllah seninkide konuşacaktır
Teşekkür ederim cevabınıza. Pandemi dönemine denk geldiğimiz için kalabalık ortama pek sokamıyoruz. Elimden geldiğince parklara götürüyorum. İnşallah bizde görürüz o günleri😊

Benim oğlum da geç konuştu bende sizin gibi çok endişelendim doktora götürdüm ama sonra açıldı birden bazı çocuklar daha geç konuşur komut algılamada göz temasında sıkıntı yoksa olumsuz bir durum yoktur
Merhaba nekadar GEC konustu Ben I'm oglum24 aylikken basladi suam 28 Aylik vcat pat ikili kelimeleri var Amasohbet uzun uzun yok

2 yaşındaki bebek için konuşma terapisi erken .. odev veriyorlar.zaten yaşı gereği söylenenleri anlamaz.kizim 4.5 yaşında konustu

Ahhhhh insallah insallah Hersey I kelime olarak biliyor aylavtuuuuu Anne bile diyor sma sohbet yok hadi ins all ah sirf bu yuzden otizim kabusum old u uykular ha ram oldu

Back