- 26 Mayıs 2021
- 479
- 1.035
- 43
- 35
- Konu Sahibi karamelcikolata
İyi günler arkadaşlar. Bir önceki konumdada oğlumdan bahsetmiştim şimdi yine kafama takılan bir konuyla geldim. Oğlum 21 aylık ama hala konuşmuyor. Anne, baba, al, meme, mama, açtı, bitti gibi buna ek bir kaç kelimesi daha vardır o kadar. Herşeyi el işareti ile yapmak istiyor. Mesela kapı açılacak elimi tutup kapıya uzatıyor açmamı istiyor. Herşeyi bu şekilde yaptırmak istiyor. Yapmıyorum bazen konuşmasını bekliyorum ağlıyor yada vazgeçiyor. Duyma problemi yok seslendiğimde sesime her seferinde dönüp akıyor ve cevapta veriyor he, ee gibi. Taklit olayı çok yüksek ne yaparsak aynısını yapıyor hiç bir şeyden geri kaldığı yok. Ama konuşma konusunda isteklerini bir kelime dahi olsa konuşarak ifade etmiyor. Şarkı söylüyorum oda söylüyor. Örneğin, arı vız vız diye çalışır kısmını "adi bina bit dide didi" şeklinde tekrarlıyor. Başka bir şarkıda el hareketleri var, vur kapıya tak tak dediğimde hemen bulunduğu yerde bişeye vuruyor vs. Arada başka şarkılarda söylüyor ama ne söylediği pek anlaşılmıyor. Doktora sorduk 4 yaşa kadar müdahale etmiyoruz dedi. Ama böyle devam edermi nasıl olur bilmiyorum 4 yaşta çok geç geliyor. Yaşadığım yerde kimse yok çevremizde gidip gelebileceğimiz akşama kadar benimle ondan kaynaklı mı bilmiyorum ama bende çok konuşuyorum genelde. Herşeyi yaparken anlatıyorum. Kitap okuyorum şarkı söylüyorum oyun oynuyorum. Ama yok. Burda oyun atolyeleri varmış haftada 2 gün 2 saat anne ile beraber katılıyor çocuk. Onlara katılsam fayda sağlar mı konuşmasına gelişimine? Yada başka bir doktora mı götürsem acaba? Yada beklemeli miyim karar veremiyorum bir türlü fikirlerinizi benim için önemli. Bu arada oğlumun insanlarla iletişim konusunda kimseyi yabancılamıyor herkesle iletişim kurmak istiyor. Çocuk gördüğünde özellikle sevinçten havalar uçuyor oynamak istiyor. Şu aralar eline ne geçse bize uzatıyor ve al diyor. Akşama kadar onu al bunu al diye susmuyor desem yeridir. Günden düne artıyor konuşması ama tabi ayına göre az gözüküyor.
Uzun oldu biraz kusura bakmayın. şimdiden teşekkür ederim cevaplar için?
Uzun oldu biraz kusura bakmayın. şimdiden teşekkür ederim cevaplar için?
Son düzenleme: