Evet biz bu durumu yasadik, doktora goturduk. Anlamli kelimesi azdi ve sadece ilk veya son hecesini soylerdi. Mesela dondurma yerine do derdi. Veya kalem yerine ka. Biz surekli istedigi,soyledigi seyi 2-3 kere tekrar ettirdik. Kalem istiyorsun, evet bak ka-lem gibi vurguladik.
Simdi tam 2.5yasinda ve 6 ay oncesine bakinca cok yol katetti. Simdi de tam net anlasilir konusmuyor ama cumleler kuruyor. Mesela kendi ismini soylerek x'in tisi deldi, kimizi isik yandi, x'in kani acikti gibi gibi seyler soylerek kendini ifade edebiliyor. Bi ara ekrani tamamen kestik ama sahsi fikrim ekranla alakali degildi. Tabi yine de ekrana maruz birakilmasini dogru bulmuyorum. Actigim zamanlardaysa sorular soruyorum.
Birde her cocuk ayni hizda ilerlemiyor. Su 2 yas 2li cumle olayi bence tedirgin etmekten baska bi ise yaramiyor. Oglum su an krese basladi, sinifi 10 kisilik, hepsi 2022 dogumlu ve koca sinifta kendini sadece 1 kisi cok guzel ifade ediyor. Ki o da daha eylulde 2 yasina girdi, sinifin en kucugu. Daha az once oglumu cok ozledigine dair video geldi annesinden. 2 yas 1 aylik bicir bicir anne ben x'i cok ozledim, yarin sabah okula gidince ona sarilacagim diyor.
3 kisi hala hic konusmuyormus. Isaretle anlasiyoruz dediler. Digerleri de benim oglum gibi. Tabi bu yasta artik daha anlasilir konusulmasi beklenir ama norolojik bu durum olmadigi surece bence normal. Siz de kendinizi strese sokmayin her cocugun gelisimi farkli.