Merhabalar,
Konu 2 yaşındaki evladım ile ilgili.
6 aylıkken bazı kelimeleri söylemeye, 10 aylıkken 3 kelimeyi birleştirmeye 18 aylıkken de tamamen cümle kurmaya başlayan ve kendini çok net ifade eden bir kızım var.
Konuşması akıcı. Bir kez dinlediğinde şarkıları ezberleyen, neden sonuc ilişkisi kurup fikir yürütebilen bir cocuk.
Pazar günü bir kelimeyi takılarak söyledi ama heyecanlandı sanırım diye üzerinde durmadım. Pazartesi günü iki, dün de 4-5 kelimede epey takıldı. Özellikle "anne, bu, bunu" kelimeleri... Yani a ve b olabileceğini düşünüyorum. Dün anne derken o kadar uzun takıldı ki saatlerce ağladım. Bülbül gibi konuşan yavruma konduramadım sanırım.
Doktorunu aradım bir tramva yaşamış olabileceğini, korkmuş olabileceğini ve bir konuşma terapistinden randevu almam gerektiğini söyledi. Cuma gününe aldım ama icimde kocaman bir öküz var arkadaşlar.
Rabbim dert verip derman aratmasın kimsenin evladına ama icim cok acıyor.
Aile icinde siddete sahit değil, benim dışımda kimse yüksek sesle konusmaz. Kimse bağırmaz, herkes etrafında pervane, disiplini sağlarken bile iletişimi üst düzeyde tutuyoruz.
Bir tek erkek kardeşimin bir kekemelik gecmişi vardı, onu da yıllar önce çözdük.
Var mı bu durumu yaşayan, ne yapmam nasıl davranmam gerektiğini bilen biri?