Konuşma Bozukluğu

Erkek kardeşim gittiğinde okuma ve yazma ağırlıklı bir terapi almıştı. Ben de hacettepeden hem cocuk psikologundan hem de konusma terapistinden randevu aldım, hangisinin yardımı olur bilmiyorum.

Olabilir rüyada belki. Evde de illaki bişiler kırılmıştır, ya da düşmüştür.
siz zaten gerekli yerlerden randevu almışsınız eminim düzelecek bir durumdur geçici bir şeydir.çok geçmiş olsun.

bende kıyaslamıyordum dün oldu bir anda
eskisi gibi fişek gibi konuşacak inşallah miniğiniz
İnşallah cok teşekkürler

size sadece veysel kızılboğa ile iletişime geçmenizi tavsiye edeceğim. reklam yapmıyorum. sadece aynı durumla sınanan bir anne olarak yazıyorum
Geçerim elbette ama kimdir bu kişi

siz zaten gerekli yerlerden randevu almışsınız eminim düzelecek bir durumdur geçici bir şeydir.çok geçmiş olsun.
Aynen aldım cok teşekkür ederim.

Kızım yazlıkta palyaçodan korktu.
Aynı şekilde teklemeye başladı (ertesi gün)
1 ay falan sürdü düzeldi

merhabalar, öncelikle çok geçmiş olsun.. biz de şu an yaşıyoruz aynı durumu.. kızım 2 ay sonra 3 yaşında olacak ve yaz tatilinde iznim nedeniyle bir süre beraber kaldıktan sonra işe başlamamla gelişti bizde bu olaylar.. birdenbire takılmaya başladı konuşurken.. dil ve konuşma konusunda uzman bir pedagogla görüşme yaptık ilerleyen günlerde kızımı da götüreceğiz.. zaten bu yaşlarda oyun terapisi ile altındaki nedeni ortaya çıkarmaya yönelik çalışılıyor çocuklarla.. ilk aşamada bize uzmanın söylediği asla ve asla onu düzeltmememiz, hiç birşey yokmuş gibi davranmamız, yüzümüzü bile değiştirmemiz yönünde.. çok strese girdik ama inşallah düzelicek

Komsumuzun torununda olmuştu köpekten korkmuş çok güzel konuşan bi çocuktu ve kekelemeye baslamisti ama çok şükür simdi düzeldi sizinde korkulacak bisey oldugunu zannetmiyorum duzelecektir insallag

Ben dün neden böyle söylüyorsun kızım falan dedim, yanlış mı acaba sormasam mı

Siz neler yapmıştınız
Ben de sordum.
Hatta her teklemesinde düzelttim. öyle değil böyle söyleyeceksin diye. 2,5 yaşında bu arada. Çok heyecan yaşadığı zaman hala oluyor arada ama nadir bir de bu yaşlarda çok normal diyorlar hep.

Ben de sordum.
Hatta her teklemesinde düzelttim. öyle değil böyle söyleyeceksin diye. 2,5 yaşında bu arada. Çok heyecan yaşadığı zaman hala oluyor arada ama nadir bir de bu yaşlarda çok normal diyorlar hep.
Özellikle anne derken yapıyor. İstemsiz icim parçalanıyor. Ben de sakin sakin düzelteyim doktora gidene kadar bakalım

Özellikle anne derken yapıyor. İstemsiz icim parçalanıyor. Ben de sakin sakin düzelteyim doktora gidene kadar bakalım
Aynı şekilde sesli harflerde.
Benim de sizin gibi içim parçalandı çok
Bir de yine yazlıkta kızım yaşıtı başka bir kız vardı sadece anne diyebilen..onun annesi benim kızımın akıcı konuşmasını görünce çok şaşırdı. Bu nasıl böyle konuşuyor bizimki niye konuşmuyor, büyük insan gibi vs daha neler neler. Bir maşallah demedi onu bırakın, yüzü düştü hainlikten. Nazar da değdiğinde inanıyorum aynı zamanda. Zamanla eskiye dönecekler inşallah..

Aynı şekilde sesli harflerde.
Benim de sizin gibi içim parçalandı çok
Bir de yine yazlıkta kızım yaşıtı başka bir kız vardı sadece anne diyebilen..onun annesi benim kızımın akıcı konuşmasını görünce çok şaşırdı. Bu nasıl böyle konuşuyor bizimki niye konuşmuyor, büyük insan gibi vs daha neler neler. Bir maşallah demedi onu bırakın, yüzü düştü hainlikten. Nazar da değdiğinde inanıyorum aynı zamanda. Zamanla eskiye dönecekler inşallah..
Biz de aynı durumu hemen her gün birileriyle yasıyoruz. İnsallah rabbim tekrarını yasatmaz

merhabalar, öncelikle çok geçmiş olsun.. biz de şu an yaşıyoruz aynı durumu.. kızım 2 ay sonra 3 yaşında olacak ve yaz tatilinde iznim nedeniyle bir süre beraber kaldıktan sonra işe başlamamla gelişti bizde bu olaylar.. birdenbire takılmaya başladı konuşurken.. dil ve konuşma konusunda uzman bir pedagogla görüşme yaptık ilerleyen günlerde kızımı da götüreceğiz.. zaten bu yaşlarda oyun terapisi ile altındaki nedeni ortaya çıkarmaya yönelik çalışılıyor çocuklarla.. ilk aşamada bize uzmanın söylediği asla ve asla onu düzeltmememiz, hiç birşey yokmuş gibi davranmamız, yüzümüzü bile değiştirmemiz yönünde.. çok strese girdik ama inşallah düzelicek
Ben de ancak cuma gününe randevu bulabildim. Vicdan azabı beni öldürüyor. Sadece benimle konusurken yapıyor. Acaba bilmeden otorite mi kurdum üzerinde. Ya da benden onaylanma ihtiyacı mı hissediyor.

Komsumuzun torununda olmuştu köpekten korkmuş çok güzel konuşan bi çocuktu ve kekelemeye baslamisti ama çok şükür simdi düzeldi sizinde korkulacak bisey oldugunu zannetmiyorum duzelecektir insallag

İnsallah cok tesekkür ederim

Erkek kardeşim gittiğinde okuma ve yazma ağırlıklı bir terapi almıştı. Ben de hacettepeden hem cocuk psikologundan hem de konusma terapistinden randevu aldım, hangisinin yardımı olur bilmiyorum.

Olabilir rüyada belki. Evde de illaki bişiler kırılmıştır, ya da düşmüştür.
Merhaba noldu randevular geçti mi sonra konuşma aksaklığı ?
Basıl bir yöntem uyguladılar??
Benim kızım da 27 aylık 1 haftadır başladı çok endişeliyim 😢

size sadece veysel kızılboğa ile iletişime geçmenizi tavsiye edeceğim. reklam yapmıyorum. sadece aynı durumla sınanan bir anne olarak yazıyorum
Merhaba .
Benim 27 aylık kızımda da 1 hafta önce başladı, ve iletişime geçtim, aramızda kekelememizi söyledi arada., rahatsız olduğunun farkındayım bazen konuşurken gel beraber konuşmayı deneyelim diyecekmişim., kendi aramızda kekelemeye başladık biraz eşimle , ama konuşmayı daha yapamadım, tırsıyorum .😬
Sizde de aynı yöntemi mi uyguladı ??
🙈🙈

Merhaba noldu randevular geçti mi sonra konuşma aksaklığı ?
Basıl bir yöntem uyguladılar??
Benim kızım da 27 aylık 1 haftadır başladı çok endişeliyim 😢
Gecti cok sükür. Nedenine indi önceliklli olarak. O hafta ben gece lambasını kapatıp, kendi odasında uyutmaya baslamıştım. O tetiklemiş. Kendiliğinden gecti cok sükür.

Merhabalar,

Konu 2 yaşındaki evladım ile ilgili.

6 aylıkken bazı kelimeleri söylemeye, 10 aylıkken 3 kelimeyi birleştirmeye 18 aylıkken de tamamen cümle kurmaya başlayan ve kendini çok net ifade eden bir kızım var.

Konuşması akıcı. Bir kez dinlediğinde şarkıları ezberleyen, neden sonuc ilişkisi kurup fikir yürütebilen bir cocuk.

Pazar günü bir kelimeyi takılarak söyledi ama heyecanlandı sanırım diye üzerinde durmadım. Pazartesi günü iki, dün de 4-5 kelimede epey takıldı. Özellikle "anne, bu, bunu" kelimeleri... Yani a ve b olabileceğini düşünüyorum. Dün anne derken o kadar uzun takıldı ki saatlerce ağladım. Bülbül gibi konuşan yavruma konduramadım sanırım.

Doktorunu aradım bir tramva yaşamış olabileceğini, korkmuş olabileceğini ve bir konuşma terapistinden randevu almam gerektiğini söyledi. Cuma gününe aldım ama icimde kocaman bir öküz var arkadaşlar.

Rabbim dert verip derman aratmasın kimsenin evladına ama icim cok acıyor.

Aile icinde siddete sahit değil, benim dışımda kimse yüksek sesle konusmaz. Kimse bağırmaz, herkes etrafında pervane, disiplini sağlarken bile iletişimi üst düzeyde tutuyoruz.
Bir tek erkek kardeşimin bir kekemelik gecmişi vardı, onu da yıllar önce çözdük.

Var mı bu durumu yaşayan, ne yapmam nasıl davranmam gerektiğini bilen biri?
Geçmiş olsun, gelişimsel aksaklık. Bu normal benim kızımda da oldu. Hatta ben bu konu ile ilgili postta açtım da, pek yazan olmadı 🙄 Ben direk tedaviyi yazmıştım linki bulup , yorumumda düzenleme yapacagım.

Merhaba devlet hastanelerinde sonradan ortaya çıkan kekemelik ile ilgili tedavi yapılırmış acaba bilginiz varmı kızım 5.5 yaşında ve yaklaşık 8-9 aydır kekemelik yaşıyor çok üzülüyor bizde kahroluyorum o üzüldükçe
merhaba bundan yillar önce bu dertten muzdarip bir anneydim elh geçti sayılır veysel kızılboğadan destek aldık konu sahibine de yıllar önce yine veysel beyi tavsiye etmiştim size de tavsiye ediyorum.. sevgilerimle

merhaba bundan yillar önce bu dertten muzdarip bir anneydim elh geçti sayılır veysel kızılboğadan destek aldık konu sahibine de yıllar önce yine veysel beyi tavsiye etmiştim size de tavsiye ediyorum.. sevgilerimle
Merhabalar . Veysel beyle bizde iletişime geçtik 3 gün oldu fakat hiçbir gelişme yok ne kadar sürede geçti ve sizin çocuğunuzda da göz kırpma yumruk sıkma var mıydı

Merhabalar . Veysel beyle bizde iletişime geçtik 3 gün oldu fakat hiçbir gelişme yok ne kadar sürede geçti ve sizin çocuğunuzda da göz kırpma yumruk sıkma var mıydı
3 gün çok az bir süre. Hatta bizim gittikten sonra ilk günler artmıştı bile zamanla azalarak bitti çok şükür. Göz kırpma değil de elini ağzına götürme vardı bir süre.

X