Davranış Bozuklukları Konuşamayan oğlumda tuvalet egitimi

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

Eylull09

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Eylül 2019
15
0
1
31
Merhabalar oglum 3 yasinda hic konuşmuyor tuvalet egitimini nasil verebilirim Allah rızası icin

Bi kendini ifade etsin biraz oyle başlasanız

Bi kendini ifade etsin biraz oyle başlasanız
cnm benim oğlum tuvalet eğitimini aldığında 25 aylıktı. bir kelime bile konuşması yoktu. öncelikle oğluna tuvaletin ne olduğunu, tuvalet kağıdını, klozeti tuvaleti vs. vs. tanıttın mı. ne amaçla kullanıldığını biliyor mu. bunları bilmiyorsa çok zor. benim oğlum çok küçüklüğünden beri biliyor öğrettik. anne çiş yapcak hadi gel, vs bir kaç kez sizinle tuvalet girmesi gerekebilir ğekiştirmek adına demişti doktor. benimle birlikte bir kaç kez girdi. tuvaletten sonra hadi sifonu basalım elleriizi yıkayalım bunları hep oyunla yaptık.
25 aylıkken de annemin ısrarıyla öğrettik. ben daha anne bile diyemiyor nasıl olacak dedim, 3 günde öğrendi inanın. (tabi tuvalet eğitimi öncesi bir kaç hafta önceden akşam beslenmelerini ve su içmeyi kestk en son saat 8 de su içti yemek yedi gibi. 10 da uyumaya yattık hep bu bir düzen gibi 2 hafta sürdü, baktık ki geceleri hiç altına çiş yapmıyor hazır demekki) annemle birlikte öğrettik o 3 gün her yer çiş kaka oldu. ısrarla lazımlığa yapması gerektiğini öğrettik. altına çiş mi yaptı, koşa koşa lazımlığa oturttuk altına yapmış olsa bile. sonra tekrar mı altına yaptı koşa koşa yine lazımlığın tepesine tabi bu esnada bol bol ne yaptığını ne yapmaması gerektiğini konuşuyorsun) sonra baktık ki çişi gelince ıh ıh pipiyi tutup, ıh ıh popoyu tutup göstermeye başladı. bütün işi bırakıp lazımlık tepesine koşarak gidiyorduk. yapınca kaldırıp çişin kakanın arkasından bakıp alkış sonra klozete birlikte döküp baybay yapıp sifonu çekiyorduk. bu şekilde 2 ayda oturttu düzeni. altına yapmalar tabiki devam etti yanlışlıkla. altına yapsa bile hemen tuvalete lazımlığa oturmaya gitmesi gerektiğini anlamış oldu. şimdi 3 yaşında kendi donunu indirip kendisi yapıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…