Konuşamayacak kadar kötü durumdayım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Başka bir çocuğun velisi "x sen çok harcamazsin hmmm" demiş. Bak sen şu drama ya. Valla okurken ağladım. Ayrıca çocuğun gözünün sizin dediğiniz gibi olmadığına abarttiginiza yemin ederim ama kanıtlayamam. Sanki biri çocuğunuzu darp etmiş işkence etmiş gibi davranıyorsunuz. Çocuklarınızı her türlü tehlikeden korumak istiyorsunuz ama sizler yüzünden büyüdüğünde savunmasız pisirik ailesinin hakimiyetinden çıkamayan bireyler oluyorlar.

Olayi biraz degistirelim mesela. Ogrenciniz akran zorbaligina ugradi, gozu sisti, eve gidince utandigi icin annesine yanlislikla oldugunu soyledi. Siz de yogunlugunuzdan oturu veliyi arayamadiniz. Ertesi gun akliniza gelince aradiginizda veli olur oyle seyler hocam deseydi bu veli anlayisli mi olacakti?
Bence bu biraz umarsizlik. Anlayisli olmak demek degil. Size sikinti cikarmayan veli anlayisli veli olmuyor iste. Cocuklar daha cok kucuk, baslarina bisey geldiginde ogretmenlerinden aciklama beklemek cok dogal. Olmasi gereken bu zaten.

Tmm hanimefendi sizin el kadar cocugunuza yoldan gecen herkes bagrinsin.Sizin icin sorun yoksa bizene?Ama bu normal degil.Konu komsu,akraba,vs benim cocugumu uyaramaz.Ben gerekli gordugum noktada uyarimi yaparim.Ogretmen de kres grubundaki cocikla salt bi sorunu cozemez.Veliye bilgi verir.Birlikte hareket edilir.

Evet velim tamda böyle söyledi. 2. Sınıf öğrencisi olayı olduğu gibi annesine zaten anlatmış. Ve velim olur öyle şeyler hocam dedi. Ve ben aramayı nasıl unuturum diye gün boyu ben kendimi suçladım.veli bana çıkışabilirdi hakkydıda neden aramadınız bir doktora götürürdük diye.

İyi de bagirmamis ki. Normal bir şekilde söylemiştir. Niye uyarmasin ayrıca? Belli ki yaramaz bir çocuğunuz var o veli de kendi çocuğunu koruma içgüdüsüyle böyle bir şey demiş. Sanki çocuğunuza küfür-hakaret etmiş. Siz iki çocuk kavga etti diye ortalığı ayağa kaldırıyorsunuz da niye sizin cocugunuza kimse bir şey diyemiyor?

Ha benim velim çocuğuna karşı ilgisiz bir veliymiş diye düşünebilirsiniz ama hayır öyle değil.

Ne munasebet kimse kimsenin cocuguna bagiraamaz.Benim kziim 2 yasinda krese basladi,bi arkadasinin yuzunu yolmus.ogretmeniyle hareket ettik surekli.Veliden ozur diledik ,arkadssina hediye aldi ozur mayetinde.Ben her sabah kimseye vurmuyoruz diye bir sene tekrarladim.Suan 3 yasini doldurdu,bir arkadasi ona vurmaya kallktiginda,kimssye vurmuyoruz diyor.Cocuklarin algilari bukadar acik cunku.Veliler de sorun.

Herşey üst üste gelmiş ama siz de haber vermeliydiniz . O an anlayışla karşılayan veli eğer çocuğunun gözünde ciddi birşey olsaydı olay çıkarırdı haklı olarak.

Size inaniyorum, veliniz eminim oyle demistir zaten.
Ama mesajimi dogru aktaramadim galiba. “Olur öyle şeyler” diyip hiç önünü ardını araştırmamak bence anlayışlı olmak değil.
Bence bi ebeveyn bu kadar vurdumduymaz olmamalı. Ben olsam önce çocuğuma sorardım nasıl oldu gözün diye, sonra da sizi arayıp “çocuk bana böyle aktardı doğru mu” diye teyit alırdım, sonra da “bir daha böyle bir durum olduğunda beni hemen bilgilendirir misiniz” diye rica ederdim.
Bence bu vakada ben de anlayışlı veliyim. Ama sizin yaşadığınız olaydaki veli bana vurdumduymaz, umursamaz geldi.

Anlamıyorsunuz galiba kimse çocuğunuza bagirmamis zaten . Muhtemelen şaka yapar gibi "sen çok yaramazsin " demiştir. Belli ki çocuğunuzu fazla simarttiginiz için o da sizin ilginizi çekmek için ağlamış hepsi bu. Takıntılariniz gerçekleri görmenize engel oluyor. Kimse benim çocuğumu uyaramaz diye bir dünya yok sizin çocuğunuz başkalarına zarar verirse her dakika sizi bulamayacaklarina göre o çocuğu uyarırlar. Öğretmeni de uyarır arkadaşları da uyarabilir. Bu arada sizin coxugunuz başkasının çocuğunun yüzünü yırtıyor ailesi keşke mahkemeye verseydi sizi çocuğuyla ilgilenmemiş hakim beu evladımin canına kastettiler diye:) siz iki coxugun kavgasını büyütüp ortalığı ayağa kaldırmışsiniz diğer veli olgunmuş da affetmis sizi şükredin bence.

Saka yaptirmiyorum ben cocuguma evet.Cunku butun cocuklar gibi benim cocugum da biricik.
Sukrediyorum suan evet velinin cahiline denk gelmedik.Bu buyuk bir nimet

Vazgeçtim yorum yapmaktan.
Yazdıklarımı sildim.

Saka yaptirmiyorum ben cocuguma evet.Cunku butun cocuklar gibi benim cocugum da biricik.
Sukrediyorum suan evet velinin cahiline denk gelmedik.Bu buyuk bir nimet
İyi yaptırmayın. Bundan sonra da çocuğunuzun arkadaşlarıyla yaşadığı her meseleyi mesele haline getirin abartin da abartin. Mahkemelik olun. Sonra çocuğunuzdan herkes uzak dursun asosyal olarak yetiştirin kanatlarınızin altından ayirmayin. 20li yaşlarında size teşekkür edecek evladınız:)

Vazgeçtim yorum yapmaktan.
Yazdıklarımı sildim.
Galiba öyle oldu. Konu sahibi de üzerine alınabilir. Tabi anlamayip beni suclarlar ama neyse. Çocuklarını bu şekilde yetiştirip onların ergenliklerinde nasıl mutsuz nasıl yalnız olduklarını gördüklerinde çok üzülecekler. O çocuklardan biri de benim. Keşke annem kavga ettiğim çocukların ailesiyle kavga edip pireyi deve yapmasaydi. Keşke ikide bir öğretmenime hesap sorup öğretmenimi benden sogutmasaydi da ben bu kadar mutsuz bir çocukluk geçirmeseydim diyorum. Konu sahibi de benim annem gibi aynı.

Peki eşiniz bu yaklaşımdayken siz dava açarsanız, eşinizle aranız bozulur mu?
Bu süreçte insan birlikte mücadele verirse sonuç alır. Bir de eş baskısına maruz kalıp, bir konu daha açmayın?
Çocuğumun öğretmenine dava açtım, eşim karşı tarafın lehine tanık oldu falan gibi bir konuyu kaldıramayabiliriz.

Bakin size bi malzeme daha.Kizimi 2 yasinsa krese verdim cunku,pandemi de 1 yil kvdem bakti ama pandemi var gorumcemin cocuklar da onda.10 yasinda onunki.Kizim emzikli ozman,emzik kullaniyor yani.Gorumcemin kiz 1-2 kez kizimin emzgini saklamis ,kizim aglamis cok tabi. İkisi de torunu napsin kadin ver kizim diyomus vermiyormus.Ben sen bunu bi duy fjfjjfj o dk dedim esime kres bakiyorm benKimsyle kavga etmedik,temiz temiz yolladik krese.Cunku benim kizim biricik.Gozgore gore zorbaliga maruz birakamam.Asosyallik suphem olirsa onu da arastiririm.Beraber cozeriz kizimla supheniz olmasin.

Ceza olmaz olmamalı belki konu sahibinin tabiridir. Ben böyle bir şey ne duydum ne gördüm.. Bu konuda Öğretmenin tavrı ile ilgili abartı olabilir.
Alice harikalar diyarina sevgiler ancak Roda yoktur böyle şeyler

Ögretmenin çocuklara şiddet uyguladıgı bile haberlerde videolu çıkmışken buna neden inanmıyorsunuz acaba

İşini doğru düzgün yapmayan insanlar var ne yazıkki.

Görümcenizin küçük kızına dava acsaydiniz keşke ya. O emziği vermeyerek affedilemez bir hata yapmış
İyi de çocuklarınızı siz asosyal yapıyorsunuz zaten hala beraber araştırıriz diyorsunuz ya şu çocukları bi salsaniz zaten normal bireyler olacaklar da her dakika başlarında kabus gibi dikiliyorsunuz her şeye bir müdahale tüm akranlarıyla arasını bozma her şey var sonra benim evladım niye 25 yaşında evden çıkmıyor niye herkesle arası kötü

Akşam haberlerde izledim sanırım ABD’de idi ülke.
Bir anaokulu öğretmeni korkunç bir maske takıp 2-3 yaş grubu çocukları korkutup bununla eğleniyor.
Kaçanları kovalıyor hatta.
Bir de videoya almışlar bunu.
Çocukların halini gören acır.
Böyle cahiller, mesleğin kodlarına haiz olmayanlar her yerde var.
Allah bunlardan uzak eylesin evlatlarımızı.

çocuğum , o şiş gözle 4 saat oturmuş, bize bilgi verilmedi, bilgi verilseydi gider alırdım okuldan, ceza olarak tuvalete gitmesine izin verilmemiş, sizce abartıyormuyum.
Kesinlikle abartmıyorsunuz. Ne yapması gerektiğini çok iyi biliyor ama yapmıyor! Bir de yaptım diye yalan atıyor. Üstüne bir de tuvalet cezası? Oha ya! Bazı ana babaların rahatlığı beni dehşete düşürüyor! Sizi manipüle etmesine izin vermeyin. Kayıt göstersin, ne zaman aramış?? Böyle iğrenç insanlar öğretmen olmasın. Geçmiş olsun.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…