• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Konuşamayacak kadar kötü durumdayım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Okul başladığı günden beri tek siz sıkıntı yaşıyorsanız sorun sizdedir. Çok az insan vardır okul açıldığından beri sıkıntı yaşayan.

Burda tonla konu var, çocuğu tokat yiyen, dayak yiyen, okula gitmek istemeyen .. bu önerme toptan yanlış yani.

Bir ara özel bir okılda başka bir ii dolayısıyla çalışıyordım. Gün içinde bir çocuğun yanağında ufak sinek ısırığı gibi bir nokta farketmişlerdi ve hemen veliyi arayıp bilgilendirmişlerdi. Evet çocuklar kaşla göz arasında kendilerine veya birbirlerine zarar verebiliyorlar ancak çocuğun yüzü ciddi morarmışken haber verilmemesi bama göre ciddi bir sorun.
Oğlum devlet okulunda ikinci sınıf öğrencisi ,okulda bahçe de arı sokmuş . Öğretmeni arayıp alerjisi olup olmadigini sordu. Buz uygulamış onu anlattı. Daha sonra biraz sistigi düşündüğünü gelip almamı istedi. Ki şişlik azdi aldığımda . Teşekkür ettim , haber dahi vermeyebilir geç yerine otue geçer de diyebilirdi.

Konu sahibi kesinlikle haklısınız size haber vermeliydi öğretmen. Gözü şişmiş ,morarmış bir çocuk acı da cekmistir.o an yanında annesini istemiştir. Ben olsam bende peşini bırakmazdim

Çok fazla öğretmen arkadaşım var olayları onların açısından dinlediğimde şok oluyorum ve buradaki veli konularını pek ciddiye alamıyorum. Belli ki sene başından beri bazı problemler var. Çocuğunuza diğer veli neden öyle dedi? Gerçekten çok mu yaramaz? Bu tarz çocuklar tuvalet iznini kötüye kullanmaya çok meyilli oluyorlar. Her izin istediklerinde yollamaya kalkarsanız önünü alamazsınız. Tek başına tuvalete gidip başına başka bir iş almasından çekinmiş olabilirler. İki çocuk kavga etmiş, diğerinin velisi aranmış demek ki veli aranıyor yani sizi neden aramadılar özellikle? İlgisiz olsalar diğer veliyi de aramazlar. Eksik ya da tek taraflı anlatım var gibi.

Demek ki sizin çocuğunuz da diğer çocuğa vurmuş yoksa Öğretmen sizin çocuğu sınıfta otturtmazdı. Ceza kelimesini Ögretmeniniz mi kullandı yoksa siz öyle olduğunu mu düşündünüz?

Böyle bir durum için aşırı fevri davranmışsıniz cimere şikayet etmeniz çok abartılı olmuş.

Çok fazla öğretmen arkadaşım var olayları onların açısından dinlediğimde şok oluyorum ve buradaki veli konularını pek ciddiye alamıyorum. Belli ki sene başından beri bazı problemler var. Çocuğunuza diğer veli neden öyle dedi? Gerçekten çok mu yaramaz? Bu tarz çocuklar tuvalet iznini kötüye kullanmaya çok meyilli oluyorlar. Her izin istediklerinde yollamaya kalkarsanız önünü alamazsınız. Tek başına tuvalete gidip başına başka bir iş almasından çekinmiş olabilirler. İki çocuk kavga etmiş, diğerinin velisi aranmış demek ki veli aranıyor yani sizi neden aramadılar özellikle? İlgisiz olsalar diğer veliyi de aramazlar. Eksik ya da tek taraflı anlatım var gibi.
Kesinlikle katılıyorum bu yoruma👌

Bir cocugun gozu morarmis. Eve mor gozle donmus. Anne saatler sonra eve gelince ogreniyor. Hic mi empati yapamiyorsunuz ya, neyini savunuyorsunuz bu durumun? Gercekten merak ediyorum.
Sizin cocugunuz cok uslu degilmis, diger veli aranmis bilmem ne diyorsunuz. Varsayalimki bu cocuk cok yaramaz, hadi yine varsayalim konu sahibi de problemli bir veli; bunlarin hic biri cocuga ilk mudahaleyi yapip veliyi aramamayi hakli cikarmaz.

Demek ki sizin çocuğunuz da diğer çocuğa vurmuş yoksa Öğretmen sizin çocuğu sınıfta otturtmazdı. Ceza kelimesini Ögretmeniniz mi kullandı yoksa siz öyle olduğunu mu düşündünüz?

Böyle bir durum için aşırı fevri davranmışsıniz cimere şikayet etmeniz çok abartılı olmuş.

Vurduysa da bu çocuğu gözü şiş oturtmak için bir sebep mi yani? Çocuğun gözü şiş canı acıyor, belki gözü hasar aldı doktorun görmesi gerek ..Diğer çocuğa vurmanın cezası göz ağrısıyla 4 saat oturmak mıdır, bu şekilde bir ceza olamaz. Barbarlık yasalarına göre yürümüyor toplumumuz. Çocuğu ailesine verirsin doktora götürürler, sonra da yaptığının cezası neyse ayrıca verirsin o kadar.

Konu sahibinden biraz takıntılı bi enerji aldım. Çocuğum sağlıklıysa kurumdan aldıysam uzatmazdım. Kontrol edemeyiz ki sürekli kardeşler bile bazen neler yapıyorlar.
Sizce kadının nesi takıntılı? Çocuğun gözünün morarmasından ziyade gevşek gevşek davranılmasına takılmış olabilir mi? Çocuğun tuvalete bile gönderilmemesi , aileye haber verilmemesi normal herhalde...

Vurduysa da bu çocuğu gözü şiş oturtmak için bir sebep mi yani? Çocuğun gözü şiş canı acıyor, belki gözü hasar aldı doktorun görmesi gerek ..Diğer çocuğa vurmanın cezası göz ağrısıyla 4 saat oturmak mıdır, bu şekilde bir ceza olamaz. Barbarlık yasalarına göre yürümüyor toplumumuz. Çocuğu ailesine verirsin doktora götürürler, sonra da yaptığının cezası neyse ayrıca verirsin o kadar.
Ceza olmaz olmamalı belki konu sahibinin tabiridir. Ben böyle bir şey ne duydum ne gördüm.. Bu konuda Öğretmenin tavrı ile ilgili abartı olabilir.

Hiç bir bahane çocuğun şiş mor gözle okul bitimine kadar durmasını haklı çıkarmaz,yok veli takıntılı yok çocuk arsız geçin bunları ....Hangimiz çocuğunu okul çıkışı böyle görse çıldırmaz.Arayip haber vermek,özür dilemek zor olmamalı.Bir de hiç bir veli girilmesi yasak olan sınıfa gelip çocuklara ahkâm kesemez.Bu öğretmenin zaafiyetidir.Bahanesi olmaz, olmamalı.

Çok geçmiş olsun.
Branşı okul öncesi öğretmenliği olan bir okul müdürüyüm.
Uzun yıllar anaokulu öğretmenliği yaptım uzun yıllardır da idarecilik yapıyorum.

Öğretmenin de idarenin de yaklaşımı yanlış.
Öğretmenin pedagojik formasyonu sorgulanmalı.
Çocukların fiziksel ihtiyaçlarını gidermesi engellenemez, ertelenemez ilkesinden bihaber hele de erken çocukluk döneminde.

Bence nereye şikayet edebiliyorsanız edin ki dersini alsın ve bir daha canı acımış, korkmuş bir çocuğa tuvalete gitmeme cezası veremesin.
Kendi çocuğuna aynı muamele yapılsa ne yapardı bu öğretmen hanım?
Burada ‘ne var bunda canım?’ Diye yazanlara da aynı soruyu soruyorum.

Gözle görülür derecede yaralanan, berelenen çocuğun hemen ilk yardım uygulanır ardından da ailesine haber verilir.
Burada süre olaydan sonraki ilk 15-20 dkda bilemedin ilk yarım saattir.
Bu adeta yazılı olmayan kurallarımızdandır anaokulunda-ilkokulda.

Son düzenleme:
Ben şunu biliyorum, siz bu konudan bir sonuç alamazsınız. Bu kadar şey için öğretmeni görevden almazlar. Benimde oğlumun nerdeyse bileği kiriliyormus. Öğretmen öyle korktum ki sizi aramak aklıma gelmedi dedi. Daha önce daha basit bı problemde aramıştı. Ama ben biliyorum ki, bileğin bu derece sebebi asil benim çocuğum. Arkadaşına "sırtıma atla" demiş.

Sonra yıkmış ortalığı çok ağlamış. Yani demem o ki okullar bunun gibi tonla olayla cebellesiyor. Ben 7 senedir içindeyim. Sonuç alan veli görmedim. Hem moraliniz bozulur, hem zamanına yazık. Önünüze bakın. Zaten bu kadar başvuruya öğretmeni''iyice silkelemislerdir.''

Bende 2.sınıf öğretmeniyim.başıma geleni anlatayım. Tenefüste çocuklar masama top atıyorlar ve kalemliğe çarpıyor kalemler havaya uçup kız öğrencimin gözüne geldi. Ben buz araştırması yaptım ama buzda bulamadım. O gün başka bir olay daha olmuştu bir öğrenci de okula geliyorum diye okula gelmemiş anne tesadüf çarşıda bulmuş birde onunla uğraştım mı tabii. Gözüne kalem gelen öğrencimi anneye söyleyemedim. Diğer çocuk evden kaçınca. Eve gelip evde kendi çocularımın hasta olamasından dolayı yine umuttum tabii ben veliyi hala aramadım. Velide bana dönmedi bu çocuğun gözüne ne oldu diye. Ben ertesi gün okulda aklıma geldi çocuğun gözü şişmiş kızarmış. Hemen anneyi arayıp olayı anlattım.olur öyle şeyler hocam dedi. Anlayışla karşıladı. Çocuk doktora giderek üç gün ilaç aldı.
Allah, benim velim gibi anlayışlı velilerle karşılaştırsın.

Herkese merhaba,
Gerçekten konuşamayacak kadar kötü ve yorgunum, yoruldum artık.
konu uzun aslında kısaltarak yazmaya çalışacağım.

Anaokulu, tavsiyelerinize ihtiyacım var.

Yukarıdaki konum ile ilgili. uyum haftasının son günü çocuğum okula gittiğinde, sınıfta bir veli varmış, çocuğuma hımm x sen çok yaramazsın diyerek kızmıştı. ve çocuğum çok korkmuştu, bunu öğretmene söyledğimde evet o veliye çocuğu ağladığı için içeri girmesine izin verdik, bu olay olmuş da olur, olmamışta olur diye beni geçirtirmişti.

okulun ilk günü ben erken çıktım işten, eve geçtim, eşimde oğlumu aldı okuldan, eşim beni aradı o gün ve dediki sana kötü bir haberim hazırlıklı ol.
elim ayağım titredi onlar gelene kadar, geldiklerinde oğlumun gözünin altı mosmormu ve göz kapağı şişmişti. ne oldu sorduğumda, bir çocuk vardı anne dedi, sepetten oyuncak alırken, bu oyuncak benim demiş, ve elindeki başka bir oyuncak ile oğlumun gözüne vurmuş ve öğretmen, siz cezalısnız diyerek, o çocuğun annesini aramış eve göndermiş, benim oğlumun da tuvaelete gitmesine izin vermemiş ceza olarak,

bunları duyunca kan beynime sıçradı, okula gittim, müdürde giriş kapısnın önündeydi, öğretmene olayı sorunca, işte bana dediki, alaylı bir gülümseme ile bunun içinmi geldin okula, bunlar çocuk olur böyle şeyler v.s. seninki fena sayılmaz falan dedi. çocuğumun okul kaydını sildirdim.

baktım benimle alay ediyor, aldım çocuğumu hastaneye gittim, darp raporu aldım, karakola gittim, şikayetçi oldum, cimerede yazdım. uzun olmasın diye olayları kısa anlatmaya çalışıyorum.

Asıl sorum şu aslında, bugün cimerden cevap geldi, öğretmenin cevabı, çocuklar sınıfta kavga etti, ailelerini aradım bilgi verdim, veli ilgilenmedi, veli zaten takıntılıydı çocuğu yaramazdı, v.s. işte ben bir devlet memuruyum böyle yaparak beni verimsizleştirmeye çalışıyorlar, bende onlardan şikayetçiyim v.s.

şimdi. ben dava açmak istiyorum öğretmene eşim ise her olayda olduğu gibi, görme, duyma, boşver modunda,

sizce ne yapayım,
Cocuklara ceza vermeyi normal karsilayamam uzgunum.Cocuk kavgasi olabilir onu anlarim ama ogretmen ceza veremez.Bir de elin velisi benim cocuma uyari falan yapamaz.
Bir de ogretmen benimle senli benli konusamaz cunku ben de kendisiyle senli benli konusmam.

Herkese merhaba,
Gerçekten konuşamayacak kadar kötü ve yorgunum, yoruldum artık.
konu uzun aslında kısaltarak yazmaya çalışacağım.

Anaokulu, tavsiyelerinize ihtiyacım var.

Yukarıdaki konum ile ilgili. uyum haftasının son günü çocuğum okula gittiğinde, sınıfta bir veli varmış, çocuğuma hımm x sen çok yaramazsın diyerek kızmıştı. ve çocuğum çok korkmuştu, bunu öğretmene söyledğimde evet o veliye çocuğu ağladığı için içeri girmesine izin verdik, bu olay olmuş da olur, olmamışta olur diye beni geçirtirmişti.

okulun ilk günü ben erken çıktım işten, eve geçtim, eşimde oğlumu aldı okuldan, eşim beni aradı o gün ve dediki sana kötü bir haberim hazırlıklı ol.
elim ayağım titredi onlar gelene kadar, geldiklerinde oğlumun gözünin altı mosmormu ve göz kapağı şişmişti. ne oldu sorduğumda, bir çocuk vardı anne dedi, sepetten oyuncak alırken, bu oyuncak benim demiş, ve elindeki başka bir oyuncak ile oğlumun gözüne vurmuş ve öğretmen, siz cezalısnız diyerek, o çocuğun annesini aramış eve göndermiş, benim oğlumun da tuvaelete gitmesine izin vermemiş ceza olarak,

bunları duyunca kan beynime sıçradı, okula gittim, müdürde giriş kapısnın önündeydi, öğretmene olayı sorunca, işte bana dediki, alaylı bir gülümseme ile bunun içinmi geldin okula, bunlar çocuk olur böyle şeyler v.s. seninki fena sayılmaz falan dedi. çocuğumun okul kaydını sildirdim.

baktım benimle alay ediyor, aldım çocuğumu hastaneye gittim, darp raporu aldım, karakola gittim, şikayetçi oldum, cimerede yazdım. uzun olmasın diye olayları kısa anlatmaya çalışıyorum.

Asıl sorum şu aslında, bugün cimerden cevap geldi, öğretmenin cevabı, çocuklar sınıfta kavga etti, ailelerini aradım bilgi verdim, veli ilgilenmedi, veli zaten takıntılıydı çocuğu yaramazdı, v.s. işte ben bir devlet memuruyum böyle yaparak beni verimsizleştirmeye çalışıyorlar, bende onlardan şikayetçiyim v.s.

şimdi. ben dava açmak istiyorum öğretmene eşim ise her olayda olduğu gibi, görme, duyma, boşver modunda,

sizce ne yapayım,
Siz iyi misiniz ya :D sanki çocuğunuzun boğazına bıçak dayamislar gibi davranıyorsunuz. O çocuk evde de dusebilirdi yanı ne abarttıniz. Alın cam fanusta büyütün çocuğunuzu. Böyle garip takıntılarınızla benim paşa oğlum prenses kizimciliğinizla bir yere varamaz sadece şımarık çocuklar yetiştirirsiniz. Sudan sebeplerle milletin huzurunu kaçırmayın gerçekten de öğretmenleri sizin gibi takintili veliler verimsizleştiriyor onlar da başta idealistken sizin gibiler yüzünden salla başını al maaşını kafasıyla çalışıyorlar. Karakola gitmissiniz hahahah ya çok güldüm belki öğretmeni çarmiha gererler bu suçu yüzünden.

Cocugu olmayanlaar sanirim rahat rahat yorumlar yapiyor,cimer abarti olms falan.Bu rahatlikta bi ogretmen diger cocuklar icin de tehlike.Daha dun haberlerde izledim,bir kreste cocuk kaydiraktan dusuyor(2mt)ambulans cagirilmiyor,aileye haber veriliyor.Ve 4 yasinda cocuk beyin kanamasi geciriyor🥺
Cocuk mor gozle 4 saat oturmus bu normal mi??

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back