Zaten rahatsız etmese yaşar giderdim. Ama bu durum beni rahatsız ediyor yani birşeyler yapmalıyım düşüncesine girdim. Umarım çözebilirim sağolun.ben eşimi bu konuda takdir ediyorum çok uyanık, evlenmeye karar verdik ne zaman olur diye düşündük öyle tanıştık ailelerle. bir hafta sonra aileleri tanıştırdık, 1 ay sonrada evlendik. hiç kimseyle muhattap olmadık uzun süre. amca, hala dayı hiç tanımıyordum, çocuktan sonra tanıştık onlarla. bir şey söyleseler hiç çekinmem cevabımı veririm çünkü kaybetme korkum yok. eşimin onlarla olan ilişkisi beni etkilemez, benim onlara olan tavrım eşimle aramı etkilemez. bunun rahatlığı bendeki. ha etkilese ne olur, kapı orada derim yoluma bakarım. bunun eşimde farkında olduğu için sınırları bana kalmadan o çiziyor. kilo almamla ilgili laf söylediler 1-2 eşim kilom kadar altın alıcakmış o yüzden hazırlık yapıyorum deyip samimiyetsiz bir kahkaha patlattım. ya deli diye korktular ya arsız sandılar sonuç olarak bir daha hadsizlik yapmadılar. yine yapan çıkarsa eşimin kilolu fantezisi var deyip kalplerine indirmeyi planlıyorum.
yaşadığınız bu durum sizi yormuş belli, ortasını bulacaksınız zamanla. ailenize karşı daha anlayışlı olacaksınız, onlara karşı tatlı tatlı cevaplar vererek çözersiniz bu işi. rahatsız etmişse bu durum değiştirilmesi gereken bişeyler olduğunun farkındasınız demektir.
Bende o yüzden dedim sevgilimi çağırıp bak kardeşin böyle düşünüyor cevabı sen ver istersen diye. Yani korkup korkmadığını bilmiyorum belki de benim söylemeyeceğimi düşünüyordur. Birfe gorucu usulu disinda evlenmek onlarda cok iyi karsilanmiyor. Kiz rahat diye düşünüyorlarmis. Allahtan sevgilim oyle degil. Yani bu yuzden gorusuyor zaten diyorlar. Birde kendi geldi biz getirmedik diye bir cumle gelmisti kulagima. Aynı şekilde bir komşumuz var mesela bize gelmişti fotoğrafını göster dedi. Gösterdim oo bayağı yakisikliymis doktora da yapıyor sende onun yanında eh iste neyse Allah mutluluk versin dedi. Ben o yüzden kimin dediğine takılmıyorum bu toplumun her yerinde var. Bu cesareti ben veriyorum herkese. Bu yüzden sizin taktiklerinizi sordum. Yani ben kendi meselemde tavrımı koyarsam kim ne diyebilir ki sonrasında ister cesaret alsın ister almasın.gorumcenizin size kardesiyle ilgili cevabindan ve halasinin soylediklerinden dolayi sanirim icli disli olmuş izlenimi verdiniz bana. cunku rahat bir sekilde evine girip cikabilen, mesafelere dikkat etmeyen biri ancak o sozleri sarfedebilir. yani ben aslinda oraya takildim size o sozlerin soylenmesine kim cesaret verdi? icli disli degilseniz ya ailesi uslubu bilmeyecek kadar saygisiz veya erkek arkadasiniz pisirik. dusunuyorum da esimin ablasi boyle bir sey soyleseydi ki soyleyemez esimden cekinirdi
Başınız sağolsun, umarım şu an iyisinizdir.Aslında bu tarz insanlari için zerre umursamamali da olmuyor işte kendimizi tüketiyoruz.
Yıllar önce böyle bir hadsizin beni inanılmaz kırması geldi aklıma. Akraba akreptir türünden dayı karısı kendileri. Bir bayram arifesiydi. Tatlı alayim dedim bayramdır adettendir. Benim annem babam yıllar önce vefat etti. O dönemde eşimden boşanmıştım ve 8 aylık bebeğimi karnında kaybetmistim. Öyle dipte olduğum günlerdi. Kadin dedi ki ne tatlı alıyorsun anan mi var baban mi var gelecek kardeşin mi var. Kocan yok çocuk yok ye tatlicida iki tatlı otur yerine sözde espri yapıyor kahkahalar eşliğinde. O gün tek birşey diyemedim de hala içimdedir.
Bir de bebegim karnında ölünce bir komşu da lanetli kadınlara Allah çocuk vermezmiş dedi bana. Say say bitmez bunlar. Artık takmamayi öğrendim. Çünkü üzdükçe mutlu oluyor böyleleri.
iste ben de bunu diyorum size yani o cesareti vermeyin onlar kendilerini belli etmisler balik bastan kokmus aslinda. mesafe koyun.yapiyor musunuz bilmiyorum ama aile uyelerinden birini ariyorsaniz aramayin anne olur abla olur vs. evlerine gitmeyin hic bir sekilde. cunku ilerde bunun lafini edebilecek insanlar. bi arkadasim da internetten tanisarak evlendi. sevlilik surecinde cocugun ailesinin evine gitti 3 4 defa. hos karsilamamislar tabi o zaman belli etmemisler ama evlendikten sonra tartisma esnasinda kiza hos olmayack bir sekilde rahatligini soylemisler. mesafe her zaman iyidir.Bende o yüzden dedim sevgilimi çağırıp bak kardeşin böyle düşünüyor cevabı sen ver istersen diye. Yani korkup korkmadığını bilmiyorum belki de benim söylemeyeceğimi düşünüyordur. Birfe gorucu usulu disinda evlenmek onlarda cok iyi karsilanmiyor. Kiz rahat diye düşünüyorlarmis. Allahtan sevgilim oyle degil. Yani bu yuzden gorusuyor zaten diyorlar. Birde kendi geldi biz getirmedik diye bir cumle gelmisti kulagima. Aynı şekilde bir komşumuz var mesela bize gelmişti fotoğrafını göster dedi. Gösterdim oo bayağı yakisikliymis doktora da yapıyor sende onun yanında eh iste neyse Allah mutluluk versin dedi. Ben o yüzden kimin dediğine takılmıyorum bu toplumun her yerinde var. Bu cesareti ben veriyorum herkese. Bu yüzden sizin taktiklerinizi sordum. Yani ben kendi meselemde tavrımı koyarsam kim ne diyebilir ki sonrasında ister cesaret alsın ister almasın.
Eşimin 2 halası var, o kadarını biliyorum çok şükürTanıştığım halası rahmetli oldu ama diğer halasını hiiiç tanımıyorum, kaç çocuğu var onu bile bilmiyorum.
Kızlar biraz uyanık olsun hemen tanışıp kaynaşmaya gerek yok, sonra hepsi bir olup laf söyleyince kızıyorlar, fırsat vermezseniz hiçbir şey söyleyemezler, anne babaya kendileri için laf söyletmeyen gençlerimiz erkek ailesine gelince
bırde burda hep dıyoruz kı sevgılınızı aılesını falan evlenmeden ıyı tanıyın ıyıce gorusun hatta coguna da kızıyoruz evlenene kadar hıc mı anlamadın hıc gorusmedın mı dıye
sonra da ıclı dıslı olmayın dıyorlar e hem evlenmeden ıyıce tanıyıp hem de gorusmeyerek nasıl olacak bu :) mecbur gorusulecek belkı sevgılıydınız dıye nısanlılıgı kısa tutacaksınız hıc aılesını tanımadan evlenmek daha buyuk rısk
ıclı dıslı olmak yuz goz olmak bambaska gorusup tanısmak bambaska
aılesıyle gorusmek sıze karsı saygısızca konusma hakkı kazandırmaz sonucta
dusunsenıze cocugunuzun babanesı olacak kulturu fıkırlerı cok onemlı bunu ortamlarına gırerek konusarak anlayabılırsınız sevgılınızı nasıl bır kadının yetıstırdıgını kımın elınde buyudugunu bızzat gormenız daha saglıklı
su lafı gediğine koymak ve lafın altında kalmamak meselesınde de en cok zorlandıgım ortam iş ortamı oldu en son da onu ogrendım
ılk anneme babama cevabını vererek basladıgım bu yolda sonra arkadaslar sonra komsular sonra sosyal dıger cevreler en son iş ortamı oldu ...nıye bılmıyorum kendı kabugumu kırdıgımı hıssettıgım ve aştıgım konudur kendımı de en cok ezdırdıgım de konudur dusunun kı muzdarıp oldugumuz dertden dolayı o ortamın en cok calısanı en cok yorulanı ben olurdum resmen iş yerınde benı joker olarak kullanırlardı sesım öfkem içime patlardı
senelerce surdu bu senelerce
cok zor işler ve içten gelen meseleler ...hep boyle kalmayacak bundan emın olun en azından bunu bılın :)
bu arada kuzenımle bız bu konuları konusurken bana sunu dedıgınde aydınlanmıstım
aılelerımız cok despot annelerımız cok baskın onların kanatları altında buyuduk kendı aılemıze sesımız de sonradan cıkmaya basladı ama cocukken o kadar baskın bır aılemız vardı kı sesımız baskalarına da cıkamazdı yuz goz oldugumuz ıcın kendı aılemıze cıkıyor fakat kendımızı de cok ezdırıyoruz buna sebep bence baskın aıle cocukları olusumuz dedı
oda benım gıbıydı ve ıkımızde baskın aıle cocuklarıydık
sızın aılenız baskın despot muydu ?
Aslında mümkün ama ta en başından sınır koymak gerekiyor, mesela ben aslında hiç de soğuk ve yabani değilimdir, hiç tanımadığım bir ortama dahi çabuk adapte olurum, hemen kaynaşıp sohbet edebilen biriyim ama içli dışlı olayım, herkesle politik olayım, içimden gelmiyorsa bile zorla canım kayınvalidem, biricik görümcem, muhteşem eltim deyip etraflarında pervane olayım diye uğraşmam, uğraşmadım da.Mune dediklerin çok doğru. Bu konu hakkında sana danışmak istiyorum. Eşimizin ailesi ve sülalesi birbirleriyle çok içli dışlıysa, sürekli gel gitler, sosyal medyadan istek atmalar, düğünler bayramlar falan... ne yapacağız bu sefer peki sence. Kendimizi, onları tanımayacak derecede soyutlayabilmemiz mümkün mü ? Keşke mümkün olsa... bir yolu varsada ben bilmiyorum sanırım. Hadi diyelim ki sosyal medyadan bir şekilde yırttın, misafirlikleri bir şekilde geçiştirdin... eşin bu durumdan hoşlanmıyorsa ve sana dıdısının dıdısıyla illa görüşmek, gelmek gitmek konusunda baskı kurmaya çalışıyorsa ne yapmalıyız. Ondan sonra arkamızdan soğuk, yabani, sessiz falan diyorlar kötü biz oluyoruz. Eşim de bana demeye başladı sen misafir sevmiyorsun, bencilsin soğuksun falan diye. Bu noktada eşime “ben böyle içli dışlı olmak istemiyorum, senin büyük amcanın kızından banane” diyemiyorum ki. İstemediğimi en ufak belli etsem hemen kötü insan oluyorum zaten
Aslında mümkün ama ta en başından sınır koymak gerekiyor, mesela ben aslında hiç de soğuk ve yabani değilimdir, hiç tanımadığım bir ortama dahi çabuk adapte olurum, hemen kaynaşıp sohbet edebilen biriyim ama içli dışlı olayım, herkesle politik olayım, içimden gelmiyorsa bile zorla canım kayınvalidem, biricik görümcem, muhteşem eltim deyip etraflarında pervane olayım diye uğraşmam, uğraşmadım da.
Nişanlıyken eşinize ve ailesine ne istediğinizi ne istemediğinizi açıkça göstermeniz gerekiyor, daha baştan bir uyumsuzluk varsa o evlenince de devam ediyor, hele de aileye fazla bağımlı biriyle birlikteyseniz.
Siz artık evlenmişsiniz, evleneni ne kadar oldu bilmiyorum ama nişanlıyken yapmadıysanız artık biraz zor gibi maalesef
O zamanlar kafa deryaydııı :) nişanlıyken onların evinde kalmak yerine otelde kalmıştım. Şehirler farklı olduğu için. Kaynanam daha o zaman başlamıştı bizde niye kalmıyor yoksa bizi beğenmiyor mu demeye :) annemi arayıp, oğluyla beni şikayet ediyordu çok geziyormuşuz diye :) iş buyuruyordu, her şeye karışıyordu... bende ne derse kuzu gibi yapıyordum küçük çocuk gibiydim karşısında resmen ne salakmışım yaevet haklısın ilk başta dur demek önemli bencede. Olmayanı oldurmaya çalışmayacaksın doğru ya oluyor ya olmuyor. Eş biraz uyanırsa ne ala... Teşekkür ederim
Keşke baştan sessiz kalmasaydınız, yapmak istemediğiniz şeyleri yapmasaydınız, çok sevmiyorum ben şöyleydim ben böyleydim demeyi, insanlar dert anlatırken kötü oluyor kendinden örnek vermek ama nişanlılık dönemimde kayınvalidemin evine sayılı gittim, sofra kurarken bir de kaldırırken yardım etmenin dışında da hiç iş yapmazdım, 26 yıllık evliyim kayınvalide evinde bir kere bile toz almışlığım yoktur.O zamanlar kafa deryaydııı :) nişanlıyken onların evinde kalmak yerine otelde kalmıştım. Şehirler farklı olduğu için. Kaynanam daha o zaman başlamıştı bizde niye kalmıyor yoksa bizi beğenmiyor mu demeye :) annemi arayıp, oğluyla beni şikayet ediyordu çok geziyormuşuz diye :) iş buyuruyordu, her şeye karışıyordu... bende ne derse kuzu gibi yapıyordum küçük çocuk gibiydim karşısında resmen ne salakmışım yaevet haklısın ilk başta dur demek önemli bencede. Olmayanı oldurmaya çalışmayacaksın doğru ya oluyor ya olmuyor. Eş biraz uyanırsa ne ala... Teşekkür ederim
Keşke baştan sessiz kalmasaydınız, yapmak istemediğiniz şeyleri yapmasaydınız, çok sevmiyorum ben şöyleydim ben böyleydim demeyi, insanlar dert anlatırken kötü oluyor kendinden örnek vermek ama nişanlılık dönemimde kayınvalidemin evine sayılı gittim, sofra kurarken bir de kaldırırken yardım etmenin dışında da hiç iş yapmazdım, 26 yıllık evliyim kayınvalide evinde bir kere bile toz almışlığım yoktur.
Pardon yalan olmasın 2 defa yemek yaptım evliyken, o da eşimin sevdiği yemekler, kayınvalide eşimin sevdiği gibi yapmıyordu, x senin yaptığın gibi sevmiyor ben yapayım dedim de yaptım, biraz patavatsız ama açık sözlüyümdür, kendimi ifade ederken hakkımda kimin ne düşüneceğini de umursamam, sonuçta neysem öyle davranıyorum, severim sayarım ama kendimi de ezdirmem felsefemdir:)
İlk mesajımda belirttim, nişanlıyken uyumsuzluk varsa evlilikte de devam ediyor diye, eşiniz sizinle uyumlu değil.Mune Gerçi bide şöyle bir şey var. Dediklerini yapıyordum saygıda kusur etmiyordum ama sohbet açısından hep mesafeliydim. Derin değil, gayet yüzeysel ve mesafeliydim. Canım cicim hiç yapmadım öyle bir mizacım yok zaten. Aslında bazısı laftan anlamıyor ne yapsan da. Mesafeyi kabul etmiyor. Bu ısrar ve inatta neden hiç anlayamıyorum. Sanırım benim asıl sorunum her şeye evet demek, hiç hayırı göstermemekti.
Ailenide alttan al bu vicdan azabın son bulsunÇok sevdiğim bir sözle başlıyorum yazıya.
ALIME SORMUŞLAR NE BILIRSIN DIYE, HADDIMI BILIRIM DEMIS.
Son zamanlarda cevremde haddini bilmeden soru soran, beni ilgilendirir mi diye düşünmeyen çok insan olduğunu farkettim.
Yakın zamanda ailemin yanına geldim. Rahatsız olduğum bir konuda gayet net şekilde dile getiriyorum. Yapmalarını istemediğim bir konuda uyarıyorum. Bazı ısrarlarına karşı "ısrar etmeyin, kaç kez söyleyeceğim daha istemiyorum " diye çıkışabiliyorum. Ya da onlar biliyor benim sınırlarımı. Yeri geliyor sinirlenip bagirdigim ya da tersledigim bile oluyor.
Ama bu durum sevgilimin ailesi olunca böyle olmuyor. Bir arkadaşım olunca olmuyor. En nefret ettiğim şeyleri bile yapsalar ses çıkaramadığım zamanlar oluyor. Onları kırma düşüncesi de değil aslında ama neden bilmiyorum.
En basit bir örnek vereyim. Geçen bayram sevgilimin bir akrabasıyla aynı ortamda bulunmak zorunda kaldık. Kadın başladı konuşmaya. Çok uzatmayın, seni geçen gördüğümde daha zayıftın şimdi bayağı (elini şişman hareketi yaparak) yani tam evlenilecek zaman. Aslında hiç beklemeyin yani hatta git kaynananla otur çocuk yap çocuğun olunca oyalanirsin ve daha neler neler... (Sevgilim okuyor) Bu benim tanıdığım olsa ağzına yapistirirdim lafı. Ama sevgilimin tarafından birisi olunca yok istemiyoruz öyle deyip konuyu kapattım. Ama bu benim tarzım değil eğer karşımdaki haddini aşıyorsa ağzının payını vermeliyim.
Durum böyle olunca kişiliğimi sorgulamaya başladım. Sonra aileme haksızlık ettiğimi düşünmeye başladım. Dedim elin kadınına adamına birşey demiyorum neden sevdiklerime acımasızlık?
Tabiri caizse içim kaynıyor cevap verip terslemek istiyorum ( böyle insanlara hiç acımam yok malesef ) Ama o an cesaret mi gelmiyor bilmiyorum.
Annesiyle de böyle sorunları çok yaşıyorum ama bu kaynana gelin sorunu değil.
Aslında rahatsız olduğum şey ben baskın karakterli, konuştuğumda karşımdakine gerekli mesajı verip susturabilen bir insanım. Yönetilmeyi sevmiyorum. Kararlarımın sorgulanması hoşuma gitmiyor. Belirli bir yasa gelmişim. Bu hayatı hatalarıyla birlikte bir şekilde yaşayacağım. Kararlarım ben ilgilendirir.
Ufak bir olay daha anlatayım. Sevgilimin ablası var iki kardesler. Bir gün bana sen ailemizin hakkına giriyorsun biz her akşamailecek yemek yerdik artık kardeşim seninle dışarda olunca o eksik kalıyor sen ailemizin hakkına giriyorsun dedi bastıra bastıra. Böyle ağzım açık kaldım resmen. Yani ne denilebilir ki? Ne saçmalıyorsun? Ne haddine? Orda o an sevgilimi çağırıp bak ablan ne diyor cevabını ver bir daha bana böyle şeyler konuşma demek geldi. Ama yine cesaret edemedim. Yapı gereği sertim biraz insanlari (hadsiz) cat diye susturup devam etmek istiyorum yoluma.
Bu konuyu nasıl aşabilirim? Verecek cevabim var, susturabilirim ama o an birşey oluyor. Siz nasıl davranıyorsunuz haddini aşan, sınırlarınızı çiğneyen insanlara karşı? Ben nasıl yenebilirim bu duyguları yani o an canımı sıktığı an neyi düşünüp içimdekileri dökebilirim? Bu yazdıklarım tamamen benimle ilgili bu arada. Karşımdaki kim olursa olsun artık üzülen içine atan kişi ben olmak istemiyorum. Insanlar düşünsün bunu diyemem dersem kızar tepki verir diye. Arkadaşım da hep böyle yapıyor. Anlatıyor mesela birisi yanında bayan demiş. Hemen tepki verdim benim yanında bayan kelimesini kullanma, kadın demek bu kadar mı zor yahu diye çıkışmış. Ben ne düşüncem o düşünsün diyor ve etrafındaki herkes gerçekten birşey sormaya özel hayatına girmeye korkuyor.
Lafı uzattım biraz iç dökme dertleşme oldu.
Bu durumu nasıl aşacağım, siz nasıl davranıyorsunuz bu tarz insanlara karşı cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
Siz ne dediklerine çok takılmışsınız, soğuk demesinler diye de iş istediklerinde yapmışsınız, sohbete gelince mesafeli olmuşsunuz yani aslında istikrarlı davranmamışsınız, yaptıklarınızla duruşunuz birbirini tamamlamamış.Duruş önemli evet ama biraz düşündüm de kimisi laftan hiç anlamıyor. İlla seni değiştirmeye, kendi istediğine getirmeye çabalıyor. Soğuk diyor, içimize girmiyor diyor. Dediğim gibi her dediklerini yaptım ama sohbet, kaynaşma açısından çok mesafeliydim. Demekki her şeyi de yapmamak gerekmiş haklısınız
Hiç düşündüğün karakterde birisi değilsin. Hatta kişisel alanına nasıl başkaları girebiliyor,oradan görebilirsin. Ayrıca sert olmak sevgilini çağırıp "bak bak ablan ne diyor tükür suratına" tarzı birşey değil. Bağırıp çağırmak da değil. Politikacı olmaktır biraz. Mesela "anne olur oyalanırsın" diyen kişiye "valla,benim işim çok başka işi olmayanlar düşünsün" derim. Orada her anlama çekilen cümle var. Kötü düşünüyorsa kusura bakmasın kendi kötülüğüÇok sevdiğim bir sözle başlıyorum yazıya.
ALIME SORMUŞLAR NE BILIRSIN DIYE, HADDIMI BILIRIM DEMIS.
Son zamanlarda cevremde haddini bilmeden soru soran, beni ilgilendirir mi diye düşünmeyen çok insan olduğunu farkettim.
Yakın zamanda ailemin yanına geldim. Rahatsız olduğum bir konuda gayet net şekilde dile getiriyorum. Yapmalarını istemediğim bir konuda uyarıyorum. Bazı ısrarlarına karşı "ısrar etmeyin, kaç kez söyleyeceğim daha istemiyorum " diye çıkışabiliyorum. Ya da onlar biliyor benim sınırlarımı. Yeri geliyor sinirlenip bagirdigim ya da tersledigim bile oluyor.
Ama bu durum sevgilimin ailesi olunca böyle olmuyor. Bir arkadaşım olunca olmuyor. En nefret ettiğim şeyleri bile yapsalar ses çıkaramadığım zamanlar oluyor. Onları kırma düşüncesi de değil aslında ama neden bilmiyorum.
En basit bir örnek vereyim. Geçen bayram sevgilimin bir akrabasıyla aynı ortamda bulunmak zorunda kaldık. Kadın başladı konuşmaya. Çok uzatmayın, seni geçen gördüğümde daha zayıftın şimdi bayağı (elini şişman hareketi yaparak) yani tam evlenilecek zaman. Aslında hiç beklemeyin yani hatta git kaynananla otur çocuk yap çocuğun olunca oyalanirsin ve daha neler neler... (Sevgilim okuyor) Bu benim tanıdığım olsa ağzına yapistirirdim lafı. Ama sevgilimin tarafından birisi olunca yok istemiyoruz öyle deyip konuyu kapattım. Ama bu benim tarzım değil eğer karşımdaki haddini aşıyorsa ağzının payını vermeliyim.
Durum böyle olunca kişiliğimi sorgulamaya başladım. Sonra aileme haksızlık ettiğimi düşünmeye başladım. Dedim elin kadınına adamına birşey demiyorum neden sevdiklerime acımasızlık?
Tabiri caizse içim kaynıyor cevap verip terslemek istiyorum ( böyle insanlara hiç acımam yok malesef ) Ama o an cesaret mi gelmiyor bilmiyorum.
Annesiyle de böyle sorunları çok yaşıyorum ama bu kaynana gelin sorunu değil.
Aslında rahatsız olduğum şey ben baskın karakterli, konuştuğumda karşımdakine gerekli mesajı verip susturabilen bir insanım. Yönetilmeyi sevmiyorum. Kararlarımın sorgulanması hoşuma gitmiyor. Belirli bir yasa gelmişim. Bu hayatı hatalarıyla birlikte bir şekilde yaşayacağım. Kararlarım ben ilgilendirir.
Ufak bir olay daha anlatayım. Sevgilimin ablası var iki kardesler. Bir gün bana sen ailemizin hakkına giriyorsun biz her akşamailecek yemek yerdik artık kardeşim seninle dışarda olunca o eksik kalıyor sen ailemizin hakkına giriyorsun dedi bastıra bastıra. Böyle ağzım açık kaldım resmen. Yani ne denilebilir ki? Ne saçmalıyorsun? Ne haddine? Orda o an sevgilimi çağırıp bak ablan ne diyor cevabını ver bir daha bana böyle şeyler konuşma demek geldi. Ama yine cesaret edemedim. Yapı gereği sertim biraz insanlari (hadsiz) cat diye susturup devam etmek istiyorum yoluma.
Bu konuyu nasıl aşabilirim? Verecek cevabim var, susturabilirim ama o an birşey oluyor. Siz nasıl davranıyorsunuz haddini aşan, sınırlarınızı çiğneyen insanlara karşı? Ben nasıl yenebilirim bu duyguları yani o an canımı sıktığı an neyi düşünüp içimdekileri dökebilirim? Bu yazdıklarım tamamen benimle ilgili bu arada. Karşımdaki kim olursa olsun artık üzülen içine atan kişi ben olmak istemiyorum. Insanlar düşünsün bunu diyemem dersem kızar tepki verir diye. Arkadaşım da hep böyle yapıyor. Anlatıyor mesela birisi yanında bayan demiş. Hemen tepki verdim benim yanında bayan kelimesini kullanma, kadın demek bu kadar mı zor yahu diye çıkışmış. Ben ne düşüncem o düşünsün diyor ve etrafındaki herkes gerçekten birşey sormaya özel hayatına girmeye korkuyor.
Lafı uzattım biraz iç dökme dertleşme oldu.
Bu durumu nasıl aşacağım, siz nasıl davranıyorsunuz bu tarz insanlara karşı cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
Siz ne dediklerine çok takılmışsınız, soğuk demesinler diye de iş istediklerinde yapmışsınız, sohbete gelince mesafeli olmuşsunuz yani aslında istikrarlı davranmamışsınız, yaptıklarınızla duruşunuz birbirini tamamlamamış.
Konuşmayan ama iş yapan gelin olmuşsunuz.
Kimin ne dediğinin ne önemi var ki? Soğuk desinler ne olacak?
Beni de ilk izlenim eşini yöneten kadın olarak nitelendiriyorlar ama bizde yöneten yok aslında, tanıdıkça evde herkesin özgür, kendi alanı ve özeli olan, kurallı ama baskıcı olmayan bireyler olduğunu görüyorlar.
Kızın da konusunu iyice ele geçirdik.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?