Bu konu biraz kısır döngü.
Ben kesinlikle asgari ucretten az verilmesini desteklemem. Kendim de evimdeki calisanlara asla asgari ucretten az vermeyi, sigorta ödememeyi dusunmedim. 2021de 4000 alan kisiye herhalde en az 5500 vermem lazim, kendisiyle konusamadim henuz.
Haberleri cok takip edemedim, ögretmen maasi 2022de 5550 tl mi ki
oyleyse konustugumuz sey bakicinin 4250si degil ogretmenin neden bu kadar dusuk aldigi olmalidir. Bence 5500 2021 maasidir ya, etrafimda hic ogretmen yok linclemeyin lutfen
Bir de ogretmenlerin calisma saati biraz daha az oldugu icin bakiciyla tam zamanlı anlasmak zorunda da degil. Saate oranla kısılabilir.
Tam zamanli calisan kadin asgari ucretle bile bakici calistirsa, sikayet edildiginde ceza aliyor. Cunku kendi yol süresi de oldugu icin bakicinin durumu ek mesaiye giriyor.
Kadinin calismasinin anlami ne derseniz cok iyi bir pozisyonu yoksa maddi anlamda zaten bir anlami yok.
Kendi gelisimi, belki yan haklar (ki bakiciya da yan hak verilmesi gerekiyor), meslekten kopmamak, cocuk buyudukten sonra dönerken adaptasyon is bulamama sorunlari yasamamak icin cogu kadin aldigini bakiciya vererek calisiyor, gözlemim bu.
Cocuk bakmak kolay bir sey degil. Asgariden az alacaksa caycilik, kasiyerlik, sirket temizligi islerine kayar insanlar. Belki kucuk yerlerde imkan yoksa daha az miktar kabul eden vardir ama istanbulda cok zor.