Konum geldi kıazzzz :D

Özet geç hayrına 🥲
Eskiden dalga geçtiği rüküş bir arkadaşını görmüş karı taş gibi olmus, şahikaya iş teklif etmiş Şahika da ben 20 kg vermem lazım demis (kendi kendine tabi) sonra aa ben anayım demis ağlama sesi duyunca. Bu kızı kime bırakacam diye kara kara düşünüyor bakıcı 4 bin tutar diyor, e anama da bırakamam yazık diyor. Kızımla aramda kopukluk olsun istemiyorum diyor çalışan anneler yardımmmmm diyor

Bu sorunun muhatapı her çalışanın en azından -adı üstünde- asgari ücret alması gerektiğini savunanlar olmamalı. Öğretmen asgari ücretin bir tık üstünü alırken niye öğretmenlik yapsın olmalı asıl soru.
Dediğiniz doğru ama şu an pratikteki sonucu değiştirmiyor. Bakıcılar haklı olarak asgari ücret isteyince insanlar onları işten çıkarıp belki daha uygun fiyatlı kreşlere vb yönelecekler. Ya bu işi yapanlar düşük ücrete razı olmak zorunda kalacak ya da işsiz kalacaklar. Yine olan vatandaşa olacak.

Bu arada bakıcılar asgari ücretten az almamalı diyenler şimdi ne diyo merak ettim. Örneğin kadın öğretmen zaten alıyor 5500 bunun 4250 sini bakıcıya verince nolcak. Yeni bir fikriniz var mı?
Kamu çalışanlarına ve beyaz yakalılara asgari ücret oranında zam yapılmadığı takdirde kimse bakıcı tutamaz

Bu konu biraz kısır döngü.
Ben kesinlikle asgari ucretten az verilmesini desteklemem. Kendim de evimdeki calisanlara asla asgari ucretten az vermeyi, sigorta ödememeyi dusunmedim. 2021de 4000 alan kisiye herhalde en az 5500 vermem lazim, kendisiyle konusamadim henuz.

Haberleri cok takip edemedim, ögretmen maasi 2022de 5550 tl mi ki 🥲 oyleyse konustugumuz sey bakicinin 4250si degil ogretmenin neden bu kadar dusuk aldigi olmalidir. Bence 5500 2021 maasidir ya, etrafimda hic ogretmen yok linclemeyin lutfen 🥲

Bir de ogretmenlerin calisma saati biraz daha az oldugu icin bakiciyla tam zamanlı anlasmak zorunda da degil. Saate oranla kısılabilir.

Tam zamanli calisan kadin asgari ucretle bile bakici calistirsa, sikayet edildiginde ceza aliyor. Cunku kendi yol süresi de oldugu icin bakicinin durumu ek mesaiye giriyor.

Kadinin calismasinin anlami ne derseniz cok iyi bir pozisyonu yoksa maddi anlamda zaten bir anlami yok.
Kendi gelisimi, belki yan haklar (ki bakiciya da yan hak verilmesi gerekiyor), meslekten kopmamak, cocuk buyudukten sonra dönerken adaptasyon is bulamama sorunlari yasamamak icin cogu kadin aldigini bakiciya vererek calisiyor, gözlemim bu.

Cocuk bakmak kolay bir sey degil. Asgariden az alacaksa caycilik, kasiyerlik, sirket temizligi islerine kayar insanlar. Belki kucuk yerlerde imkan yoksa daha az miktar kabul eden vardir ama istanbulda cok zor.

Ben kesinlikle asgari ucretten az verilmesini desteklemem. Kendim de evimdeki calisanlara asla asgari ucretten az vermeyi, sigorta ödememeyi dusunmedim. 2021de 4000 alan kisiye herhalde en az 5500 vermem lazim, kendisiyle konusamadim henuz.

Haberleri cok takip edemedim, ögretmen maasi 2022de 5550 tl mi ki 🥲 oyleyse konustugumuz sey bakicinin 4250si degil ogretmenin neden bu kadar dusuk aldigi olmalidir. Bence 5500 2021 maasidir ya, etrafimda hic ogretmen yok linclemeyin lutfen 🥲

Bir de ogretmenlerin calisma saati biraz daha az oldugu icin bakiciyla tam zamanlı anlasmak zorunda da degil. Saate oranla kısılabilir.

Tam zamanli calisan kadin asgari ucretle bile bakici calistirsa, sikayet edildiginde ceza aliyor. Cunku kendi yol süresi de oldugu icin bakicinin durumu ek mesaiye giriyor.

Kadinin calismasinin anlami ne derseniz cok iyi bir pozisyonu yoksa maddi anlamda zaten bir anlami yok.
Kendi gelisimi, belki yan haklar (ki bakiciya da yan hak verilmesi gerekiyor), meslekten kopmamak, cocuk buyudukten sonra dönerken adaptasyon is bulamama sorunlari yasamamak icin cogu kadin aldigini bakiciya vererek calisiyor, gözlemim bu.

Cocuk bakmak kolay bir sey degil. Asgariden az alacaksa caycilik, kasiyerlik, sirket temizligi islerine kayar insanlar. Belki kucuk yerlerde imkan yoksa daha az miktar kabul eden vardir ama istanbulda cok zor.
Yaşadığım şehirde ortalama 1500 alıyorlar tam gün 8-17
Bence çok az. Sigorta falan da yok. Ben zaten çocuğun gelişimine bir katkısı olduğunu düşünmediğim için daha yüksek ücretle kreşe gönderiyorum (ilk 2 sene kreş yerine bakıcı olmalı bence, ama sonrası için yeterli olmadığını düşünüyorum)

Öğretmen maaşlarıyla ilgili net bilgim yok herkesin ek dersi vs farklı oluyor ama 6000-6500 olsun hadi. Yazık yani gerçekten şu ülkenin nitelikli işgücüne de yapılan eziyete. Çoğu insanın özellikle 2. Çocuk hayalinden vazgeçtiğini düşünüyorum.

Neyse ya ben bu kadar eğlenceli bi konuyu nasıl bu hale getirdim :KK70:

Çalışmayı istemekle de alakalı.
Ben zorunlu olsam çalışırdım. Değilim ve çalışmıyorum, sevmiyorum mesela. Zaten çocuklarım küçük, bakıcıya vereceğim para için mi çalışayım falan diye düşünüyorum.
İlerisini bilemem ama şuanda çalışmam.
7bin fena değilmiş. Ama çocuk da küçük.
4 bin bakıcıya, geri kalanı bakımdı, kıyafetti gitse sırf sosyalleşmek için çalışmış gibi olacaksınız sanki.
Ve o nadir de olsa gülüş attığı anlardan mahrum kalıcam dhjsjd
Kimse desteklemiyor beni 🥲

eltım 3 aylık dogum yapmıstı ıse basladıgında once annesı ıle basladı ıcıne sınen bır bakıcı bulana kadar sonra bakıcı+annesı en son sadece bakıcısıyla devam ettı yanı o surecte annesı gozlemcı oldu

eger ıcıne sınen bır yerse neden olmasın ? sonucta cocugu baskasına bırakıp o gezme senın bu gezme benım futursuz hayat ıcın degıl yıne cocugunun gelecegı ıcın calısacaksın :KK66:

Dediğiniz doğru ama şu an pratikteki sonucu değiştirmiyor. Bakıcılar haklı olarak asgari ücret isteyince insanlar onları işten çıkarıp belki daha uygun fiyatlı kreşlere vb yönelecekler. Ya bu işi yapanlar düşük ücrete razı olmak zorunda kalacak ya da işsiz kalacaklar. Yine olan vatandaşa olacak.
Orası öyle ama 1 market alışverişi 500 liradan aşağı olmazken insanları da 2 market alışverişine çalıştırmamalıyız. İşin acı olan kısmı bu kadar düşük ücretleri kabul etmek zorunda olan insanlar var. Atanamayıp inşaatta çalışmak zorunda olan öğretmenler gibi… ya işsiz kalıyorlar ya bu işe razı geliyorlar.

Bizim tatlı belamızı gelmiş.
Ya bdv de bizi tek güldüren sensin.
Benim rükuş ,gözü kara ,azıcık uçuk kaçık ,manyak arkadaşım.
Kızını bakıcıya bırak ve çalış.
Diyet konusuna gelince bol hareket,
az yemek tamam oldu da bitti maşallah de geç.
Azıcık olduğuna emin miyiz :KK70: dün spor yapmaya izci sözü verdim. Açtım leslie yi oradan oraya koştum :KK70: bebeğim bu sefer benden korkup ağladı hxhshdhd kucağımda zıplıyordum en son :KK70: ya şişkolaştım ama bir süre sonra zayıflasam nolcekk diyorum :KK70: sanki bir daha süslü gezemeyecek gibiyim :KK70: bir de pasaklılık bağımlılık yapıyor.
Bakıcıya bırakmayı düşünüyorum ama ya bu seferde kızçemi mıncırırsa.

Ve o nadir de olsa gülüş attığı anlardan mahrum kalıcam dhjsjd
Kimse desteklemiyor beni 🥲
bu calısan anne dramıdır ıste evet guluslerı ılk kelımelerı ılk yuruyusu tabıkı tanık olamayacaksın tıpkı babasının bu olayları kacırması gıbı :)
ama sonucta bebegın ıcın de calısmıs olacaksın parasız su hayatda hıc bırsey olmuyor
ha calısmaya ıhtıyacım yok hıc calısmasam cocugumun gelecegı ıcın yıne rahat harcama yapabılırım dıyorsan o zaman 2 yasına kadar bekle en azından derım ondan sonra krese verırsın en azından

kendı duzenını durumunu en ıyı sen bılırsın aslında

Hatırladığım kadarıyla bebeğin daha çok küçük. Gece uyanması vs oluyordur. 3000 lira için gece uykusuz kalıp, sabah da işe gitmeyi tercih etmezdim. Ama bulunduğun sektör iş bulması çok zor bir sektörse, bir daha böyle bir teklifi bulamam dersen değerlendir.
Bebem 10 aylık appası.
Aslında zor bir sektör. Tamamen insan ilişkileriyle alakalı. Ama iş bulma konusunda kararsızım😬

Eskiden dalga geçtiği rüküş bir arkadaşını görmüş karı taş gibi olmus, şahikaya iş teklif etmiş Şahika da ben 20 kg vermem lazım demis (kendi kendine tabi) sonra aa ben anayım demis ağlama sesi duyunca. Bu kızı kime bırakacam diye kara kara düşünüyor bakıcı 4 bin tutar diyor, e anama da bırakamam yazık diyor. Kızımla aramda kopukluk olsun istemiyorum diyor çalışan anneler yardımmmmm diyor
Mankenlik mi teklif etmiş?

Zorunluluk olmasa 1.5-2 yaşından sonra çalışırım. Çünkü çalışmadığım zamanlarda kendimden tamamen vazgeçiyorum. Ne kendimi önemsiyorum ne görüşünüşümü ne ruh halimi.
Sosyallik diye de bişey kalmıyor.
Çalışmanın da zorlukları var çalışan anne olmak da kolay değil asla. Ama ben seviyorum. Beni hayata bağlıyor.
Evet 2 yaşından sonra zaten kreşlerde alıyor.
Sosyalleşiyorum ama yanlış kişilerle :KK70: Park anneleri bi değşikler :KK70: whatsaap grubu kurdular , illa beni de aldılar :KK70: bi ara sanırım küsüyorlar hepsi wp durumuna giderli şeyler koyuyor :KK70: geçen şakasına dedim ki bi gün bana kızarsanız durum atmayın anlamam. :KK70:
Derin bir sessizlik oldu :KK70:

Bu arada bakıcılar asgari ücretten az almamalı diyenler şimdi ne diyo merak ettim. Örneğin kadın öğretmen zaten alıyor 5500 bunun 4250 sini bakıcıya verince nolcak. Yeni bir fikriniz var mı?
Kamu çalışanlarına ve beyaz yakalılara asgari ücret oranında zam yapılmadığı takdirde kimse bakıcı tutamaz
Dur kız :KK70: linç loading…..

Şeyi unuttunnn aynayla göz göze geldiğim o anı :KK70:

Herkes tek yürek oldu geyik kaç para maaş alıyor diye düşünüyor. Gerçi yıl başı geliyor ,ek kazanç çok sana xD işte bak evde kalan kadının şaka anlayışı hdjsjjd

Şeyi unuttunnn aynayla göz göze geldiğim o anı :KK70:
Ha pardon C Calcifer kadını görünce şey gibi olmuş hani lanetli anlarda ayna ile göz göze gelirsin ya aynısı. Kadın Şahika'ya ay canım sen nolmussun böyle demiş, ne alaka ne var halimde olamazzz mı gulum yani anayım ben ana demeliydi.

Yaşadığım şehirde ortalama 1500 alıyorlar tam gün 8-17
Bence çok az. Sigorta falan da yok. Ben zaten çocuğun gelişimine bir katkısı olduğunu düşünmediğim için daha yüksek ücretle kreşe gönderiyorum (ilk 2 sene kreş yerine bakıcı olmalı bence, ama sonrası için yeterli olmadığını düşünüyorum)

Öğretmen maaşlarıyla ilgili net bilgim yok herkesin ek dersi vs farklı oluyor ama 6000-6500 olsun hadi. Yazık yani gerçekten şu ülkenin nitelikli işgücüne de yapılan eziyete. Çoğu insanın özellikle 2. Çocuk hayalinden vazgeçtiğini düşünüyorum.

Neyse ya ben bu kadar eğlenceli bi konuyu nasıl bu hale getirdim :KK70:
Konuş bacım. Sen anaların sesisin :KK70:
Mesela bi teyze geldi bakıcı arayışında olduğumu duyunca . Kızımı gördü elma yanaqlımı alır alır sıqarım dedi :KK70: şey dedimmm ben 5. Çocuğu yapıp kendimi eve zincirlicem hdjshhd

X