teşekkür ederimGeçmiş olsun, Allah tez zamanda şifa versin inşallah.
Benim babam 50 sene içti, başına gelmeyen kalmadı.
Ama çok şükür hala turp gibi ayakta.
Sigara elbet zararlı ama, yaşadığımız dünyada farkına varmadan bir şekilde tükettiğimiz havadan giydiğimiz kazağa kadar o kadar çok zararlı şey var ki, sigara bence en masumu.
Çünkü kişinin tercihine bağlı ve ne olduğu belli.
Asıl beni korkutan bilmeden tükettiğimiz sinsi maddeler...
O zamanlar neden yasak olmadığını anlamak imkansız herhalde siyasi iktidarla alakalı. İyi ki de yasak şu an, gerçekten nefes alabiliyoruz. Sigara içen bir insana neyim olursa olsun içmesin diye baskı yapamam, buna zaten hakkım yok ama sigara içen biri de olsaydım bu yasağı yerinde bulurdum. Yani gerçekten düşününce nasıl bir saçmalık o zamanlar, çoluk çocuk, bebek, hasta, astım vs demeden her yerde serbest olması... Şimdi içmek isteyenler açık alanda içiyorlar, rahatsız olan da oradan uzaklaşabiliyor en azından herkesin kaçabileceği bir yer var. Eskiden yoktu.
İşte bunlar hep mahrumiyet :)
Siz içemediğiniz için başkaları da içmesin istiyorsunuz. İçenlere ateş püskürüyorsunuz, baskı yapıyorsunuz.
Siz derken, bırakanların genel gözlemlediğim tutumu bu şekilde.
Tabii eşinizi düşünmeniz güzel. İnşallah bir gün o da bırakır.
Geçmiş olsun, Allah tez zamanda şifa versin inşallah.
Benim babam 50 sene içti, başına gelmeyen kalmadı.
Ama çok şükür hala turp gibi ayakta.
Sigara elbet zararlı ama, yaşadığımız dünyada farkına varmadan bir şekilde tükettiğimiz havadan giydiğimiz kazağa kadar o kadar çok zararlı şey var ki, sigara bence en masumu.
Çünkü kişinin tercihine bağlı ve ne olduğu belli.
Asıl beni korkutan bilmeden tükettiğimiz sinsi maddeler...
Anlatım şeklinize,betimlemelerinize bayıldımArkadaşlar yeni üyeyim.Doğru yerde mi konu açtım tam bilmiyorum.Yıllardır okuyorum ama hiç üye olmadım.Acemiliğimi bağışlayın lütfen.
Benim sorunum eşimin aşırı sigara içmesi .Hem de resmen hömürdete hömürdete içiyor.Deli çıkıcam.Daha yeni 2 sene oldu,dayısını sigara içmeye bağlı akciğer kanserinden kaybetti.İnsan bir düşünür.Ben de içiyordum bıraktım.Ev içinde yasak ettim.Çıkıyor afedersiniz bir tarafı donuyor balkonda gece gece ama hömür hömür içmekten geri durmuyor.Ne yaptım sa bıraktıramadım.Ağzı oyalansın diye kase içinde karışık kuruyemiş olsun,meyve olsun neler çıkarıyorum ortaya ama yokkk!!! İki tane bişey yiyor sanki inat olsun gibi "şimdi üstüne sigara ne gider be "diye paketi alıp balkona gidiyor.
Kumbara yaptım içine hergün bunun parasını atalım biriktirelim dedim.Önce kabul ediyor ,bi sağlık bakanı gibi triplere giriyor , bir daha içmeyeceğim diyor ama yokkk!!!işyerine ani gittim .ohhhh böyle oturmuşlar çaylar kahveler pufur pufur sigaralar ,yetmemiş ballı purolar..söndüremedi de baca gibi zaten ortalık..özürler bla bla..ama yokk yani..
Sigara bıraktırmak için merkezler varmış oraya gidelim diyorum.Ohooo dinlemiyor bile.Duvarlara konuşuyorum.Benim ofisime de gelmek istemiyor çünkü içirmiyorum.
Her ay böyle.Ben nasıl bu adamı bu illetten kurtaracağım : ( Zaten iştahı pek yok kedi maması gibi yiyor gıcıkkk. iyice yemiyor,zayıflıktan uçacak. çocuk gibi beni deli ediyor . bir akıl verin yol gösterin((
Arkadaşlar yeni üyeyim.Doğru yerde mi konu açtım tam bilmiyorum.Yıllardır okuyorum ama hiç üye olmadım.Acemiliğimi bağışlayın lütfen.
Benim sorunum eşimin aşırı sigara içmesi .Hem de resmen hömürdete hömürdete içiyor.Deli çıkıcam.Daha yeni 2 sene oldu,dayısını sigara içmeye bağlı akciğer kanserinden kaybetti.İnsan bir düşünür.Ben de içiyordum bıraktım.Ev içinde yasak ettim.Çıkıyor afedersiniz bir tarafı donuyor balkonda gece gece ama hömür hömür içmekten geri durmuyor.Ne yaptım sa bıraktıramadım.Ağzı oyalansın diye kase içinde karışık kuruyemiş olsun,meyve olsun neler çıkarıyorum ortaya ama yokkk!!! İki tane bişey yiyor sanki inat olsun gibi "şimdi üstüne sigara ne gider be "diye paketi alıp balkona gidiyor.
Kumbara yaptım içine hergün bunun parasını atalım biriktirelim dedim.Önce kabul ediyor ,bi sağlık bakanı gibi triplere giriyor , bir daha içmeyeceğim diyor ama yokkk!!!işyerine ani gittim .ohhhh böyle oturmuşlar çaylar kahveler pufur pufur sigaralar ,yetmemiş ballı purolar..söndüremedi de baca gibi zaten ortalık..özürler bla bla..ama yokk yani..
Sigara bıraktırmak için merkezler varmış oraya gidelim diyorum.Ohooo dinlemiyor bile.Duvarlara konuşuyorum.Benim ofisime de gelmek istemiyor çünkü içirmiyorum.
Her ay böyle.Ben nasıl bu adamı bu illetten kurtaracağım : ( Zaten iştahı pek yok kedi maması gibi yiyor gıcıkkk. iyice yemiyor,zayıflıktan uçacak. çocuk gibi beni deli ediyor . bir akıl verin yol gösterin((
Kendinizi kandırıyorsunuz ama
İki yıldır içmiyorum ve ilk iki ay hariç hiç yokluğunu hissetmedim.
Aksine hayattaki en doğru kararım diyorum ve irademin ne kadar güççlü olduğunu görüp kendimi takdir de ediyorum. En büyük başarım.
Bırakmak çok zor ve bunu başaramayan tiryakiler nedense kendini kandırmak için bize kulp takıyor ama bu taraftan bakınca bırakamayanları baya zaaflarına yenik düşen iradesizler olarak görüyorum
Üstelik bıraktım bırakalı resmen ciğerim açıldı, gözümün akı sarıymış resmen ne alakaysa bembeyaz oldu, dişlerim artık daha beyaz, ağız kokum kalmadı, eskiden resmen ağzım kokardı ne sakız ne diş fırçalama kar etmezdi artık cidden kokmuyor, üstüm başım kokmuyor, evimde ağır koku da yok. Misler gibi geziyorum.
Ve kahvemin çayımın alkolün tadını daha iyi alır oldum. O kahve sigara falan yalan dolanmış resmen daha çok zevk alıyorum kahveden ve ağzımda o çamurlu tat kalmıyor.
Sigara ilk iki fırtta evet güzel ama söndürdükten sonra ağzınızda kötü bir tat kalıyor o tatı mesela hiiç özlemiyorum.
Yalnız siz de aynı şeyi yapıyorsunuz:) Kendiniz bıraktınız diye hemen baş sigara düşmanı olmuşsunuz.
Şu yukarıda yazdıklarınızı sigara içtiğiniz dönem size söyleseler ne hissederdiniz ve bu sizi vazgeçirir miydi ? Hayır.
Siz de zaten "korku" sebebiyle bırakmışsınız. İşte konu sahibine bunu anlatmaya çalışıyorum. İlk yorumumda var, eşi belki bir gün koşamadığını farkedecek belki gribi ağır geçecek ve kendisi gerekli görüp bırakacak. Yoksa böyle baskıyla veya sigaranın zararlarını anlatmakla bırakmaz.
Bıraktığı halde rüyasında sigara içtiğini görüp bununla mutlu olanlar var. Uzun süreler bırakıp tekrar başlayanlar var. Bir arkadaşım yıllar sonra kötü bir olay sonrası dayanamayıp tekrar başladı. Bazen keyfe gelip aman bir tane yaksam ne olur diyen oluyor. İçenler tekrar başlayacağını bildikleri için engel oluyorlar.Yoksunluk duyulmasa bunlar olmazdı diye düşünüyorum. Bütün bağımlılıklar gibi, hiç içmemiş biriyle bırakan biri aynı olmuyor.
Ben de diyorum ki her bırakan yoksunluk hissetmiyor. Ben artık sigara hayatımda hiç olmamış gibi rahatım. Tüm arkadaşlarım içiyor ve ben onlarla dışarıda oturuyorum birayla da kahveyle de karşımda içseler canım çekmiyor.
Kafada tamamen bırakmakla alakalı bir yoksunluk krizi durumu yok.
Ayrıca elbette her sigara içene bunu yapmıyorum. İçen arkadaşlarımla oturuyorum klkıp bir şey demiyorum bana ne.
Ama karı koca ilişkisinde kusura bakmasın kimse ama karışma hakkı vardır. Benim eşimde bıraktı ben bırakınca destek olmak için mesela. Bırakmasaydı sorun yaşardık. İçmeyene kokuyor. Öpüşme kısmı mesela ciddi bir sorun. Ne kadar diş bakımını yapsa da o koku gelir yani. Dolayısıyla çiftlerin bu hakkı vardır.