Konu sigaraya gelince iletişim kopuyor

Ya bi de aklıma geldi, yazmadan edemeyeceğim, eskiden sigara her yerde serbestti. Hastanede, otobüste, minibüste, aklınıza neresi gelirse.. Yani bu kadar zararlı olduğu düşünülmüyor muydu acaba ki devlet kurumlarında bile serbestti...
Bizim evde babam her oda da rahat rahat içerdi, gelen misafirler de öyle. Otobüsler sigara dumanından geçilmezdi sonra zamanla üst katlarında içme şartı getirdiler falan derken şimdi her kapalı alanda yasak. Acaba o zamanki sigaralar da daha mı organikti ki :deli: :rolleyes:

haklısınız sigara içen birinin bunu kendine neden yaptığına inanın bende anlam veremiyorum
sigara içen birinin neden iradesi bu kadar zayıf oluyor içmeyenler anlamaz heralde

Bu arada yeni kanun çıkmış.Sgk Akciğer kanseri olanların ilaç masrafını hiç sigara içmemiş olması şartıyla üstlenecekmiş.Yani diyor ki , senelerce buna para buldun ,ilaçlara da para bul.

Ayni benimki. Balkondan gelmiyo adam, yan yana oturp sohbet ettigimizi hic hatirlamiyorum. Surekli tel laptop sigara ve kahve . Kac kere söz verdi birakicam diye, kumbaralar aldik kizimiz icin falan filan ama hepsi bos

maalesef tamamen içen kişinin kararı ile ilgili bir durum, bakın sizin bırakma gerekçeniz de bu: bir gün "yeter artık!" demişsiniz ama o sürece kadar, her geçen gün sigaradan soğumuşsunuz. birdenbire olmamış.
"hazır bulunuşluk" diye bir kavram var
sigarada da kişinin o "hazır bulunuşluk" seviyesine gelmesi lazım.
örnek vereyim: babam ilkokuldan beri sigara içtiğini söylerdi. ben onu hiç deli gibi sigara içerken görmedim yani sizin tabirinizle "hömür hömür" içmezdi ama sadık bir içiciydi
(bu arada o kadar tatlı anlatmışsınız ki kahkahalarla okudum) :KK36:

iki önemli özelliği vardır 1-çok iradelidir 2-kaliteli yaşam delisi olduğu için canı çok tatlıdır
4 yıl önce bir gün amcamı doktora götürmüş, doktor 4. derece KOAH teşhisi koymuş, babama da dönüp "sigara içmeye devam edersen senin de sonun böyle olacak" deyince babam o an bıraktı ve bir daha ağzına sürmedi.
her ne kadar bağımlı olsa da yıllar içinde doğru yapmadığının farkına vardı ve doktorun sözü ile de son noktayı koydu. ben eminim ki hazır bulunuşluk seviyesine gelmeseydi bırakmazdı çünkü aynı adam karaciğerinde yağlanma olduğu tespit edildiği gün eve bir kasa rakıyla geldi.:confused:

uzattım kusura bakmayın ama bu durumda eşinize baskı yapmak sonuç vermeyecek, anladığım kadarıyla halinden çok memnun, arkadaşlar kızmasın ama dış müdahale sigarayı daha tatlı yapıyor.
kadınlar için en azından hamilelik engelleyici faktör ama erkekler için bilemiyorum ki...

Ben soyle biraktirdim:
Biz ikimiz de cok sigara iciyoduk.Esim sen birakirsan ben de birakirim diyodu hep.Bi gun aniden yarin birakicam dedim,hic beklemiyodu tamam birakalim dedi.Ben bi daha agzima surmedim.O ikinci gun gizlice icmis.Sen birakmazsan ben baslarim dedim.Kiyamadi sakin icme birakiyorum dedi ve iki yildir hic icmedi.Birbirimiz sayesinde basardik biz.Esinin istemesi,seni dusunmesi gerekir.Sen de ben baslarim sen birakmazsan de.Sana deger veriyosa etkili olabilir.

maalesef tamamen içen kişinin kararı ile ilgili bir durum, bakın sizin bırakma gerekçeniz de bu: bir gün "yeter artık!" demişsiniz ama o sürece kadar, her geçen gün sigaradan soğumuşsunuz. birdenbire olmamış.
"hazır bulunuşluk" diye bir kavram var
sigarada da kişinin o "hazır bulunuşluk" seviyesine gelmesi lazım.
örnek vereyim: babam ilkokuldan beri sigara içtiğini söylerdi. ben onu hiç deli gibi sigara içerken görmedim yani sizin tabirinizle "hömür hömür" içmezdi ama sadık bir içiciydi
(bu arada o kadar tatlı anlatmışsınız ki kahkahalarla okudum) :KK36:

iki önemli özelliği vardır 1-çok iradelidir 2-kaliteli yaşam delisi olduğu için canı çok tatlıdır
4 yıl önce bir gün amcamı doktora götürmüş, doktor 4. derece KOAH teşhisi koymuş, babama da dönüp "sigara içmeye devam edersen senin de sonun böyle olacak" deyince babam o an bıraktı ve bir daha ağzına sürmedi.
her ne kadar bağımlı olsa da yıllar içinde doğru yapmadığının farkına vardı ve doktorun sözü ile de son noktayı koydu. ben eminim ki hazır bulunuşluk seviyesine gelmeseydi bırakmazdı çünkü aynı adam karaciğerinde yağlanma olduğu tespit edildiği gün eve bir kasa rakıyla geldi.:confused:

uzattım kusura bakmayın ama bu durumda eşinize baskı yapmak sonuç vermeyecek, anladığım kadarıyla halinden çok memnun, arkadaşlar kızmasın ama dış müdahale sigarayı daha tatlı yapıyor.
kadınlar için en azından hamilelik engelleyici faktör ama erkekler için bilemiyorum ki...

Bu akşam artık istediği kadar içebileceğini , karışmayacağımı söyledim ve yemeğimi masadan sessizce alıp mutfak masasında tek yedim.Arsız tabii..."yavrum vallahi bırakıcam nolur masada beni sap gibi koyma" diye sehpadaki kumaş güllerle kompliman yaparak yanıma geldi.Şimdi anlaştık bakalım . Azaltacak. KK ya üye oldum ülke genelinde seni çekiştirdim dedim. ciddi olduğumu iyice gösterdim.Yarından itibaren kontrollü içecek. Bir bıraksın parti vereceğim yaaa

Ya bi de aklıma geldi, yazmadan edemeyeceğim, eskiden sigara her yerde serbestti. Hastanede, otobüste, minibüste, aklınıza neresi gelirse.. Yani bu kadar zararlı olduğu düşünülmüyor muydu acaba ki devlet kurumlarında bile serbestti...
Bizim evde babam her oda da rahat rahat içerdi, gelen misafirler de öyle. Otobüsler sigara dumanından geçilmezdi sonra zamanla üst katlarında içme şartı getirdiler falan derken şimdi her kapalı alanda yasak. Acaba o zamanki sigaralar da daha mı organikti ki :deli: :rolleyes:
O zamanlar neden yasak olmadığını anlamak imkansız herhalde siyasi iktidarla alakalı. İyi ki de yasak şu an, gerçekten nefes alabiliyoruz. Sigara içen bir insana neyim olursa olsun içmesin diye baskı yapamam, buna zaten hakkım yok ama sigara içen biri de olsaydım bu yasağı yerinde bulurdum. Yani gerçekten düşününce nasıl bir saçmalık o zamanlar, çoluk çocuk, bebek, hasta, astım vs demeden her yerde serbest olması... Şimdi içmek isteyenler açık alanda içiyorlar, rahatsız olan da oradan uzaklaşabiliyor en azından herkesin kaçabileceği bir yer var. Eskiden yoktu.

İnanırmısın şuan terasta oturuyorum ve sigara içiyorum... Bence dedikçe dahada çok müptelası edersin canım hiç kendini yorma isterse inanırsa kendi bırakır

Koskoca adam.
Zararlarını hepimiz kadar iyi biliyordur.
Sigaraya sevgisi bitene kadar bırakmaz, siz de kocanızı bu konuda bir çocuk gibi dürtmekten vazgeçin bence.
Şahsen ben seviyorum meretimi, aç gezerim ama sigarasız kalamam.
İsterse bütün dünya karşı çıksın, ben istediğim zaman biter bu iş.

Koskoca adam.
Zararlarını hepimiz kadar iyi biliyordur.
Sigaraya sevgisi bitene kadar bırakmaz, siz de kocanızı bu konuda bir çocuk gibi dürtmekten vazgeçin bence.
Şahsen ben seviyorum meretimi, aç gezerim ama sigarasız kalamam.
İsterse bütün dünya karşı çıksın, ben istediğim zaman biter bu iş.
ve hiçbir zaman istemeyeceksiniz
ne zaman bitecek sigara seni istemeyinceye kadar
anlıyamıyorum

Eşiniz çocuğunuz değil, kendi alışkanlıkları zevkleri var,saygı duymanız gerektiğini düşünüyorum. Bence bu şekilde zorlamanız tamamen ters etki yapar. Bana biri bırak öleceksin dese bile kendim istemediğim sürece asla ve asla bırakmam. Evet zararlarını biliyorum ama bana göre şuan zaten tükettiğimiz çoğu şey zararlı. Hayatında ağzına sigara sürmediği halde kanser olup ölen akrabalarımız da oldu. Yani kişi kendi karar vermediği sürece bir sürü bırakmama sebebi sayabiliyor kendine.

ve hiçbir zaman istemeyeceksiniz
ne zaman bitecek sigara seni istemeyinceye kadar
anlıyamıyorum
O iş hiç belli olmaz.
Hamilelik döneminde çok zorlandım ve hep gün saydım.
Dedim ki doğumu yapar, ben aşağı bahçeye iner o sigaramı içerim.
Aynen de öyle yaptım, refakatçilerimi uyutup, yanıma o epirudal zımbırtısını alıp tiril tiril geceliğimle indim aşağı, içtim zıkkımımı.
Bakarsınız 3 sene sonra, bakarsınız 30 sene sonra bırakırım.
Ama kimse beni sigaranın benim için zararlı olduğuna ikna edemez, ciğerlerim tüm check uplarımda tertemiz çıkar, doktorlar şaşırır sigara içtiğime.

hakimiyetin sizde olduğu bir durumda değilsiniz hakimiyet sigarada
bu savaşı kazananın iradesi gerçekten çok güçlüdür

Çok aşırı üstüne gitme, surekli yönlendirmeye çalışıp baskı yaptiginda daha cok içmek ister :KK14:

Ah benim lüzumsuzda her konuda saçma baskılar kurmaya çalışır, şu illet'i bırak demez..

Dese kendide rahat içemeyecek, gerçi desede bırakmamya..

Erken ölim diyemi uğraşıyo acabaki :işsiz:

O iş hiç belli olmaz.
Hamilelik döneminde çok zorlandım ve hep gün saydım.
Dedim ki doğumu yapar, ben aşağı bahçeye iner o sigaramı içerim.
Aynen de öyle yaptım, refakatçilerimi uyutup, yanıma o epirudal zımbırtısını alıp tiril tiril geceliğimle indim aşağı, içtim zıkkımımı.
Bakarsınız 3 sene sonra, bakarsınız 30 sene sonra bırakırım.
Ama kimse beni sigaranın benim için zararlı olduğuna ikna edemez, ciğerlerim tüm check uplarımda tertemiz çıkar, doktorlar şaşırır sigara içtiğime.
sizde beni inandıramazsınız sigaranın zararsız olduğuna babamın gözlerimin önünde eridiğini görüyorum
öfff gelde içme işte bu zararsız:KK14::KK14:

sizde beni inandıramazsınız sigaranın zararsız olduğuna babamın gözlerimin önünde eridiğini görüyorum
öfff gelde içme işte bu zararsız:KK14::KK14:
Geçmiş olsun, Allah tez zamanda şifa versin inşallah.
Benim babam 50 sene içti, başına gelmeyen kalmadı.
Ama çok şükür hala turp gibi ayakta.
Sigara elbet zararlı ama, yaşadığımız dünyada farkına varmadan bir şekilde tükettiğimiz havadan giydiğimiz kazağa kadar o kadar çok zararlı şey var ki, sigara bence en masumu.
Çünkü kişinin tercihine bağlı ve ne olduğu belli.
Asıl beni korkutan bilmeden tükettiğimiz sinsi maddeler...

X