Hadi ya.Para tuzağı
Hiçbir işe yaramadığı gibi gördükçe siniri bozuluyor insanın
Aslında mantıken faydası olmalıydıHadi ya.
Ben onu ciddi olarak düşünüyordum, oldukça etkili sanıyordum
Arkadaşlar yeni üyeyim.Doğru yerde mi konu açtım tam bilmiyorum.Yıllardır okuyorum ama hiç üye olmadım.Acemiliğimi bağışlayın lütfen.
Benim sorunum eşimin aşırı sigara içmesi .Hem de resmen hömürdete hömürdete içiyor.Deli çıkıcam.Daha yeni 2 sene oldu,dayısını sigara içmeye bağlı akciğer kanserinden kaybetti.İnsan bir düşünür.Ben de içiyordum bıraktım.Ev içinde yasak ettim.Çıkıyor afedersiniz bir tarafı donuyor balkonda gece gece ama hömür hömür içmekten geri durmuyor.Ne yaptım sa bıraktıramadım.Ağzı oyalansın diye kase içinde karışık kuruyemiş olsun,meyve olsun neler çıkarıyorum ortaya ama yokkk!!! İki tane bişey yiyor sanki inat olsun gibi "şimdi üstüne sigara ne gider be "diye paketi alıp balkona gidiyor.
Kumbara yaptım içine hergün bunun parasını atalım biriktirelim dedim.Önce kabul ediyor ,bi sağlık bakanı gibi triplere giriyor , bir daha içmeyeceğim diyor ama yokkk!!!işyerine ani gittim .ohhhh böyle oturmuşlar çaylar kahveler pufur pufur sigaralar ,yetmemiş ballı purolar..söndüremedi de baca gibi zaten ortalık..özürler bla bla..ama yokk yani..
Sigara bıraktırmak için merkezler varmış oraya gidelim diyorum.Ohooo dinlemiyor bile.Duvarlara konuşuyorum.Benim ofisime de gelmek istemiyor çünkü içirmiyorum.
Her ay böyle.Ben nasıl bu adamı bu illetten kurtaracağım : ( Zaten iştahı pek yok kedi maması gibi yiyor gıcıkkk. iyice yemiyor,zayıflıktan uçacak. çocuk gibi beni deli ediyor . bir akıl verin yol gösterin((
Sağ ol yaAslında mantıken faydası olmalıydı
İçinse sıvı nikotin var sonuçta
E el alışkanlığına da hitap ediyor
Ama çekiyorsun çekiyorsun birşey anlamıyorsun yakıyorsun bir sigara
Attım ben yıllar önce almıştım çokta pahalıydı o zaman
Yemekten sonra hiç mi çanınız çekmiyor anlamıyorumkiAdres ver sana da salça olayım
Sizi kutluyorum.Bende uzun zamandır içiodum farkettim ki birşeyi çok düşündüğümde daha çok içiyorum. Bınkac aydır ağırlık vermeye başladı. İçiyorum ama üstüme konan kokudan da nefret ediyorum leş! Derken bi anda kestim içmeyi aramıyorum sormuyorum canımda çekmiyor miss
Eşinizinde kendine bir neden bulup bırakması gerek kendisi ama ...
Deneyeceğim / not aldım.teşekkür ederim.Ben de çok tiryakiydim. Sabah aç karınla 2-3 tane arka arkaya içerdim. Kendi kararımla bıraktım. Bazı ünlü videolar var sigara bıraktıran. Mesela Google a alen car sigarayı bırakmanın kolay yolu yazın. O videoyu sigarasını yakarak izlesin. Bakarsınız etkili olur.
İçmeyenler hakverecektir de içen arkadaşlar ne olur iyi düşünün:
- Yaşamak için nefes almak zorundayız ve akciğerinizi milyon tane zehirle doldurup mezara doğru gidiyorsunuz.Yazık değil mi hayatınıza!
-Şımşık hanımlar beyler ne kadar parfüm de sürseler maalesef leş gibi sigara kokuyorsunuz.Hele de nefesiniz.Kıyafetleriniz ve saçlarınız zira malum.Eşim de maalesef öyle.Çok sevdiği parfümleri bunu maskeleyemiyor.
-Sigara içen biri uyurken sık sık tıkanır /eşim de öyle ve gece onu o halde izleyip üzülüyorum.Kameraya alıp izlettirdim.Ne yazık ki içen milyonlarca bağımlı gibi bu onu pek etkilemedi ve içen de ölecek içmeyen de dedi.
-Çoğu sigara bağımlısı sebebini bilmediği ağrılar yaşar.Milyon tane zehir vücutta boş duracak değil . Eşim de maalesef onlardan biri.Hergün kolum ağrıyor/ellerim üşüyor/başım sinsi sinsi ağrıyor vs şekilde yakınıyor.Ağzımı sigara yüzünden diye açamadan pakete davranıyor.
Burada çözüm ,yaklaşım,yöntem denemiş başarılı olmuş arkadaşların yorumlarını bekliyorum.Eşine,abisine,arkadaşına,annesine yani birine sigarayı bıraktırabilmiş herkesi kutluyorum.Bi zahmet bize de anlatsınlar.El elden üstündür.
Teşekkür ediyorum
Siz sigara içerken bunları bilmiyor muydunuz ? Mutlaka bilerek içiyordunuz.
Şimdi bıraktığınız için anında diğer tarafa geçmişsiniz. Sigarayı bırakan tanıdıklarımda da böyle bir tutum görüyorum.
Çoğu zaman hiç içmeyenlerden daha tepkili oluyorlar.
Kendi mahrumiyet hislerinin acısını bu şekilde çıkarıyorlar diye düşünüyorum.
Bırakın eşiniz kendisine uygun bir zamanda karar alsın. Belki bir koşu veya maç sonrası, belki bir grip sonrası ama mutlaka bir zamanı vardır.
Kusura bakmayın ama yanlış değerlendiriyorsunuz.Sigara içerken bunu farkedebildiğim için evvela şanşlıyım.Mahrumiyet yakıştırması saçma.Mahrum olduğumuz nedir? Kalp krizi riski , felç riski mi.8 yıl önce bıraktım. Sigarayı hiç içmemiş biri bunun ne korkunç olduğunu tahmin edebilir ama bilemez,çünkü deneyimlememiştir. Sigarayı bırakan kişi ise bundan başkalarını kurtarmak istemesi evvela insani bir durum bana göre . Dünyada ciddi yaptırımlar varken biz hala zayıf kalıyoruz.Içilmez denilmesine değin kapalı mekanlarda hala içiren yerler var.Küllük yerine seramik kupa koyup zabıta gelince ceza yememek için yöntemler geliştiriliyor.
Ben de arkadaş ortamında bu tuzağa düşmüştüm.Şu an ki aklım olsaydı içmezdim.Eşime de daha sağlıklı yaşamasını istediğim için yöntem arıyorum. Uyurken sevdiğim insan nefesi tıkanıyor çırpınıyor.Buna seyirci olamam herhalde.
Arkadaşlar yeni üyeyim.Doğru yerde mi konu açtım tam bilmiyorum.Yıllardır okuyorum ama hiç üye olmadım.Acemiliğimi bağışlayın lütfen.
Benim sorunum eşimin aşırı sigara içmesi .Hem de resmen hömürdete hömürdete içiyor.Deli çıkıcam.Daha yeni 2 sene oldu,dayısını sigara içmeye bağlı akciğer kanserinden kaybetti.İnsan bir düşünür.Ben de içiyordum bıraktım.Ev içinde yasak ettim.Çıkıyor afedersiniz bir tarafı donuyor balkonda gece gece ama hömür hömür içmekten geri durmuyor.Ne yaptım sa bıraktıramadım.Ağzı oyalansın diye kase içinde karışık kuruyemiş olsun,meyve olsun neler çıkarıyorum ortaya ama yokkk!!! İki tane bişey yiyor sanki inat olsun gibi "şimdi üstüne sigara ne gider be "diye paketi alıp balkona gidiyor.
Kumbara yaptım içine hergün bunun parasını atalım biriktirelim dedim.Önce kabul ediyor ,bi sağlık bakanı gibi triplere giriyor , bir daha içmeyeceğim diyor ama yokkk!!!işyerine ani gittim .ohhhh böyle oturmuşlar çaylar kahveler pufur pufur sigaralar ,yetmemiş ballı purolar..söndüremedi de baca gibi zaten ortalık..özürler bla bla..ama yokk yani..
Sigara bıraktırmak için merkezler varmış oraya gidelim diyorum.Ohooo dinlemiyor bile.Duvarlara konuşuyorum.Benim ofisime de gelmek istemiyor çünkü içirmiyorum.
Her ay böyle.Ben nasıl bu adamı bu illetten kurtaracağım : ( Zaten iştahı pek yok kedi maması gibi yiyor gıcıkkk. iyice yemiyor,zayıflıktan uçacak. çocuk gibi beni deli ediyor . bir akıl verin yol gösterin((