• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Konu kızım ve bana kafayı yedirecekler

bucebuse

Mutluluk yakın
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2011
1.026
693
323
Kızım 33 haftalık doğdu bir kaza geçirdim kan değerlerim yüzünden ve tedavim için mecburi sezeryan oldum. Uzun süre küvözde kaldı. Şükür ki sağlık problemimiz birşeyimiz yok bende iyileştim. Tabi fiziksel olarak. Mental olarak kafam hiç iyi değil.
Sebebi ise kaynanam ve kendi annem. Çocuk a dese aç b dese aç uyusa aç kalksa aç diyorlar. Sürekli senin sütün doyurmuyor bu çocuk kilo almıyor diyorlar. Emzirirken bazen erken bırakıyor sütün bitti diyorlar. Göğüslerim yumuşakmış sütüm yokmuş. Ben uyuduğumda yada işim olup emanet ettiğimde mama veriyorlar bebeğime. (Yedek bulunduruyorum acil durum olursa diye) sakladım artık. Mama olmasa bile meyve yalatıyorlar ikide bir su veriyorlar gibi gibi.
Kızım şuan 4 buçuk aylık. Doğması gereken zamana göre 3 aylık sayılıyor. Normal bir bebeğe göre bazı şeyleri geç yapıyor. Örneğin oyuncakları uzanıp alması lazım neden almıyor, çağırana bakması lazım neden bakmıyor, çoktan dönmesi lazımdı neden dönmüyor gibi şeyler. Kendi kendine sağa sola dönebiliyor başını kaldırabiliyor agu magu sesler kahkalar atabiliyor doktoru çok iyi diyor. Ben kabullendiremiyorum kimseye erken doğduğunu. Dün kontrolü vardı her tarafı izledi duvardaki resimlere heyecanlandı güldü doktor maşallah çok iyi gördüm dedi. Evdeki gündem şuan neden sırtüstü yüzüstü dönmüyor neden elleriyle kendini kaldırmıyor neden oyuncak tutmuyor neden neden neden ! Çok bunaldım ya. Bebeğimde bir problem varda ben mi anlamıyorum diye düşünüyorum artık çok yoruldum. Bir anne olarak zaten endişeleniyorum iyice turp sıkıyorlar. Nolur bir yorum yapın anormal birşey var mı çocuğumda?

Hic takma..her cocuk ayni degil gelisimsel farklilik hep var.Mesela benimki 40 gunluktu nerdeyse donerek kendini atmaya calisiyordu ama 13 aylik yurudu.Kiminin ki 8 aylik yurur bi tanidigin 15 aylik yurudu erken dogmustu.Sonuc olarak saglik problemi yoksa icin rahat olsun yalniz kuvoze girdigi icin biraz bunyesi hassas ve alerjik bir cocuk olabilir genelde oyle oluyor.Onun disinda hic takma kimseyi.Uzak tut herkesi gerekirse sert cik.

Doktor çok iyi dedikten sonra annem ve kayinvalidemi takmazdim sizin yerinizde olsam.
Eski jenerasyona göre kilolu bebek= saglikli bebek demektir.
Bence bir sorun yok (ki Doktor da öyle söylemis)
Saglikla büyütün bebeginizi.
Biz çok çocuk büyüttük gördük biliyoruz diyorlar

Zaten zor günler geçirmişsiniz, üstüne bir de psikolojinize oynuyorlar.

Üzüldüm ya. Doktor diyin başka bişey demeyin. Sevdiklerinden yapıyorlar muhtemelen ama biraz da sert olmak lazım,

Neden bu kadar sık görüp müdahale edebiliyorlar?
Aynı mahallede oturuyoruz eşime de sürekli annesini şikayet etmekten yoruldm uyarıyor değişen birşey yok bende gelmesinler diyemiyorum araya kırgınlk girmesin diye ama çok yoruldm lohusaykrnde olur olmadk şeyler yapıp anlattılar korkudan uyuyamaz hale gelmistm

Ay hepsini kov benım cocugumm ben bakcam de. Benım bebekler 1 ay erken dogdu. İkizler. Suan 6.5 aylıklar. Duzeltılmıs 5.5 aylık benımkıler bile yenı yenı donuyo yada cagırıldıgında bakıyo. Sen takma kımseyı.

anlattiginiz seyler icin cok erken ki.duzeltilmis yasi 3 ayliksa seslenmeye bakmaz donmez de.benim oglum zamaninda dogdu ama 10 aylik oldu daha yeni yeni donmeye basladi.doktor iyi diyor.bi saglik sorunu yok.kafaniza takmayin bosuna ortadaki tek sorun cevrenizdeki insanlarla sık gorusuyor olmaniz.bu kadar ic ice olmazsaniz siz de bebeginiz de rahat eder.

Hic takma..her cocuk ayni degil gelisimsel farklilik hep var.Mesela benimki 40 gunluktu nerdeyse donerek kendini atmaya calisiyordu ama 13 aylik yurudu.Kiminin ki 8 aylik yurur bi tanidigin 15 aylik yurudu erken dogmustu.Sonuc olarak saglik problemi yoksa icin rahat olsun yalniz kuvoze girdigi icin biraz bunyesi hassas ve alerjik bir cocuk olabilir genelde oyle oluyor.Onun disinda hic takma kimseyi.Uzak tut herkesi gerekirse sert cik.
Ya anlatıyorum anlamıyorlar yaşlı da değiller artk bende çocuğu izler oldum gerçekten neden uzanıp oyuncak tutmuyor diye doktora dedm onu normal bebeklerde 4 aydan sonra yapıyor dedi kafam çorba oldu

Benim 37 haftalık doğan oğlumu bile çocuk nöroloğu becerilerini, 1 ay geriden değerlendirir.
Ay yok artık, her şeye kulağınızı tıkayın, gerekirse bir kriz geçiriverin olur adı lohusa bunalımı:)
Bebeğiniz çok normal, zamanında doğsaydı bile yapmaması normaldi öyle söyleyeyim.
Kimi çocuk 5 aylık emekler ama 15 aylık yürür(ki benimli öyleydi) kimi hiç eklemeden yaşında yürür vs vs.
Siz doktorunuz ne diyorsa onu dinleyin, atın vesveseleri üstünüzden.

Büyükannelere göre bebek ya ac ya üşüyor . Bebeğim persentil tablosunda üst sınırında üstünde olmasına ragmen hala her ağlamasında ac bu çocuk diyorlar. Ki benimde bebegim 4 ay 16 günlük. Ama hala birşey uzattığımızda bilinçli bir sekilde uzanmıyor, henüz dönmüyor. Banada yok eliyle oynaması lazim, yok dönmesi lazim diyorlar takmıyorum bile. Her bebeğin gelişimi farklıdır. Umursamayın zaten bebeğiniz prematüre imiş.

Ay hepsini kov benım cocugumm ben bakcam de. Benım bebekler 1 ay erken dogdu. İkizler. Suan 6.5 aylıklar. Duzeltılmıs 5.5 aylık benımkıler bile yenı yenı donuyo yada cagırıldıgında bakıyo. Sen takma kımseyı.
Ya çok sağolun peki beşiğindeki ve oyun halısındaki sallanan oyuncaklara uzanmaması normal mi sadece heyecanlanıp vuruyor onlara tutmuyor gece süt sağıp biberonla veriyorum yaka mendilini koyunca heyecanlanıp anlıyor seviniyor biberonunu kendisi tutuyor

anlattiginiz seyler icin cok erken ki.duzeltilmis yasi 3 ayliksa seslenmeye bakmaz donmez de.benim oglum zamaninda dogdu ama 10 aylik oldu daha yeni yeni donmeye basladi.doktor iyi diyor.bi saglik sorunu yok.kafaniza takmayin bosuna ortadaki tek sorun cevrenizdeki insanlarla sık gorusuyor olmaniz.bu kadar ic ice olmazsaniz siz de bebeginiz de rahat eder.
Bütün testlerini yaptırdım nörolojiye de gidiyor normal dediler sadece yüzüstü yatmayı hiç sevmiyor en fazla 10 dk

Hiç çeneleri durmaz, hep söyleyecek birşey bulurlar. Küçük bir çıkışmayı hakediyorlar. Sesiz kaldıkça abartabilirler.Doktor kontrollerinde herşeyin normal seyrettiğini, abuk subuk konuşup sizi strese soktuklarını açıkça yüzlerine söyleyin.Tamamen vazgeçmezler. Ama, bu tepkiniz kendilerini biraz frenlemelerine yardımcı olur.

Ya çok sağolun peki beşiğindeki ve oyun halısındaki sallanan oyuncaklara uzanmaması normal mi sadece heyecanlanıp vuruyor onlara tutmuyor gece süt sağıp biberonla veriyorum yaka mendilini koyunca heyecanlanıp anlıyor seviniyor biberonunu kendisi tutuyor
Biberonu kendisi kavrayabiliyorsa, muhteşem bir şey bu.
Benim iki çocuğum daha anne karnında bile inanılmaz hareketlilerdi, 2 aylık döndüler, aynı sürede oyun halısında oyuncakları tutarlardı 5 aylık emeklediler ama biberonu kavramaları 6, 7 ayı buldu.
Çünkü biberonu tutabilmek kaba ve ince motor becerilerini aynı anda çalıştırmak demek.
Hem kuvvet uygulayacak, hem sabit kalacak falan filan.
Maşallah meleğe kocaman bir 🧿

Back