Konu eşim

merveeker

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2019
150
65
28
30
Merhaba hanımlar...

önceki konularımı bilen vardır belki.. konumuz ev. Eşimin geliri kredi ödeyebilecek kadar iyi. Oğlumuz küçük henüz çok bi masrafı Yok. Elimizde de oldukça birikimimiz var..kv ile altlı üstlüyz ama şuan burda değiller yayladalar..
EşimLe yaklaşık olarak 2 senedir ev bakıyoruz. Beğeniyorum gösteriyorum o küçük bunun balkonu dar vs vs beyefendiye beğendiremiyoruz... zaten onu ikna etmek çok zor. Şuan oturduğumuz ev o kadar küçük ki ve arkamdaki ve önümdeki evlerle çok yakınım. Güneş almıyor.. elimizde imkan varken almıyor aldıramıyorum ama artık dayanma gücüm kalmadı bi insan bu kadar mı bişey almaktan korkar? Neyse 2 ay önce iş kurma niyetine girdi sonra 50 bin çıkmadı falan zaten cesareti yok... kiraya çıkarız yaza doğru dedi banada ben tabiki inanmadım. Dediğim gibi oldu sonra zaten virüs çıktı hepten kaldı ev işi. Neyse dün görümcm geldi sözlü kendisi sözlüsü çok önceden ev almış kredisi bitecekmiş evin, ama içinde kiracısı varmış, şimdi de bunlar kiralık ev tuttular kendilerine, başka bi yerde daha proje varmış kredi bitiyorken görümcemn sözlüsü ev alacakmış tekrar.yemek yerken bu konuyu açtı görmcem. Eşimde Hüseyinde ne para varmış dedi. Bizde gidicez burdan gibi bişey dedi. Sakin ol dedim. Bende o kadar kazanıyorum bende kiraya çıkarım dedi.. neyse içeri girdi görümcm gitti. Film izledik falan sonra yatmaya geçti ,Bana sen oğlumuzu iyi yetiştiremiyoruz gibi mesaj attı neden dedim çok yaramaz diyor çocuk o dedim. Ev küçücük çocuğa oda bile yapamadım elimden imkanım varken dedim/ evle ne alakası var dedi neyse 3 ay kaldı (çocuğun 3,5 yaş olmasını bekliyormuş) boşanırız saçma sapan konuşmaya başladı, bende balkon olsa çocuk az güneş görür dedim, her gün gürültüylee uyanıyoruz sürekli inşaat sesleri insanlar anlayışsız .. inanın oturmak istemiyorum bu evde her geçen gün bunalıyorum. Hava almıyor.. Çocuktan önce çalışıyordum bu arada güzelde para biriktirdim ev alırsak üstüne eklerim diye hatta başka bi hesap açtım oğlumun odası için orayada para attım. Ama eşimin oyalamalarıyla 3 sene geçti... alacak tutacak Yapacak,, kendini çalıştığı fabrikya adamış işi gücü orası..
Sanırım amacı evi peşin alabilmek ama o zaman 10 yılda daha beklerim.geçen hafta hesabında para vardı zorla yalvar yakar dolar altın bişeyler yaptırdım. TL duruyor tabi parasının çoğu..
gündüzde mesaj atmış gelirken ne alayım diye yok bişey yazdım sadece..
Akşam geldi hiç konuşmadım.. yemek hazırlamıştım yemedi.. ama görünce sinirlerimi bozuyor beni boşanmayla tehdit ediyor 2-3 kere daha açmıştı bu konuyu aklıma geldikçe ağlıyrom..
şimdi size soruyorum elinize aylık 8,500 geçse burda durmaya devam eder misiniz yoksA başka bi ev kira veya satın alma geçer misiniz? Eşime ders vermek istiyorum ne yapabilirim??

ayrıca burdan çıkarsak kv buranın kirasını da bize verecek.

Son düzenleme:
Annesinden ayrılmak istemiyorsa ve siz de rahatsız değilseniz kadından onla beraber taşınalım deyin. Yine 2 kat altlı üstlü oturursunuz. Eski evim çok küçüktü, eşyalar sığmıyordu insan bunalıyor. Çocuk da sıkılıyordur. Ayrı odası yok, balkon yok, güneş yok sizden önce kendi sunduğu şartlara baksın. Bunu yapabiliriz dediğiniz için diyorum. Olmasa eyvallah. Boşanırız deyince de niye korkuyorsunuz ki? Evinize, eşinize sözünüz sayılmıyor değersiz bir evlilik.

Kayınvalidemin eşi var yalnız değil, kayınpederim hayatta

çoğı zaman yayladalar

Kiraya cikin bence o evde durmaktansa kv evin kirasini da verecekmiş koxanizin cebinden para cikmamis olur

Merhaba hanımlar...

önceki konularımı bilen vardır belki.. konumuz ev. Eşimin geliri kredi ödeyebilecek kadar iyi. Oğlumuz küçük henüz çok bi masrafı Yok. Elimizde de oldukça birikimimiz var..kv ile altlı üstlüyz ama şuan burda değiller yayladalar..
EşimLe yaklaşık olarak 2 senedir ev bakıyoruz. Beğeniyorum gösteriyorum o küçük bunun balkonu dar vs vs beyefendiye beğendiremiyoruz... zaten onu ikna etmek çok zor. Şuan oturduğumuz ev o kadar küçük ki ve arkamdaki ve önümdeki evlerle çok yakınım. Güneş almıyor.. elimizde imkan varken almıyor aldıramıyorum ama artık dayanma gücüm kalmadı bi insan bu kadar mı bişey almaktan korkar? Neyse 2 ay önce iş kurma niyetine girdi sonra 50 bin çıkmadı falan zaten cesareti yok... kiraya çıkarız yaza doğru dedi banada ben tabiki inanmadım. Dediğim gibi oldu sonra zaten virüs çıktı hepten kaldı ev işi. Neyse dün görümcm geldi sözlü kendisi sözlüsü çok önceden ev almış kredisi bitecekmiş evin, ama içinde kiracısı varmış, şimdi de bunlar kiralık ev tuttular kendilerine, başka bi yerde daha proje varmış kredi bitiyorken görümcemn sözlüsü ev alacakmış tekrar.yemek yerken bu konuyu açtı görmcem. Eşimde Hüseyinde ne para varmış dedi. Bizde gidicez burdan gibi bişey dedi. Sakin ol dedim. Bende o kadar kazanıyorum bende kiraya çıkarım dedi.. neyse içeri girdi görümcm gitti. Film izledik falan sonra yatmaya geçti ,Bana sen oğlumuzu iyi yetiştiremiyoruz gibi mesaj attı neden dedim çok yaramaz diyor çocuk o dedim. Ev küçücük çocuğa oda bile yapamadım elimden imkanım varken dedim/ evle ne alakası var dedi neyse 3 ay kaldı (çocuğun 3,5 yaş olmasını bekliyormuş) boşanırız saçma sapan konuşmaya başladı, bende balkon olsa çocuk az güneş görür dedim, her gün gürültüylee uyanıyoruz sürekli inşaat sesleri insanlar anlayışsız .. inanın oturmak istemiyorum bu evde her geçen gün bunalıyorum. Hava almıyor.. Çocuktan önce çalışıyordum bu arada güzelde para biriktirdim ev alırsak üstüne eklerim diye hatta başka bi hesap açtım oğlumun odası için orayada para attım. Ama eşimin oyalamalarıyla 3 sene geçti... alacak tutacak Yapacak,, kendini çalıştığı fabrikya adamış işi gücü orası..
Sanırım amacı evi peşin alabilmek ama o zaman 10 yılda daha beklerim.geçen hafta hesabında para vardı zorla yalvar yakar dolar altın bişeyler yaptırdım. TL duruyor tabi parasının çoğu..
Akşam geldi hiç konuşmadım.. yemek hazırlamıştım yemedi.. ama görünce sinirlerimi bozuyor beni boşanmayla tehdit ediyor 2-3 kere daha açmıştı bu konuyu aklıma geldikçe ağlıyrom..
şimdi size soruyorum elinize aylık 8,500 geçse burda durmaya devam eder misiniz yoksA başka bi ev kira veya satın alma geçer misiniz? Eşime ders vermek istiyorum ne yapabilirim??

Çözümü yok bacım benim istediğim evi alacak param var senelerdir uğraşıyorum başımı sokacak bı evim olsun diye yine almiyo ama ben vazgeçtim umrunda degil artık mutlluluk rahat etmek hakkımız değil sana gelince ev balkon deyince niye boşanma lafı ediyo kocanız onu anlsmadim bosansin madem para kocanizin yada sizin ustuneyse sorun yok yarısı senin birde çok rahat bir şekilde alırsınız evi ama kocanız neden gitmek istemiyor onu anlayamadım

Merhaba hanımlar...

Anasından ayrılmak istemiyor galıba. Yoksa maas cok ıyı ev kırasıda sızın ooo daha ne olsun

Elbette oturduğunuz evi sevmiyor ve başka bir evde yaşamak istiyor olabilirsiniz. Bu kısım yoruma kapalı zaten, umarım gönlünüzce olur.

Ancak anladığım kadarıyla siz çalışmıyorsunuz.
8500 TL ülke şartlarında 3 kişilik bir ailenin ortalama şartlarda aylık giderinden sonra elde çok fazla birşey bırakacak bir maaş değil.

Bir de özel sektörde çalışıyorsa eşiniz, ödeyememe ve işten çıkma ihtimali karşısında cesaretli davranamıyordur.
Bu kadar kırılgan zeminli bir ortamda ben eşinize hak verdim açıkçası.

Bana sanki eşiniz sizden boşanmak istiyo, her fırsatta bunu dile getiremiyo, evi de bu yüzden almıyor ama siz ısrarla anlamazliga vuruyosunuz gibi geldi... Kocanız size boşanmaktan bahsederken tek derdiniz ev mi gerçekten?

Evin güneş görmesi şart çocuk için.
Durumu varsa alır zaten. Demek ki kafasına oturmayan birşeyler var.

Benim şu an tek takıldığım nokta, boşanma lafını kullanması. Bence siz eşinizin gerçek niyeti nedir, onu öğrenin önce. Para olduktan sonra ev almak kolay.

Eşin bence para biriktirici biri. Birikmiş parasını altın döviz vb yatırım materyallerine kullanmayan adamın değişik bir para biriktirme hastalığı olmalı. Yatırım kafası yok o parayı hesapta gördükçe mutlu oluyor zevk alıyor olabilir :D

Balkonda at mı koşturacak sanki? Siz taşının çocuğunuzla laf edersede oranın balkonu oğlumla bana anca yeter herkes anasının yanına diyin🤔

Evlilik sürecinde alınan mal boşanırken yarıya bölünüyor. Adamın kafasında boşanma ihtimali varken niye ev alsın? Evden, balkondan daha büyük dertleriniz var bence.

Back
X