Konu ben değil, "yine" kardeşim :)

Astoria

for whom the bell tolls... time marches on.
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2016
17.146
52.859
598
32
Merhaba kızlar, herkese iyi akşamlar. Daha önceden buraya kardeşimin gönül derdiyle ilgili bir konu açmıştık, belki hatırlayanlarınız çıkar yardımcı olanlarınızdan. Şimdi sizin tekrar yardımlarınızı bekliyor. Ben nedense istediği yardımı sağlayamıyormuşum, ya da beni objektif görmüyor bilemedim. Önceki konu için buraya tıklayabilirsiniz.

Kısaca özetleyeyim: Kardeşim 20 yaşında, üniversitede sürekli birlikte grup çalışmaları yaptıkları bir çocuktan hoşlanıyordu. Çocuk da "kardeşim" ayağı çekiyordu ama özel bir ilgi de gösteriyor gibiydi. Bizimkinin kafası allak bullak oldu, buraya konu açmamı istedi sizlerden yorum aldık. Sonradan sevgilisi olduğunu tesadüfen öğrendi. O günden sonra da uzak durdu.

Velhasılı kelam, olayımız şu. Bu çocuk ilerleyen süreçte sevgilisinden ayrılmış. Kardeşim ilk başlarda çok zorlandı, sürekli ağladı evde her gün gördüğü için. Sonradan sevgilisiyle falan sorunlar yaşadığını görünce kardeşime bir özgüven gelmiş sanırım, ben öyle yorumluyorum kızıyor da bence öyle, işte şu anda da flört ettiği birisi var. Yani kendisi ilgi duymuyor(muş) ama ona ilgi gösteren bir çocuk varmış yine aynı bölümlerinden. Kardeşim de umut vermeden konuşuyorum, bana kızmasınlar diyor. :) Birlikte vakit geçiriyorlarmış yani, bu çocuğa da eski aşığım, ölüyorum halleri kalmamıştı. Neyse, bu ilk hoşlandığı kardeşim falan diyen çocuk (hala öyleymiş ama eskiye kıyasla daha az söylüyormuş) bizimkine sürekli laf sokmaya başlamış. "O çocuğun sende gözü var, niyeti başka" bilmem ne, hatta önceki günlerde bel altına varan bir söz dahi sarf etmiş kardeşime. "Senle işi pişirir, seninle birlikte olmadan o seni bırakmaz" gibi. Kardeşim o kadar şok oldum ki bir şey diyemeden kaldım diyor, ardı ardına sıralamış lafları falan. Bu çocuk niye benimle uğraşıyor sevmiyorsa sevmiyor işte ben ne yapacağım abla diye bana ağlıyor birkaç gündür. Gerçekten çok da duygusal bir kız, benden daha duygusal ve çok kolay kafasına takıyor her şeyi. Takma, umursama bence tiksinmelisin hatta böyle bir tipten falan diyorum ama haliyle boş geliyor laflarım. Siz ne önerirsiniz? Grup çalışması yaptıkları için ve aynı bölümde oldukları için muhatap olmaması mümkün değilmiş, ayrıca olmasa çok dikkat çekermiş, kendisini de ele vermek istemiyor. Cevaplarınızı okutacağım, çok teşekkür ediyoruz şimdiden.

Son düzenleme:
Sanki kardeşiniz (istemeden) onun haddini aşmasını sağlıyor,biraz sert çıksa bu densiz lafları söyleyemez. Eski konunuzu hatırlıyorum,öyle birisi için ağlamaya değmez ayrıca.

Bence de öyle. Ne yapabilirim bilmiyorum, sanırım zaafına yeniliyor biraz yumuşak yüzlü kalıyor olabilir. Üzgün gördükçe ben de üzülüyorum.

Bence de öyle. Ne yapabilirim bilmiyorum, sanırım zaafına yeniliyor biraz yumuşak yüzlü kalıyor olabilir. Üzgün gördükçe ben de üzülüyorum.
Kardeşiniz için duygusal demişsiniz,sanırım bu etkili olabilir. Ayrıca -haddimi aşmak istemem- ben şöyle hissettim;kardeşiniz sanki ona karşı toleranslı ve hala ona az da olsa duygu besliyor. Onu ciddiye alması dahi bunu gösteriyor. Kardeşinizin tam olarak kalbinde ne olduğunu kendine itiraf etmesi gerek.

Eski çocuk çok gıcık geldi bana.Kendisi mutluyken kimseyi umursamayan ama kendisi mutsuz olunca herkesin mutluluğunu ve ilişkisini kıskanan agresif tipler olur ya , öyle bir tip canlandı gözümde.Çok irite edici bir profil.Kızkardeşin yeni çocukla arkadaşlık etsin , eskiyle de çok arkadaşlık etmesin , yavaş yavaş koparsın ilişkisini bence.Söylediği cümleler çok kötü.Ahlaksız çocuk.

Ya herhalde umut besliyor, herhalde o da benden hoşlanıyor bak beni kıskandı gibisinden de. Bu hoşlansa ne olacak, hoşlanmasa ne olacak yani; terbiyesizin teki.

Ben de söyledim bitir ilişkini diye de, yapamam dikkat çekerim diyor.

Ben tiksindim bile oğlandan.
Terbiyesiz, benim aklım ya da iradem yok mu ne demek istiyorsun, hem sana ne, neyim oluyorsun da böyle konuşabiliyorsun deseymis.

Şoka girmiş birden ne diyeceğini şaşırmış. Ben de şaşırabilirdim ama, biz ikimiz de hazırcevap insanlar olamadığımız için :)

Yavaş yavaş azaltsın arkadaşlığını.Çocuk çok densiz ve hadsiz.Ne demek onun amacı seninle birlikte olmak falan.Öyleyse bile böyle mi söylenir? Bu çocuk sevgilisi varken ders notu için kardeşinizi kullanmış olabilir mi? En güzel notlar seninkiler , okumaya kıyamadım filan demiş ya hani.Ondan sordum.

Ya herhalde umut besliyor, herhalde o da benden hoşlanıyor bak beni kıskandı gibisinden de. Bu hoşlansa ne olacak, hoşlanmasa ne olacak yani; terbiyesizin teki.
Kesinlikle !! Kardeşinizin daha iyisini hak ettiğine eminim Umarım da hiç üzülmeyeceği kararlar verir hayatı boyunca,ama bu çocuk onun için doğru kişi değil -bence tabii-

Sordum şimdi. Sürekli not isteyen birisi değilmiş, öyle olsaymış zaten o dediğini iltifat gibi algılamazmış. Nota dayalı bir ilişkileri yokmuş, öyle söyledi.

Kardeşinizin ilgisini farketmiş ve halihazırda ki ilgiden kopmamak adına saçma sapan konuşuyor bence. Kardeşiniz fırsat vermesin çocuğa. O yaşta bir genç kız için zor ama ne o çocuk kardeşinizle olur ne de ilgisini çekmesini ister

Nasıl davranmasını önerirmişsiniz, öyle ters cevaplar veremem dikkat çekerim diyor.

Ya cok biliyormuş o...herife bak...
Kardeşin yüz vermesin şuna ya,aklınca küçümsüyor kardeşini kıskançlık değil bu

Ya cok biliyormuş o...herife bak...
Kardeşin yüz vermesin şuna ya,aklınca küçümsüyor kardeşini kıskançlık değil bu

Küçümsemek derken? Şey gibi mi, seni kim ister falan tarzı mı açık yazamadım burada da.

Nasıl davranmasını önerirmişsiniz, öyle ters cevaplar veremem dikkat çekerim diyor.
Hepimiz o dönemlerden geçtik illaki zamanında duygularını hissettirmiştir karşı tarafa.
Şimdi de azaldığını başka yöne kaydığını farketmiştir çocuk.
Şu an ki kardeşiniz duygu durumunu bilemem ama normal arkadaş gibi davranması yeterli bence.
Çocuk kendisinden tamamen koptuğunu anlayınca kardeşinizin, densiz konuşmaları bırakır diye düşünüyorum.

Bence kardeşinin hoşuna gitmiş söylediği şeyler. Öyle olmasa terslerdi, kızardı. Çok hadsizce bir yorum zira.

Şu anda konuştuğu kişiye de umut vermesin. Gezip, dolaşmak flört ederek yara bandı aramasın.

işi pişirmek derken yatak mevzusu diye algiladim da ben...doğru algiladim dimi ?

Ben de öyle algıladım, yani başka türlü anlaşılmıyor ki.

Umut vermiyor ya, birlikte vakit geçiriyorlar. Ama karşı tarafın ilgisi olduğunu hissediyormuş yani olay o. Normal konuşup, vakit geçirdiklerini söyledi. Hoşuna gittiğini sanmıyorum, öyle olsa günlerdir ağlamazdı. Teşekkür ederiz yine de.

Yani bunu birine demek hadsizce ve karşı tarafi kucumsemek oluyor...
Seni biplemeden birakmaz ne demek ya! Sadece biplenecek kiz mi kardesin belki cok buyuk bir aşk yasarlar olamaz mi?
Ay olmaz bu,uzak dursun ...sokmasin burnunu her biseye,bakış açısı fena adamin

Sürekli o çocuğun niyeti fena, o çocuğun niyeti başka deyip duruyormuş. Kendisi çok ahlaklı, namuslu sanki de... Ay sinirlerimi bozuyor; ergenusun tekinin söylediklerini kafaya takmasına çok üzülüyorum gerçekten. Çocuğun niyeti kötü diyelim sana ne yani dediğiniz gibi kardeşim aptal mı, güzel bir aşk da yaşayabilir işine gelmezse tekmeyi de basabilir yani. Yanımda olsa boğacağım şimdi çocuğu yazarken sinirlendim ehehe.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…