- 8 Kasım 2018
- 5.722
- 13.790
- Konu Sahibi uuykuperisi
Oku oku bitmedi, yarida biraktim. Nedense inanamadim. Anneniz bu kadar safsa siz yol gosterin. Bir insan yasadigi hicbir seyden ders almiyorsa suc kendisinindir.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Oku oku bitmedi, yarida biraktim. Nedense inanamadim. Anneniz bu kadar safsa siz yol gosterin. Bir insan yasadigi hicbir seyden ders almiyorsa suc kendisinindir.
vallahi hic inandirici gelmedi ..ne konu ne olaylarin olus bicimi ne okul..hiiic de yaziklar olsunu uzerime alinmadimBurda acımı derdimi paylaşıyorum ben, sizin ise tek dikkat ettiğiniz bu öylemi.
Yazıklar olsun.
Annemin maaşı yetiyor ben çalışsam yeter aslındaÇok üzüldüm konunuza. Maalesef insanlar böyle. Başka bir şehre taşının orada sizi bağlayan bir şey yok. Eşyalı ev tutun gerekirse düzgün bir mahalle olsun. Büyük şehirde kimse kimseye karışmaz pek o yüzden büyük şehir tercih edin. İkinizde hem çalışın hem kpss'ye hazırlanın. İlk etapta insanlarla mesafeli olun iyice güveninceye kadar. Evlilik kurtuluş değildir önce kendinize güvenin ayaklarınız üzerinde durun. İnsanlar sizin zayıflığınızdan istifade edemez böylelikle. İkinizde işe girerseniz rahat olur geçinmeniz. Akşamları da ders çalışırsınız. Dişinizi sıkıp gayret gösterirseniz inşallah atanınca daha kolay olur sizin için her şey. Oturduğunuz muhit çok önemli ama. Kirası biraz daha yüksek olsun ama ikinizde çalışın yeter paranız
Merak etmeyin şimdiki durumdan kaynaklı biraz insanların salça olması. Bunlar zor durumda ne koparırsam kar diyolardır. Memur olunca zaten kendi çevreniz olucak düzgün insanlarla muhatap olursunuz. Ama oradan taşının lütfen başka bir şehreAnnemin maaşı yetiyor ben çalışsam yeter aslında
En büyük korkum ben memurkenden başımıza böyle birsey gelmesi işyerimi bilen tehlikeli biriyle nasıl başederim bilmiyorum
Kendi avukatımız ilgilenmiyor başka avukat ayarlacağız biraz sorunlu bir davaya dönüştü iş, geliş gidişte korona kaparsak işleri hiç halledemeyiz diye korkuyoruz zaten 1 ay kaldı davayaBdv'de okuduğum en can sıkıcı konulardan biri
Büyük şehire taşınmak için neden davayı beklemek zorundasınız, başka şehirde avukatınız aracılığı ile takip edemez misiniz ? Dava günü gider mahkemede bulunursunuz. Bu prosedür farklı mı işliyor anlamadım.
Allah yardımcınız olsun, inşallah bundan sonra hak ettiğiniz bir hayatınız olur.Kendi avukatımız ilgilenmiyor başka avukat ayarlacağız biraz sorunlu bir davaya dönüştü iş, geliş gidişte korona kaparsak işleri hiç halledemeyiz diye korkuyoruz zaten 1 ay kaldı davaya
Bu kadar mı tüm sapıklar size denk gelmiş,bilmiyorum tuhaf inşallah toparlanırsınızMerhaba ben anneannemgilde annemle büyüdüm
Annem çok saf biridir, herkesten korkar
Ve herkese inanır
4 yıl üni bitirdi fakat atanamadı
Babamda evlendikten 3 ay sonra vefat ediyor
Sonra anneannemgil
anneme temizlik yapmıyor diye hep dalga geçince
7 yıldır başka şehirdeyi
Buraya geldiğimizden beri çile çekiyoruz
Bu şehirde İlk tuttuğumuz evin ev sahibi anneme sarkıntılık etti
İlk aydan çıktık
Sonra
Onlarım akrabası kapıya gelmişti bunlar böyledir bacım diye konuşmaya
Size ev bulayım dedi siz yabancısınız bulamazsınız dedi
Ev buldu
Fakat eve yerleştikten sonra annemden cinsel şeyler bekledi annemde ters çıkınca anneme tokat attı
Sonra ev sahibiyle konuşup iftira attı
Ev sahibi yaşlı çift hemen karşımızda oturuyordu
Biz gidelim diye sabahın 6sında kapımızı çalıp bizi sürekli rahatsız etmeye başladılar bizde 2 ayda o evden çıktık
Tabi ozamanlar maaşımız 700 tl kiraları 300 tlden yukarı tutamıyorduk çünkü geçinemiyorduk
Bütün bunlar olunca kredi çektik, elimiz düzeldi
Daha sonra 250tli lik ev bulduk, çamaşır makinesi falan kaldırmıyor elektiriği, şofben bile kaldırmıyor
Orda 3 sene kaldık
Yıllarca ketılda ıssıttık suyumuzu elimizde yıkadık çamaşırımızı
Annem dediki bari çalışayım
Pazarda çay ocağına burası kiralık mı diye soruyor ufak biryer
Bir tane adamda 200 tl kirası var diyor
Biz kirayı veriyoruz
Fakat bi baktık adam ordan çıkmaz oldu
Sonra benim okulda olduğum bi gün
Anneme diyorki evini göster
Annemde yok diyor
Sonraki gün iş çıkışı annemi evinizi öğrendim diyor
Şu okulun yanında diyor
Annemde ne istiyorsun diyince
Evlilik istiyorum diyor
Daha sonra o çay ocağınım derneğe ait olduğunu ve kiralanmasının yasak olduğunu öğreniyoruz ve adam
2 sene boyu annemi oyalıyor
En son bunu herkese sorduğumuz halde kimse adam kabadayı diye konuşmuyor bizimle
Bir tane kişiden adamın evli olduğunu yengesini zamanında kaçırdığını
Kadının 4 yıldır iatanbula kaçtığını öğreniyoruz
Anneme dadanan bu adam ise boşanmak istemediği için davaları uzayıp duruyor
Biz bu adam hakkında uzaklaştırma alıyoruz
Fakat bu adam bütün mahlleye mektup yazıp bizim hakkımızda olan olmayan birsürü iğrenç şey yazıp herkese gönderiyor
Mecburen kredi borcumuz olduğu halde
Bu arada 4 tane kedi beslediğimiz halde zar zor başka eve taşınıyoruz
Taşındığımız ev sahibide anneme bu adam hakkındaki bilgileri anlatıyor
Sonra bu adam bu evimizi bulup ev sahibine kötü ayak olduğumuzu söylüyor
Bu adamda çıkalım diye hergün sarkıntılığa başlayınca karşıfaki kiralık müstakile geçiyoruz
Bu seferde komşu kadın annem dul diye
Birde annem temizlik yapmayı bilmiyor, ablası çok olduğu için sen okuyacaksın elini sürmek yok demişler
Komşu bana görücü gelince bunlar pis diyor
Sonra kapımızda çöp koyteynırına çekirdek kabuğunıçu dışarı atıyor
Ev müstakil olunca çöpçüler bizi karışıyor
Annem o sıra ücretli öğretmenlik yapıyor vende üniversite okuyorum
Fakat kadın biz her geçerken demir kapıyı suratımıza çarpıyor
Daha sonra
Ev kömürlü olduğu için
Oduncu yakınımızda olduğundan dolayı 7 tllik odunları tek tek elimizde alıp götürüyoruz
Bu sırada oduncu toplu getirelim daha hesaplı olur diyor
Tamam sabah ikimizde okula gittiğimiz için 7de atın o saaten once atmayın diyoruz
Adam 6da odunu atıyor parayı istemeden gidiyor
Annem odununcunun dükkan kartından arayıp niye parayı istemediniz diyor getiremeye geliyorum, size o saatte uyuduğumuzu söyledim dalgamı geçiyoraunuz diyor
Adamda önemli şeyler konuşcağını söyleyip çağırıyor
Eşinden ayrı, eşini yüzünden intihar ettiğini, prostat kanseri olduğunu söylüyor
Anneme evlilik istermi soruyor
Annem asla diyor bizim mahalle küçğk aynı zamanda komşumuz çok kötü
Sen evimizi biliyorsun kapıya bile gelsen komşu dedikodumuzu yapar diyo
Adamda mahalle muhtatını tanıyorum o komşunuzu attırım diyor
Annem yok yok diyor korkuyor çünkü yarı sokak yarı evde beslediğimiz kedilerimiz var, komşu kadın böyle durumda kedilerimize zarar verebilir
O yüzden annem korkup tamam niyetin ciddiyse tanıma amaçlı konuşalım diyor
Adam anneme 1 ay geziyor adam cinsel hiçbir şey yapmıyor
prostat kanseri olduğu için hiçbir zarar gelmeyeceğini söylediği için annem gğveniyor
Sonra adam bir gün evime gel bak nasıl gğzel dizdim diyor
Annem gidiyor
Meğerse adam evliymiş karısı evi basıp
Polis çağırıyor neyseki annemle sadece kahve içiyor
Kadın hem konut ihlali davası açıyor hem tazminat açıyor
İkisinide kazanıyor
Şimdi 20 bin borcumuz ve denetim cezası alıyor
Sonra annem kadın başına başımıza gelen kalmayınca yeniden evlendi
Fakat bu adamda sürekli amına koduğum diye konuşuyor salak diyor
Annem şimdi boşandı
Bütün yıllar boyu zorla biriktirip aldığımız çamaşı makinesi buzdolabı bu adam ev tuttu diye ona taşımıştık onda kaldı
Şimdi tekli elektrikli ocak
2 bardak 2 tabak 2 çatal kaşık
Bi yer singeri
1 koltuk ile yeniden ev tuttuk
Fakat şimdide annemin eski kocası şehir küçük diye bizi bulacak diye korkuyoruz
Kapımızda yatacak biri
Ve daha önce sabıka kaydı var şiddete meyilli biri
Evden çıkamıyoruz
İşe giremiyorum
Arkadaşlarımla buluşamıyorum
Bu şehirde tek cadde var herkes orda
Bende annem bu kadar travma yaşatınca ilk bukduğum adama tutundum oda bana kötü davrandı elindem zor kurtuldum
çok boşluktayım
Özgğrlüğüm kısıtlı
Çok acı çekiyorum
Önlisans mezunuyum kitaplarım var ama üzğntüden odaklanamıyorum kpss için
Yıllarca çok acı çektik
Sizce nasıl toparlanacağım
Oduncu komşunuz attırırım dedi
Kadın zaten bize düşman
Kedimiz var kapıda onlara zarar verirdi zaten sürekli kadın şu kedilerine sahip çık diyordu
Annemde madem evlilik diyip kabul etti adam oduncu ama diğer şubeleride var sürekli ordaki kişi değiştiği için araştıramadık
, pazardaki adam ise dernek başkanıymış
Derneğe ait yeri sırf annemi tavlamak için yadak bir şekildr annemden kira alıyor
O zaman tekrar pkuyunvallahi hic inandirici gelmedi ..ne konu ne olaylarin olus bicimi ne okul..hiiic de yaziklar olsunu uzerime alinmadim
Çok sağolun inanki bende buraya güzel konular açmayı çok isterdim, derdimi yıllardır ilk defa açtım Allah razı olsun yorum yapan herkesten, acılar paylaştıkça hafiflermiş, biraz olsun içimden bir yük kalktı.adam kira da almış yani.. zıkkım olsun.
yalnız sürekli hata üstüne hata yapılmış.
taşının artık o şehirden yeni bir başlangıç yapın. sizde iş bulun.
mahalle baskısını çok iyi bilirim. denli densiz adamları da.
ana kız yeni bir hayat kurun kendinize artık olan olmuş.
Bu şekilde kötü yola düşmekten iyidirOrdada dayımla teyzem sürekli dalga geçiyorlar saç başa kavga çıkıyor
Annem bakımlı güzel bir kadınSehir degistirin lutfen. Kazandiginiz para ile buyuk sehirde aadece kira bile karsilayamazsiniz. Calismaniz lazim. Ve evet bu kadar da saf olmayiniz.
Bu kadar adami nasil buldunuz gercekten sasiriyorum ama Turkiye de yasadigimiz icin inanmamazlik da edemiyorum.
Mutlaka is bulun calisin ama once sehir degistirin.
Dayımda tehlikeli karıaına çok düşkün karıaıda anneme saygısızlık yapınca kavga oluyor, saç başa giriyorlar korkuyoruz açıkcası dayımdanBu şekilde kötü yola düşmekten iyidir