Konu anne. Ciddi anlamda akıla ihtiyacım var

Cocuk olarak annenizin sevgisini, ilgisini ve onayını istemeniz gayet normal. Sağlıklı bir anne çocuk ilişkide anneniz bunları size zaten siz hiçbirsey yapmasanız bile verir. Maalesef anneniz bunu yapamıyor. Sebepleri herneyise. Sorun sizde değil. Anne-cocuk bağı kurup, güçlendirmek baştan sizin sorumluluğunuz değildi. Onun icin kendinizi yetersiz veya eksik hissetmeyin. Sorun sizde değil, anneniz tarafında. Anneniz kendi davranışların bozukluğunu sorgulamadigi gibi etrafı da sorgulamaya itmiyor. Baba sessiz kalıyor. Siz çocuk olarak bastırılmışsiniz. Bağırıp çağırıp etrafını susturmayi huy edinmis vaziyet de. Dediğim gibi sorun sizde değil. Size psikolojik destek önermemin nedeni: Bir cocugun ilk temek ilişkisi annesi ile olur. Bu bozul ise ilerde sorun olabilir sizin için. En basit örneği öz güven eksikliği. Bu negatif etkenlerden kendinizi arındirip, toksik durumlara mesafe koymanız sizin sağlığınız ve geleceğiniz için çok önemli

Ağlıyorum okudukça kimseye de anlatamıyorum çok utanıyorum annem bana o.rospu diyo diye nasıl anlatırım ben erkek arkadaşım olduğunda telefonum da yoktu aynı mahallede oturur sadece eve yürürdük dershaneden çıkıp arkadaşlar ımda öyleydi halbuki ben neden evde bardağı kırdığım için Onun bunun altına yatıyorsun cümlesini duyuyordum ki

Teşekkür ederim ilginize her konumda olduğu gibi yine en mantıklı cümleleri okuyorum sizden. Ekonomik özgürlüğüm olduğunda bende çok istiyorum piskolojik destek almayı hiç iyi değilim düşünüyorum bunları

ya şimdi ne yazsam yanlış anlaşılacak diye korkuyorum ama düşüncelerimi ifade etmek istiyorum. bence kapanma arzunuz dinen değil de sizin de dediğiniz gibi kabul görme psikolojisi olmuş. bu bence olmamalıydı ama iş işten geçmiş tabii.

öncelikle şunu bilin: siz normalsiniz. anormal olan aileniz. sevgiliniz de olabilir, başınız açık da olabilir vs. vs. bunların hiçbiri sizi sürtük yapmaz. o zaman dünyada sevgilisi olan her kadın sürtük mü? bu mantıkla yetişmiş, bu düşüncelerle büyümüş. muhtemelen aynı baskıları, aynı lafları kendi ailesinde duymuş. şimdi siz farklı karakterde olunca, onun yaşamadıklarını yaşayınca çıldırıyor olabilir. eskiden pek çok insan görücü usulü evlenmiş. hayatını yaşayamadan apar topar. e siz dershaneye gidiyorsunuz, bir nebze özgür hayatınız var. erkek arkadaşınız var. daha ne olsun?.. tabii ki mantıklı değil ama sizi kıskanıyor bile olabilir.
Onları değiştirmeniz bu saatten sonra zor. ne anneniz ne babanız kabul edip de destek almaz. siz olabildiğince kaçın. evet şu dönemde pandemiden dolayı evlere tıkıldık ama mümkün olduğunca muhatap olmayın canım. herkes ister annesiyle arası çok iyi olsun diye ama olmuyorsa da karalar bağlamak gerekmez. salgının çok yoğun olduğu bir yerde değilseniz bence İŞKUR'a gidin. ben devlet memuruyum ve biliyorum ki işkur'daki memurlar bu dönemde de işe yönlendirmek için görüşmelere çağırıyorlar.

kendi odanız varsa internet imkanınz da var, açın netflix, youtube filan vakit geçirin ya da mutfağa girin kek, börek, çörek ne bileyim daha önce yapmadığınız şeyler yapın. bir şey derse cevap vermemeye özen gösterin. tehdit de etmeyin. yokmuş gibi davranın. sizden ve sizin sağlığınızdan daha önemli mi onunla tartışmak? bir de lütfen bu aileden uzaklaşmak için evlenmeyin. gerçekten sevdiğiniz ve emin olduğunuz bir evlilik yapın. evlilik bir kaçış değil, bambaşka bir hayattır.

onunla yaşayamadığınız anne kız duygusunu inşallah kendi evlatlarınızla yaşarsınız. Artık nasıl anne olunmaz, en azından bunu biliyorsunuz... Allah yardımcınız olsun. ❤

Annen babanla zorla mı evlenmiş? Bir travması mı var? Kendi annesiyle ilişkisi nasıl? Anneannen nasıl bir kadındı?

Burda hiç tanımadığı insanlara bile bu kadar sevgi dolu insanları gördükçe daha çok ağlıyorum aynı zamanda güç buluyorum umut buluyorum teşekkür ederim desteğiniz için çok iyi geldi

Annen babanla zorla mı evlenmiş? Bir travması mı var? Kendi annesiyle ilişkisi nasıl? Anneannen nasıl bir kadındı?
Annesiz büyümüş 4 yaşında falan kaybetmiş. Babamla çok mutlu çünkü babam her dediğini yapar gezdirir harcar bu arada babamın durumu iyidir yani ekonomik sıkıntı yaşamıyoruz daha doğrusu abime müdahale edemiyor çünkü o çok büyük tepkiler verir bence ondan çekiniyor. Ben genelde sindirilen tarafım aman size yük oluyorum dedikçe bana yükleniyor.

Sağol Sana tavsiyem şimdilik tedavi için maddi imkanın yoksa bu konu ile ilgili kitaplar okuman. Türkiyede böyle kitaplar var mi bilmiyorum ama mesela inglizce bir iki örnek veriyim. Belki Türkçe cevirmesi vardır:

Adult Children of Emotionally Immature Parents: How to Heal from Distant, Rejecting, or Self-Involved Parents (English Edition) yazar: Lindsay C. Gibson

The Emotionally Absent Mother
Yazar: Jasmin Lee Cori

Bunlara benzer kitaplara bakın. Okudukça sorunun sizde olmadığını daha iyi anlayacaksınız ve annenizi daha objektif izleyebileceğinizi fark edeceksiniz.

Teşekkür ederim kitaplara bakacağım biraz onun sorunları var fikrini kabullencem ben daha olgun olmaya çalışcam

Teşekkür ederim kitaplara bakacağım biraz onun sorunları var fikrini kabullencem ben daha olgun olmaya çalışcam

Siz zaten yaşınızdan olgunsunuzdur bundan şüphem yok. Benim sizin için umut ettiğim tüm bu negatiflikten ve zarardan arınıp kendinize güzel bir gelecek kurmanız. İyileşmeniz de zaman alacaktır, buda normal. Ama önemli olan gelecek için sağlam ve sağlıklı adımlar atmanız.

Burda hiç tanımadığı insanlara bile bu kadar sevgi dolu insanları gördükçe daha çok ağlıyorum aynı zamanda güç buluyorum umut buluyorum teşekkür ederim desteğiniz için çok iyi geldi
rica ederim ama lütfen ağlamayın. dünyanın sonu değil. belki kendi annenizde bulamadığınız sevgiyi kayınvalidenizde bulursunuz. benim babam mesela abimde bulamadığı erkek evlat sohbetini, ilgisini, sevgisini benim eşimde buldu. emin olun abimden daha çok seviyor damadını. çoğu kadın kaynanadan yakınıyor ama belki de size şans böyle gülecek.

kendinizi sorgulamayın lütfen! annenize kalırsa ben başım açık olduğu için, evlenmeden önce sevgilim olduğu için, dershaneye gittiğim için, bazı durumlarda ses çıkardığım için hatta belki atanıp kendi paramı kazandığım için bile o.punun önce gideniyim. onun bu fikirleri sabit, değişmez. siz boşverip önünüze bakın. çünkü anneniz size hakaret etti diye siz öyle değilsiniz.

bu aile için bence üzülmeye, yıpranmaya değmez. ne demişsiniz: abim ses çıkartıyor, ben eziliyorum. o da bunu bildiği için belki de abinize olan öfkesini bile sizden çıkartıyor. anneniz için iyi evlat olmaya çalışmayın, hayata dair iyi insan olun yeter. ben inanıyorum ki hayat size gülecek. sevgiler ❤

Babanla çok mutlu , paranız var, baban pasif onu yönetiyor baskı yok. Ama sizden nefret ediyor. Oturup konuşurdum anne baba üçlü olarak. Dayanmıyorum derdim , ettiği tüm küfürlerin , ithamların hesabını sorardım. Türbanlısınız ama annenin kimin altına yattın diye soruyor ? Ülkenin ikiyüzlülüğünün bir resmi adeta. Annenin hasta diyeceğim diğer insanlarla nasıl anlaşıyor o halde ? Sizin suçunuz var diyeceğim çok ortayolcu mantıklı cevaplarınız var. Öz müsünüz peki ? Belki babanızın bir hikayesinin çocuğu falansınız , bana çok saçma geldi böyle bir nefret.

Anneniz normal degil.Bu anormalligi hic kimse farketmiyor mu..diger kardesler ne yapiyor..bir tek sizinle mi boyle.

Evet özlük üveylik var mı senin bilmediğin belki bir şeyler yaşandı

Birinci kitabı bilmiyorum ama
“the emotionally absent mother”
“var olan annenin yokluğu”
olarak çevrildi Türkçe ye. Bana da iyi gelmişti.

bir kitap da ben önereyim:
“boş ayna” dr. Karyl mcbride’ın kitabı.
narsist anneler ve Kızları hakkında bir kitap. Yazarın kendisi de aynı şeyi yaşamış ve sonunda terapist olarak bu konuya yoğunlaşmış. Ben bu kitapta da bir aydınlanma yaşamıştım.

konu sahibi, çok mantıklı bir noktada buldum sizi. Anneden kaçmak için yanlış bir evlilik yapmamanız gerektiğinin farkındasınız. Şu anda önünüz açık, pek çok çıkış yolunuz var ama yanlış bir evlilikten kurtulmak daha yıpratıcı bir şey.

Yapabileceğiniz en iyi şeyler sanırım sınava odaklanıp, atanmaya çalışmak, olmazsa özelde çalışmaya başlayıp, maddi geliriniz yükselince evden ayrılmak. Paranızı da annenize kaptırmamak.

sağlıklı bir ailede merkezde tek bir odak noktası yoktur. BAnne baba çocuk hepsi bir daire içinde, birbiriyle iletişim halindedir.

fakat böyle annelerin evliliklerinde, merkezde anne vardır. Ve herkes ona hizmet eder. Baba pasifleştirilir özenle. Ve muhakkak ailede bir günah keçisi, bir altın çocuk seçer anne. Daha zayıf ve farklı olanı ezer, dışlar devamlı. Bazen yer değiştirir, diğerini tutmaya başlar ara ara. Bunlar hep kendini merkezde tutmanın yolları.

Zamanında ben de çok şaşırdım ve ezildim. Yalnızca karşılıksız sevgi bekledim ve hüsrana uğradım. Artık annem bana hiç zarar veremeyecek noktaya geldi benim için. Kendime bir kalkan geliştirdim ve kavgalarımız da sıfırlandı bu şekilde. İnşallah sen de bu noktaya geleceksin.

Gülümsedim öz müsün sorusuna :) anneme fiziksel olarak bir tek ben benziyorum ikizi gibiyim.
Annem uyumsuz bi insan arkadaşı komşusu yoktur topluma girerken çok rahatsız olur kavgacı bi kadındır içten içe şunu çok iyi biliyorum annem benim kötü örnek olduğumu söylüyor ama ben tam aksi olduğundan eminim ben anneme çok şey kattım eskiden daha yabaniydi daha düşünceleri saldırgandı diğer çocuklarıyla olan sorunlarında saatlerce konuşurdum güzel dille konuş anne sakin ol sende hatalısın vs vs. Tabiki kardeşlerim annem bana hakaret ederken susuyordu :) sorunumuzu şöyle anlıyorum ben annem kültür çatışması yaşıyor benimle bastırmak istiyor beni sevgilim olması başka bi şehirde üniversite okumam olaylara bakış açım ona çok zıt çok ters o ablam gibi olmamı bekledi hep benim olumlu yönlerimi görmedi hiç halbuki ablam onu çok çok daha fazla üzüyor ama onu asla suçlamıyor. Aramız iyiyken de söylerdim ablam senin kızın ben değilim beni sevmiyosun derdim bi şey demezdi.

Annenin sana nedfn oyle davrandigini eski konilarina goz atinca anladim .lutfen anneni kotulemeyi birak ve once yaptigin hatslari dusun ve kendini toparla. Sen yanlış kararlar verip büyük hatalar yapan gençsin.annende artık yaptiklarina tahammül edemiyor. Malesef seni yanlis yapmakdan alikoyamamis. Sen cinsel fantezi olarak evli ablanı hayal eden bir erkekle sevgili olmuş herşeyi yaşamışsın. Anne bu yanlı kişiyle arkadaş olup herşeyi yasamanı kabullenmemiş. Sana söylediklerinde haklı. Once kendine değer ver. Birdaha yanlış lar yapma anneni dinle yoksa gerçekten hayatını mahv edeceksin..yorum yazanlar lütfen eski konularında bakin. Sonra annesini suclayin

Peki

profilini gizledi, bulamıyorum . Ve cidden çok şaşırdım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…