- 3 Şubat 2018
- 25.512
- 109.882
- 598
Böyle büyümek çok acı lanet olsun salak gihi birde duygusalım ki annesiyle ilişkisi iyi olanları gördükçe içim sızlar ben anne sevgisi nedir bilmiyorum çünkü. Kendimi çok sorguladım seni neden sevmiyor diye huyumu suyumu sevmiyor demek ki ama ben hep düşünceli olmaya çalıştım ilgi göstermeye çalıştım öyle zamanlar da bir yüz ifadesi vardır ki insanı derinden yaralar hiç unutmuyorum 18 19 yaşındayım yine böyle bi gerginlik olmuş erkek arkadaşım vardı annene kahve yap yanına otur konuşmayı dene dedi çok büyük bi şeydi benim için çünkü çekiniyordum hani böyle yaklaşımlar ona göre yapmacıktı insanı aşağılar bi tavrı olurdu neyse dedim tamam yapayım götürdüm tepsiyi itekledi ve kalktı o tepsi saatlerce orda durdu kalktım aldım. Erkek arkadaşım sordu işe yaradı demi dedi tabi ne bilsin utandım evet dedim anne olmayı bilmiyor maalesef
İşte bebek rızkıyla gelir kürtaj cinayettirci tayfalar gelsin bakalım okusunlar her üreyen anne olamıyo canlı kanlı örneği. Sen sırf analık duygunu tatmin etmek için veya bu kadar derin bir nedenden bile değil. Sırf kondom alışkanlığın olmadığı için doğurursun olan o yavrucağa olur. Cehalet ve karaktersizlik annelik gibi bir kurumla kombine olunca çok tehlikeli oluyor. Şimdi siz o evden kurtulsanız bile sorunlar bitmeyecek çünkü bilinçaltınızdaki anne kodu çok kötü. Bu bütün hayatınıza yansıyabiliyor malesef. Kelebek etkisi gibi ağzından çıkan küçük bir laf bile insan ruhunda o kadar büyük yaralar açar ki, dur bakalım bunun vebalini nerde ödeyecek. Sözün özü kutsallaştırmayın şu anneliği, kedi de anne oluyor köpek de anne oluyor. Altından kalkamayacaksanız yapmayın çocuk. Zaten toplumda yeterince hasarlı insan var.
Cocuk olarak annenizin sevgisini, ilgisini ve onayını istemeniz gayet normal. Sağlıklı bir anne çocuk ilişkide anneniz bunları size zaten siz hiçbirsey yapmasanız bile verir. Maalesef anneniz bunu yapamıyor. Sebepleri herneyise. Sorun sizde değil. Anne-cocuk bağı kurup, güçlendirmek baştan sizin sorumluluğunuz değildi. Onun icin kendinizi yetersiz veya eksik hissetmeyin. Sorun sizde değil, anneniz tarafında. Anneniz kendi davranışların bozukluğunu sorgulamadigi gibi etrafı da sorgulamaya itmiyor. Baba sessiz kalıyor. Siz çocuk olarak bastırılmışsiniz. Bağırıp çağırıp etrafını susturmayi huy edinmis vaziyet de. Dediğim gibi sorun sizde değil. Size psikolojik destek önermemin nedeni: Bir cocugun ilk temek ilişkisi annesi ile olur. Bu bozul ise ilerde sorun olabilir sizin için. En basit örneği öz güven eksikliği. Bu negatif etkenlerden kendinizi arındirip, toksik durumlara mesafe koymanız sizin sağlığınız ve geleceğiniz için çok önemli
ya şimdi ne yazsam yanlış anlaşılacak diye korkuyorum ama düşüncelerimi ifade etmek istiyorum. bence kapanma arzunuz dinen değil de sizin de dediğiniz gibi kabul görme psikolojisi olmuş. bu bence olmamalıydı ama iş işten geçmiş tabii.İstenmeyen gebelik mi bilmiyorum. Ablam görücü usulü evlenmiş hiç arkadaşı olmamış hiç sevgilisi olmamış dışarı çıkmamış tam annemin kafası bi kız. Ben karekter olarak farklıyım bi kere sevgili edinip onunla dışarı çıkıyorum dahası var mı ahlaksız ilan edilmemem için. Onlar aynı kafa zaten ablamla da hiç uyuşmaz kafamız zoraki saygı sevgi gösteririm. Tesettür konusu kendim istedim annemin bu hakaretlerindeb dolayı hani bi nevi kabul görme psikolojisi onlar gihi olursam belki beni de sever bu kadar dışlamaz uyum sağlamak bi nevi. Babama kızıyorum aslında çünkü tepkisini göstermiyor karışmıyor güya ona Göre önemsiz konular belki de fazlaca pasif karekteri öyle yapacak bi şey yok.
ya şimdi ne yazsam yanlış anlaşılacak diye korkuyorum ama düşüncelerimi ifade etmek istiyorum. bence kapanma arzunuz dinen değil de sizin de dediğiniz gibi kabul görme psikolojisi olmuş. bu bence olmamalıydı ama iş işten geçmiş tabii.
öncelikle şunu bilin: siz normalsiniz. anormal olan aileniz. sevgiliniz de olabilir, başınız açık da olabilir vs. vs. bunların hiçbiri sizi sürtük yapmaz. o zaman dünyada sevgilisi olan her kadın sürtük mü? bu mantıkla yetişmiş, bu düşüncelerle büyümüş. muhtemelen aynı baskıları, aynı lafları kendi ailesinde duymuş. şimdi siz farklı karakterde olunca, onun yaşamadıklarını yaşayınca çıldırıyor olabilir. eskiden pek çok insan görücü usulü evlenmiş. hayatını yaşayamadan apar topar. e siz dershaneye gidiyorsunuz, bir nebze özgür hayatınız var. erkek arkadaşınız var. daha ne olsun?.. tabii ki mantıklı değil ama sizi kıskanıyor bile olabilir.
Onları değiştirmeniz bu saatten sonra zor. ne anneniz ne babanız kabul edip de destek almaz. siz olabildiğince kaçın. evet şu dönemde pandemiden dolayı evlere tıkıldık ama mümkün olduğunca muhatap olmayın canım. herkes ister annesiyle arası çok iyi olsun diye ama olmuyorsa da karalar bağlamak gerekmez. salgının çok yoğun olduğu bir yerde değilseniz bence İŞKUR'a gidin. ben devlet memuruyum ve biliyorum ki işkur'daki memurlar bu dönemde de işe yönlendirmek için görüşmelere çağırıyorlar.
kendi odanız varsa internet imkanınz da var, açın netflix, youtube filan vakit geçirin ya da mutfağa girin kek, börek, çörek ne bileyim daha önce yapmadığınız şeyler yapın. bir şey derse cevap vermemeye özen gösterin. tehdit de etmeyin. yokmuş gibi davranın. sizden ve sizin sağlığınızdan daha önemli mi onunla tartışmak? bir de lütfen bu aileden uzaklaşmak için evlenmeyin. gerçekten sevdiğiniz ve emin olduğunuz bir evlilik yapın. evlilik bir kaçış değil, bambaşka bir hayattır.
onunla yaşayamadığınız anne kız duygusunu inşallah kendi evlatlarınızla yaşarsınız. Artık nasıl anne olunmaz, en azından bunu biliyorsunuz... Allah yardımcınız olsun. ❤
Annesiz büyümüş 4 yaşında falan kaybetmiş. Babamla çok mutlu çünkü babam her dediğini yapar gezdirir harcar bu arada babamın durumu iyidir yani ekonomik sıkıntı yaşamıyoruz daha doğrusu abime müdahale edemiyor çünkü o çok büyük tepkiler verir bence ondan çekiniyor. Ben genelde sindirilen tarafım aman size yük oluyorum dedikçe bana yükleniyor.Annen babanla zorla mı evlenmiş? Bir travması mı var? Kendi annesiyle ilişkisi nasıl? Anneannen nasıl bir kadındı?
Teşekkür ederim ilginize her konumda olduğu gibi yine en mantıklı cümleleri okuyorum sizden. Ekonomik özgürlüğüm olduğunda bende çok istiyorum piskolojik destek almayı hiç iyi değilim düşünüyorum bunları
SağolSana tavsiyem şimdilik tedavi için maddi imkanın yoksa bu konu ile ilgili kitaplar okuman. Türkiyede böyle kitaplar var mi bilmiyorum ama mesela inglizce bir iki örnek veriyim. Belki Türkçe cevirmesi vardır:
Adult Children of Emotionally Immature Parents: How to Heal from Distant, Rejecting, or Self-Involved Parents (English Edition) yazar: Lindsay C. Gibson
The Emotionally Absent Mother
Yazar: Jasmin Lee Cori
Bunlara benzer kitaplara bakın. Okudukça sorunun sizde olmadığını daha iyi anlayacaksınız ve annenizi daha objektif izleyebileceğinizi fark edeceksiniz.
Teşekkür ederim kitaplara bakacağım biraz onun sorunları var fikrini kabullencem ben daha olgun olmaya çalışcam
rica ederim ama lütfen ağlamayın. dünyanın sonu değil. belki kendi annenizde bulamadığınız sevgiyi kayınvalidenizde bulursunuz. benim babam mesela abimde bulamadığı erkek evlat sohbetini, ilgisini, sevgisini benim eşimde buldu. emin olun abimden daha çok seviyor damadını. çoğu kadın kaynanadan yakınıyor ama belki de size şans böyle gülecek.Burda hiç tanımadığı insanlara bile bu kadar sevgi dolu insanları gördükçe daha çok ağlıyorum aynı zamanda güç buluyorum umut buluyorum teşekkür ederim desteğiniz için çok iyi geldi
Evet özlük üveylik var mı senin bilmediğin belki bir şeyler yaşandıBabanla çok mutlu , paranız var, baban pasif onu yönetiyor baskı yok. Ama sizden nefret ediyor. Oturup konuşurdum anne baba üçlü olarak. Dayanmıyorum derdim , ettiği tüm küfürlerin , ithamların hesabını sorardım. Türbanlısınız ama annenin kimin altına yattın diye soruyor ? Ülkenin ikiyüzlülüğünün bir resmi adeta. Annenin hasta diyeceğim diğer insanlarla nasıl anlaşıyor o halde ? Sizin suçunuz var diyeceğim çok ortayolcu mantıklı cevaplarınız var. Öz müsünüz peki ? Belki babanızın bir hikayesinin çocuğu falansınız , bana çok saçma geldi böyle bir nefret.
Birinci kitabı bilmiyorum amaSağolSana tavsiyem şimdilik tedavi için maddi imkanın yoksa bu konu ile ilgili kitaplar okuman. Türkiyede böyle kitaplar var mi bilmiyorum ama mesela inglizce bir iki örnek veriyim. Belki Türkçe cevirmesi vardır:
Adult Children of Emotionally Immature Parents: How to Heal from Distant, Rejecting, or Self-Involved Parents (English Edition) yazar: Lindsay C. Gibson
The Emotionally Absent Mother
Yazar: Jasmin Lee Cori
Bunlara benzer kitaplara bakın. Okudukça sorunun sizde olmadığını daha iyi anlayacaksınız ve annenizi daha objektif izleyebileceğinizi fark edeceksiniz.
Babanla çok mutlu , paranız var, baban pasif onu yönetiyor baskı yok. Ama sizden nefret ediyor. Oturup konuşurdum anne baba üçlü olarak. Dayanmıyorum derdim , ettiği tüm küfürlerin , ithamların hesabını sorardım. Türbanlısınız ama annenin kimin altına yattın diye soruyor ? Ülkenin ikiyüzlülüğünün bir resmi adeta. Annenin hasta diyeceğim diğer insanlarla nasıl anlaşıyor o halde ? Sizin suçunuz var diyeceğim çok ortayolcu mantıklı cevaplarınız var. Öz müsünüz peki ? Belki babanızın bir hikayesinin çocuğu falansınız , bana çok saçma geldi böyle bir nefret.
Annem hiç bir zaman beni sevmedi kızım derse ki sayılıdır çok mutlu olurdum. Hiç sarılmadık mesela hiç öpmedi beni 26 yaşındayım. Sürekli gergin ve sinirli bi insan en ufak şeyde bağırır çağırır hakaret eder. Babam aksine aşırı sakin kibar duygusal bi adam.
Annem ilk sevgilim olduğunu öğrendiğinden beri 18 yaşımdan beri bana her tartışmada orospu kahpe kendini s.ktiriyosun sürtük işte el kapısına gidersin de yüzün gülmez inşallah vs vs hakaretler eder.
Ben ağlama krizlerine girerim bağırır çağırırımda en azından küçükken yapardım şimdi çok daha farklı tabi çünkü aşırı derecede utanıyorum ve üzülüyorum korkuyorum aynı zamanda çünkü kendini parçalayacak kadar bağırıyor bana küfür ediyor babamdan utanıyorum sessiz kalıyorum sana hakkımı helal etmiycem diyorum 3 5 gün geçiyor yine eski ben oluyorum. Peki diyeceksiniz ki şimdi sen napıyosun da bu kadın böyle oluyor.
Ben ailem tesettürlü olduğu için kapanan. Üniversite mezunu atanmak için ders çalışan ailem dışında arkadaşlarıyla dışarı çıkmayan telefonun da kontörü bile olmayan hiç bir şey harcamayan evde elimden geldiğince temizlik yemek yapmaya çalışan biriyim.
O kadar uzun uzun şeyler var ki burada anlatabilmek mümkün değil.
Son konuya gelince lazer e gidiyorum( yüzüm erkek gibi kıllanınca son çare gönderdiler) onun için para verdi babam sonra cüzdanımı unutunca evde babamla gittiğim için tekrar istedim verdi. Sonra annem cüzdanımdan gizlice parayı almış. Neden aldın dedim baban verdi sana bu kadar para çok dedi. Çok utandım bi anne nasıl böyle bi hareket yapar aklım almadı peki istemiyorum dedim odama gittim.
Odamdan hiç çıkmadım ve hiç bir şey e yardım etmedim. Hal böyle olunca yaptığı yemekleri sakladığını fark ettim ve bağırdım burası Benim evim istediğimi yaparım diye. Sonra sen misin bağıran başladı hakaretlere baş belası , evde kalmış , sürtük senin yaptıklarını biz biliyoruz , abim ablam var benden büyük onlara kötü örnek oluyormuşum onlar harika çocuklarmış ben hep huzurlarını bozuyormuşum ahlaksız sokak sürtüğü sana bakmak zorunda değilim git çalış. Sus diyorum beni tahrik etme kötü şeyler yaparım sus diyorum bana saldırıyor dövmeye kalkıyor seviyesiz. Artık çıldırdım evden kaçacam dedim buldum birisini gidicem dedim öyle diyince korktu tabi sonra anlatırsın herkese dedim.
Kaba taslak yaşadıklarım bunlar çalışmak tabiki istiyorum ama bulamadım kaç kez görüşmeye gittim yok. Ders çalışıyorum kpss giriyorum yeterli puan alamıyorum. Ama artık burda kalmak istemiyorum ben ne yapayım şimdi çok fazla üzerime geliyor korkuyorum kendimden bi şey yapıcam artık çoğunuz annesiniz burda eski konulariniza
Annenin sana nedfn oyle davrandigini eski konilarina goz atinca anladim .lutfen anneni kotulemeyi birak ve once yaptigin hatslari dusun ve kendini toparla. Sen yanlış kararlar verip büyük hatalar yapan gençsin.annende artık yaptiklarina tahammül edemiyor. Malesef seni yanlis yapmakdan alikoyamamis. Sen cinsel fantezi olarak evli ablanı hayal eden bir erkekle sevgili olmuş herşeyi yaşamışsın. Anne bu yanlı kişiyle arkadaş olup herşeyi yasamanı kabullenmemiş. Sana söylediklerinde haklı. Once kendine değer ver. Birdaha yanlış lar yapma anneni dinle yoksa gerçekten hayatını mahv edeceksin..yorum yazanlar lütfen eski konularında bakin. Sonra annesini suclayinAnnem hiç bir zaman beni sevmedi kızım derse ki sayılıdır çok mutlu olurdum. Hiç sarılmadık mesela hiç öpmedi beni 26 yaşındayım. Sürekli gergin ve sinirli bi insan en ufak şeyde bağırır çağırır hakaret eder. Babam aksine aşırı sakin kibar duygusal bi adam.
Annem ilk sevgilim olduğunu öğrendiğinden beri 18 yaşımdan beri bana her tartışmada orospu kahpe kendini s.ktiriyosun sürtük işte el kapısına gidersin de yüzün gülmez inşallah vs vs hakaretler eder.
Ben ağlama krizlerine girerim bağırır çağırırımda en azından küçükken yapardım şimdi çok daha farklı tabi çünkü aşırı derecede utanıyorum ve üzülüyorum korkuyorum aynı zamanda çünkü kendini parçalayacak kadar bağırıyor bana küfür ediyor babamdan utanıyorum sessiz kalıyorum sana hakkımı helal etmiycem diyorum 3 5 gün geçiyor yine eski ben oluyorum. Peki diyeceksiniz ki şimdi sen napıyosun da bu kadın böyle oluyor.
Ben ailem tesettürlü olduğu için kapanan. Üniversite mezunu atanmak için ders çalışan ailem dışında arkadaşlarıyla dışarı çıkmayan telefonun da kontörü bile olmayan hiç bir şey harcamayan evde elimden geldiğince temizlik yemek yapmaya çalışan biriyim.
O kadar uzun uzun şeyler var ki burada anlatabilmek mümkün değil.
Son konuya gelince lazer e gidiyorum( yüzüm erkek gibi kıllanınca son çare gönderdiler) onun için para verdi babam sonra cüzdanımı unutunca evde babamla gittiğim için tekrar istedim verdi. Sonra annem cüzdanımdan gizlice parayı almış. Neden aldın dedim baban verdi sana bu kadar para çok dedi. Çok utandım bi anne nasıl böyle bi hareket yapar aklım almadı peki istemiyorum dedim odama gittim.
Odamdan hiç çıkmadım ve hiç bir şey e yardım etmedim. Hal böyle olunca yaptığı yemekleri sakladığını fark ettim ve bağırdım burası Benim evim istediğimi yaparım diye. Sonra sen misin bağıran başladı hakaretlere baş belası , evde kalmış , sürtük senin yaptıklarını biz biliyoruz , abim ablam var benden büyük onlara kötü örnek oluyormuşum onlar harika çocuklarmış ben hep huzurlarını bozuyormuşum ahlaksız sokak sürtüğü sana bakmak zorunda değilim git çalış. Sus diyorum beni tahrik etme kötü şeyler yaparım sus diyorum bana saldırıyor dövmeye kalkıyor seviyesiz. Artık çıldırdım evden kaçacam dedim buldum birisini gidicem dedim öyle diyince korktu tabi sonra anlatırsın herkese dedim.
Kaba taslak yaşadıklarım bunlar çalışmak tabiki istiyorum ama bulamadım kaç kez görüşmeye gittim yok. Ders çalışıyorum kpss giriyorum yeterli puan alamıyorum. Ama artık burda kalmak istemiyorum ben ne yapayım şimdi çok fazla üzerime geliyor korkuyorum kendimden bi şey yapıcam artık çoğunuz annesiniz burda ya da anneleriniz var ben nerde hata yapıyorum nasıl davranmalıyım lütfen bi akıl verin
Annenin sana nedfn oyle davrandigini eski konilarina goz atinca anladim .lutfen anneni kotulemeyi birak ve once yaptigin hatslari dusun ve kendini toparla. Sen yanlış kararlar verip büyük hatalar yapan gençsin.annende artık yaptiklarina tahammül edemiyor. Malesef seni yanlis yapmakdan alikoyamamis. Sen cinsel fantezi olarak evli ablanı hayal eden bir erkekle sevgili olmuş herşeyi yaşamışsın. Anne bu yanlı kişiyle arkadaş olup herşeyi yasamanı kabullenmemiş. Sana söylediklerinde haklı. Once kendine değer ver. Birdaha yanlış lar yapma anneni dinle yoksa gerçekten hayatını mahv edeceksin..yorum yazanlar lütfen eski konularında bakin. Sonra annesini suclayin
profilini gizledi, bulamıyorum . Ve cidden çok şaşırdım.Annenin sana nedfn oyle davrandigini eski konilarina goz atinca anladim .lutfen anneni kotulemeyi birak ve once yaptigin hatslari dusun ve kendini toparla. Sen yanlış kararlar verip büyük hatalar yapan gençsin.annende artık yaptiklarina tahammül edemiyor. Malesef seni yanlis yapmakdan alikoyamamis. Sen cinsel fantezi olarak evli ablanı hayal eden bir erkekle sevgili olmuş herşeyi yaşamışsın. Anne bu yanlı kişiyle arkadaş olup herşeyi yasamanı kabullenmemiş. Sana söylediklerinde haklı. Once kendine değer ver. Birdaha yanlış lar yapma anneni dinle yoksa gerçekten hayatını mahv edeceksin..yorum yazanlar lütfen eski konularında bakin. Sonra annesini suclayin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?