Konjenital adrenal hiperplazi ve infertilite

Iyıkı bu gruba dahil olmusum henuz kımseyle ıletısım halınde degılım ama azım yaptırdı :KK76::KK76:
Gelelım bugune
18/6
Kahvaltı oncesı kahve
12.30 13.00
Sekersız cay kıymalı yumurta bıraz peynır yesıllık 1 avuc kabuklu fındık
Bugun bı hata yaptım 15.40 1 bardak kahve ve 1 top dondurma yedım :olamaz:
Telafı edecegım aksam yuruyusu attırmayı dusunuyorum
Henuz saat gelmedı ama yemek pısıyor
18.30 19.00
Z.yaglı barbunya salata yogurt

Adetin 21. Gunu pregesterona baktirmistim 6 çıkmış ii dedi hsg icin randevu aldim dekorr ya da genkort onerecekmisiniz ne yapacaksinoz bana dedim onlar bebege zararli kullanamazsin dedi hamilelik oncesi dedim heran hamile kalabilirsin bilemezsin onun için kullanamazsin dedi endokrincimde verme taraftarı deildi hsg cektireniniz var mi ağrı sızı etkisi ne oluo

Adetin 21. Gunu pregesterona baktirmistim 6 çıkmış ii dedi hsg icin randevu aldim dekorr ya da genkort onerecekmisiniz ne yapacaksinoz bana dedim onlar bebege zararli kullanamazsin dedi hamilelik oncesi dedim heran hamile kalabilirsin bilemezsin onun için kullanamazsin dedi endokrincimde verme taraftarı deildi hsg cektireniniz var mi ağrı sızı etkisi ne oluo
Ben çektirdim kuzum braz ağrılı ama ağrıyı düşünerek girme hsgden sonra gebe kalanlarda oluyor belki seninki öyle olr. Aynen kadindogumcular kortizol ilaçlarını önermiyor kuzm

Ben çektirdim kuzum braz ağrılı ama ağrıyı düşünerek girme hsgden sonra gebe kalanlarda oluyor belki seninki öyle olr. Aynen kadindogumcular kortizol ilaçlarını önermiyor kuzm
Yok agrisina katlanirim da tek gitcemde cikinca bin sersemlik falan yapiosa esimle gideyim diodum

Bende çektirdim cihaza göre değişiyor canm biraz. Nerdesin bilmiyorum ama ben sonomedde çektirmiştim Üsküdar ya da kadıköydeydi C kollu cihazla çekiyo ağrı acı bişe hissetmiyosun. 21. Gün progesteron 10 ve üzeri yumurtlama olduğunu gösteriyor diye biliyorum.

Bende çektirdim cihaza göre değişiyor canm biraz. Nerdesin bilmiyorum ama ben sonomedde çektirmiştim Üsküdar ya da kadıköydeydi C kollu cihazla çekiyo ağrı acı bişe hissetmiyosun. 21. Gün progesteron 10 ve üzeri yumurtlama olduğunu gösteriyor diye biliyorum.
Ankaradayim ben Bilkent sehir hastanesine gidiorum bi yorum yapmadı yumurtlama hakkinda rahim filminden sonra bi yol cizerler heralde

Bende ankara gidiyorm hem endokrin için hemde kadın doğum için hacettepede prof.dr.Gurkan Bozdağ kuzum doktora çok iyi diyorlar düşünürsen eğer
Ordan randevu almaya çalıştım pandemi hastanesi oldugumuz icin hasta kabul etmioruz dediler bende burayi tercih ettim kapsamli olduğu için

Allah allah zararı ne acaba benım oglum cok saglıklı bır cocuk 2012 yılında sohbet ettıgım tum kah lı kadınlar kortızonla hamıle kalıp devam ettıler bır sorunlarıda olmadı sasırdım ve korktum sımdı bır daha gebe kalsam kortızon kullanmaya mecbur oldugumu soylemıstı bana endokrın dr doc özcan karaman

Allah allah zararı ne acaba benım oglum cok saglıklı bır cocuk 2012 yılında sohbet ettıgım tum kah lı kadınlar kortızonla hamıle kalıp devam ettıler bır sorunlarıda olmadı sasırdım ve korktum sımdı bır daha gebe kalsam kortızon kullanmaya mecbur oldugumu soylemıstı bana endokrın dr doc özcan karaman
Bi doktorun dediğini diğeri tutmuyor. Ama banada hep cinsiyeti belli olana kadar kullanman gerekiyor dediler benim en yüksek 6 olduğu halde. Kız olursa herhangi bi anamoli olmasın diye. Çünkü bebek hasta olmasa bile annenin androjenleri yüksekse etkileyebiliyor anladığım kadarıyla. Bir tanesi dediki hamile kalınca kadınlık hormonları yükselir androjenleri baskılarsa gerek kalmayabilir. Ama hepsi hamile kalınca genkorta geçeceğimi söyledi. Bir kadın doğumcuda kullandığın doz düşük sana da bebeğe de bi zararı olmaz dedi dekort için.

Ordan randevu almaya çalıştım pandemi hastanesi oldugumuz icin hasta kabul etmioruz dediler bende burayi tercih ettim kapsamli olduğu için
Bi doktorun dediğini diğeri tutmuyor. Ama banada hep cinsiyeti belli olana kadar kullanman gerekiyor dediler benim en yüksek 6 olduğu halde. Kız olursa herhangi bi anamoli olmasın diye. Çünkü bebek hasta olmasa bile annenin androjenleri yüksekse etkileyebiliyor anladığım kadarıyla. Bir tanesi dediki hamile kalınca kadınlık hormonları yükselir androjenleri baskılarsa gerek kalmayabilir. Ama hepsi hamile kalınca genkorta geçeceğimi söyledi. Bir kadın doğumcuda kullandığın doz düşük sana da bebeğe de bi zararı olmaz dedi dekort için.
Benim doktorum da bebeğe zararlı kortizol dedi O yuzden dekort ve genkort hiç birini kullanmayacaksın hamile olr olmaz brak kadın doğumcular da musade etmiyor demişti endokrimcm

Evet onermiolar endokrincim Allah korusun hamile kalirsin düşük falan yaparsın oyle kurul karariyla veririz dedi tek basima ben veremem demişti ablamda normal yolla hamile kaldığı icin seninde hamile kalmana engel deil örnek olarak o sana yeter dior genetik doktoruda sonucu yorumlarken eşinde olmadığı için cocukda görülme ihtimali çok düşük görülse bile sendeki gibi olmaz cok hafif olur demisti

Pazartesi rahim filmi cekincem sonuc gosterirken daha ayrintili bir sekilde sorarim doktora sonucda kortizon basit bi ilac deil bize bile etkisi cok oluo bebegede oluo demekki

Pazartesi rahim filmi cekincem sonuc gosterirken daha ayrintili bir sekilde sorarim doktora sonucda kortizon basit bi ilac deil bize bile etkisi cok oluo bebegede oluo demekki
Evet maalesef kortızon ıkı ucu..... degnek bı yerı onarırken baska yerlerı elbet bozuyor ama simdi bende 4 ay sonra tekrar kortızon ıle gebe kalmaya odaklanmıstım baska caren yok asılamalar sende ıse yaramaz tup bebege gerek yok kortızon senın tek caren demıstı bana dr bırde o zamanlar onaylatmak ıcın 2 tane daha endokrıne sormustum doktorsıtesınde evet dogru kortızona devam edın demıslerdı sukurler olsunkı cocuguma bı zararı olmadı ama bana oldu

Ama kesın degıl bunlar olasılık başka da nasıl dusurulur kı 17 oh progesteron
Tabiki de kesin değil ama doktorlar bebek için risk almak istemiyorlar.benim doktorum o yüzden hamile olduğunu ögrendigin saniye brak kortizonu dedi. Hatta dekort kullanıyorum hamile olduğunu öğrendiğinde iki üç hafta geçmiş olr o yüzden genkorta gecelim istersen demişti doktor.

Tabiki de kesin değil ama doktorlar bebek için risk almak istemiyorlar.benim doktorum o yüzden hamile olduğunu ögrendigin saniye brak kortizonu dedi. Hatta dekort kullanıyorum hamile olduğunu öğrendiğinde iki üç hafta geçmiş olr o yüzden genkorta gecelim istersen demişti doktor.
Oncesınde 3 4 ay kullandım hamılelıgımın nerdeyse 6.ayına kadar kullandım ama sımdı acaba genkort ılemı gebe kalmayı denesem gercı 4 aylık bı surecım var oncesınde kendı basıma yıne 3 4 ay denemek ıstıyorum kortızonla olmazsa dr a gıdecegım

X