- 18 Mayıs 2009
- 4.481
- 1.039
-
- Konu Sahibi Kalimero28
bende sürekli kullanıyorum. geçen ay jinekolog prednol vermişti 17 oh değerim 22 oldu. endokrinci "ya sabır" diyerek tekrar dekort verdi.:)dekortla 17 oh değerim 1lere düşüyor.
şimdi 7.5 mg dekort alıyorum günlük. sizin dozunuz ne kadar?
dekortu kullandıktan 1 ay sonra düşüyormu 17 oh progesteronun 1 lere yoksa 3 6 ay arasındamı düşüyor.
ben ergenlik çağımda kullandım hiç hatırlamıyorum neydi ne kadar oldu.
belki dr bana yine verir dekortu eğer 1 ayda düşürüyorsa inş verir.
inş düşmüştür canım.
birde dekortla ilgili birşey daha soracağım alt komşumun kızı var benle yaşıt önce 6 ay yasmin kullandı adetleri düzenli fakat kıllanma var dr ona şimdide dekort vermiş 0.75 mg 1 ay kullan gel tekrar test yapalım demiş ama şimdi nasıl kullanacağını bilmiyor yani şöyle adetliyken mi başlamalı yoksa adet olduğunda bırakmalımı ve günde 1 tabletmi alcak yada 1 tableti 2 ye kırıp sabah akşammı alcak bana sordu ama ben unuttum nasıl kullandığımı sonuçta 7 8 yıl geçti aradan.
size bi sorayım dedim nasıl kullanmalı.
druna sor dedim fakat bi bunu sormak için taaa hastaneye gidemem çok uzak dedi yasmin gibi kullanıyım bari dedi ama siz ne dersiniz?
inş düşmüştür canım.
birde dekortla ilgili birşey daha soracağım alt komşumun kızı var benle yaşıt önce 6 ay yasmin kullandı adetleri düzenli fakat kıllanma var dr ona şimdide dekort vermiş 0.75 mg 1 ay kullan gel tekrar test yapalım demiş ama şimdi nasıl kullanacağını bilmiyor yani şöyle adetliyken mi başlamalı yoksa adet olduğunda bırakmalımı ve günde 1 tabletmi alcak yada 1 tableti 2 ye kırıp sabah akşammı alcak bana sordu ama ben unuttum nasıl kullandığımı sonuçta 7 8 yıl geçti aradan.
size bi sorayım dedim nasıl kullanmalı.
druna sor dedim fakat bi bunu sormak için taaa hastaneye gidemem çok uzak dedi yasmin gibi kullanıyım bari dedi ama siz ne dersiniz?
Kızlar dün sakaryada bir tüp bebek uzmanına gittim. konjenital adrenal hiperplaziyim deyince bana öcüymüşüm gibi baktı. ne kadar nadir bulunan bir hasta olduğunun farkında mısın dedi :) ne ilginç doktorlar var. kendimi öcü gibi hissettirdi ya daha da bişey demiyorum.
sağol canım. bu merkez de işe yaramaz.sakaryada doğru dürüst doktor bile yok. hep kenarda köşede kalmış kıytırık tipler burada adam olmuş!!!birşeey olacağını sanmıyorum sakaryada. ankara gidip gelicem artık öbür aydan sonra. aylık 500 tl gözden çıkardım napim artık.
karakedi canım tahlil yaptıracaktın hormonun düşüp düşmediği ile ilgili.sonucu ne çıktı acaba ? 1 ay kullanmak normale soktu mu herşeyi?
kızlar size birşey sormak istiyorum.kortizon içip içki kullanılabiliyor mu zararı varmı ?
yok canım alkolik değilim ama 1 2 bira yada şarap içerim en fazla.ama cesaret edemedim bilmediğimden :)