- 13 Aralık 2008
- 738
- 402
-
- Konu Sahibi Kalimero28
evet var canım çocuğum olmuyor kıllanma var tedavi görüyorum ve tabiki klitoriste büyük aşırı değilde belirgin işte ama onun dışında herşey normal adetlerim falan yerli yerinde.
merhaba. 4 yaşındaki kız yiğenime bu hastalık tanısı kondu. ilk kez duyduk böyle bir hastalığın varlığını... nasıl bir sürecin bizi beklediğini bilmiyoruz... çok üzgünüz...
merhaba arkadaslar cok uzun zamnadır böyle hastalığı olan kişileri arıyordum nasıl sevindim bilemzseniz24 yasındayım ve 1 yıllık evliyim. çenemde tüylenme şikayeti ile dr gittim ama bu şkayetim üniversitede basladı önceleri cok sakladım.utandım sonra dr gittim önce polikistik over üzerine yoğunlaştılar ve 6 ay dıana 35 adlı ialcı kulndım bişi değişmedi hormonlarımda testesteron progesteron cok yüksek cıkıyordu daha sonra kardeşimdede benzer sorunlar cıkınca uzman br cocuk doktoru bu kah tanısının koydu ve banada yanı tanı konuldu adet düzensizliği yad baska cenem dısında hiç br tüylenme şikayetim olmadı . adetlerim son derece düzenli. dr. kortizon verdi ama kilo lıcam die korkttum kulanmadım tü bunları evlenmeden önce oldu. şimdi evelendim ve tekrar dr.ye gtti yine aynı seyler ve ek olarak cocuğum olmama ihtimali.şimdi sizden öğrenmek istediğim bazı seyler var öncelikle ben balıkesirde yasıyorum ve bana en yakın zimir olduğu için izmirde önerebileceniz endokrinoloji uzmanı ikincisi kortizon alıpda KİLOSUNU KORUYAN VARMI cok düşük dozda kullancakmısım en fazla altı ay dendi merak ettiğim 3,olayda su peki kortizon kulndığımda hersey normale dönecekmi cevaplarınızı dört gözle bekliyorum
merhaba. 4 yaşındaki kız yiğenime bu hastalık tanısı kondu. ilk kez duyduk böyle bir hastalığın varlığını... nasıl bir sürecin bizi beklediğini bilmiyoruz... çok üzgünüz...
17 yıldır kortizon kullanıyorum. ihtiyacım olduğu kadar kortizon aldığım için bende kilo yapmadı. ama yüzüm, yanaklarım şişti. Kortizon kullanmazsam adet göremem ve tüylenmelerim artar. Bütün hormonlarımın dengesi kortizonu düzenli kullanıp kullanmamama bağlı. bence çok gecikmeden muhakkak iyi bi endokrinciye görün. Üniversite hastanesine gitmeni şiddetle tavsiye ederim.
ben 29 yaşındayım evliyim 6 yaşından bu yana tedavi görüyorum ve 2 tane evladım var. hiç çocuk tedavisi görmedim olmaz dediler ama oldu evlendikten beş yıl sonra ilk mucize geldi ondan iki yıl sonrada ikincisi tedavinizi hiç aksatmayın benim annem bizi ayda bir ankaraya taşıdı hiç bıkmadan şimdi dört ayda bir gidiyoruz doktora çok da iyi ve bilgili bir doktorumuz var. bu hastalıkla yaşamayı öğrenmek gerekiyor önce bilinçli olmak hastalık hakkında herşeyi bilmek en ince ayrıntısına kadar. almanyaya doktora gittiğimizde doktor annemlere mutlaka kollarında hastalıklarının adını yazan kortizon kullandıklarını belirten bir bilezik olması gerek demişti. çünkü bizim gibi kortizon eksikliği olan insanların direk narkoz alması yasak.
demircip merhaba sana özelden mesaj atamk istedim ama atamıyorum hikayemi okudun sanırım ir cok kişide duydum bunu cocukluğum ve bebekliğimden buyana diye merak edeiyorum bu hastalık bebklerde yada cocukluğunuzda ne gibi belirtileri oluyor yada sizde nasıl belirtileri var özel olmassa sormak istedim benim cenemde tüylenme var belirgin olarak mesela göbeğide kendimi bildim bileli ayva tüyü dedikleri tüylenme var bunu dısında bişi görmedim mesela kızkardeşimde daha cok kıllnma var bacağında var ve kilolu kilolu olmasınında sebebi bumudur blmiyorum ama acıkcası narkoz almaması gerekir diye sizden duydum ben cok önemsemiyordum acıkcası doktor cocuğun olmaz diyene kadr istanbuldada doktora gttim ama balıkesirde yasadığım için doz ayarı yapabilesi için bir süre orda olmam gerekiyormus onun için gidemedim birde süreklimi kortizon kullnıyorsuuz sorularımı cevaplarsanız cok sevinirim ve doktorunuzun adınıda paylasırsanız yada özelden siz bana mesaj atabliosanız ordanda dinlerim şimdiden cok tesekkür ederim