günaydın kızlar.sizinle şimdi öğrendiğim bir bilgiyi paylaşayım dedim hemen.
benim kızlar biliyosunuz devamlı hidrokortizon 10 mg. kullanıyolar.TEB.den geliyodu yurtdışından. 1 ay önce yine ilaç istedik.int.ten tc ile takip ettiğimde işlem sürecinde hata diyodu.eksik evrak gidince öyle diyo.sonra sorunun karşısında "diğer" yazmaya başladı.neyse uzatmayayım aradım niye ilacımız gelmedi nerde sorun var diye,artık ilaç türkiyede üretilmeye başlanmış.eczanelerden alıcaksınız aile hekimine yazdırıp dedi.genkort adı ile çıkmış piyasaya.oda 10 mg.tüerkiyede üretilince adı değişiyomuş.yurt dışından gelenin aynısıymış(inşallah öyledir.çünkü bu ilaç bizde eksik hormonun yerine konması tedavisi old.için kızlarımda çok şükür hiçbir yanetki yapmadı.7 yıldır kullanıyolar.tuzu normal insanlar gibi alıyolar ve ne kilo alma nede şişme olmadı.zaten ilaç dozunda verilirse olmaz diyo doktorumuz ama fazla verilirse olurmuş.bayağıdırda kontrole gitmediler.önümüzdeki hafta götürüp tahlil yaptırıcam).çok sevindim tabii,çünkü şimdiye kadar yok raporun süresi bitti,yok çocuk doktoruna yazdır,kargoya ver,bekle vs.bayağı zor oluyodu,artık direk eczaneden alıcaz yazdırıp.yazdırmasakta 15 tl.ymiş.içinde 60 tane varmış hemde.yurtdışından gelende 25 tane oluyodu.bittikçe gider alırız artık.çok rahatladım valla.yurtdışından getirtip bizim gibi hidrokortizon kullananlara haber vereyim dedim.tani artık teb getirtmiyor türkiyede old.için.gerçi belkide biliyosunuzdeu ama ben yeni öğrendim.zaten ekim ayında onaylanmış ve satışa sürülmüş.