merhaba yarenahsen!bu çok güzel bir haber bence.ben hidrokortizol kullanıyorum iki aydır,14-15 sene önce 2 yıl kadar dek...rt kullanmıştım 0,50 mg .kemik erimesi,bacaklarda derin çatlaklar,vücudumda yer yer şişkinlik yapmıştı.şimdi o nedenle hidrokortizol başlandı.özellikle kemik erimesi gibi atipik durumlar ilacın dozunun fazla gelmesiyle ilgiliymiş ben de bir öğretim üyesinin makalesinde okumuştum.dediğin gibi ilacın dozu fazla geliyor ama nasılsa düşük doz alıyoruz diye bazı doktorlar çok üzerinde durmuyor bu tip yan etkilerin maalesef ki.
ben de teb kanalıyla almıştım ilacı.teb üzerinden ilaç getirtmek çok meşakkatli iş.bana 10 kutu gelmişti kargoyla.daha 7-8 kutum var bitmesine, bu gelişmeden haberim olmamıştı doğrusu.bizleri bilgilendirmen çok iyi oldu yarenahsen.hepimizin gözü aydın.BİLHASSA DE..RT KULLANAN ARKADAŞLAR BU DURUMU DOKTORLARIYLA PAYLAŞMALI VE BUNU KULLANMAK İSTEDİKLERİNİ DİLE GETİRMELİ.daha az yan etkili olanı varken neden illede daha zararlı olan kullanılsın ki!
senin çocuklar genkort mu hidrokortizon mu kullanıyorlar.ben hidrokortizon adlı ilacı kullanıyorum.genkort normalde yurt dışında üretilen bir ilaç,demek ki ithal edilmeye başlandı.
sizin çocuklarınız da yan etki yapmamış olması çok güzel,inşallah hep böyle olur.sizin çocuklar erken başlangıçlı mıydı?erken başlangıçlılarda vücut neredeyse hiç kortizol üretemiyor .o nedenle kortizolü doktorların belli bir değerde tutması nispeten daha kolay oluyor.bizlerde ise geç başlangıçlı olduğumuz için vücut zaten büyük ölçüde kendi üretebiliyorken kortizolü bir de ilaçla kompanse etmeleri doktor için zor oluyor,vucut biraz üretebiliyorken ilacın dozunun ayarlanması daha zor,bu noktada ayar yapmak zor olduğundan yan etkiler ortaya çıkıyor.valla ne diyeyim sanırım vücut hiç üretmeseydi işimiz daha kolay olacaktı
teşekkürler yarenahsen.