arkadaşlar öncelikle herkese merhaba
bu bölümü başından sonuna kadar okudum ve benimle aynı kaderi taşıyan insanları görmekten mutlu oldum. ben de kah hastasıyım en azından doktorun bana söylediği bu. ben tüylenme problemi için gitmiştim. ergenlikte bir sıkıntı yaşamadım. hatta gelişimim adet düzenlerim gayet iyiydi hala da öyledir. yalnız tüylenme problemim artınca lisenin son yıllarında gitmeye kara verdim. cerrahpaşaya gittim. ne yazık ki her seferinde başka bir doktora verdiler. ilk gittiğim doktor bana adet düzenlerimi ve göğsümden süt gelip gelmedğini sordu ikisi de ben de yoktu bu arada ben cerrahpaşaya gitmeden önce özel hastaneye gitmiştim orada prolaktinim yüksek çıktığı için mr ve ilaç verdi adenom varmış hipofiz bezimde sonra ilaçla düzeldi. ctf deki doktor bana kortizol testi yazdı o aralar da zayıftım. dediki üç gün tuz yeme bişey olmaz. ben de yemedim. ama bütün vücudum patladı. çatlak demiyorum yarıklar oluştu. daha sonra başka doktorlar düzenli olarak test yapıp ilaç verdi. bir dönem diane 35 bir dönem de dekort kullandım iki sene böyle geçti. sonra bir profa denk geldim aynı hastanede. baktı değerlerime sana neden kortizol verildi dedi senin vücudunda zaten var. bilmiyorum dedim. doktorları yanına çağırıp bir güzel azarladı. bana da senin bişeyin yok sen kah hastasısın eşinde de olursa bebeğinizde olma ihtimali yüksek dedi. tüylenme içinde lazer önerirm dedi ve gönderdi. aradan beş sene geçti. ben evlendim ve bir sene sonra çocuk yapmaya karar verdik ben böyle bir hastalığım olduğunu bildiğimden önceden testlerimi yaptırdım. ama 17 alfa progesteron dışında hepsi normal çıktı. 17ohp de 8 çıktı aslında çok yüksek değil sadece gebe kalmama engel. işin ilginç yanı ben bu dönemde hiç ilaç kullanmadırm. çünkü kullanılacağını bilmiyordum doktor öyle bir şey demedi. ama şimdi çocuk sahibi olamamktan çok çocuğumda benim hastalığımdan olmasından korkuyorum ben tüylenme dışında bir problem yaşamadım. bir de klitorisim biraz aşağıda ama bir çok kadının öyle zaten eşim dert etmiyor. ben bunun bir sorun olduğunu bile bilmiyordum. ama şimdi öğrendimki çocuğumda klasik tip olma ihtimali var. eşim taşıyıcı veya hasta değil. açıkası aranızda bu durumda olan var mı merak ediorum sadece benim genlerimden bu hastalık geçer mi. bir de aranızda doğum yapan arkadışınız bitanemo ile ilgili bilginiz var mı bildiğim kadarıyla kız çocuğu oldu hamileyken ilaç kullandı mı ve kızı şimdi ne durumda beni bilgilendirebilirseniz sevinirim. şimdide teşekkürler.