- 8 Haziran 2010
- 390
- 5
-
- Konu Sahibi Kalimero28
canım benim kızım (kah) hastası dogdugu gün ögrendik klitoris büyükdü hemen hastaneye gitik kah oldugunu sölediler şok olduk hemen hastaneye yatırdılar tedavimiz başladı kızım ikitane ilaç kullanıyor bu hastalıgın bir çok cinsi var bizimkisi tuz kaybettiren cinsi bebek oldugu için günde üç kere ialç veriyorum ve ilaçlar ömür boyu bunu düşündükçe çok üzülüyorum ayrıca ameliyatda olduk vajina plasti aylık kontrollerimizi gidiyoruz devamla bende bu hastalıgı ilerleyen yaşlarında nasıl seyir edecegini çok merak ediyordum kimse bilmiyor bu hastalıgı haytınızı nasıl etkiliyor cevap verin lütfen bana çok merak ediyorum
kızınıza doğar doğmaz teşhis yapıldığı ve tedaviye başlandığı için diğer çocuklardan hiç farkı olmayacaktır. önemli olan ilaçlarını düzenli olarak saatinde vermeniz. hidrokortizon ve florinf mi kullanıyor bebeğiniz? Bebeğiniz büyüdükçe neden ilaç kullandığını sorgulamaya başlayacaktır. hatta bazen içmek istemeyecektir :) (ben öyle yapmıştım. :))) tedavisi iyi takip edilirse sağlıklı çocuklardan hem fiziksel hem ruhsal olarak hiç bir farkı olmaz. Lütfen üzülmeyin. sizi üzecek yorumlar yapan çevre tanıdıklarla bu konuda konuşmayın. çünkü cahillikleri bazen çok yaralayıcı oluyor.
ben evlenmeden önce ameliyat oldum. ama küçükken ameliyat olmayı tercih ederdim. bana da evlenmeden önce böyle bir ameliyat olursam vajinanın kapanacağını söylemişlerdi. ailem büyüyünceye kadar beklemeye karar verdi. ama psikolojik açıdan çok ağır oldu benim için. allahın sevgili kuluymuşum daima yanımda olan bir eş verdi bana. cinsel açıdan bir sorun yaşamıyorum. hatta artık bebek sahibi olmak bile istiyorum. bizim diğer kadınlardan hiç bir farkımız yok. kızınıza bunu aşılayın. diğerlerinden çok daha özel ve güçlü bir kız olduğunu anlatın. genital bölgedeki anormallikler anne karnında maruz kaldığı androjen hormonların miktarına göre değişiklik gösteriyor. bazılarında sadece klitoris iriyken bazılarında da vajende problemler çıkıyor. kızınızın tedavisine çok erken başlamışsınız bu çok iyi. ben 9 yaşındayken başlamıştım tedaviye bu yüzden başetmek çok daha zor oldu. üzülmeyin. her şey yolunda gidecek. işini iyi bilen endokrincilere gidin. ilaçlarını verin yeter. hayat herkesi çok farklı yönlerden sınıyor. kızınızın da bahtı açık olsun inşallah.
ayşegül bir de eşinizle aranızda bir akrabalık var mı? benim anne babam kuzen. o yüzden bu rahatsızlığı taşıdığımı söylediler. bende bebek sahibi olursam onunda hasta olmasından korkuyorum. forumdaki diğer arkadaşlar bana umut verdiler . iyi ki sizlerle iletişime geçebiliyorum.
kızlar merhaba benim teşhisimde kah fakat konjenital adrenal hirsutizm klitorisim olması gerekenden fazla dolgun fakat doktorlarımın gözüne batmadı bu kiminin uzun kiminin kısa olur klitorisi dediler.
doğuştan farkedildiğini yazmışsınız bende hastanede doğdum öyle olsa benimkinide söylemezmiydi doktorlar tuz kaybetici tip olsaydım herhalde banada ilaç verirlerdi demekki klitorisim bebekken uzun değilmiş öyle olsa annem halam ne bileyim her gören fark ederdi sanırım.
benim böbreküstü bezi kaynaklı tüylenmem var adetlerim yumurtlamam düzenli bu yüzden gebe kalamıyorum aklınızda olsun androjen hormonlar yüksek olunca gebe kalmak zor oluyor.
papatya androjen hormonlarını bildiğim kadarıyla kortizon almadan düşüremezsin. 17 oh progesteron, testesteron hormonlarımın dengeleri kortizonu almadığımda altüst oluyor. endokrinolojiye gidiyorsun değil mi?
canım hem jinekolog hemde endokrinoloji beraber tedavi olmaya çalışıyorum.
biraz ara vermek zorunda kaldım benden doktorum en son acth testi istemişti fakat yaptıramamıştım şimdi onu falan yaptırcam devam edicem kaldığım yerden benim amacım tüy kıl klitoris falan değil düzenli adet görüyorum tek derdim anne olabilmek ilaçlarla dengelendiğinde gebe kalmam mümkün olabilirmi acaba.
ayrıca ilaç gerçekten işe yarıyormu?