- 13 Aralık 2008
- 737
- 402
- Konu Sahibi Kalimero28
Ya su hastalığa kortizon almadan cözüm yokmu birde bişi merak ettim şimdi kortizon almaya baslasan tüylenme bitecekmi ne olak bilgisi olacak vee önerebileceğiniz doktorlar hastaneler izmir olursa daha mutlu olurum[/QUOT
kortizonu böbreküstü bezlerimizden salgılanan fazla enzimleri baskılamak için alıyoruz eğer almazsak vücudumuzdaki tüm hormon dengeleri değişir örneğin fazla salgılanması gereken az az salgılanması gereken fazla olur mesela benim 17 OH progesteronum 13 lerde ama yetişkin bir bayanda olması gereken değer en fazla 1 e kadar aradaki fark büyük yani ben bunu kortizon alarak 1 lere kadar düşürebiliyorum dolayısıyla diğer hormonlarımda düzene girmiş oluyor böylece tüylenme yapan hormonlarda fazla değil gerektiği kadar çalışmış oluyor yani tamamen kesemezsiniz zaten ama en azından normal seviyede tutabilirsiniz tüylenmeyi umarım anlatabilmişimdir :) İzmir'i bilemiyorum ben cerrahpaşada tedavi oluyordum ama hekim ara bölümü var tam branş hekimlerine buradan ulaşabilirsiniz sanırım geçmiş olsun
Son düzenleyen: Moderatör: