konferans

Evet sizin yazdiklariniz icin dedim de nedense alinti yapilmiyor. Evet ikisi de ililgincmia aradigim da bu tarz konular. Pinokyo evet konferans olarak ele alabilmek pek mumkun degil. Digerin aklima yatti. Bunu da ayrintili bir srkilde inceleyecegim guzel bir oneriydi. Tesekkurler tekrardan

aslında pinokyo'sunu atıp, paradoks'u da araştırabilirsin o da çok zevkli bir konu, eğlenceli yani bence

Giritli olan Epimenides:

"Bütün Giritliler yalancıdır !" diyerek bizi çelişkiye götürür.

Şöyle ki:

Eğer gerçekten giritliler yalancı ise kendisi de giritli olduğuna göre o da yalancıdır. Yani söyledikleri yalandır(mesela yukarıdaki cümlesi). Bu cümle yalan olduğuna göre doğrusu şu olmalı:

"Bütün Giritliler doğrucudur, doğru söyler."

O halde söylediği doğrudur. Yani "bütün Giritliler yalancıdır...":KK70::KK70::KK70:

Valla benim bile su an kafam karisti :KK70: bu lisedeki mantik dersine benziyor. Aklima direkt su geldi
Butun dort ayaklilar masadir
Kedi dort ayaklidir
O halde kedi, masadir.

Arkadaslar universitede arkadaslarima bir sunum yapicam, konferans daha dogrusu. Bunun icin ilgi cekecek bir konu ariyorum. Turkce ogretmenligi okuyorum ama bolumum disinda konu olabilir. Hatta bolum disi olsun. Gecen yil 25.kare ve subliminal mesajlar konusunu ele almistim ve hoca dahil herkesin cok dikkatini çekmişti yine bu tarz az bilinen ve etkili bir konu ariyorum. Fikirlerinizi paylasirsaniz cok sevinirim.
Subliminal mesajlar harika olmuş gerçekten. Gazete ve televizyonlardaki söylemler ve hedef kitle üzerindeki algı operasyonu üzerine bir şey yapabilirsin. Subliminal mesajlar beni televizyondan, sana önerdiğim konu da senelerce hayalini kurup elde ettiğim mesleğimden vazgeçirmişti beni. Etkili olabilir :)

Biraz detaya inebilirmisiniz onerdiginiz konu hakkinda cok genis bir konu gibi geldi a. .. subliminal mesajlarda ozellikle saat reklamlarinda neden saatlerin hep 10u 10 gectigininden de bahsetmistim bn ve gercekten ilginc gelmisti. Bu konuyla ilgileniyorsaniz siz de bakabilirsiniz :)

Eğer subliminal mesaj be 25.kareyi anlattıysanız bence hollywood la ilgili sunum şeklinde hazırlayabilirsin

Biraz detaya inebilirmisiniz onerdiginiz konu hakkinda cok genis bir konu gibi geldi a. .. subliminal mesajlarda ozellikle saat reklamlarinda neden saatlerin hep 10u 10 gectigininden de bahsetmistim bn ve gercekten ilginc gelmisti. Bu konuyla ilgileniyorsaniz siz de bakabilirsiniz :)
Cevap yazmamışsın ama bu banaydı sanırım :) Konu çok geniş değil aslında, gazete ve televizyon söylemleri üzerine yani. Haberin olmazsa olmaz özellikleri vardır mesela. Biri de doğruluk ilkesidir. Bir haberin olmazsa olmaz beş ilkesinden biridir bu. Söylemler yoluyla yapılan algı operasyonu şöyle bir şey. Ortada bir haber var. Ama her gazetenin yayın politikası farklı. Yalan haber yapmak, medya etiğine aykırı olduğuna göre, bu haberi her gazete, kendi görüşüne göre bir şekilde işine geldiği gibi, yanıltıcı şekilde vermek zorunda. Bu şekilde doğru olanın yanlış ya da farklı anlaşılmasını sağlıyorsun. Ama yalan haber de yapmış olmuyorsun. Yani her gazete, olan olayın farklı yönünü ele alıyor.

Cevap yazmamışsın ama bu banaydı sanırım :) Konu çok geniş değil aslında, gazete ve televizyon söylemleri üzerine yani. Haberin olmazsa olmaz özellikleri vardır mesela. Biri de doğruluk ilkesidir. Bir haberin olmazsa olmaz beş ilkesinden biridir bu. Söylemler yoluyla yapılan algı operasyonu şöyle bir şey. Ortada bir haber var. Ama her gazetenin yayın politikası farklı. Yalan haber yapmak, medya etiğine aykırı olduğuna göre, bu haberi her gazete, kendi görüşüne göre bir şekilde işine geldiği gibi, yanıltıcı şekilde vermek zorunda. Bu şekilde doğru olanın yanlış ya da farklı anlaşılmasını sağlıyorsun. Ama yalan haber de yapmış olmuyorsun. Yani her gazete, olan olayın farklı yönünü ele alıyor.

Anladmm. Tesekkkurler tekrardan :)))

Hocalarımız bize 4. sınıfta, sınavlarda bir haber verirdi. Bu haberi hükumet yanlısı bir gazetenin muhabiri, mhp ve chp yanlısı gazetelerin muhabiri gibi yazın derdi. Biz de söylemleri değiştirerek yazardık. Üç ayrı haberi de ayrı ayrı okuyan kitle, haberi farklı anlamlandırıyor ve yanlış anlıyor yani.

Anladmm. Tesekkkurler tekrardan :)))
Rica ederim tatlım ne demek... Yalnız bunu her yerde bulabilir misin bilemiyorum. Her yerde bunlar yazsa ortalık karışır herhalde. Bize de 4. sınıfa gelene kadar yok etikmiş yok haber şöyle yazılırmış böyle yazılırmış dediler. Mesleğe gerçekten atılmak isteyenler de zorluk çekmesin, işin gerçeğini bilsin, işinden olmasın diye son sınıfta anlattılar. Çok şaşırdım ve ben hiç bir gazetede ya da kanalda çalışamam dedim. Ortadoğu gazetesine yazı gönderiyordum. Çok da beğeniyorlardı. HAftada bir gün yazıyordum. Lakin bir yazımda sıkıntı yaşandı, bazı noktaları işlerine gelmedi. Biz de yollarımızı ayırdık. Herkesin bir görüşü vardır ama, ben yiğidin hakkını da yiğide veririm yani.

Rica ederim tatlım ne demek... Yalnız bunu her yerde bulabilir misin bilemiyorum. Her yerde bunlar yazsa ortalık karışır herhalde. Bize de 4. sınıfa gelene kadar yok etikmiş yok haber şöyle yazılırmış böyle yazılırmış dediler. Mesleğe gerçekten atılmak isteyenler de zorluk çekmesin, işin gerçeğini bilsin, işinden olmasın diye son sınıfta anlattılar. Çok şaşırdım ve ben hiç bir gazetede ya da kanalda çalışamam dedim. Ortadoğu gazetesine yazı gönderiyordum. Çok da beğeniyorlardı. HAftada bir gün yazıyordum. Lakin bir yazımda sıkıntı yaşandı, bazı noktaları işlerine gelmedi. Biz de yollarımızı ayırdık. Herkesin bir görüşü vardır ama, ben yiğidin hakkını da yiğide veririm yani.

Peki bu konuyla ilgili nerelerden bilgi toplayabilirim?? Siz radyo,tv, sinema mi okudunuz? BIr de sakincasi yoksa ne konularda yazdiginizi ogrenebilirmiyim. Merak ettim :)

B
Peki bu konuyla ilgili nerelerden bilgi toplayabilirim?? Siz radyo,tv, sinema mi okudunuz? BIr de sakincasi yoksa ne konularda yazdiginizi ogrenebilirmiyim. Merak ettim :)
Ben siyasi parti ve parlamento muhabiriyim. Uzmanlık alanım bu ama ana bilim dalım gazetecilik. Gazeteci diye geçiyoruz işte literatürde :) Ortadoğu'da ne yazacan :) Siyaset... Norm al haberlerde var tabi ama belli bir siyasi görüşe hizmet eden bir gazete. Hükumet karşıtı yazı bekliyorlar senden. Herkesin bir görüşü vardır. Ben de kendi görüşüme uygun olanda yazmayı uygun buldum. Lakin, ben kalın kafalı değilim. Bir görüşü tutuyorum, ya da muhalif partinin gazetesiyim diye de salak gibi doğru bulduğum şeyi eleştirmem. Onlar senden hükumetin doğru yaptığını bile söyleminle yanlışa çevirmeni istiyor. Bu da benim için haysiyetsizlik olurdu. Arkasında kendim duramayacağım bir şeyi yazıp da kimsenin maşası olamazdım.

B

Ben siyasi parti ve parlamento muhabiriyim. Uzmanlık alanım bu ama ana bilim dalım gazetecilik. Gazeteci diye geçiyoruz işte literatürde :) Ortadoğu'da ne yazacan :) Siyaset... Norm al haberlerde var tabi ama belli bir siyasi görüşe hizmet eden bir gazete. Hükumet karşıtı yazı bekliyorlar senden. Herkesin bir görüşü vardır. Ben de kendi görüşüme uygun olanda yazmayı uygun buldum. Lakin, ben kalın kafalı değilim. Bir görüşü tutuyorum, ya da muhalif partinin gazetesiyim diye de salak gibi doğru bulduğum şeyi eleştirmem. Onlar senden hükumetin doğru yaptığını bile söyleminle yanlışa çevirmeni istiyor. Bu da benim için haysiyetsizlik olurdu. Arkasında kendim duramayacağım bir şeyi yazıp da kimsenin maşası olamazdım.
Bilgiye gelince, gazetecilik bölümü olan üniversite hocaları olabilir. Haber toplama ve yazma teknikleri dersi veren hocalardan alabilirsin. Gerçi o geri zekalı öğretmemişti bize :) Uygulamalı gazetecilik dersi veren hocalardan yardım alabilirsin. İletişim fakültesi var mı üniversitende?

Bilgiye gelince, gazetecilik bölümü olan üniversite hocaları olabilir. Haber toplama ve yazma teknikleri dersi veren hocalardan alabilirsin. Gerçi o geri zekalı öğretmemişti bize :) Uygulamalı gazetecilik dersi veren hocalardan yardım alabilirsin. İletişim fakültesi var mı üniversitende?
Anlaşamadığım haber de şuydu onu da söyleyeyim :) Hükumetin süt dağıtım politikası. Yeni uygulanmaya başlanmıştı. Çocukların bazıları sütten zehirlenmişti. Bu konuyla ilgili köşe yazısı istemişlerdi. Bir de o sıra ailemden yüksek rütbeli biri şehit oldu. Eşi de çok yakınım. Ailemizden yani. Onunla röportaj yapmamı istediler. Hükumeti kötületeceklerdi. O yüzden bıraktım.

Ben univetsiteden ayri bir fakultede oldugum icin diger fakultelerle iletisimimiz sifir. Kaldi ki gazetecilik de iletisim de yok zaten. Ama gercekten merak ettim dogrusu. Mesleginizde de basarilar bu arada. Sirf muhalefet olsun diye konusmak/yazmak bncede sacmalik tabiki. Bna da ters

Ben univetsiteden ayri bir fakultede oldugum icin diger fakultelerle iletisimimiz sifir. Kaldi ki gazetecilik de iletisim de yok zaten. Ama gercekten merak ettim dogrusu. Mesleginizde de basarilar bu arada. Sirf muhalefet olsun diye konusmak/yazmak bncede sacmalik tabiki. Bna da ters
İyi dileklerin için teşekkür ederim tatlım. Mesleğimi değiştireceğim zaten. Çok seviyorum. Halen köşe yazılarıma devam ediyorum ama tarafsız olarak... Web sitesinden devam ediyorum, hiç bir medya kuruluşuna bağlı olmadan. Mesleğimi yapanlardan değil, öğretenlerden olacağım nasipse. :KK9:

Kelebek etkisi.
"karma felsefesinin önemli bir parçasıdır. yaptığınız küçük bir iyilik birçok başka hayatı etkiler ve son olarak size tekrar iyilik olarak döner. bunu bazen farkedersiniz bazen edemezsiniz. ama yaptığınız küçük bir hareket geleceğin oluşumunu etkilemiştir.
kelebek etkisi bu oluşumda bazen tersine de görev alabilir. yani yapılan büyük* bir hareketin etkisi küçülebilir de"
Alıntı.

X