kondüsyon bisikleti basen mi yapıyormuş? hmm bana pek inandırıcı gelmedi, basen niye olur : kalçalarda yağ depolanması sonucundan, hangi spor aleti ve ya dalı vücutta yağ biriktirir ki :) tam tersi yağları eritir ve ya kasa dönüştürür. çünkü hareket ediyorsun.
Deseler ki o bölgede kas yapıyor bu yüzden kalınlaşıyor bunu da hiç inandırıcı bulmam çünkü basenini kalınlaştıracak kadar kası sadece bisikleti yaparak sağlayamassın. Dahası kadınların kalça bölgesi erkeklerden farklıdır ve kas olması çok zordur. Yağ oranı yüksektir bu yüzden kadınlarda selülit problemi vardır erkeklerde yoktur vs. Hangi sporcunun baseni var? hangi bisikletçide basen var?
Ancak bacakların alt bölümünde kas yaparsa ona karışmam. Yıllarca fitness yaptım buna bisikletle ısınma da dahildi, bende kas yapmamıştı. Bence gönül rahatlığıyla yapabilirsin bisiklet..
Bir arkadaşım eskiden kondüsyon bisikletinin beli içeri doğru yuvarlaklaştırıp ortaya çıkardığını söylemişti ne kadar doğrudur bilemem ama yapacaksanız dikkatli yapın talimatlara uyun bir anda yüklenmeyin, Allah korusun bir sakatlık yaşamayın.
Bu yağ yakma işi de bence metabolizmaya göre değişiyor. Bizde eliptik bisiklet var orda yazıyor 6 kalori yaktın vs. gibi ama onlar bence afaki, çizelgeye dayalı matematiksel hesaplar internette de bulabilirsin bu tip hesapları ama senin ağırlığını vs. almıyor ki örneğin kilolu bir insanın metabolizması zayıfa oranla daha yavaştır bu durumda ikisi de aynı kaloriyi mi yakar? sanmıyorum... bence onlara fazla takılma.
gecede yapılabilir bence ama spor yaptığın odanın iyi havalandırılmasına hatta mümkünse spor yaparken camın açık olmasına özen gösterirsen daha bol oksijen alırsın. umarım yardımcı oldu...