- 9 Eylül 2009
- 203
- 0
- 39
-
- Konu Sahibi hayathayat1995
Arkadaslar bisiklet degilde kosu bandi alicam diyette yaparsam bacaklarimfa incelme olur mu?...
selam Bende kendime eliptik bisiklet aldım. Hani şu ayakta yapılanlardan. Ben günde sabah ve aksam olmak üzere 1er saat yapıyorum. Fazla gibi gelebilir ama yorulmuyorum. ilk defa bi spor aleti hoşuma gitti. Benimde en büyük sorunum bacaklar. Bir türlü inceltemedim. İnş faydasını görürüm.
valla ben de spor salonunda kullanıyorum, her yerini çalıştırdığı için çok iyi bir kardiyo sağlıyo, bayağı ter atıyosun. ama eve aldım bi tane aşırı gıcırtılı ses çıkarıyo ne yapcam bilmiyorum, neresni yağlamak lazımsa bunun
şaka gibi 15 20 gündür yapıyorum ve 2 kilo aldımgünde yarım saat yapıyorum anlayamadım.benim gibi olan varmı? Ne yapmalıyım?
gaza geldim valla tekrar sarılıyım su bisiklete :)kondisyon bisikleti hafif ayarda en az 40 dk yapılmalıdır
çünkü sert ayarda yapılırsa kaslarda şişme yapar
vücut 30 dk spordan sonra depoladığı yağları kullanmaya başlar
yaklaşık 1 aydır haftanın 3-4 günü 3.derecede 1 saat gibi kullanıyorum (leyla ile mecnun delisi ben diziyi bu sayede baştan izliyorum açıyorum lim i bilgisayar karşısında yapıyorum sporumu :))
kocaman baseni olan ve hiç bir şekilde incelmeyen beni bile 1 ayda 2 cm inceltti
Eliptik bisiklet kullanarak ve diyet yaparak , bacaklarda kalcada acaip incelme sagladım tavsiye ediyorum. Ama dısarda kosabilen yürüyebilen varsa havadar yerde daha cok kalori yakıyorsun. bu da ayrı bir gercek.
kondisyon bisikleti hafif ayarda en az 40 dk yapılmalıdır
çünkü sert ayarda yapılırsa kaslarda şişme yapar
vücut 30 dk spordan sonra depoladığı yağları kullanmaya başlar
yaklaşık 1 aydır haftanın 3-4 günü 3.derecede 1 saat gibi kullanıyorum (leyla ile mecnun delisi ben diziyi bu sayede baştan izliyorum açıyorum lim i bilgisayar karşısında yapıyorum sporumu :))
kocaman baseni olan ve hiç bir şekilde incelmeyen beni bile 1 ayda 2 cm inceltti
Merhaba
Peki hızı nasıl olmalı? 1. ayar en düşüğü benimkinde hız olarak 25-26 iyi mi ? daha mı az yapmalıyım ya da daha mı çok
sizi yanlış yönlendirmek istemem 25 26 dediğinizden neyi kastettiğnizi anlamadım
benim bisikletimde bir halka var onu çevirdikçe pedal sertleşiyor ve numaralandırılmış 1 den 8 e kadar
yeni başladığımda 1. ayarda yapıyordum ikinci hafta 2. ayara geçtim sonra hep 3 ve 4. ayarda kullanıyorum
umarım yardımcı olmuşumdur
Bnmkinde sırası ile pedal hızı/ süre/mesafe/kalori/kalp atım olarak gösteriyor ekranda, başlamadan önce araştırdığımda belirli bir hızda çevrilmesi gerektiğini öğrendim 80rpm ve ilk 20 dk boyunca 1 sn için bile durulmaması gerekiyorki cardio için yapıldığında durmak yerine hızlanıp yavaşlamayı tercih ediyorum ben(yürüyüştede aynı metodu kullanıyorum). İlk olarak 80le başlıyoruz diyelim belirli aralıklarla 110-120 ye kdr çıkarıyoruz hızımızı 30-40 sn için sonra tekrar 80 e dönüş, ilk zamanlar biraz zorluyor doğal olarak o yüzden illa 40 sn deilde 10snde olabilir. Benim şuanki ritimim 96-100 başlangıç/120 hızlandığım zamanlar ve 45 dk lık tek set yada 30+30 dan iki set :) ortalama olarak 45dkda-28km-600 cal(pek ihtimal vermiyorum). ayrıca pedal hızımızı 120den daha yukarı çıkarmak mümkün olduğu halde yapılmamalı kasları zedeleyebileceği söyleniyor. Sonuç olarak memnunum destek amaçlı pilateste yapıyorum 10 ila 20 dk arasında genel olarak karın hareketleri ve kalçamda genişleme,bacaklarımda aşırı kaslanma yok,selülit derdim bitti :)Birde hız göstergesi varda bunda sizinkinde yok mu acaba. Tuşu speed e geitrince onu gösteriyor