Komşumuzun sürekli havlayan 8 köpeği

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Köylerde artık kapı koruma görevini yapamayan dişleri dökülmüş yaşlanmış köpekler, en yakın ilçeye

Büyükşehirlerde ki başıboş köpekler kediler en yakın ilçeye gönderiliyor.

Bende hayvanları seviyorum ama kapımın önünde takılan çeteden korkuyorum.

Bu sorunun tek çözümü düzgünce işleyen barınaklar ve kısırlaştırma.baska insanların yaşam alanında köpek popülasyonunu besleyerek çoğaltmak değil.

Kedi köpek düşmanı değilim

Maalesef son dönem popülizminin getirdiği bir saçmalık bu durum. Avrupa’da hiçbir ülkede böyle bir şey göremezsiniz. Gürültü ve hayvan besleme konusunda çok ağır şartları vardır. Kimseyi rahatsız edemezsiniz, sokakta başıboş köpek göremezsiniz. Ağır para cezaları vardır. Almaya’da sahip olduğunuz hayvanın vergisini ödersiniz. Köpeğiniz birini ısırırsa 10bin euro ceza ödersiniz. Hatta hayvan sahibi olmak için evinizin metrekaresine kadar gelir ölçerler. Ama bizim ülkemizde çok garip anormal bir grup ısrarla insanların tüm rahatsızlıklarına rağmen bu hayvanları gözümüze sokmayı ısrarla sokaklarda kalmalarını savunuyorlar. Kaldırıma 5 kilo mama döken herkes kendisini hayvansever ilan ediyor. Çocukların ölmesine bile sevinen afedersiniz ama köpeğin kakası kadar insan hayatına değer vermeyen, insan düşmanı bir grup türedi ve bu insanlar her şeye hakları olduğunu düşünüyorlar. Bu grup aynı zamanda korkunç cahil bir grup. Köpek çocuğu kovalıyor ama oynamak istemiştir belki, yanında mama taşısaymış diyorlar. Bu kadar akli dengeleri bozuk. Bir köpek asla tanımadığı yoldan geçen bir insanla oyun oynamaz.

Köpeklerin atası kurttur ve sürüleşince kurt gibi davranırlar, yeri gelir kendi içlerinden en zayıf olanı da parçalarlar. Bu hayvanlar çiftleşme döneminde agresifleşir, çeteleşir ve bölgelerini korurlar ve tüm bunlarda saldırgan olurlar. Yani bugün aslında bu köpekler hatta evimizde beslediğimiz minnoş kedilerimiz bile yüzde yüz evcil değiller. Ama bu güruh bu canlıları insan yerine koyuyor maalesef.

Ben kısırlaştırmaya da inanmıyorum. Şu an ülkede 16 milyon başıboş köpek olduğu düşünülüyor. Bunların hepsini kısırlaştırmak imkansız. Kısırlaştırma çok zahmetli ve maliyetli bir iş. Yıllardır doğru dürüst barınak yapamayanlar bu kadar hayvanı da kısırlaştıramaz.

Ben artık şahsen bu anormal tiplerin egosu uğruna bu köpek teröründen çok sıkıldım. Ben de bir konu açmıştım adam dipdipe apartmanların olduğu apartmanın bahçesine klübe koydu. Golden sabah akşam havlıyor. Yapacak hiçbir şey yok demişlerdi sahipli hayvana elleyemiyorsun. En son kavga dövüş kaldırttık. Akıl hastası adam 5m2 yere köpek bağlayıp hayvansever olduğunu sanıyodu yani bunlara laf anlatamazsın. Ben mecbur muyum ya o köpeği dinlemeye? Mecbur kendiniz gidip konuşacaksınız.

Köpekler havlar evet ancak süreklilik arz edecek şekilde keyfe keder havlamazlar. Ay bu ne gürültü , diyene kadar bir bakın bakalım camdan , dışarda kendilerince tehlikeli gördükleri birine mi havlıyorlar , insanları uyarmaya mı çalışıyorlar ?

Özellikle sahipli bakılan köpekler koruma amaçlı da havlar.

Köpekler genelde sabah kısa süreli havlarlar horozun ötmesi gibi...
Kedi geçer, güvensiz biri geçer ama dur durak bilmeden havlamaz.
8 köpek gerçekten ilginç.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…