Komşumuzun sürekli havlayan 8 köpeği

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yani köpeklerin alınıp onlara zarar verilmesini asla istemiyorum. Sadece sabahlari öyle olmasa işte.. Demek doğalarında var o saatte çıkardıkları ses konumdan bunu anladım. İlk olarak odayı degistirmeyi deniycem ama olmazsa belediyeye danisayim. Çok teşekkür ederim

İmza toplayın şikayet edin

Kurallara uyuyorsa, ağızlıkla ve tasmayla çıkarıyorsa yasal. Uymuyorsa yasak. Çipli falan da olması gerekiyor ama artık her köpek için geçerli bu.
Bu bilgiyi teyir ettirdikten sonra yazayım o zaman
Okulumun olduğu mahallede bi pitbull var mesela
Ev altında tasmasından zincirle bağlamışlar sanırım
Ama ben niyeyse güvenemiyorum o bağlama tarzının güvenli olduğuna
Ağzında ağızlığı asla yok
Duruyor öyle evin altında
Etraf da hep ilkokul çocuğu dolu
Top görünce atlıyormuş mesela
Topu saklayarak geçiyor çocuklar mecburen

Bi kere zabıta gelmiş resmini çekip gitmiş
Öyle duruyor hala
Büyük yerleri bilmem de küçük şehirlerin ilçe belediyeleri öyleolması gereken gini ilgişi değil malesef

Pitbulların çoğu saldırgan değildir aslında. Bebekle bile bir arada yaşayabilen, insan canlısı köpeklerdir. Oyuncudurlar, kolay eğitilirler. Saldırgan olan sahipleri. Saldırı eğitimi veriyorlar hayvanlara. Yapı olarak kuvvetli, özel köpekler oldukları için de saldırıları çok şiddetli oluyor.

Ben zaten saldırdığını görmedim hiç
Yanından geçtim kaç kere tedirgin olsam da
Topa atladığını da çocuklardan duydum
Sadece haberlerde gördüklerimden dolayı zincirin iyi bağlanmamış olması ihtimali beni ürkütüyor
O da yaşadığım yöre halkına güvenmediğim için olabilir
Ağızlıklı filan olsa iyi bağlanmış olsa daha içim rahat geçerdim yanından

Eğer hayvanın yaşam alanı orasıysa sürekli ağızlıkla duramaz. Eziyet olur hayvana. Evden çıkarırken gezdirirken takmaları lazım. Zincir konusunu bilemiyorum.

Yaşam alanı da kötü gibi canlandı gözümde. Şikayet et bi baksınlar diyeceğim ama aldılar mı direkt uyutuyorlar, ona da gönlüm razı değil.

Kız yok yaşam alanı denir mi oraya bilmiyorum
Bi evin altında bi lastiğin üzerinde yatıp duruyor hayvancağız

Kız yok yaşam alanı denir mi oraya bilmiyorum
Bi evin altında bi lastiğin üzerinde yatıp duruyor hayvancağız
İşte bu insanlar hayvan sahibi olmamalı, o hayvanlar ellerinden alınmalı ama bizim ülkede elinden almanın sonu ya iğrenç barınaklar ya uyutma olduğu için insan ne yapacağını şaşırıyor.

Biz de geneli villa olan bir mahallede otıruyoruz.Yan villanın barınaktan aldığı 6 köpeği 3 kedisi var. Çapraz villanın 3 kurtarılmış köpeği var. Karşı villada üç ördek, 2 horoz var. Diğer bitişik bahçede yine horoz ve tavuklar var. Benim bahçede kedi evleri var. Bazen de kedi kavgası oluyor, çok kötü bağırıyorlar. Çatıda martı yuvası. Onlar da sabaha yakın coşuyor. Hava aydınlanırkrn.Bu arada 6 köpeği olan evin 2 büyük köpeğine üst kat tahsis edilmiş. Teras kapısı sürekli açık. İçeri girip terasa çıkıyorlar. Gelene geçene hav hav. Diğerleri de bahçede hav hav. Mahallemİz hayvanat bahçesi gibi. Bu arada 2 yaşında kızım var. Bizde hiç sıkıntı olmuyor. Hatta kızım diyor rambo havlıyor hadi bakalım. Bu arada annemlerin üst katında bir aile otıruyor. Sabaha kadar güp güp güp. İnanın onların sesine o kadar sinir oluyorum ki. Hayvan sesi komşu gürültüleri yanında masum geliyor. Özellikle böyle barınaktan alınmış garip canlar

İşte bu insanlar hayvan sahibi olmamalı, o hayvanlar ellerinden alınmalı ama bizim ülkede elinden almanın sonu ya iğrenç barınaklar ya uyutma olduğu için insan ne yapacağını şaşırıyor.
Sahibini görmedim ama günah alacağım şu an
Büyük ihtimalle genç veya çocuktur
Daha çok köpek onu gezmeye çıkarmış gibi görünen tipler oluyor ya
Zorla tutuyor elinde filan
Ancak arkadaşlarına hava atmaya gezdiriyordur işte

Havalar ısındıktan sonra yuvalarından dışarı çıkıyorlar etrafta hareketleniyor
İlk sebebi alan korumasidir ama herseye havlarlar bi açıklaması yok
Benim köpeğimde dün gece davulcuya delirdi. Onun dünyasında güm güm gürültü yapan bir şey bir gece önce yoktu nasıl anlatayım hayvana
Bizim mahalle o kdr gürültülü ki bazen seslerden o rahatsız olup havlıyor özellikle bir cephemiz cok kötü.
Komşuya arkadaş olabileceğiniz yada köpekler üzerinden muhabbet edebileceğiniz bir durum olur mu
Direk gürültü demeyin önce biraz sohbet edin belki açıklama yapar yada durumlarını anlarsınız
Su an resmen aklımın almayacağı durumlar var ve çözümsüz bir konu
Belediyeyi ararsanız ölüm yolu açılır mantikli bir çözüm bulacaklarini hiç sanmıyorum.

Mümkün. Zaten aklı başında bir insanın pitbull alacağını sanmıyorum.

Öldurulmelerini asla istemem onlarda anne kuzusu işte benim bebeğimin dunyasinda da bı anda gürültü yapan bişey oluyo maalesef. Bende burda çözümsüz kalıyorum inşallah kendisi belki bı çözüm bulur veya oda değiştirme ise yarar. Zarar gelmesini istemem o hayvancagizlarada

Bizim sitemizdeki çocuklar alıştı en çok rahatsız olan benim yeğenim oda bizimki onu çok kıskanıyor diye hirliyor oysa hayvanlari çok seven bir cocuk
Kaç yaşında zamanla alışır diye dusunuyorum belki hikayelestirebilirsiniz
Oda senin gibi bebek - annesinden yemek istiyor yada uykusu gelmiş oyun istiyor gibi

20 aylik kizim. Bir yolunu bulacağız artık bakalım. İnşallah zamanla alışır uyanmazlar seslerine Hem çocuklarım onların sesine uyanmasın hemde o yavrulara hiç bişey yapılmasın istediğim..

20 aylik kizim. Bir yolunu bulacağız artık bakalım. İnşallah zamanla alışır uyanmazlar seslerine Hem çocuklarım onların sesine uyanmasın hemde o yavrulara hiç bişey yapılmasın istediğim..

Son donemleri bence artık rahatlar
Evet zor anlıyorum ama gürültünün bir sürü sebebi olabilir en guzeli onun rahatlayıp alışması

8 kopek normal degil ula 1 olur 2 tane olur 8 nedir hayvanat bahcesi mi orasi barinak mi? Zaten sokaktada gereksiz bir suru kopek geziyor.. daha gecen kizin birine saldirmisti sonra birsuru bu tarz haber cikti. Nedense boyle olaylardan sonra hayvanseverlerin sesi cikmiyor!?! Tamam sokakta olmasin ama bu kadar rahatsiz olmamalari gerek komsularin eger evinde besliyorsan.

Yani ben gündüz nasıl takip edebilirim ki? Bana dedikleri siz köpeği tutun hapsedin biz gelip alalım. Sokak sokak köpek arama hizmetimiz yok. E ben köpeği nasıl yakalayacağım benim işim mi bu? Akşam gelince arıyorum o saattede hizmet vermiyoruz diyorlar kısır döngü. Birgün birine saldırırsa hemen bulurlar o zaman.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…