Yani köpeklerin alınıp onlara zarar verilmesini asla istemiyorum. Sadece sabahlari öyle olmasa işte.. Demek doğalarında var o saatte çıkardıkları ses konumdan bunu anladım. İlk olarak odayı degistirmeyi deniycem ama olmazsa belediyeye danisayim. Çok teşekkür ederimSiz çok anlayışlı bir komşusunuz yaklaşımınızdan bu çok belli. Maalesef kedi ve köpeklerin sabaha doğru bir aktif olma durumları var ve bunun maalesef çözümü yok. Bende bir köpek sevdalısı olarak 8 köpek sayısını biraz saçmalık olarak görüyorum. Belediyeye gürültü sebebi ile şikayet edin, bir çözüm ureteceklerdir.
İmza toplayın şikayet edinÇok fazla ama şöyle bi tanesi anne diğerleri yavrusu. Öyle satma vs durumu yok bayagidir onda. Geçen seneye kadar tekti geçen seneden beri yavrularıyla. Gerçekten dayanılmaz bı ses oluyor sabahlari hepsinin bir anda havlamasıBakımı vs nasıl yapıyor bilmiyorum hiç. Yada aşıları var mı bilmiyorum. Sabahları bu kadar havlamasalar idare edelim ama zaten geceden sabaha uyanıyoruz sabah belki bır yarım saat bir saat daha uyuyucaz ama köpek sesini duyunca 7 de ayakta oluyoruz
Bu bilgiyi teyir ettirdikten sonra yazayım o zamanKurallara uyuyorsa, ağızlıkla ve tasmayla çıkarıyorsa yasal. Uymuyorsa yasak. Çipli falan da olması gerekiyor ama artık her köpek için geçerli bu.
Pitbulların çoğu saldırgan değildir aslında. Bebekle bile bir arada yaşayabilen, insan canlısı köpeklerdir. Oyuncudurlar, kolay eğitilirler. Saldırgan olan sahipleri. Saldırı eğitimi veriyorlar hayvanlara. Yapı olarak kuvvetli, özel köpekler oldukları için de saldırıları çok şiddetli oluyor.Bu bilgiyi teyir ettirdikten sonra yazayım o zaman
Okulumun olduğu mahallede bi pitbull var mesela
Ev altında tasmasından zincirle bağlamışlar sanırım
Ama ben niyeyse güvenemiyorum o bağlama tarzının güvenli olduğuna
Ağzında ağızlığı asla yok
Duruyor öyle evin altında
Etraf da hep ilkokul çocuğu dolu
Top görünce atlıyormuş mesela
Topu saklayarak geçiyor çocuklar mecburen
Bi kere zabıta gelmiş resmini çekip gitmiş
Öyle duruyor hala
Büyük yerleri bilmem de küçük şehirlerin ilçe belediyeleri öyleolması gereken gini ilgişi değil malesef
Sonrası hakkında bilginiz var mı benim yok maalesef. Bilen birisi yazar belkiİmza toplayın şikayet edin
Ben zaten saldırdığını görmedim hiçPitbulların çoğu saldırgan değildir aslında. Bebekle bile bir arada yaşayabilen, insan canlısı köpeklerdir. Oyuncudurlar, kolay eğitilirler. Saldırgan olan sahipleri. Saldırı eğitimi veriyorlar hayvanlara. Yapı olarak kuvvetli, özel köpekler oldukları için de saldırıları çok şiddetli oluyor.
Eğer hayvanın yaşam alanı orasıysa sürekli ağızlıkla duramaz. Eziyet olur hayvana. Evden çıkarırken gezdirirken takmaları lazım. Zincir konusunu bilemiyorum.Ben zaten saldırdığını görmedim hiç
Yanından geçtim kaç kere tedirgin olsam da
Topa atladığını da çocuklardan duydum
Sadece haberlerde gördüklerimden dolayı zincirin iyi bağlanmamış olması ihtimali beni ürkütüyor
O da yaşadığım yöre halkına güvenmediğim için olabilir
Ağızlıklı filan olsa iyi bağlanmış olsa daha içim rahat geçerdim yanından
Kız yok yaşam alanı denir mi oraya bilmiyorumEğer hayvanın yaşam alanı orasıysa sürekli ağızlıkla duramaz. Eziyet olur hayvana. Evden çıkarırken gezdirirken takmaları lazım. Zincir konusunu bilemiyorum.
Yaşam alanı da kötü gibi canlandı gözümde. Şikayet et bi baksınlar diyeceğim ama aldılar mı direkt uyutuyorlar, ona da gönlüm razı değil.
İşte bu insanlar hayvan sahibi olmamalı, o hayvanlar ellerinden alınmalı ama bizim ülkede elinden almanın sonu ya iğrenç barınaklar ya uyutma olduğu için insan ne yapacağını şaşırıyor.Kız yok yaşam alanı denir mi oraya bilmiyorum
Bi evin altında bi lastiğin üzerinde yatıp duruyor hayvancağız
Biz de geneli villa olan bir mahallede otıruyoruz.Yan villanın barınaktan aldığı 6 köpeği 3 kedisi var. Çapraz villanın 3 kurtarılmış köpeği var. Karşı villada üç ördek, 2 horoz var. Diğer bitişik bahçede yine horoz ve tavuklar var. Benim bahçede kedi evleri var. Bazen de kedi kavgası oluyor, çok kötü bağırıyorlar. Çatıda martı yuvası. Onlar da sabaha yakın coşuyor. Hava aydınlanırkrn.Bu arada 6 köpeği olan evin 2 büyük köpeğine üst kat tahsis edilmiş. Teras kapısı sürekli açık. İçeri girip terasa çıkıyorlar. Gelene geçene hav hav. Diğerleri de bahçede hav hav. Mahallemİz hayvanat bahçesi gibi. Bu arada 2 yaşında kızım var. Bizde hiç sıkıntı olmuyor. Hatta kızım diyor rambo havlıyor hadi bakalım. Bu arada annemlerin üst katında bir aile otıruyor. Sabaha kadar güp güp güp. İnanın onların sesine o kadar sinir oluyorum ki. Hayvan sesi komşu gürültüleri yanında masum geliyor. Özellikle böyle barınaktan alınmış garip canlarMerhaba
İlçe merkezinde bir sürü apartmanın tam ortasında bir tane gecekonduda yaşayan komşumuz var. Onunda 8 tane köpeği var ve maalesef sabah 7 den itibaren sürekli havliyolar çok uzun bir süredir. Bende de bir çocuk bir bebek var. Ben rahatsız olsam da alıştım ama büyük cocugum rahatsız oluyor çünkü asiri sesleri geliyor tahmin edersiniz 8 taneler. Küçüğümde korkuyor maalesef. Bu durumda ne yapılır nasıl bir yol izlenmeli?
Odayı degistirmeyi düşünüyorum ama çözüm olmazsa ne yapılır? Komşumuz pek orta yol bulunacak anlayışlı birisi değil maalesef o yüzden onunla konuşmayı düşünmüyorum. Bu sesten taşınmak haricinde nasıl kurtulabilirim? En azından sabah havlamasalar bu kadar aşırı yine razıyım ama şuan kayıt alsam duyarsınız asla susmuyolar sabahlarıneden bu kadar havliyolar acaba biseylere mi ihtiyaclari oluyor hayvancagizlarin bunu da düşünüp üzülüyorum.
Sahibini görmedim ama günah alacağım şu anİşte bu insanlar hayvan sahibi olmamalı, o hayvanlar ellerinden alınmalı ama bizim ülkede elinden almanın sonu ya iğrenç barınaklar ya uyutma olduğu için insan ne yapacağını şaşırıyor.
Yani köpeklerin alınıp onlara zarar verilmesini asla istemiyorum. Sadece sabahlari öyle olmasa işte.. Demek doğalarında var o saatte çıkardıkları ses konumdan bunu anladım. İlk olarak odayı degistirmeyi deniycem ama olmazsa belediyeye danisayim. Çok teşekkür ederim
Mümkün. Zaten aklı başında bir insanın pitbull alacağını sanmıyorum.Sahibini görmedim ama günah alacağım şu an
Büyük ihtimalle genç veya çocuktur
Daha çok köpek onu gezmeye çıkarmış gibi görünen tipler oluyor ya
Zorla tutuyor elinde filan
Ancak arkadaşlarına hava atmaya gezdiriyordur işte
Öldurulmelerini asla istemem onlarda anne kuzusuHavalar ısındıktan sonra yuvalarından dışarı çıkıyorlar etrafta hareketleniyor
İlk sebebi alan korumasidir ama herseye havlarlar bi açıklaması yok
Benim köpeğimde dün gece davulcuya delirdi. Onun dünyasında güm güm gürültü yapan bir şey bir gece önce yoktu nasıl anlatayım hayvana
Bizim mahalle o kdr gürültülü ki bazen seslerden o rahatsız olup havlıyor özellikle bir cephemiz cok kötü.
Komşuya arkadaş olabileceğiniz yada köpekler üzerinden muhabbet edebileceğiniz bir durum olur mu
Direk gürültü demeyin önce biraz sohbet edin belki açıklama yapar yada durumlarını anlarsınız
Su an resmen aklımın almayacağı durumlar var ve çözümsüz bir konu
Belediyeyi ararsanız ölüm yolu açılır mantikli bir çözüm bulacaklarini hiç sanmıyorum.
Öldurulmelerini asla istemem onlarda anne kuzusuişte benim bebeğimin dunyasinda da bı anda gürültü yapan bişey oluyo maalesef. Bende burda çözümsüz kalıyorum inşallah kendisi belki bı çözüm bulur veya oda değiştirme ise yarar. Zarar gelmesini istemem o hayvancagizlarada
20 aylik kizim. Bir yolunu bulacağız artık bakalım. İnşallah zamanla alışır uyanmazlar seslerineBizim sitemizdeki çocuklar alıştı en çok rahatsız olan benim yeğenim oda bizimki onu çok kıskanıyor diye hirliyor oysa hayvanlari çok seven bir cocuk
Kaç yaşında zamanla alışır diye dusunuyorum belki hikayelestirebilirsiniz
Oda senin gibi bebek - annesinden yemek istiyor yada uykusu gelmiş oyun istiyor gibi
20 aylik kizim. Bir yolunu bulacağız artık bakalım. İnşallah zamanla alışır uyanmazlar seslerineHem çocuklarım onların sesine uyanmasın hemde o yavrulara hiç bişey yapılmasın istediğim..
Gündüz gezdiği yeri tespit edip o şekilde arayın. Ya da ekiple birlikte gidin, yardımcı olun onlara. Tanımadıkları, alışkanlıklarını bilmedikleri hayvanları bulmakta zorlanıyorlar. Çağırdım almadılar olmaz, yardımcı da olmanız gerekiyor.