Komşumuzun sürekli havlayan 8 köpeği

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

-pelin

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Ekim 2021
2.738
11.355
Merhaba

İlçe merkezinde bir sürü apartmanın tam ortasında bir tane gecekonduda yaşayan komşumuz var. Onunda 8 tane köpeği var ve maalesef sabah 7 den itibaren sürekli havliyolar çok uzun bir süredir. Bende de bir çocuk bir bebek var. Ben rahatsız olsam da alıştım ama büyük cocugum rahatsız oluyor çünkü asiri sesleri geliyor tahmin edersiniz 8 taneler. Küçüğümde korkuyor maalesef. Bu durumda ne yapılır nasıl bir yol izlenmeli?
Odayı degistirmeyi düşünüyorum ama çözüm olmazsa ne yapılır? Komşumuz pek orta yol bulunacak anlayışlı birisi değil maalesef o yüzden onunla konuşmayı düşünmüyorum. Bu sesten taşınmak haricinde nasıl kurtulabilirim? En azından sabah havlamasalar bu kadar aşırı yine razıyım ama şuan kayıt alsam duyarsınız asla susmuyolar sabahları neden bu kadar havliyolar acaba biseylere mi ihtiyaclari oluyor hayvancagizlarin bunu da düşünüp üzülüyorum.

Aslinda 8 kopek cok fazla degil mi ?
Bence ticari bir kaygi var..
Buyutup,satiyor gibi geldi sanki..
Eskiden muhtarlara sikayet edilebiliyordu..
Ayni sekilde belediyeler..
Belediye veterinerlikleri var..Sikayet edersin,hayvanin bakimi ile alakali bir ihmal soz konusu ise,hayvan da buna istinaden bagirip insanlari rahatsiz ediyor ise ihmal uzerinden bir yaptirim uygulanabilir.
Ayrica asilari tam degilse,sahipli olduguna dair bir belirtec yok ise yine yaptirim uygulanabilir..
Benim bildigim bu,ama her sey cok cabuk degisiyor..

Son düzenleme:
Çok fazla ama şöyle bi tanesi anne diğerleri yavrusu. Öyle satma vs durumu yok bayagidir onda. Geçen seneye kadar tekti geçen seneden beri yavrularıyla. Gerçekten dayanılmaz bı ses oluyor sabahlari hepsinin bir anda havlaması Bakımı vs nasıl yapıyor bilmiyorum hiç. Yada aşıları var mı bilmiyorum. Sabahları bu kadar havlamasalar idare edelim ama zaten geceden sabaha uyanıyoruz sabah belki bır yarım saat bir saat daha uyuyucaz ama köpek sesini duyunca 7 de ayakta oluyoruz

8 köpeğin bakım şartları sağlanabiliyor mu bilemiyorum ama şu an tüm hayvanseverler anormal zor bir dönemden geçiyorlar. Herkes belediyeler öldürmesin diye ekstradan fazla sayıda cana sahip çıkmaya çalışıyor, korkunç olaylar dönüyor son üç aydır, gürültü sıkıntılı bir durum ama biraz sabredin, şikayet ederseniz onlara ölüm yolunu açmış olursunuz

Yani maddi olarak varlıklı insanlar. Başka evleri araba vs herşeyi var. Ama detaylarını bilemiyorum tabi. Benim bahsettiğim durum senelerdir olan bişey maalesef. Yani köpek tekkende hep havliyordu o saatlerde. O kadar belli bı saat ki sonrasında ne yapıyorda şuan oldugu gibi sessizlik oluyor bilmiyorum. 7-8.30 arası havliyor hayvanlar bu süre bizi uyandırmaya fazlasıyla yetiyor. Bide tek ben hadi sabredeyim ama daha da yakınında bicok ev var onlarda şikayetçi mesela. Kim ne kadar sabreder bilmiyorum. Keşke konuşmaya açık birisi olsa ama degil. Benim gösterdiğim anlayisi bana gostermiyor. Çözümsüz bırakıyor maalesef bu durumda.

Köpekler havlar. Özellikle geceleri, sabaha karşı. Bişey olması gerekmiyor, doğaları bu hayvanların.

O 8 köpek komşunun bahçesinde değil, sokakta da olabilirdi. Yine havlarlardı, çözüm bulamazdınız. Taşınınca sokak köpeği bol bir yerede denk gelebilirsiniz.

Şu durumda en mantıklısı çocuğu buna alıştırmak. Komşu apartman dairesinde beslese olmaz diyeceğim ama bahçede beslenen köpeklere bişey yapılmaz.

Bir çözüm bulabileceğinizi sanmıyorum maalesef tasinmaktan başka. Bırakın bahçede sahipli 8 köpeği, sokaklarda çeteler halinde dolanıyor köpekler. Akşam 7 den sonra sokağa çıkamıyoruz. Çocuklar parçalanıyor köpekler tarafından ama belediyeler sadece izliyor. Bir çözüm bulabileceğinizi sanmıyorum bulsam ben sokağımda başıboş gezen pitbula bulurdum.

Yani hadi çocuğu alistirdim diyelim ama bebeğim korkuyor konuşup anlatsamda.

Odayı degistirmeyi deneyeyim inşallah bir faydası olur.

Aslında şöyle kışın ne yapıyorsa hiç sesleri çıkmıyor böyle. Ne olursa hava hafif ısınmaya başladıktan sonra oluyor.
Köpek düşmanı asla değilim öyle bişey anlaşılmasın. Sadece çözüm bulmaya çalışıyorum.

Başıboş gezen pitbul mu Aman Allahım üstelik minik bebeğiniz var gördüğüm kadarıyla. İnsan sokağa çıkmaya korkar.
Gerçi doğru söylüyorsunuz bu ülkede kaç çocuk parçalandı köpekler yüzünden haklısınız çözüm yok sanırım

Belediyeyi kaç kere aradım. Hicbirsey yapmadılar maalesef korkuyla yaşıyoruz resmen

Anlıyorum da çözüm bulunacak bir konu değil, onu anlatmaya çalışıyorum. Yasaklı cinsler değilse, bahçede bakılıyorlarsa, kimseye zarar vermiyorlarsa bişey yapılamaz.

Benim sokakta beslediğim yaklaşık 20-22 tane köpek var. Tam sayamıyorum, yavrular da var şimdi. Onlar da havlıyorlar. Arkadaşım bahçeli müstakil evlerin olduğu bir sitede yaşıyor. Her evde en az bir köpek var. Belli saatlerde hepsi birden parmaklıklara koşup deliler gibi havlıyor. Köpek havlar, havlamaya çözüm yok.

Belediyeyi kaç kere aradım. Hicbirsey yapmadılar maalesef korkuyla yaşıyoruz resmen
Ya bu çok inandırıcı değil maalesef. Sahipli pitbulları bile arayınca anında gelip kontrol ediyor, gerekirse alıyor belediyeler. Saldırgan kedi için aradık ona bile geldiler. Pitbull’u bırakacaklarını sanmıyorum.

Kendi durumumdan çok sizinkine uzuldum şuan inanın. Çok tehlikeli ya. Allah korusun bı çocuğa zarar verse telafisi yok yavrucagin yaşayacağı korkunun küçük büyük dinlemez tabi orası ayrıda..

Neden yalan söyleyeyim anlamadım ? Köpek akşam geliyor belediye o saatte hizmet vermiyormuş, sabah gelip arıyorlar bulamadık deyip gidiyorlar. Akşam iş dönüş saati kaç kere kesti eşimin önünü.

Kendi durumumdan çok sizinkine uzuldum şuan inanın. Çok tehlikeli ya. Allah korusun bı çocuğa zarar verse telafisi yok yavrucagin yaşayacağı korkunun küçük büyük dinlemez tabi orası ayrıda..

Akşam geliyor bizim kapımıza eşimin iş dönüş saatine denk geliyor gündüz hiç görmedim. Ama gündüzde başka yerde geziyor sonuçta patlamaya hazır bir bomba gibi dolanıyor

Bilmediğim için soruyorum pitbull sahibi olmak yasal mı?
Sanki bi ara öyle bi şey vardı

Siz çok anlayışlı bir komşusunuz yaklaşımınızdan bu çok belli. Maalesef kedi ve köpeklerin sabaha doğru bir aktif olma durumları var ve bunun maalesef çözümü yok. Bende bir köpek sevdalısı olarak 8 köpek sayısını biraz saçmalık olarak görüyorum. Belediyeye gürültü sebebi ile şikayet edin, bir çözüm ureteceklerdir.

Akşam geliyor bizim kapımıza eşimin iş dönüş saatine denk geliyor gündüz hiç görmedim. Ama gündüzde başka yerde geziyor sonuçta patlamaya hazır bir bomba gibi dolanıyor
Gündüz gezdiği yeri tespit edip o şekilde arayın. Ya da ekiple birlikte gidin, yardımcı olun onlara. Tanımadıkları, alışkanlıklarını bilmedikleri hayvanları bulmakta zorlanıyorlar. Çağırdım almadılar olmaz, yardımcı da olmanız gerekiyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…