komşumuzun özel hayatı :(

biz şuanda yaşadığımız evimize 9 ay oldu taşınalı.sorunumuz alt komşumuzun eşiyle özel hayatı.Haftanın bir günü(ben yazarken utanıyorum) kadının sesinden çığlıklarından sabaha kadar sinir küpü oluyoruz eşimle.Bebeğimiz var 8 aylık haliyle gece çok sk uyanıyoruz hoş bebeğim uyanmasa onların sesinden uyanıyoruz ya.İlk duyduğumuzda şok olmuştuk dedik herhalde alt katları boş bizimde taşındığımızdan haberleri yok ama alakası yokmuş.Kadının bide 1 yaşında bebeği var odası ayrı nasıl böyle rahat davranıyorlar anlamıyoruz.Saygısızlıklarına mı kızalım,Bence ahlak eksikliklerine mi? ben kocamdan çekiniyorum o bunların sesi gelmeye başlayınca sinirlenip oturma odasına gidiyor.Ben mecbur bebekle yatak odasındayım.Bi kaç kere sesli konuşup duysunlar diye uyardık kendi aramızda konuşuyomuşuz gibi yaptık,dalga geçtik çünkü tövbe tövbe gece sabaha kadar ara ara devam ediyolar. uyanık olduğumuzu anlasınlar diye gürültü yaptık nafile.Edepsiz bi kadın mı anlamadım asansörde karşılaşıp merhabalaşıyoruz okadar.Alt katlarında da aile var..ne yapmalıyız arkadaşlar bi akıl verin bana :(

Apartmanınızda kapıcı var ise, kapıcı alt kattaki komşunuza, geceleri gürültülerinden ailece uyuyamadığınızı, rahatsız olduğunuzu söyletin. Gürültü devam ederse apartman yöneticisine söyleyin. Yönetici çözüm bulsun. Hem siz de şahsen bu utanç verici durum yüzünden komşuyla muhatap olmazsınız. Veya eşiniz komşunun eşiyle apartman çevresinde veya asansörde karşılaştığında kibarca uyarıda bulunabilir.

hah,

işte esasa mesele burda....

bizim toplumuz öyle bir toplum ki,

komşusu dövülür kocası tarafından her gece gündüz,
kadının ağlama sesi, bağırma sesi inletir ortalığı,
kimse ne duvara vurur, ne kalorifere vurur,ne adam edepsiz olur,
karşı binadakiler diğer binadan ah uh sesleri geliyor diye jandarma çağırır,
ama kocasını döven kadını iki bina birleşip pataklayan çıkmaz...

gidişata bak...

çünkü karı koca arasına girilmez ya canım
hani kocadır "döver de, sever de" derler ya
bu da o hesap..

dayak yerse bir kadın sadece "vahvah" denir ancak araya girilmez çünkü "yarın onlar iyi olur sen kötü olursun" derler
ancak böyle bir durumda anında "edepsiz ahlaksız" ilan edilir.

belki gerçekten farkında değil duvarların inceliğinin
hiç uyarmadınız ki..
bir uyarılsın bakalım aynen devam ediyor ise o zaman bunun kasıtlı olduğunu düşünebiliriz
ancak şu anda hiç bir şey bilinmiyor...

posta kutusu ve kapının altından not atılması güzel fikir
eğer selamlaşacak kadar samimiyetiniz var ise
o halde kibar bir dille
"benim bebek arada ağlıyor acaba sesi sizi rahatsız ediyor mu? malum duvarlar çok ince her ses diğer evde" diyerek ima edebilirsiniz.

hahaha csi süpersin..
biz sevmesiyle ilgileniyoruz dövmesiyle değil yani :52:

yöneticiye söylemek parmakla işaret etmek demek..
patanın önerdiği kapı altından not bencede en şık olanı...
ama notunda güzel bir dille yazılması gerek...
yüzüne söylemediğin hakaretlerin yazılması şeklinde olmamalı..

ben yinede bu konuda takılan hassasiyetin pek adil olmadığını düşünüyorum.
başka şeylere göz yumulurken bunda bu kadar hassas olmanın manası yok...

diğer taraftan komşu meselesi gerçekten önemli.
insanları incitmemek lazım..
öyle bir mesele olur ki, kimin kime muhtaç olacağı belli olmaz.

çünkü karı koca arasına girilmez ya canım
hani kocadır "döver de, sever de" derler ya
bu da o hesap..

dayak yerse bir kadın sadece "vahvah" denir ancak araya girilmez çünkü "yarın onlar iyi olur sen kötü olursun" derler
ancak böyle bir durumda anında "edepsiz ahlaksız" ilan edilir.

belki gerçekten farkında değil duvarların inceliğinin
hiç uyarmadınız ki..
bir uyarılsın bakalım aynen devam ediyor ise o zaman bunun kasıtlı olduğunu düşünebiliriz
ancak şu anda hiç bir şey bilinmiyor...

posta kutusu ve kapının altından not atılması güzel fikir
eğer selamlaşacak kadar samimiyetiniz var ise
o halde kibar bir dille
"benim bebek arada ağlıyor acaba sesi sizi rahatsız ediyor mu? malum duvarlar çok ince her ses diğer evde" diyerek ima edebilirsiniz.

herkes evinde bir şeyler yaşıyor ama bagırarak çagırarak değil!ne ayıp okurken bile şok oldum.nasıl bagırıyor ki bu kadın taa üst katlardan duyuluyor.bana kasti yapıyorlarmış gibime geliyor bu kadar edepsizlik alalen yapamazlar...yuhhh ya şaka gibi...Allah size sabır versin o kadınada neyse....komsuluk ahlakı ne yazık ki artık kimsede yok...

yorumları okuyorumda arkadaslar ahlaksızlık degıl evlıdırler diyorlar.bazı şeylernde ucunu kaçırmasakk yani!kimse yaptıgı eyleme ahlaksızlık demiyor ki!komsunu iğrenç çıglıklarıyla rahatsız etmesi ahlaksızlıgın ta kendisdir.üstelik komsuluk haklarından haberiniz yok galiba sizin.karılı kocalı tuhaf bence o aile.oldu olacak dısardada yapsınlarr daha egzantırık olur:41:

benim bi tanıdığımın başına gelmiş kendisi hiç farkında olmuyormuş çığlıklarına nerdeyse bunlar 7/24 saat cinsel ilişkiye giriyorlarmış sonra üst kattaki komşuyla asansörde karşılaşmışlar üst kattaki komşu direk yüze biraz daha kibar ve sessiz sevişebilir misiniz yataklarınız ve sesinizin maşallahı var demiş arkadaş çok bozulmuş hemen yatağını değişrtirmiş ve sesini azaltmış belki komşunuz farkında değildir uygun bi dille uyarın belki farkına varacaktır

kadının cinselliğini yaşaması tü kaka olan ülkemizde bir kadının daha kadınlığını yaşadığını duymak sevindirici fekaaaaatt.....şimdi o kadının sesini duyan erkek komşular bi yerde karşılaşınca kadın hakkında uygunsuz düşüncelere kapılmaz mı?hele bi de sapıklığa yakınsa bi tenhada asansörde kıstırsa?bu sabah haberlerde izledim.aşkına karşılık vermeyen 25 yaşındaki kadını doğramış şerefsiz.kimsenin benim hakkımda sapıkça düşüncelere kapılmasına izin veremem.eşim dışında:17::17:etraf manyak kaynıyor.
insanlar kendi halinde,kabuğuna çekilip yaşasalar ne olur ki?:50:

Bizim de başımıza gelmişti gece ikiydi saat ben de bizim yatak odasının kapısını güm diye tüm gücümle çarptım tabi çok ses çıktı. Bunu yaptım ki anlasınlar seslerin nasıl duyulduğunu.Ogün bugündür çok şükür ses yok. Tavsiye ederim canım.Onlar ses çıkarmaya başladığı anda sen de onu bastıracak kadar çok ses çıkar bişeyleri çarparak.

yazılanları tek tek okudum tek tek alıntı yaparak cevap vermek istesem 5-10 alıntı yapmak zorunda kalırım.Öncelikle daha geçmiş sayfaları okumadan yorum yapan arkadaşlara söyleyeyim biz insanların duyacağı şekilde onları uyardık başka ne yapılabilinir diye sordum.İkincisi özel hayata saygı denmiş nasıl bi çelişki onların ki özel hayatsa bizim ki ne budurumda?
15 katlı 30 daireli bi binada ve sitede yaşamanın belli kuralları olmalı diye düşünüyorum.Kavga gürültü dayak nasıl rahatsız ederse şehvet çığlıkları arasında çocuğumu uyutmaya çalışmak beni bi okadar rahatsız ediyor.Tekrar tekrar söylüyorum insanların evlerinde eşleriyle ne yaşadıkları bizi ilgilendirmez ama bi kadın şehvet seslerini abartıp bunun başka erkekler tarafından duyulmasından rahatsız olmuyosa ve kocasıda bu durumu umursamyorsa evet bence edep eksikliği var demektir.Kimseye yorganın altına gir ışıkları kapa demeye hakkımız olmadığı gibi; benim oğlumun emerken kafasını kaldırıp bu sesler de ne diye bakmasına sebep olmaya kimsenin hakkı olamaz.Böyle yaşamak isteyenler ya müstakil eve çıksınlar kadın isterse duvara tırmansın ya da olmadı dağa çıksınlar.Başkaları rahatsız olacak diye tabi ki sevişmeyi bırakacak halleri yok ama herşeyin yolu yordamı var.oldu olacak herkese ait otopark var site de bizim park yerimiz diye ordada sevişsinler.Herkesin anlayışı farklı elbette.Ben asansörde karşılaşırsam uygun bi dille ima etmeye karar verdim.fikir veren arkadaşlara teşekkür ederim.

Son düzenleme:
yazılanları tek tek okudum tek tek alıntı yaparak cevap vermek istesem 5-10 alıntı yapmak zorunda kalırım.Öncelikle daha geçmiş sayfaları okumadan yorum yapan arkadaşlara söyleyeyim biz insanların duyacağı şekilde onları uyardık başka ne yapılabilinir diye sordum.İkincisi özel hayata saygı denmiş nasıl bi çelişki onların ki özel hayatsa bizim ki ne budurumda?
15 katlı 30 daireli bi binada ve sitede yaşamanın belli kuralları olmalı diye düşünüyorum.Kavga gürültü dayak nasıl rahatsız ederse şehvet çığlıkları arasında çocuğumu uyutmaya çalışmak beni bi okadar rahatsız ediyor.Tekrar tekrar söylüyorum insanların evlerinde eşleriyle ne yaşadıkları bizi ilgilendirmez ama bi kadın şehvet seslerini abartıp bunun başka erkekler tarafından duyulmasından rahatsız olmuyosa ve kocasıda bu durumu umursamyorsa evet bence edep eksikliği var demektir.Kimseye yorganın altına gir ışıkları kapa demeye hakkımız olmadığı gibi; benim oğlumun emerken kafasını kaldırıp bu sesler de ne diye bakmasına sebep olmaya kimsenin hakkı olamaz.Böyle yaşamak isteyenler ya müstakil eve çıksınlar kadın isterse duvara tırmansın ya da olmadı dağa çıksınlar.Başkaları rahatsız olacak diye tabi ki sevişmeyi bırakacak halleri yok ama herşeyin yolu yordamı var.oldu olacak herkese ait otopark var site de bizim park yerimiz diye ordada sevişsinler.Herkesin anlayışı farklı elbette.Ben asansörde karşılaşırsam uygun bi dille ima etmeye karar verdim.fikir veren arkadaşlara teşekkür ederim.

benim takıldığım iki nokta var izninizle bunları sormak istiyorum
1) bebeğiniz gelen seslerin (sizin tabirinizle) "şehvet çığlıkları" olduğunu nasıl anlıyor? sadece sese tepki veriyor olamaz mı?
2) kendi evleri ile umua açık otoparkı nasıl bir tuttunuz?

daha önceki yorumumda da belirttiğim üzere belki de gerçekten seslerin yüksekliğinin farkında değiller.
bir şekilde uyardıktan sonra insanları "edep ve ahlak" yoksunluğu ile suçlayabilirsiniz
hatta olayı bir üst boyuta taşıyıp başka erkeklerin sesini duymasından rahatsız olmamasına kadar vardırabilirsiniz.

Son düzenleme:
İnsanın toplu yaşanan yerlerde komşularına rahatsızlık verici düzeyde gürültü yapmamasını beklemek elbetteki çok normal. Ama sorunumuzun gürültünün kaynağı ile ilgili olmasını anlayamıyorum ben. Şunu demeye çalışıyorum A isimli komşumdan, X saatinde gelen, Y desibelindeki ses beni rahatsız ediyorsa süpürge sesi de olsa rahatsız eder, şarkı söyleme sesi de olsa rahatsız eder, sevişme sesi d eolsa rahatsız eder, dövüşme sesi de olsa rahatsız eder. Her rahatsızlığımda da komşunun kapısını çalmam zaten. Ama buna göstereceğim tolerans komşumla ilişkilerimin öncesi, sesin yapıldığı saat ve ses düzeyi ile ilgilidir; sesiin kaynağına bakmam. Yani o desibelde bir müzik sesinden rahatsız olmayacaksam aynı desibeldeki sevişme sesinden de rahatsız olmam. Bana ne sesin neden çıktığından. (bunun tersi yindeki tek istisnası sağlık sorunları ya da bebeklerle ilgili seslerdir, bir bebek ağlamasından bahsediyorsak sabaha kadar ortalık da yıkılsa, hiç uyumadan işe de gitsem sonsuz toleranslı olurum.)
Ha ben kişisel olarak sevişirken çıkan sesi komşularımın duymasını istemem, konsantre de olamam duyulduğunu düşünürsem, utangaç bir insanımdır. Ama herkesin aynı utangaçlık düzeyinde olmasını da beklemem.
Bütün bunları da işkembe-i kübradan tahminen yazmıyorum. Pek tanımadığım pek de görüşmediğim bir komşumdan aylarca bu sesleri duymuştum. Rahatsız olmadım, duydum ve uyandım bu sesleri ama "Aman gene sevişiyorlar." deyip uyudum. Bana ne?

Son düzenleme:
benim takıldığım iki nokta var izninizle bunları sormak istiyorum
1) bebeğiniz gelen seslerin (sizin tabirinizle) "şehvet çığlıkları" olduğunu nasıl anlıyor? sadece sese tepki veriyor olamaz mı?
2) kendi evleri ile umua açık otoparkı nasıl bir tuttunuz?

daha önceki yorumumda da belirttiğim üzere belki de gerçekten seslerin yüksekliğinin farkında değiller.
bir şekilde uyardıktan sonra insanları "edep ve ahlak" yoksunluğu ile suçlayabilirsiniz
hatta olayı bir üst boyuta taşıyıp başka erkeklerin sesini duymasından rahatsız olmamasına kadar vardırabilirsiniz.

1.sorunuz çok komik tabi ki bebeğim sesin ne olduğunu anlamadan bakıyor önemli olan onun uyanması.
2.Toplumda yaşamanın belli kuralları olduğunu düşündüğüm için mübala yaptım.
3.daha önceki yorumlarda da belirttiğim ve sizin okumadığınızı anladığım konu da uyaracak şeyler yaptık demekki yeterli olmadı.
engin fikirleriniz için teşekkür ederim hiç aklıma gelmemişti.

imza atmak istiyorum müsadenizle

İnsanın toplu yaşanan yerlerde komşularına rahatsızlık verici düzeyde gürültü yapmamasını beklemek elbetteki çok normal. Ama sorunumuzun gürültünün kaynağı ile ilgili olmasını anlayamıyorum ben. Şunu demeye çalışıyorum A isimli komşumdan, X saatinde gelen, Y desibelindeki ses beni rahatsız ediyorsa süpürge sesi de olsa rahatsız eder, şarkı söyleme sesi de olsa rahatsız eder, sevişme sesi d eolsa rahatsız eder, dövüşme sesi de olsa rahatsız eder. Her rahatsızlığımda da komşunun kapısını çalmam zaten. Ama buna göstereceğim tolerans komşumla ilişkilerimin öncesi, sesin yapıldığı saat ve ses düzeyi ile ilgilidir; sesiin kaynağına bakmam. Yani o desibelde bir müzik sesinden rahatsız olmayacaksam aynı desibeldeki sevişme sesinden de rahatsız olmam. Bana ne sesin neden çıktığından. (bunun tersi yindeki tek istisnası sağlık sorunları ya da bebeklerle ilgili seslerdir, bir bebek ağlamasından bahsediyorsak sabaha kadar ortalık da yıkılsa, hiç uyumadan işe de gitsem sonsuz toleranslı olurum.)
Ha ben kişisel olarak sevişirken çıkan sesi komşularımın duymasını istemem, konsantre de olamam duyulduğunu düşünürsem, utangaç bir insanımdır. Ama herkesin aynı utangaçlık düzeyinde olmasını da beklemem.
Bütün bunları da işkembe-i kübradan tahminen yazmıyorum. Pek tanımadığım pek de görüşmediğim bir komşumdan aylarca bu sesleri duymuştum. Rahatsız olmadım, duydum ve uyandım bu sesleri ama "Aman gene sevişiyorlar." deyip uyudum. Bana ne?

kesinlikle çoğuna katılıyorum benim sorunum sevişme sesi ile ilgiliydi.Eğer müzik sesi vs.ile ilgili olsaydı onu dile getirir sorardım..Nasıl uygun dille tekrar uyaralım derdim.siz rahatsız olmadınız biz olduk fark sadece bu.

bence ahlaksızlık degıl bu cok normal
onlar farkında degıldr sesın gttıgının kadın kadına konus bı gun
daha sessız olur belkı ama sanmıyorm bu baska bı ses degılkı kadın o seklde demekkı tarzı yanı sıkamaz kendını belkı sız yere halı kaplatsanız falan ses daha az gelır

şimdiki çocuklar bir harika :27:

yazmayım diye kendimi çok tuttum ama dayanamıcam siz okadar savundunuz ki bu durumun normal olduğunu.Sizin de duvarınıza vuran çok galiba diye düşünmeye başladım.benle değil duvarınıza vuranlarla bi tartışmaya girmelisiniz bence.

1.sorunuz çok komik tabi ki bebeğim sesin ne olduğunu anlamadan bakıyor önemli olan onun uyanması.
2.Toplumda yaşamanın belli kuralları olduğunu düşündüğüm için mübala yaptım.
3.daha önceki yorumlarda da belirttiğim ve sizin okumadığınızı anladığım konu da uyaracak şeyler yaptık demekki yeterli olmadı.
engin fikirleriniz için teşekkür ederim hiç aklıma gelmemişti.

1) sorum komik değil, öyle bir yazmışsınız ki, sanki bebek o seslerin ne sesi olduğunu anlıyor da gözünü açıyor. bebek sese tepki veriyor, bu herhangi bir ses olabirdi. benim sorumun komik değil kinaye içerdiğini anlayan anladı ama neyse, ben komik olayım hadi.
2) toplumda yaşamanın kuralları elbette ki vardır, ancak sizinki mübalağa değil, bildiğin iffetsizlikle suçlamak. kendi evinde olmak ile umuma açık yerde sevişmek eğer size göre özde aynı, seviyede farklı ise; buna da diyebilecek bir şeyim yok.
3) yaptığınız tüm yorumları okudum. bir iki defa sesli konuştuğunuzu ve uyanık olduğunuzu anlamaları için ses çıkardığınız belirtmişsiniz.siz onları duyduğunuzu belli etmemişsiniz ki, sizin uyanık olmanızı farketmelerini ve kendilerine çeki düzen vermelerini istemişsiniz. anlatamadığım bu sanırım; "ya farkında değiller ise!"

bakın sesten rahatsız olmanızda hepimiz hemfikiriz
benim tek derdim insanları yargısız infaz ederek, iffetsizlikle, rahatlıkla, edepsizlikle, ahlaksızlıkla suçlamanız.

benim "engin fikirlerim" bu konuya da ışık tutabildi ise, ne mutlu bana..

kendisi ile aynı fikri savunmayan herkesi aşağılama modu başladı gene, hayırlı olsun bakalım

merak etmeyin ben sizden böyle bir yorum geleceğini tahmin ediyordum...

insaları çok rahat ahlaksız olarak damgalayabiliyorsunuz...

yazmayım diye kendimi çok tuttum ama dayanamıcam siz okadar savundunuz ki bu durumun normal olduğunu.Sizin de duvarınıza vuran çok galiba diye düşünmeye başladım.benle değil duvarınıza vuranlarla bi tartışmaya girmelisiniz bence.

evet üst/alt komşu yetmedi şimdi de kk'dakileri yaftalamaya mı başladınız?

Back