komşumuzun özel hayatı :(

cinselliğin normal olduğunu tabikide biliyoruz ama mahremiyet diye bişiy vardır
kimse kimsenin şevhet sesini dinlemeye mecbur değildir.
bu sesi bebek şarkı türkü sesiyle kıyaslayan arkadaşlar
lütfen aynı şey olmadığını çokiyi biliyoruz
tartışma bağrışma kişilerin özelidir
ama bu özel olmakla birlikte MAHREMİYETTİR.

1) sorum komik değil, öyle bir yazmışsınız ki, sanki bebek o seslerin ne sesi olduğunu anlıyor da gözünü açıyor. bebek sese tepki veriyor, bu herhangi bir ses olabirdi. benim sorumun komik değil kinaye içerdiğini anlayan anladı ama neyse, ben komik olayım hadi.
2) toplumda yaşamanın kuralları elbette ki vardır, ancak sizinki mübalağa değil, bildiğin iffetsizlikle suçlamak. kendi evinde olmak ile umuma açık yerde sevişmek eğer size göre özde aynı, seviyede farklı ise; buna da diyebilecek bir şeyim yok.
3) yaptığınız tüm yorumları okudum. bir iki defa sesli konuştuğunuzu ve uyanık olduğunuzu anlamaları için ses çıkardığınız belirtmişsiniz.siz onları duyduğunuzu belli etmemişsiniz ki, sizin uyanık olmanızı farketmelerini ve kendilerine çeki düzen vermelerini istemişsiniz. anlatamadığım bu sanırım; "ya farkında değiller ise!"

bakın sesten rahatsız olmanızda hepimiz hemfikiriz
benim tek derdim insanları yargısız infaz ederek, iffetsizlikle, rahatlıkla, edepsizlikle, ahlaksızlıkla suçlamanız.

benim "engin fikirlerim" bu konuya da ışık tutabildi ise, ne mutlu bana..

kendisi ile aynı fikri savunmayan herkesi aşağılama modu başladı gene, hayırlı olsun bakalım

gerçekten art niyet olduğunu düşünmeye başladığım aşamada edepsizlikle suçluyorum.Her neyse sorunu öyle yada böyle rahatsızlık duyduğumuz için çözeceğim.diğer sayfaları okuduğunuza göre bence de aynı fikri savunmayan aşağılanmamalı bende dahil.Sevgiler.

kişilerin özel hayatlarından bize ne... ama apartmanda oturuyorsanız adab-ı muaşeret kuralllarına riayet etmeniz gerekiyor....

Etmem ben tanımam kural falan bu benim özel hayatım diyorsanız apartmanda oturmıcaksınız, müstakil bir ev tercih edeceksiniz sakin bir çevrede ve dilediğiniz gibi davranacaksınız

Apartmanlar ORTAK YAŞAM ALANLARI dır.... bu yüzden dikkat etmek zorunda insanlar...

Biz ben kendimi bildim bileli apartmanda yasıyoruz, bir ara alt katta sürekli eşini döven bir adam vardı ama ne dövmeee resmen kemer şaklatma sesleri geliyordu kadının çığlıkları gecenin 3ünde 4ünde

ne oluyo yangın mı cıktı ev basımıza mı cokuyo acaba diyerek kac kez uyandım kan ter icinde sabahın korunde ailecek uyanıp gitmemiz gereken işlerimiz okullarıımız oldugu halde...

Bu resmen hakka tecavüzdür yani, beni uyuma ve dinlenme hakkıma kast edilir bu konuya dikkat edilmedigi zaman...

Biz bahsini ettiğim adamı kibar dille kerelerce uyardık baktık olmuyo hala aynılar bayan da dayagımı yerim otururum şeklinde eşini savunuyor, yol verdik kendilerine gittiler...

Çoğu apartmanda da yazar zaten yönetici, apartman içerisinde yüksek sesle konusmayınız vs vs vs diye...

Apartmandaysanız evet bu kurallara uymak zorundasınız...

kişilerin özel hayatlarından bize ne... ama apartmanda oturuyorsanız adab-ı muaşeret kuralllarına riayet etmeniz gerekiyor....

Etmem ben tanımam kural falan bu benim özel hayatım diyorsanız apartmanda oturmıcaksınız, müstakil bir ev tercih edeceksiniz sakin bir çevrede ve dilediğiniz gibi davranacaksınız

Apartmanlar ORTAK YAŞAM ALANLARI dır.... bu yüzden dikkat etmek zorunda insanlar...

Biz ben kendimi bildim bileli apartmanda yasıyoruz, bir ara alt katta sürekli eşini döven bir adam vardı ama ne dövmeee resmen kemer şaklatma sesleri geliyordu kadının çığlıkları gecenin 3ünde 4ünde

ne oluyo yangın mı cıktı ev basımıza mı cokuyo acaba diyerek kac kez uyandım kan ter icinde sabahın korunde ailecek uyanıp gitmemiz gereken işlerimiz okullarıımız oldugu halde...

Bu resmen hakka tecavüzdür yani, beni uyuma ve dinlenme hakkıma kast edilir bu konuya dikkat edilmedigi zaman...

Biz bahsini ettiğim adamı kibar dille kerelerce uyardık baktık olmuyo hala aynılar bayan da dayagımı yerim otururum şeklinde eşini savunuyor, yol verdik kendilerine gittiler...

Çoğu apartmanda da yazar zaten yönetici, apartman içerisinde yüksek sesle konusmayınız vs vs vs diye...

Apartmandaysanız evet bu kurallara uymak zorundasınız...

bence de öyle aksi hakka tecavüzdür dediğim gibi müstakil evler var öyle yaşamak isteyenler için uygun olabilir.

kimse sizi aşağılamıyor..
ama açık açık siz edepsiz diyorsunuz....

insan hakikatten edep gerçekten nedir sorguluyor.
komşunun ah uhhh sesimi..

karşıt görüşlü insana edepsiz diyen mi?

ilginç :ssz:

gerçekten art niyet olduğunu düşünmeye başladığım aşamada edepsizlikle suçluyorum.Her neyse sorunu öyle yada böyle rahatsızlık duyduğumuz için çözeceğim.diğer sayfaları okuduğunuza göre bence de aynı fikri savunmayan aşağılanmamalı bende dahil.Sevgiler.

merak etmeyin ben sizden böyle bir yorum geleceğini tahmin ediyordum...

insaları çok rahat ahlaksız olarak damgalayabiliyorsunuz...

valla her yazılanla sürekli dalga geçmişsiniz anladım ki dalga geçmek serbest..bende dalga geçme hakkımı kullandım sizi örnek alarak.bu sondu.
Sevgiler

sevginizi iade alamayacağım.

insanlara çok kolay edepsiz diyenin edebini sorgularım ben.

valla her yazılanla sürekli dalga geçmişsiniz anladım ki dalga geçmek serbest..bende dalga geçme hakkımı kullandım sizi örnek alarak.bu sondu.
Sevgiler

bizim annemin apartmaninda da cok gurultu oluyor.
Kisin burdayiz...

Yan komsu kadin in oglu surekli sokakta
Gelir bizim apartman boslugu kapinin onunde
Ogluna asagi bagirir.
Uyardik simdi bagirmiyor,kucuk bebegimiz var dedik.
Ama bu sefer koridorda bagira cagira konusuyor yine ogluna bagiriyor ama felaket.
Kac kez oglum uyandi erkenden sinir kupu oldum ciktim ama faydasiz...
Dogumuna az kaldi,umarim ikinci bebegi olunca beni anlar...
Biz aynisini yapsak ne yapar acaba...

Yine alt komsumuz cok gurultu ediyor
Hergun esi isten geldimi kavga gurultu
Ama hep ayni saatlerde...duymamak mumkun degil...matkap calistirmalar fln.
Birkez bile kapisina inmedik.
Ama o en ufak gurultude kapima uyarmaya geliyor.
En son koridorda yollugu kaldirip fayanslari supurdum diye gurultuden rahatsiz olup gelmis,kocasi sinirleniyor basi agriyomus,karisini yollamis.baktim guzel dilden anlamiyor
Cikistim nedir bu yahu dedim,disimi gosterdim daha gelemiyor.
Alismislar annemin yalniz yasamasina calistigi
Icin evde durmamasina.tek tikirtiya tahammulleri yok.
Tamam bebek var illaki bizde kusursuz degiliz ama...

Tv nin sesini dahi olculu aciyorum ben
Alt kattaki gelmesin diye...daha gelemiyor ztn,
Yine ust kattakiler gecenin ikisinde muzik acip hopaaa bagirmalar...
Oklavayla vurduk onlar da vurdu
Ozel eglenceleri olur anlarim ama haftanin 3 gunu de yuksek sesle gec vakitte muzik olmaz...
Kiracilar ustelik,
Bir gece halay cekiyorlardi,polis cagirdik...
geldi polis.
Cocuklari yok o yuzden hassas davranamiyorlar sanirim.
Annem uyardi kayinvaldelerini...
Simdi daha dikkatliler...

Ayy bende ne cok doluymusum...
Ama dedigim gibi apartman hayati zor.karsilikli saygi gerektirir,
Hicbirzaman koridorda bagirip cagirarak konusmadim.
Karsi komsunla mi konusacaksin
Git kapisina adabinca soyle ne soyleyeceksen...
Kaldiki gece gunduz vardiyali calisan insanlar var...
Benim eşim gibi...

karsılıklı tolerans gosterilebilir aslında bu tarz konularda.. ben gelen sesden cok karsı tarafın bu durumu bilip bilmemesini merak ettim belkide seslerinin duyuldugunun farkında degiller soylemeye kalksanız kendimi karsı tarafın yerine koydumda insan utanır boyle birseyden..bizim apartmanda gece 3.5 da sarkı soylerler ikiz bebekleri olan bir aile var cocuklar 4 yasında 4 senedir ben onların gece uyudugunu gormedim :31: surekli bagrıs cagrıs tv sesi baska bir komsu ciyak ciyak kocasıyla kavga eder :37: bazen ust komsumuzun karısıyla butun konusmalarını duyarım odamda sanırım yatak odalarına denk geliyor benim odam ama ben ozel munasebetteyken cıkan seslere razıyım inanınki :9: gece muzik sesiyle yada sarkı soyleyen bir adamın bet sesiyle uyanmakdan cok daha iyi olduguna eminim :1:

yazılanları tek tek okudum tek tek alıntı yaparak cevap vermek istesem 5-10 alıntı yapmak zorunda kalırım.Öncelikle daha geçmiş sayfaları okumadan yorum yapan arkadaşlara söyleyeyim biz insanların duyacağı şekilde onları uyardık başka ne yapılabilinir diye sordum.İkincisi özel hayata saygı denmiş nasıl bi çelişki onların ki özel hayatsa bizim ki ne budurumda?
15 katlı 30 daireli bi binada ve sitede yaşamanın belli kuralları olmalı diye düşünüyorum.Kavga gürültü dayak nasıl rahatsız ederse şehvet çığlıkları arasında çocuğumu uyutmaya çalışmak beni bi okadar rahatsız ediyor.Tekrar tekrar söylüyorum insanların evlerinde eşleriyle ne yaşadıkları bizi ilgilendirmez ama bi kadın şehvet seslerini abartıp bunun başka erkekler tarafından duyulmasından rahatsız olmuyosa ve kocasıda bu durumu umursamyorsa evet bence edep eksikliği var demektir.Kimseye yorganın altına gir ışıkları kapa demeye hakkımız olmadığı gibi; benim oğlumun emerken kafasını kaldırıp bu sesler de ne diye bakmasına sebep olmaya kimsenin hakkı olamaz.Böyle yaşamak isteyenler ya müstakil eve çıksınlar kadın isterse duvara tırmansın ya da olmadı dağa çıksınlar.Başkaları rahatsız olacak diye tabi ki sevişmeyi bırakacak halleri yok ama herşeyin yolu yordamı var.oldu olacak herkese ait otopark var site de bizim park yerimiz diye ordada sevişsinler.Herkesin anlayışı farklı elbette.Ben asansörde karşılaşırsam uygun bi dille ima etmeye karar verdim.fikir veren arkadaşlara teşekkür ederim.
bizim apartmanda gürülltü eksik olmaz. bebek,kavga,süpürge vee sizin ahlaksızlıkla tabir ettiğinz o sevişme sesini biz üst kat

komşumuzdan her gece duyuyorduk... ses ki ne ses... ben hiçbir zaman o çiftn sesinden ne rahatız oldum ne de tahrik oldum

iikisi hakkında kimse de kötü düşünmedi. olabilir yeni evliler,utandırmayalım dendi apartmanda

bence siz çocuğunuzun duymasından değil eşinizin duyup etkilenmesinden rahatsızsınız:ssz:

sonuçta kendi evleri. ister sevişirler, ister dövüşürler... hee bi de nikahlı kocası kime ne

ben bazı yorumları çok garipsedim sizler bir takım seslerden rahatsız olmaya bilirsiniz ama rahatsız olna daha çok bir kere bir kadının sesini ki bu ses inleme sesi başka bir erkeğin duyması bence ayıp herşey adabında olmalı ölçülü olmalı
konu sahibi arkadaş nerde edepsiz felan dedi onuda göremedim böyle suçlayanlar olmuş
kadın canından bezmiş doğal olarak çirkin bişey bu
konu sahibine çıkışan arkadaşlarında bu tür şeyler yaptığını düşünür oldum yorumları okudukça
herşeyden önce diğer yorumlar gibi apartmanda oturma kurallarına uymayanlar başka yerler taşınsınlar
herkes bebek sesinide çeker müzik sesinide elektirik süpürgesi sesinide ama o tür sesler mahrumiyeti aşar
hem herkes sesinin tonunu ayarlar bence bu tür şeyleri mahsus yapıyor dikkat çekmek için ben öyle düşünüyorum zevkten bağırmayan insanlarda var ağlayan insanlarda var die okumuştum bir yerde
neyse konu sahibi boşuna buraya konu açmış taşlanmışta taşlanmış haklıyken haksız duruma düştü çünkü burada birçak çeşit insan var bunları bile bile yapan kime ne diyen kadınlarda var .......
allah sabır versin yaman kardeş sen uygun bir dille konuş canım evine oturmaya git ciddi bir şekilde kavga eder gbi değil tabii güzelce rahatsız olduğunu söyle eminim oda anlaycaktır seni daha dikkatli davranacaktır

ben bazı yorumları çok garipsedim sizler bir takım seslerden rahatsız olmaya bilirsiniz ama rahatsız olna daha çok bir kere bir kadının sesini ki bu ses inleme sesi başka bir erkeğin duyması bence ayıp herşey adabında olmalı ölçülü olmalı
konu sahibi arkadaş nerde edepsiz felan dedi onuda göremedim böyle suçlayanlar olmuş
konu sahibine çıkışan arkadaşlarında bu tür şeyler yaptığını düşünür oldum yorumları okudukça
herşeyden önce diğer yorumlar gibi apartmanda oturma kurallarına uymayanlar başka yerler taşınsınlar
herkes bebek sesinide çeker müzik sesinide elektirik süpürgesi sesinide ama o tür sesler mahrumiyeti aşar
hem herkes sesinin tonunu ayarlar bence bu tür şeyleri mahsus yapıyor dikkat çekmek için ben öyle düşünüyorum zevkten bağırmayan insanlarda var ağlayan insanlarda var die okumuştum bir yerde
neyse konu sahibi boşuna buraya konu açmış taşlanmışta taşlanmış haklıyken haksız duruma düştü çünkü burada birçak çeşit insan var bunları bile bile yapan kime ne diyen kadınlarda var .......
allah sabır versin yaman kardeş sen uygun bir dille konuş canım evine oturmaya git ciddi bir şekilde kavga eder gbi değil tabii güzelce rahatsız olduğunu söyle eminim oda anlaycaktır seni daha dikkatli davranacaktır

Konusahibine çıkışan arkadaşlar böğüre böğüre sevişiyo evlerinde, ses fetişiyiz biz. Başkaları seslerimizi duyunca mutlu oluyoruz, zevk alıyoruz :S Nasıl bir tümevarımdır bu ya :S

:46: :46: :46: :46: :46: :46:

Konusahibine çıkışan arkadaşlar böğüre böğüre sevişiyo evlerinde, ses fetişiyiz biz. Başkaları seslerimizi duyunca mutlu oluyoruz, zevk alıyoruz :S Nasıl bir tümevarımdır bu ya :S

:46::46::46::42::42::42:

bu konudaki 3.yorumum
her bir yorumda aynı şeyi söyledim
artık sorunun benim anlatımımda olduğunu düşünüyorum

"sesten rahatsız olmakta haklısınız ancak o insanları ahlaksızlık ve edepsizlik ile suçlamadan önce uyarmayı deneyin, uyardığınız halde inatla yapıyor ise o zaman iyi niyetinden şüphe ederim"

dediğim anlaşılamıyor mu acep?
hakikaten anlatımımda mı var sorun?

ayrıca gene tümevarımlar, gene genellemeler..

insanları yargısız infaz etmekten daha kötü olamaz herhalde hiç bir şey

:46::46::46::42::42::42:

bu konudaki 3.yorumum
her bir yorumda aynı şeyi söyledim
artık sorunun benim anlatımımda olduğunu düşünüyorum

"sesten rahatsız olmakta haklısınız ancak o insanları ahlaksızlık ve edepsizlik ile suçlamadan önce uyarmayı deneyin, uyardığınız halde inatla yapıyor ise o zaman iyi niyetinden şüphe ederim"

dediğim anlaşılamıyor mu acep?
hakikaten anlatımımda mı var sorun?

ayrıca gene tümevarımlar, gene genellemeler..

insanları yargısız infaz etmekten daha kötü olamaz herhalde hiç bir şey

İnsanları dinlemek istemiyoruz, yazılanları okumuyoruz, konuyu ön yargılarımızla açıp birbirimize kararlarımızı onaylattırıyoruz.

diyelim ki konu sahibi kayınvalidesini eleştiren bir konu açtı, eleştiri uslubunu eleştirdik.

bu durumda hemen kesin kayınvalide mi oluyoruz?

aristo mantığı işlemiyor maalesef...

adı üstünde düz mantık...

eleştirenler sizde öylesiniz diyenler;
o kadar kendiniz odaklısınız ki, o kadar ötekileştirme, mahalle, apartman yada ne baskısı derseniz deyin,
kadını düşman belliyorsunuz ki resmen edepsiz denildiğinin farkında değilsiniz.

elmayra konu aç istersen sen böğürücüler gelelim hepimiz...
hakikatten yorumsuz....

Bence kadın sesinin duyulsuğunun farkındadır.O da nihayet duyuyordur alttan üstten sesler ve duvarların ses geçirdiğinin farkındadır.
Konu sahibinin söylremesinin bir anlamı yok bence.:50:

Yatak odanı değiştirsen..:40::40:

konu sahibine çıkışan arkadaşlarında bu tür şeyler yaptığını düşünür oldum yorumları okudukça herşeyden önce diğer yorumlar gibi apartmanda oturma kurallarına uymayanlar başka yerler taşınsınlar

bazen kkda yorum yapmaya korkuyorum

hemen bi önyargı... hele de konu cinsellikle ilgiliyse, aa bu da aynı böyle kızzz duydun mu tarzı yorumlar

taşlamayı bi kenara bırakıp kendi özel hayatınıza baksanız, her kadını potansiyel tehlike olarak görmeseniz keşke

söz konusu komşu gibi yapın yani, kadın mutlu çünkü:1:

Son düzenleme:
Konu sahibi arkadaş banlanmış ve kendisine yapılan sataşmalara cevap veremiyor. Buna rağmen hala bu konunun açık kalması ve insanların cevap veremeyen bir insana saldırmasını hoş karşılamıyorum.

Back