- 25 Eylül 2011
- 7.430
- 11.149
- 498
- Konu Sahibi ManzaramDeniz
-
Evet onun gizlice telime girip silmesi doğru degilmi?Gayet duzgun okuyorum. Fotoda komşu kizi var mi var. İzin aldiniz mi almadiniz. Yaninda sizinki olsa da olmasa da komsu kizinin fotoda olmasi izinsiz dogru degil.net
İşte bu anıyı ne olursa olsun anneden izin almanız gerekırdi. Rahatsız oldu o telefonda kalmasını istemedi sizin izinsiz cekmenizin öfkesı ilede bir anda sildi. Ben sizin yerınıze olsam sen kendı cocugunun resmını nasıl silersin diye hesap soramazdım. Yanlış yaptıgını dusunuyorsanız bundan sonra hayatınızq ogretmen veli ilişkisiyle devam etmelisiniz.Tek fotosunu cekmedimki kizimla oynuyorlardi hoşuma gitti ani olsun diye cektim.
bide bugune dek kimsenin bebeginin fotosunu paylasmadim sosyal medyamda onuda bilir.
ne amacla sildi..
mesaj attim bakalim meraktayim
ben sizin gibi dusunmuyorumİşte bu anıyı ne olursa olsun anneden izin almanız gerekırdi. Rahatsız oldu o telefonda kalmasını istemedi sizin izinsiz cekmenizin öfkesı ilede bir anda sildi. Ben sizin yerınıze olsam sen kendı cocugunun resmını nasıl silersin diye hesap soramazdım. Yanlış yaptıgını dusunuyorsanız bundan sonra hayatınızq ogretmen veli ilişkisiyle devam etmelisiniz.
olabılır dogru soyluyordur belkı yanlıslıkla sılındı bır kere ben dogum gununde resım cektım cektım eve geldım bı baktım resım yok teknık arıza mı olmus ne olmus kaydedılmemıs hıc bırı olabılıyorben sizin gibi dusunmuyorum
Sevdigim insanlarla aram acilmamasi ivin komusurum once.
insanlar hata yada yanlis yapabilir bende yapabilirim.
araya mesafe koymak yerine once bi sorarim.
en son care mesafe koyarim.
ayrica mesaj atmis asla oyle bisey yapmadigini,herkesin cektigini hatta mutlu oldugunu, soylemis.
olurmu oyle sey demis.
o kadar emin yazmişki acaba benim kizmi sildi bi sekildr diye oturdum.dusunuyorum
Şaka yapiyorsunuz heralde anaokulu etkinlikleri topluca fotolar çekilir ve anı diye koyulur reklamla ne alakası var abartın iyice abartınNasıl ne var? Birini yakısıklı yada guzel buldugunuzda sorgusuz sualsız fotografını cekıyorsunuz o zaman cunku aralarında hıc bır fark yok. Ne demek çekip etkinlik sayfasına koyacak hangi hakla? Benim cocugum onun anaokulun reklamını yapacak bir manken degil cekıp koyamaz
Evet bir kimsenin niyetini bilrmıyor ınsan bu devirde. Çekecekseniz izin istemeniz şarttı. Siz insan gibi sormamışsınız ki o soylesin.
40 yaşında tanimadigim herife evet kaldırırım ortalığı ayağı ama
Yan komsumla hocasi cekince ortalığı ayaga kaldırmam. Tanıdığım çeker kaldirmam.
Her şeyin bir yeri, zamanı, uslubu vardır.
Tanıdıkla tanımadık farkı vardır.
Bazen diyorum ki görmemişin oglu olmuş tutmuş cukunu koparmış o hesap.
Bazı şeyleri aşırı abartiyoruz toplum olarak böyleyiz malesf.
Yabanci birinin cekmesi ile birmi bu durum.
Ögtetmenleri ve komsulari olmam bi nebze olsun guven saglasi gerekmezmi.
kaldiki benimde bi bebegim var
sacmalamissiniz sizde.ne demek iyi yapmiş.
dili yokmu.
insan gibi soylesin cekme o zaman diye.
ne kadar ayip.
Komsumun yada yakın arkadaşımın kocası cekse beni evet olurum.Tanıdığınız çekince ortalığı ayağa kaldırmayın zaten..
Kibarca söylemeniz yeterli..
Çocuk hakları çalışma alanım, bu konu üzerinde dersler veriyorum, akademik çalışmalar yapıyorum.
Bu konu sakıncalı ki uzmanlar ele alıyor.
Siz bu durumu "tutmuş çükünü koparmış" seviyesine indirgeyemezsiniz.
Daha yetkin ve bilginseniz, sizde çalışmalarınızı ortaya koyun, okuyalım, karar verelim.
Komşunuzun veya yakın arkadaşınızın kocası sizin fotoğraflarınızı çekse rahatsız olursunuz...
Öğretmenler yıl sonu mezuniyette vermek içinde fotoğraf çeker. Sizinkinin olmayacak malesefNasıl ne var? Birini yakısıklı yada guzel buldugunuzda sorgusuz sualsız fotografını cekıyorsunuz o zaman cunku aralarında hıc bır fark yok. Ne demek çekip etkinlik sayfasına koyacak hangi hakla? Benim cocugum onun anaokulun reklamını yapacak bir manken degil cekıp koyamaz
Evet bir kimsenin niyetini bilrmıyor ınsan bu devirde. Çekecekseniz izin istemeniz şarttı. Siz insan gibi sormamışsınız ki o soylesin.
Bu arada ben kedi köpek ve bebek gördüğümde bak kedi köpek diyorum sevmeden önce gidip ya ne tatlısın seni sevebilir miyim diye soruyorum. Hatta yolda bakan oluyor bazen köpeğe sordugumda falan ama izin verip vermediğini anliyorum hareketinden.Aslına bakarsanız durum tanıdık biri ile tanımadık birinin fotoğraf çekmesi değil.
Buradaki hanımların bir çoğundan farklı bir pencereden yaklaşıyorum size.
Büyük ihtimalle annesi de böyle düşünmüyor fakat öğretmensiniz diye belirtmek istedim.
Bende öğretmenim, ama üniversitede.
Olay aslında çocukların kişilik haklarına saygı göstermemekle alakalı.
Bir çocuğun fotoğrafını çekmek istiyorsak önce ondan, sonra yasal vasisi olduğu için annesinden izin almalıyız.
Biz bu noktayı kaçırıyoruz maalesef.
Annesi izin veren her çocuğu mıncırmayı, öpmeyi, fotoğrafını çekmeyi kendimizde hak görüyoruz.
Ama bir sormak lazım o çocuk öpülmek, koklanmak, ellenmek, fotoğraf çekilmek istiyor mu?
Eğer dil gelişimi bunu ifade edecek düzeydeyse hele mutlaka sormamız lazım.
Beden onun bedeni. Onun bedeni üzerinde böyle bir karar mekanizmamız olamaz, olmamalı..
Ben bir çocuk gördüğümde "Ay ne tatlısın, seni sevebilir miyim?" diyorum mesela...
Ama bir başkası çocuk görünce "Ayyy..." diye üzerine saldırıyor, bu doğru değil.
Kim aksini iddia ederse etsin, bu çocuğun kişilik haklarına saygısızlıktır.
"Görmemişin bir oğlu olmuş." ile alakası yok.
En azından benim bakış açımdan bu durum böyle. Tabi ki çocuğunu eşsiz görüp kimse dokunmasın diyen de vardır.
Fakat ben Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları çerçevesinde böyle yorumluyorum.
Bende size saygi duyuyorum.Bireysel düşüncenize saygı duyuyorum ancak burasının sosyal bir platform olduğunu düşündüğümüzde cevap vermek istedim müsadenizle. Zira fikirler paylaşıldıkça çoğalıyor, yayılıyor.
Vakayı görmemişlik üzerinden değerlendirmek bana göre doğru bir yaklaşım değil. Esas mesele mahremiyet.
Öz kardeşimiz, anamız, babamız bile olsa bir fotoğraf çekebilir miyim diye izin almak daha güzel olmaz mı?
Sizinle aynı yine bakıyoruz. Açıklamalarınız için teşekkür ederim.Aslına bakarsanız durum tanıdık biri ile tanımadık birinin fotoğraf çekmesi değil.
Büyük ihtimalle annesi de böyle düşünmüyor fakat öğretmensiniz diye belirtmek istedim.
Bir çocuğun fotoğrafını çekmek istiyorsak önce ondan, sonra yasal vasisi olduğu için annesinden izin almalıyız.
Annesi izin veren her çocuğu mıncırmayı, öpmeyi, fotoğrafını çekmeyi kendimizde hak görüyoruz.
Ama bir sormak lazım o çocuk öpülmek, koklanmak, ellenmek, fotoğraf çekilmek istiyor mu?
Beden onun bedeni. Onun bedeni üzerinde böyle bir karar mekanizmamız olamaz, olmamalı..
Ben bir çocuk gördüğümde "Ay ne tatlısın, seni sevebilir miyim?" diyorum mesela...
Ama bir başkası çocuk görünce "Ayyy..." diye üzerine saldırıyor, bu doğru değil.
En azından benim bakış açımdan bu durum böyle. Tabi ki çocuğunu eşsiz görüp kimse dokunmasın diyen de vardır.
Sizin niyetinizin halis oldugundan suphem yok. Fotoğraf çekip kötüye kullanacak değilsiniz.Bende size saygi duyuyorum.
Karşıdaki kişi sormaliyfi evet ben köpek severken bile izin alıyorum hem sahibinden hem ondan.
Ama yanlış yanlışla kapanmaz onun çocuğu canı cigeri deklanşöre değmesin gözü istiyor diye birinin en özel eşyası olan telefon karistirilmaz.
İnsan gbi soylersin.
Tatlim darılma ama fotoyu sil bir daha da cekme bana sormadan ona sormadan bitti gitti.
Bu ne perhiz ne lahana turşusu.
Biri sormadan iş yapmış ama göstermiş dut yemis bulbul sonra kadın gidince telefonu kurcala çok ayıp çok
Komsumun yada yakın arkadaşımın kocası cekse beni evet olurum.
Ama şimdil konustugumuz ile orneginiz ne alaka.
Bu yüzyılda neleri arastirma konusu yapacaklarini şaşırdılar zaten.
Bu konuda akademik bilgm yok. Ama tutupta yan komşum çocuğumun fotosunu cekip bana gosterdiginde akademik makale parcalamam uzerine.
Cekmesen ya da paylasmasan derim.
Millette çok meraklı sanki cocuklariniza ya çok ilginç valla
Nickinizin ismini veriyorsunuz gerçekten.
Uzmanların ele almasinada ne gerek varsa o yaşta cocuk ne bilecek fotosu çekildi.
Dedigum gibi rahatsız olduğunda söylemek yeterli silmeye kavga etmeye gerek yok.
Daha yetkin ve bilgiseniz okuyalim karar verelim demissiniz ama burda yetkinlikle yazmıyoruz hepimiz insanız fikirlerimizi yazıyoruz bilemem de kimin gerçekten diplomasi var kimin yok o yüzden ya okursunuz ya okumazsiniz size kalmış.
Bu arada ben kedi köpek ve bebek gördüğümde bak kedi köpek diyorum sevmeden önce gidip ya ne tatlısın seni sevebilir miyim diye soruyorum. Hatta yolda bakan oluyor bazen köpeğe sordugumda falan ama izin verip vermediğini anliyorum hareketinden.
Çocukları zaten pek sevimli bulmam.
Yakınım bana verse kucağıma bile 2 dak tutar veririm.
O yüzden aşırı abartılı buluyorum bu duyarı
Bu araştırmayı
Biri foto mu çekiyor canim ya çekme hoşlanmıyorum ben de bitti. Üzerine makale kusmanin anlami yok.
Yani hocasının bile etkinlik esnasında çekemeyecegini soylemissiniz. Ki onlar ne mutlu oluyor o an . İşte bu kisim gormemisin bir oğlu olmuş kısmı.
Yoksa geri kalaninda bende sormali diye düşünüyorum zaten ogretmen ve 1. Derece akraba benim için istisna.
Ama kadının yaotigi da yanlış hu arada telefon karıştırması insan gibi sil diye söyle.
2 yıl devlet okulunda staj yaptım boyle bir ogretmenle karsılasmadım. Ögretmenın görevi egitmek ögretmektir anı defterı hazırlamak degil.Şaka yapiyorsunuz heralde anaokulu etkinlikleri topluca fotolar çekilir ve anı diye koyulur reklamla ne alakası var abartın iyice abartın
Nasılda guzel ifade etmıssınız :)Aslına bakarsanız durum tanıdık biri ile tanımadık birinin fotoğraf çekmesi değil.
Komsum benim telefonumu nasıl karıştırıyor?Geçen günlerde komşum çağırdı gittim.Aramız çok iyidir.
Onunda bir kızı var 1 yaşında.
Benim kızımla ikisi oyun oynarken fotoğraflarını çektim komşum mutfaktayfı.
Sonra içeri girdi fotoları gösterdim bak ne güzeller diye.
sonra bişey lazım oldu,dur dedim benim.evde var gidip alayım.
Eve gittim geldim sanırım o arada sildi fotografları.
Az evvel farkettim.
Komşuma yollayayım dedim.
Yok 5 tane falan foto çekmiştim çok eminim huç biri yok.
Benim size sorum siz olsanız ne yapardınız bu durumda.
Hiçbisey olmamiş gibimi davranirdiz.
Yoksa söylermiydiniz.
Yani neden boyle bisey yapti anlam veremedim
Daha evvelde çekmiştim o zaman hatta kizina poz verdirmişti.
Sosyal medyaya falan hic paylasmadim zaten.
Yani durumun farkina vardigimi bilmesi gerekir degilmi?
Bana cok emegi var.
aramiz bozulsunda istemem aslinda..ama işte canım sıkıldı
Nasılda guzel ifade etmıssınız :)
Birde abartın abartın diyorlar :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?