Komşumun yaptığı

40 yaşında tanimadigim herife evet kaldırırım ortalığı ayağı ama
Yan komsumla hocasi cekince ortalığı ayaga kaldırmam. Tanıdığım çeker kaldirmam.
Her şeyin bir yeri, zamanı, uslubu vardır.
Tanıdıkla tanımadık farkı vardır.
Bazen diyorum ki görmemişin oglu olmuş tutmuş cukunu koparmış o hesap.
Bazı şeyleri aşırı abartiyoruz toplum olarak böyleyiz malesf.

Komsu kizinin fotolarini cekerken izin almaniz gerekirdi. Benim iznim olmadan kimsenin çocuğumun fotosunu çekmesini istemem. Yuzunuze soylemek yerine gizlice telinizden silmesi apayri bir ayip. Direkt cocugumun fotosunu cekme kendi cocugunu cek cekeceksen demeliydi. Siz de iznini sormaliydiniz.

Bireysel düşüncenize saygı duyuyorum ancak burasının sosyal bir platform olduğunu düşündüğümüzde cevap vermek istedim müsadenizle. Zira fikirler paylaşıldıkça çoğalıyor, yayılıyor.

Vakayı görmemişlik üzerinden değerlendirmek bana göre doğru bir yaklaşım değil. Esas mesele mahremiyet.
Öz kardeşimiz, anamız, babamız bile olsa bir fotoğraf çekebilir miyim diye izin almak daha güzel olmaz mı?

Sizin telefona dokunmuş, işlem yapmış.
Çocukların oyun arasında tutup fotoğrafları sileceğini sanmam.
Açık olarak sorun, bu terbiyesizliğin farkında olduğunuzu bilmeli.

direk cocugunun fotosunu cekmedim.zaten kizimla ikisini yan yan çektim.
nasil okuyorsunuz konuyu

Sizde olma ihtimali olan şeyi de bilerek isteyerek sizi evden uzaklaştırdı anlaşılan..

Neden insani bir şekilde silmeni istememiş de kendi senin özel eşyanı karıştırmış?
Görmemesi gereken fotoğraf, yazışma da olabilirdi.

Bence bu kişiye karşı tetikte olun. Hiç sağlam biri değil.

Ayrıca tabi ki açık açık hesap sorun..

Sizin telefona dokunmuş, işlem yapmış.
Çocukların oyun arasında tutup fotoğrafları sileceğini sanmam.
Açık olarak sorun, bu terbiyesizliğin farkında olduğunuzu bilmeli.

Zaten 1 yaşında bebeklermiş.
Alışık olsa bildiği oyunu açar, ama bebek tutup da direk o fotoğrafları silemez..
Özel alanı ihlaldir bu..

Komşunuz terbiyesiz, sizlik bir durum yok.

Madem istemiyor daha önceki çekilen fotoğraflarda belirtmeliydi. Siz de ona göre çekmezdiniz bir daha.
Ayrıca başkasının telefonuna gizli bakıp fotoğraf silmek büyük terbiyesizlik.

Benden izinsiz telefonumun kurcalanmasıyla benden izinsiz çocuğumun fotorafının çekilmesinin hiç bir farkı yok.

Bence direk sor. Sonuçta evet derse izinsiz telefonunu kurcalaması gereksiz ve zaten sil deseydi silerdiniz.

Nasıl ne var? Birini yakısıklı yada guzel buldugunuzda sorgusuz sualsız fotografını cekıyorsunuz o zaman cunku aralarında hıc bır fark yok. Ne demek çekip etkinlik sayfasına koyacak hangi hakla? Benim cocugum onun anaokulun reklamını yapacak bir manken degil cekıp koyamaz
Evet bir kimsenin niyetini bilrmıyor ınsan bu devirde. Çekecekseniz izin istemeniz şarttı. Siz insan gibi sormamışsınız ki o soylesin.

Mesaj attim gordu ama cevap vermedi.
Bakalim ne diyecek meraktayim...
aynen bide kendisi bebeginin fotolarini paylasir.ben degil onun kimsenin bebegini paylasmadim sosyal medyada paylasmamda.
daha evvelde kizimla ikisinin fotosunu cektik bide az cok taniyorum onu..saskinim cidden

valla kim olursa olsun benden habersiz ne benim ne çocuğumun resmini kimse çekemez...
o konuda sizi haksız buldum...
komşunuzu da sizden habersiz resimleri sildiği için haksız buldum..
silersen iyi olur diyebilirdi...
kişisel eşya karıştırmak hukuken suç bile yani

Tek fotosunu cekmedimki kizimla oynuyorlardi hoşuma gitti ani olsun diye cektim.
bide bugune dek kimsenin bebeginin fotosunu paylasmadim sosyal medyamda onuda bilir.
ne amacla sildi..
mesaj attim bakalim meraktayim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…