- 28 Mayıs 2019
- 8.403
- 17.153
- 198
- Konu Sahibi ManzaramDeniz
-
40 yaşında tanimadigim herife evet kaldırırım ortalığı ayağı amaİnternet alemine giren hiç bir şey silinmez
Anaokuluna staja giden öğrencilerime hep şunu derim : birinizin bile çocuklarls fotoğrafını staj defterinde veya sosyal medya hesaplarınızda görürsem stajınızı yakarım.
Sebep çocuk haklarına aykırı olması.
Şöyle düşünün. Dışarıda kafede oturmuş arkadaşlarınızla eğleniyorsunuz. 40 yaşında bir adam sizi çok sevimli buluyor ve size sormadan fotoğraflarınızı çekiyor. İster misiniz? Yoksa sapık diye ortalığı ayağa mı kaldırırsınız?
Çocukların farkı ne? Tek farkları seslerini çıkaramıyor olmaları.. o sebeple onların haklarını bizim korumamız lazım.
Komsu kizinin fotolarini cekerken izin almaniz gerekirdi. Benim iznim olmadan kimsenin çocuğumun fotosunu çekmesini istemem. Yuzunuze soylemek yerine gizlice telinizden silmesi apayri bir ayip. Direkt cocugumun fotosunu cekme kendi cocugunu cek cekeceksen demeliydi. Siz de iznini sormaliydiniz.Geçen günlerde komşum çağırdı gittim.Aramız çok iyidir.
Onunda bir kızı var 1 yaşında.
Benim kızımla ikisi oyun oynarken fotoğraflarını çektim komşum mutfaktayfı.
Sonra içeri girdi fotoları gösterdim bak ne güzeller diye.
sonra bişey lazım oldu,dur dedim benim.evde var gidip alayım.
Eve gittim geldim sanırım o arada sildi fotografları.
Az evvel farkettim.
Komşuma yollayayım dedim.
Yok 5 tane falan foto çekmiştim çok eminim huç biri yok.
Benim size sorum siz olsanız ne yapardınız bu durumda.
Hiçbisey olmamiş gibimi davranirdiz.
Yoksa söylermiydiniz.
Yani neden boyle bisey yapti anlam veremedim
Daha evvelde çekmiştim o zaman hatta kizina poz verdirmişti.
Sosyal medyaya falan hic paylasmadim zaten.
Yani durumun farkina vardigimi bilmesi gerekir degilmi?
Bana cok emegi var.
aramiz bozulsunda istemem aslinda..ama işte canım sıkıldı
40 yaşında tanimadigim herife evet kaldırırım ortalığı ayağı ama
Yan komsumla hocasi cekince ortalığı ayaga kaldırmam. Tanıdığım çeker kaldirmam.
Her şeyin bir yeri, zamanı, uslubu vardır.
Tanıdıkla tanımadık farkı vardır.
Bazen diyorum ki görmemişin oglu olmuş tutmuş cukunu koparmış o hesap.
Bazı şeyleri aşırı abartiyoruz toplum olarak böyleyiz malesf.
direk cocugunun fotosunu cekmedim.zaten kizimla ikisini yan yan çektim.Komsu kizinin fotolarini cekerken izin almaniz gerekirdi. Benim iznim olmadan kimsenin çocuğumun fotosunu çekmesini istemem. Yuzunuze soylemek yerine gizlice telinizden silmesi apayri bir ayip. Direkt cocugumun fotosunu cekme kendi cocugunu cek cekeceksen demeliydi. Siz de iznini sormaliydiniz.
Sizin telefona dokunmuş, işlem yapmış.
Çocukların oyun arasında tutup fotoğrafları sileceğini sanmam.
Açık olarak sorun, bu terbiyesizliğin farkında olduğunuzu bilmeli.
Aynen öyle, ne hale geldik insan güven kavramını yitiriyor...Zaten 1 yaşında bebeklermiş.
Alışık olsa bildiği oyunu açar, ama bebek tutup da direk o fotoğrafları silemez..
Özel alanı ihlaldir bu..
Aynen öyle, ne hale geldik insan güven kavramını yitiriyor...
Geçen günlerde komşum çağırdı gittim.Aramız çok iyidir.
Onunda bir kızı var 1 yaşında.
Benim kızımla ikisi oyun oynarken fotoğraflarını çektim komşum mutfaktayfı.
Sonra içeri girdi fotoları gösterdim bak ne güzeller diye.
sonra bişey lazım oldu,dur dedim benim.evde var gidip alayım.
Eve gittim geldim sanırım o arada sildi fotografları.
Az evvel farkettim.
Komşuma yollayayım dedim.
Yok 5 tane falan foto çekmiştim çok eminim huç biri yok.
Benim size sorum siz olsanız ne yapardınız bu durumda.
Hiçbisey olmamiş gibimi davranirdiz.
Yoksa söylermiydiniz.
Yani neden boyle bisey yapti anlam veremedim
Daha evvelde çekmiştim o zaman hatta kizina poz verdirmişti.
Sosyal medyaya falan hic paylasmadim zaten.
Yani durumun farkina vardigimi bilmesi gerekir degilmi?
Bana cok emegi var.
aramiz bozulsunda istemem aslinda..ama işte canım sıkıldı
Nasıl ne var? Birini yakısıklı yada guzel buldugunuzda sorgusuz sualsız fotografını cekıyorsunuz o zaman cunku aralarında hıc bır fark yok. Ne demek çekip etkinlik sayfasına koyacak hangi hakla? Benim cocugum onun anaokulun reklamını yapacak bir manken degil cekıp koyamazTatlı bulursun çekersin ne var ki bunda.
Hoş ben çocukları tatlı bulmam da misal diyelim karşıda ki buldu hocasi bile cekemez demissiniz sebep ne merak ettim? Öğretmen bile deyince işin sebebi olmalı diye düşünüyorum sadece izinsiz cekip paylaşmak değil olay çünkü sınıfta bir etkinlik olur cekilir okul sayfasina bile konur
Evet bir kimsenin niyetini bilrmıyor ınsan bu devirde. Çekecekseniz izin istemeniz şarttı. Siz insan gibi sormamışsınız ki o soylesin.Yabanci birinin cekmesi ile birmi bu durum.
Ögtetmenleri ve komsulari olmam bi nebze olsun guven saglasi gerekmezmi.
kaldiki benimde bi bebegim var
sacmalamissiniz sizde.ne demek iyi yapmiş.
dili yokmu.
insan gibi soylesin cekme o zaman diye.
ne kadar ayip.
Mesaj attim gordu ama cevap vermedi.Sizde olma ihtimali olan şeyi de bilerek isteyerek sizi evden uzaklaştırdı anlaşılan..
Neden insani bir şekilde silmeni istememiş de kendi senin özel eşyanı karıştırmış?
Görmemesi gereken fotoğraf, yazışma da olabilirdi.
Bence bu kişiye karşı tetikte olun. Hiç sağlam biri değil.
Ayrıca tabi ki açık açık hesap sorun..
Tek fotosunu cekmedimki kizimla oynuyorlardi hoşuma gitti ani olsun diye cektim.Nasıl ne var? Birini yakısıklı yada guzel buldugunuzda sorgusuz sualsız fotografını cekıyorsunuz o zaman cunku aralarında hıc bır fark yok. Ne demek çekip etkinlik sayfasına koyacak hangi hakla? Benim cocugum onun anaokulun reklamını yapacak bir manken degil cekıp koyamaz
Evet bir kimsenin niyetini bilrmıyor ınsan bu devirde. Çekecekseniz izin istemeniz şarttı. Siz insan gibi sormamışsınız ki o soylesin.
Gayet duzgun okuyorum. Fotoda komşu kizi var mi var. İzin aldiniz mi almadiniz. Yaninda sizinki olsa da olmasa da komsu kizinin fotoda olmasi izinsiz dogru degil.netdirek cocugunun fotosunu cekmedim.zaten kizimla ikisini yan yan çektim.
nasil okuyorsunuz konuyu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?