• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Komşumun yaptığı

Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmuşsunuz..
İsterseniz size özelden bu konunun neden önemli olduğuna dair kaynak atabilirim.
Yetkinlikle yazmıyoruz evet ama yetkinlik sahibi insanları okuyup feyz almak gerekir değil mi?
Birisi size bu benim alanım diyor, siz hala oldukça dar bir bakış açısıyla "millet çok meraklı sanki çocuklarınıza." diyorsunuz.
O kadar yazı yazdım, anladığınız cidden bu mu?
Ben yazımın herhangi bir yerinde "Benim Pelinsum çok kıymetli, kimse çekmemeli fotoğrafını" demiş miyim?
Yoksa gayet net ve açık bir dille açıklamış mıyım neden olmaması gerektiğini?

Bir kalp cerrahı size hastalıkla ilgili bir konu söylese, "Ben daha iyi bilirim." der misiniz yoksa bilgisine güvenir misiniz?
Çocuklar söz konusu olunca neden aynı hassasiyet yok?
M ManzaramDeniz da sizi beğenmiş, hem de bir öğretmen olarak. Gerçekten pes diyorum.
Asıl öğretmenlerin bu hassasiyeti gösterip etrafındaki insanlara öğretmesi, uyarması gerekir.

Öğrenmek, bakış açısı değiştirmek güzel bir şeydir hanımefendi.
Ben size yeni bir bilgi sunuyorum.
Üstelik bu bilgi bana ait değil, dünyanın hemen hemen tüm ülkelerinden, Birleşmiş Milletler'den vs. gelen uzmanların görüşüne dayalı bir bilgi.
Üzerinde çocuk psikologlarının, pdrcilerin, pedagogların vs. çalıştığı bir bilgi.

Gerçekten öğrenmekten zarar gelmez..
Ha siz yine de "Amma meraklıyız çocuklara haa" diyecekseniz lütfen yazmayın.
Ben herkese saygı duyarım doktorun hocanin işine karışmam giderim başka yerlere de sorarim konunun özünü ona göre değerlendiririm.
Evet huyum değil bir kişinin sözü bile kararimi degistirmek ya da bir şey uygulatmak araştırırim ona göre karar veririm Bunun onunla ilgisi yok.

Dediğim gibi bu konuda bu şekilde düşünüyorum. Psikologluk ve yetkinlik gerektirdiğini düşünmüyorum bu konunun. İsteyen cektirir istemeyen soyler cektrmez. Bu kadar buyutmenin anlamı yok. İster sığ görüş diyin ister dar. Umurumda bile değil. Şimdi anneler çocukları düşük not alinca bile psikologa koşuyor. Çocuğun derdi var mi diyorsun yok e ne oldu ama ders çalışmıyor. Herkes ayni olmak zorunda mi demek ki sevmiyor.

Bir cok konuda psikologlar bile farklı farklı düşünüyor.
Şimdi aynı görüşte olmadgim için bana yetki dağıtıyorsunuz.
Olmak zorunda miyim hayır.
Bir konudan bakış acimin kapsaminin boyutunu cikardiginiza göre üst düzey psikologsunuz sanirim. 😃

Lütfen ithamlarda bulunmayin ve benimde görüşume saygi duyun.

Köpeklere kedilere ve bebeklerede soruyorum dedim ayni zamanda sahiplerine ve ailelerine konuyu cimbizlamayin lütfen. Sanki sadece köpeğe sormusum gbi keşke bebeklerede sorsaniz yazmissiniz.

Zaten söylüyorum ben ne bir kadının. Cocuğunu sevdim al ablasi diyene kadar ne fotoğrafini çektim. Benim kisisel tercihim zaten kimsenin çocuğunu sevmem fotoğrafını cekmem. İki saattir yazıyorum bunu. Sadece bu kadar abartmayin diyorum kadını asacaksiniz nerdeyse komsunun kizinin fotosunu çekmiş diye. M ManzaramDeniz
Bu şekil davranacagini bilse komsununun zaten cekmezdi. Canım cekmissin ama sil ben sevmiyorum demek cok zor değil. 1. Derece yakınlarımin sorgulamadan cekebilcegini sevebilcegini de soyledim. Kendi çocuğumu elden ele gezdirecek, herkesin kucağına verecek biri olmadığım için almam da ama burda gerçekten yetkinlik gerektircek bir durum yok.
Soyledikleriniz ayrı pedofili vs konuları ama konu sahibinin üzerine bu kadar gitmeye gerek var mi? ,Kadin tatlı bulmuş cekmis sil de silsin. Başkasinin telefonunu karistirmakta çok büyük ayip. Ama siz şimdi yetkin olduğunuz için bana bu şekil sığ dar ithamlari yapiyorsunuz manipulenin de ne kadar kötü bir şey olduğunu biliyorsunuzdur diye düşünüyorum. İthamlarin ve istersen açıklıyorum öğren cinim in başka tanımı yok. Yanına ithamlarinizj koyunca bilinçliligimin ve görüş kapsamimin.
Gerçekten cevap bile vermeyecektim ama siz soranin @Silent_women da öğretmenliğini yargılamissiniz. Sirf beğendi diye, fotoyu cekti diye. Bence büyüklerin psikojileri ve görüşlere saygı duyulmasi konusunu tekrar irdeleyin sonuca varacağınizi düşünüyorum.
Cok yetkili ve yetkinlikli bir akşam diliyorum size.

İnsanlar çocuğun fotoğrafını izinsiz çekmekten çok kadının telefon karıştırmasına takıldı.

İkisi de yanlış. Fakat ilki daha büyük yanlış.
İkinciside büyük yanlış telefon kisiye özeldir. Ne bileceksin msjlara baktimi, başka özel fotoğraflari gördü mü? Sizin yetkinliginiz o konuda ya bence ondan siz öyle görüyorsunuz.
Sil dersin siler telefon karıştırmak ne, her şeyimiz telefonda artık belki borcunun faturasi belki esiyle kavgali yazilari içinde olur mu canım ilki daha büyük diğeri daha küçük işte bu bakış açısı. Bana dar demissiniz ya
Değil sadece farklı ! Ve bu cok normal. Farklı bakış açıları olmasa dünya çok renksiz olurdu sayin yetkili hanım

Başkasının ki komşu eş dost bile olsa çocuğumun fotoğrafını çekmesi beni de rahatsız eder. Ben yegenlerimin fotoğrafını çekerken bile annesinden izin alırım her defasinda

Ben herkese saygı duyarım doktorun hocanin işine karışmam giderim başka yerlere de sorarim konunun özünü ona göre değerlendiririm.
Evet huyum değil bir kişinin sözü bile kararimi degistirmek ya da bir şey uygulatmak araştırırim ona göre karar veririm Bunun onunla ilgisi yok.

Dediğim gibi bu konuda bu şekilde düşünüyorum. Psikologluk ve yetkinlik gerektirdiğini düşünmüyorum bu konunun. İsteyen cektirir istemeyen soyler cektrmez. Bu kadar buyutmenin anlamı yok. İster sığ görüş diyin ister dar. Umurumda bile değil. Şimdi anneler çocukları düşük not alinca bile psikologa koşuyor. Çocuğun derdi var mi diyorsun yok e ne oldu ama ders çalışmıyor. Herkes ayni olmak zorunda mi demek ki sevmiyor.

Bir konudan bakış acimin kapsaminin boyutunu cikardiginiza göre üst düzey psikologsunuz sanirim. 😃

Köpeklere kedilere ve bebeklerede soruyorum dedim ayni zamanda sahiplerine ve ailelerine konuyu cimbizlamayin lütfen. Sanki sadece köpeğe sormusum gbi keşke bebeklerede sorsaniz yazmissiniz.

Zaten söylüyorum ben ne bir kadının. Cocuğunu sevdim al ablasi diyene kadar ne fotoğrafini çektim. Benim kisisel tercihim zaten kimsenin çocuğunu sevmem fotoğrafını cekmem. İki saattir yazıyorum bunu. Sadece bu kadar abartmayin diyorum kadını asacaksiniz nerdeyse komsunun kizinin fotosunu çekmiş diye. M ManzaramDeniz
Bu şekil davranacagini bilse komsununun zaten cekmezdi. Canım cekmissin ama sil ben sevmiyorum demek cok zor değil. 1. Derece yakınlarımin sorgulamadan cekebilcegini sevebilcegini de soyledim. Kendi çocuğumu elden ele gezdirecek, herkesin kucağına verecek biri olmadığım için almam da ama burda gerçekten yetkinlik gerektircek bir durum yok.
Soyledikleriniz ayrı pedofili vs konuları ama konu sahibinin üzerine bu kadar gitmeye gerek var mi? ,Kadin tatlı bulmuş cekmis sil de silsin. Başkasinin telefonunu karistirmakta çok büyük ayip. Ama siz şimdi yetkin olduğunuz için bana bu şekil sığ dar ithamlari yapiyorsunuz manipulenin de ne kadar kötü bir şey olduğunu biliyorsunuzdur diye düşünüyorum. İthamlarin ve istersen açıklıyorum öğren cinim in başka tanımı yok. Yanına ithamlarinizj koyunca bilinçliligimin ve görüş kapsamimin.
Gerçekten cevap bile vermeyecektim ama siz soranin @Silent_women da öğretmenliğini yargılamissiniz. Sirf beğendi diye, fotoyu cekti diye. Bence büyüklerin psikojileri ve görüşlere saygı duyulmasi konusunu tekrar irdeleyin sonuca varacağınizi düşünüyorum.

Çocuk haklarına karşı çıkan hiçbir görüşe saygı duymam.
Neyse ki sizin gibilerin görüşleriyle savaşmak için var olan çok insan tanıyorum.
Sadece çocuğunuza üzüldüm, o kadar.

İkinciside büyük yanlış telefon kisiye özeldir. Ne bileceksin msjlara baktimi, başka özel fotoğraflari gördü mü? Sizin yetkinliginiz o konuda ya bence ondan siz öyle görüyorsunuz.
Sil dersin siler telefon karıştırmak ne, her şeyimiz telefonda artık belki borcunun faturasi belki esiyle kavgali yazilari içinde olur mu canım ilki daha büyük diğeri daha küçük işte bu bakış açısı. Bana dar demissiniz ya
Değil sadece farklı ! Ve bu cok normal. Farklı bakış açıları olmasa dünya çok renksiz olurdu sayin yetkili hanım

Bazı konularda farklı bakış açısı olmaz. Hatalı bakış açısı olur. 2 artı 2 4. Bana göre 5 diyebilir misiniz? Hayır. Bu da öyle. Kabul etseniz de etmeseniz de öyle.

Yetkin görmenize sevindim. Ne mutlu adıma

Çocuk haklarına karşı çıkan hiçbir görüşe saygı duymam.
Neyse ki sizin gibilerin görüşleriyle savaşmak için var olan çok insan tanıyorum.
Sadece çocuğunuza üzüldüm, o kadar.
Hala itham hala itham. Çocuğuma üzülüyorsunuz birde. Ama çok kapsamlı psikologsunuz tebrik ediyorum sizi. Ve birakiyorum burda terbiyesizlik sevmem çünkü.

Ha bu arada siz fe biraz daha geniş çerçeveden bakın.
Eminim sizde sonuca varabilirsiniz.

Ya da şunu düşünün.

Komşunuzun kocası fotoğrafınızı çekse rahatsız olurdum dediniz. Ama siz başkasının çocuğunun fotoğrafını çekebiliyorsunuz. İşte bu ikiyüzlülüktür.

O çocukla aranızdaki tek fark yaş farkı. Yoksa bir farkınız yok. O da insan. Ama savunmasız diye yapın tabi istediğinizi. Nasılsa sesini çıkaramaz.

Sizinle aynı yine bakıyoruz. Açıklamalarınız için teşekkür ederim.
Fotoğrafçılık ile bir dönem profesyonel olarak ilgilenmiş biri olarak ek bir şey daha söylemek istiyorum.

Sizin niyetinizin halis oldugundan suphem yok. Fotoğraf çekip kötüye kullanacak değilsiniz.
Daha önce de yazdım yanlış olanlari.
Iki samimi insan açık bir iletişimle çozerdi bu sorunu.
Is olmayacak yerlere gitti. Ya da gercekten o silmedi fotoğrafı boşuna bunca kuruntu.
Konunuz üzerinden ideal olana yorum getirdik çoğumuz.
Basit gibi dursa da evet var böyle bir şey. Bir dönem fotoğrafçılık ile ilgilenmiştim. Fotoğrafçılık etiği denilen bir kavram var. Izinsiz çekim yapilamayacagina dair. Orada da ikiye ayrılmış profesyoneller. Kimisi bu durumun dogal olani bozacagini, habersiz cekildiginde orijinal duygular yakalanacagini iddia ediyor . Kimisi etiğe sıkı sıkıya bağlı. AB uyum yasaları gereği hukuki bir zemine bile taşınmış.
Mahremiyet adına daha ileri araştırmalar da vardır elbet.

Hicbir şey olmamış olsa bile bir şeyler oldu. Duyarliliklar konusunda payımıza dusen aydinlanmayi kaptik.

Bu da böyle bir anı oldu size sadece hafızanızda yasayacak:cool:
Cok kibarsiniz görüşünuzu belirttiğiniz için teşekkür ederim. Keşke sizin gibi saygılı olsa bir çok insan farklı fikirlere💕 ortalık saygısızlık kaynıyor malesef.

İnsanlar çocuğun fotoğrafını izinsiz çekmekten çok kadının telefon karıştırmasına takıldı.

İkisi de yanlış. Fakat ilki daha büyük yanlış.
Degil mi..
Zaten kadında durup dururken telefonu eline almamıs
Gercekten bu durum benı tedırgın edıyor. Kızım 2.5 yasında ve okula basladıgı zaman dilerim ki sizin gibi cocuk haklarına saygı duyan bir ögretmene denk geliriz

Sifresiz telefon kaldi mi su zamanda :işsiz:
ben sifre kullanmıyorum. pin dahi kullanmiyorum. her yerde tonla sifre var zaten. beynim patliyor artik sifrelerden. sosyal medya sifreleri, banka kartlari sifreleri, internet bankacilugi sifreleri ,kurumsal sifreler vs vs derken o kadar cok ki...

telefonum da bari mecburiyet yok diye kullanmiyorum.

="Silent_women, post: 60405170, member: 658927"]
Siz artik konumdan bi gidermisiniz lutfen.
konuyu yeterince saptirdiniz
Canim gerçekten Konu nerden nereye geldi. Konuya engel koyamıyor musun? Hala yazıp duruyor da çünkü bende sıkıldım. Muhatapta olamayacagim daha fazla eftelyalarim atacak. atalarimizin bir sözü var o geldi aklıma. Ama demeyeceğim:KK71: manipüle etmek istiyor izin verme.

Degil mi..
Zaten kadında durup dururken telefonu eline almamıs
Gercekten bu durum benı tedırgın edıyor. Kızım 2.5 yasında ve okula basladıgı zaman dilerim ki sizin gibi cocuk haklarına saygı duyan bir ögretmene denk geliriz

yanlis yanlisla duzeltilmez. rahatsiz olduysa siler misin diyebilirdi. telefonu gizlice alip silmek hic dogru degil.

Komşunuzun tavrı son derece saygısızca.
Sizin komşuluk samimiyetine ve büyük çocuklarının öğretmeni olmanıza güvenerek, fotoğrafı habersiz çekmekte beis görmediğinizi düşünüyorum.
Bununla birlikte ben hiç bir çocuğun,
ailesinden izin almadan görüntülenmemesi gerektiğine inanıyorum.

Yıllardır özel anaokullarında müdürlük yapıyorum.
Her sene başında,kayıt esnasında, velilerimizden bu konuda imzalı,izin belgesi alıyoruz.
Evvelki yıl bir velimiz çocuğunun etkinlikler esnasında bile olsa fotoğraflanmasına kesinlikle izin vermedi,bir velimiz 'bireysel fotoğrafa iznim yok,sınıfla bir arada olursa izin veriyorum' dedi.
MEB de bu konuya hassas yaklaşıyor.

Ben de uzmanlık alanım gereği, pedofillerin,çocukların fotoğrafları üzerinde nasıl oynamalar yapıp,farklı sitelere servis ettiklerini bildiğim için aileleri anlayabiliyorum.
İşinsanı olan velilerimiz de kaçırılma, fidye,düşmanlık korkusuyla çocuklarının tanınmasını istemiyor.

Tek bir yeğenim var,gelinimiz bu konuda rahat olmasına rağmen,ondan izinsiz hiç fotoğrafını paylaşmadım yeğenimin dört yıldır.
Kuzumu gördüğümde 'Mehmet,seni çok özledim,sarılabilir miyim veya öpebilir miyim?'
Diye sorarım.

Bu yaklaşımın çocukların beden bütünlüğü,
özel alan ve mahremiyet eğitimi üzerinde büyük etkisi olduğunu biliyorum çünkü.
Kısacası niyetimizin iyi olması,sözkonusu çocuğa yakın oluşumuz,annenin bu konularda rahat olması bizim doğru yaklaşımı sergilememize engel olmamalı.

Back