• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Komşumun yaptığı

1. Şifreniz yok mu? Varsa komşunuz nasıl biliyor?
2. Birinin telefonuna izinsiz girmek çok ayıptır orada özel fotoğraflarınız olabilir bu sizi fotoların silinmesinden daha çok rahatsız etmeliydi neden olmadınız? Ya da ne bileyim başlık o olmalı gibi geldi büyük terbiyesizlik çünkü.
3.öyle bir insan hayatınızda olmasa eminim sizin için daha iyi olur. Tavsiyem çıkarın hayatınızdan.

Geçen günlerde komşum çağırdı gittim.Aramız çok iyidir.
Onunda bir kızı var 1 yaşında.
Benim kızımla ikisi oyun oynarken fotoğraflarını çektim komşum mutfaktayfı.
Sonra içeri girdi fotoları gösterdim bak ne güzeller diye.

sonra bişey lazım oldu,dur dedim benim.evde var gidip alayım.
Eve gittim geldim sanırım o arada sildi fotografları.

Az evvel farkettim.
Komşuma yollayayım dedim.
Yok 5 tane falan foto çekmiştim çok eminim huç biri yok.
Benim size sorum siz olsanız ne yapardınız bu durumda.
Hiçbisey olmamiş gibimi davranirdiz.
Yoksa söylermiydiniz.
Yani neden boyle bisey yapti anlam veremedim
Daha evvelde çekmiştim o zaman hatta kizina poz verdirmişti.
Sosyal medyaya falan hic paylasmadim zaten.
Yani durumun farkina vardigimi bilmesi gerekir degilmi?
Bana cok emegi var.
aramiz bozulsunda istemem aslinda..ama işte canım sıkıldı
O kadar güvensiz hale geldik ki...Bi garip bi yer oldu dünya...sapıklar pedofiler komsunun kocası ile yatanlar ve komsunun çocuğunu öldürüp cope atan caniler... Artık masum ne kaldı... komşuya takılmayın bu kadar ama cok samimiyseniz sorsaydınız bu foto lar nere gitti gibisinden...

1. Şifreniz yok mu? Varsa komşunuz nasıl biliyor?
2. Birinin telefonuna izinsiz girmek çok ayıptır orada özel fotoğraflarınız olabilir bu sizi fotoların silinmesinden daha çok rahatsız etmeliydi neden olmadınız? Ya da ne bileyim başlık o olmalı gibi geldi büyük terbiyesizlik çünkü.
3.öyle bir insan hayatınızda olmasa eminim sizin için daha iyi olur. Tavsiyem çıkarın hayatınızdan.
Sifre kullanmiyorum.
bende cok saskinim.
bide cocuklarininda ogretmeniyim ayni zamanda.
hala inanamiyorum.
daha dun aradi konustuk.
sehir disindayim suan yuzunede soramam.
bugun farkettim

İyi yapmış.. Nefret ediyorum bu durumdan.. Yakın komsum dahi olsa benden ızınsız cocugumun resmını cekmesını ıstemem farketsem sinir olurum. Çokta dikkat ederim cocugumu cekerken baska cocukları ızınsız cekmemeye ve evet siz sosyal medyaya koymuyormussunuz ama insanların izinsiz paylasımları cıldırtıyor beni :/ hatta gecen avm de yemek yıyoruz kızım bi genc kıza gulumsedı konustu falan derken bi baktım kız kızımın resmını cekıyor uyarmasam :/ zaten ceken akrabalara falanda sosyal medyaya koymayın lütfen demektende sıkıldım hayır yani nedir bu insanlardaki milletin fotografını cekmek anlamıyorum :/
Bence sartlar eşitlenmiş ögretmeni dahi olsanız izinsiz cekmemenız gerekırdı aiz cekmıssınız oda sizin telefonunuzdqn kendı cocugunun resmını sılmıs :)

Son düzenleme:
Geçen günlerde komşum çağırdı gittim.Aramız çok iyidir.
Onunda bir kızı var 1 yaşında.
Benim kızımla ikisi oyun oynarken fotoğraflarını çektim komşum mutfaktayfı.
Sonra içeri girdi fotoları gösterdim bak ne güzeller diye.

sonra bişey lazım oldu,dur dedim benim.evde var gidip alayım.
Eve gittim geldim sanırım o arada sildi fotografları.

Az evvel farkettim.
Komşuma yollayayım dedim.
Yok 5 tane falan foto çekmiştim çok eminim huç biri yok.
Benim size sorum siz olsanız ne yapardınız bu durumda.
Hiçbisey olmamiş gibimi davranirdiz.
Yoksa söylermiydiniz.
Yani neden boyle bisey yapti anlam veremedim
Daha evvelde çekmiştim o zaman hatta kizina poz verdirmişti.
Sosyal medyaya falan hic paylasmadim zaten.
Yani durumun farkina vardigimi bilmesi gerekir degilmi?
Bana cok emegi var.
aramiz bozulsunda istemem aslinda..ama işte canım sıkıldı
Izinsiz cekmeniz hata

İyi yapmış.. Nefret ediyorum bu durumdan.. Yakın komsum dahi olsa benden ızınsız cocugumun resmını cekmesını ıstemem farketsem sinir olurum. Çokta dikkat ederim cocugumu cekerken baska cocukları ızınsız cekmemeye ve evet siz sosyal medyaya koymuyormussunuz ama insanların izinsiz paylasımları cıldırtıyor beni :/ hatta gecen avm de yemek yıyoruz kızım bi genc kıza gulumsedı konustu falan derken bi baktım kız kızımın resmını cekıyor uyarmasam :/ zaten ceken akrabalara falanda sosyal medyaya koymayın lütfen demektende sıkıldım hayır yani nedir bu insanlardaki milletin fotografını cekmek anlamıyorum :/
Bence sartlar eşitlenmiş ögretmeni dahi olsanız izinsiz cekmemenız gerekırdı aiz cekmıssınız oda sizin telefonunuzdqn kendı cocugunun resmını sılmıs :)
Tatlı bulursun çekersin ne var ki bunda.
Hoş ben çocukları tatlı bulmam da misal diyelim karşıda ki buldu hocasi bile cekemez demissiniz sebep ne merak ettim? Öğretmen bile deyince işin sebebi olmalı diye düşünüyorum sadece izinsiz cekip paylaşmak değil olay çünkü sınıfta bir etkinlik olur cekilir okul sayfasina bile konur

Benim komşu yazdı sandım bir an geçen gün geldi oğlumu çekti ve hikayeye koymuş ve ben şok, çocuk bir yaşında ben, hiç fotoğrafini kimseye atmayan ben görünce şok oldum. Ama birşey diyemedim mutfağa geçmedi ki sileyim bende 🙈 bazı anneler benim gibi sakınıyor çocuğu sanki kurtlar yiyecek boşverin siz bir daha cekmeyin ve telefonunuza dokunmaya cesaret edemeyecek kadar araya mesafe koyun

Tele sifre koyun. Ve bncede acik acik sorun araniz bozulsa bile cok bisey kaybetmezsiniz gibi geldi kendisi sizi cok samimi gormuyor demek ki. Birde teli karistirmasi.... Allahm yarabbim.
Buarada geri donusum silinik fotograf uygulamalarindan eski fotolara ulasilabiliniyo.

Tatlı bulursun çekersin ne var ki bunda.
Hoş ben çocukları tatlı bulmam da misal diyelim karşıda ki buldu hocasi bile cekemez demissiniz sebep ne merak ettim? Öğretmen bile deyince işin sebebi olmalı diye düşünüyorum sadece izinsiz cekip paylaşmak değil olay çünkü sınıfta bir etkinlik olur cekilir okul sayfasina bile konur

İnternet alemine giren hiç bir şey silinmez
Anaokuluna staja giden öğrencilerime hep şunu derim : birinizin bile çocuklarls fotoğrafını staj defterinde veya sosyal medya hesaplarınızda görürsem stajınızı yakarım.

Sebep çocuk haklarına aykırı olması.
Şöyle düşünün. Dışarıda kafede oturmuş arkadaşlarınızla eğleniyorsunuz. 40 yaşında bir adam sizi çok sevimli buluyor ve size sormadan fotoğraflarınızı çekiyor. İster misiniz? Yoksa sapık diye ortalığı ayağa mı kaldırırsınız?

Çocukların farkı ne? Tek farkları seslerini çıkaramıyor olmaları.. o sebeple onların haklarını bizim korumamız lazım.

Yabanci birinin cekmesi ile birmi bu durum.
Ögtetmenleri ve komsulari olmam bi nebze olsun guven saglasi gerekmezmi.
kaldiki benimde bi bebegim var
sacmalamissiniz sizde.ne demek iyi yapmiş.
dili yokmu.
insan gibi soylesin cekme o zaman diye.
ne kadar ayip.

Üç yanlıştan bir doğru çıkmıyor.
Sizin komşunun çocuğunu izinsiz fotograf çekmeniz yanlış.
Onun da telefonunuzdan silmesi ( Açıkça konuşmayıp niyet okuduğunuz için bu varsayımdan hareket ediyoruz.Bu da üçüncü bir yanlış)

Ikiniz de birbirinizin özel alanlarına izinsiz müdahil olmuşsunuz.

Bu da bir ders olsun.

Back