Komşumun oğlu?

Madem 2 defa evde gorustunuz her ogun kavonoz mama verdigini nerden biliyorsunuz ? Ben de Almanyadayim ozellikle disarida oyun gruplarinda ben yanimda cocuguma yemegini hazirlamis getirmisken yabanci annelerin nerdeyse tamami kavonoz mama getiriyor ya da patates kizartasi kizarmis tavuk soyluyor belki oda disaridayken oyle yapiyordur. Almanyada kavonoz mamalari oldukca yaygin biliyorsunuzdur.

Kavanoz mama olayını şöyle biliyorum ellisindeyken ben kayınvalidesi de kavanoz mamayı gelininden alıp sadece onu veriyor çocuğa sorunca da gelinim başka bir şey vermeme izin vermiyor diyor. Çocuğun kayınvalidedeyken uyumasına da izin vermiyor kayınvalide çocuğu uyutmuyor gelini izin vermediği için. Banyo olayında da kayınvalidesine sordum duşta oyun oynaması için kapıyı kapatıp içerde bilgisayarda lol oynuyormuş.

Kadınla 2 kere görüştüm eltisine attığı videoyu bana attı eltisi kadın direkt bana atmadı dişi de dediğim gibi kayınvalidesi bakarken söyledi. 2 kere ev ziyaretinde de yemek vermediğini gördüm.

2 kereden anlaşılmazki evdeki hali?

Benim kardeşimin tezgah üzerinde muslukla ağız ağıza fotoğrafı var, kendi başına ansızın tırmanmış. Fotoğrafı var diye, bu annemin onu ve beni ihmal ettiğini mi gösterir? Ben küçükken bizimde oyun havuzu tarzı alanımız vardı, tüm oyuncaklarım onun içindeydi, ben orada oynardım, özellikle annem evde iş yapacaksa bizi orada tutardı, orası bir kafes değildi.

Bir eve kırk kere girer çıkarsın, "aa vah vah hale bak" dersin, o durumda şikayet edersin. Şahsen kadınla neden böyle yaptığını sormadan şikayet etmekte ilginç, çünkü hani ortada çocuğa şiddet gösterdiği video yok. Çocukta balık değil, o duş kabininde kadın işini bitirene kadar kalamaz ya kendi çıkar ya düşer orda.

Belki annesi salca tuz baharar vs vermiyor cocuga boyle hassasiyetleri var kayinvalide bu konuya dikkat etmeyecegini dusundugu icin ona sadece bunu ver diyor olabilir bence

Duş olayına bir şey diyemem. Ama bende oğlum ufakken kayınvalideme uyutturmaz, verdiği yemeği yedirmezdim. Salçalı çiçek yağlı yemekler yedirmiyorsun çünkü. Belki de tuz, şekere dikkat ettiği için izin vermiyordur. Aslını bilmeden cengaver gbi atlamayın.

Kaynanası, gelini şikayet et diye seni doldurmuş anlaşılan.

Evet sadece kayınvalidesine de değil kendisine de sordum dişleri tamamen çıkmadığı için çiğneyemez diye vermiyorum dedi.
püreye alıştırmış demek ki. Bazı anneler ekgıdada blendera alıştırıyor sonra da dönmeleri zor oluyor. Teyzemin gelini de o hatayı yaptı. Çocuk sadece püre yiyordu. Ama sebze meyve ve et yiyordu. Tamamen bir istismar durumu yada ihmalden değil de pimpirikliktendi. Üç yaşında kreşle katı gıdaya geçti o

Anne sütü ya da formül mama da veriyordur umarım
Evet çünkü kavanoz mamayı kayınvalidesine de verdirtiyor ve dışarda yemek yemeye Türk restoranına gittik hep beraber kayınvalide kardeşler eltiler vs. Orada da 2 kavanoz mama verdi. Evde kocası ile kendine yemek yaptığında misafirliğe gitmiştim bana da ikram etti hatta ama çocuğa yine kavanoz mama verdi

Dus olayi kafami karistirdi bilemedim, anlatildigi gibi olmayabilir.

Ama kavanoz mama olayini anladim, gelin kayinvalidesine guvenmedigi icin (pimpirikli galiba) onun evindeyken kavanoz mama yedirmesini istiyor. Ben de kv'ye cocuk gonderirsem oyle yaparim acikcasi, cunku kv dikkat etmez cigneyemedigi icin bogulmasina sebep olabilir, alerjen gida yedirebilir, agzina bal surebilir, cikolata yedirebilir, belli ki kiz onlem aliyor.

Kaynanası etliye sütlüye karışan biri değil direkt ben gıcık oldum kıza. Şahit olduklarım ve duyduklarım gıcık olmama sebep oldu. Emin olun eltisi ya da kayınvalidesi benim kadar takmıyordur.
Sizi iyi niyetli bulmadım.
Kendi adına kayınvalidem de mazlum aile yazık gibi göreceğiniz bir aile. Ama ben azıcık serbest bıraksaydım erken yaşta şekere tuza alıştıracaklardı. Sert gitmek zorunda kaldım. Bu beni kötü ilgisiz anne yapmaz.
Kayınvalidesiyle ilişkisi de sizi bu kadar bağlamaz.
Bence siz de “gıcık” olup saçma bir şeyler yapmayın

Evdeyken de mi? Bana kahve yaparken gördüm bir dolap ağzına kadar kavanoz dolu.

Kaynanası etliye sütlüye karışan biri değil direkt ben gıcık oldum kıza. Şahit olduklarım ve duyduklarım gıcık olmama sebep oldu. Emin olun eltisi ya da kayınvalidesi benim kadar takmıyordur.

Kaynanası gayet etliye sütlüye karışan birisi, olmasaydı, sana uyutmama izin vermiyor diye anlatmazdı. Annesi çocuğa uyku düzeni kurmuş, kaynana zamansız düzensiz uyutmaya kalkarsa tabiki izin vermez.

Anlattığın şeyleri çok taraflı ve değiştirerek anlatıyorsun. Hoş değil.

Çocuğun hal hareket ve davranışlarından anlayabilirsiniz ilgisiz-kötü davranıldığını, annesine karşı olan masafesinden, annesine verdiği tepkilerden de anlaşılabilir..
Sizin ön yargılarınız ve kulaktan dolma bildiğinizi zannettiğiniz şeyler olabilir. Samimiyetiniz yoksa dedikodulara göre de polisi aramanız yanlış olur, belki çocuk öyle beslenmeyi tercih ediyodur, normal yemek yemiyodur. Ki yorumlara göre Almanyada kavanoz mama tüketimi yaygınmış..
Kadının yani annenin çocuğu duşta bırakıp lol oynaması da hayli komik geldi inandırıcı değil yani.
Ayrıca baba nerede ? Babası yok mu bu çocuğun? Hadi anne ilgisiz merhametsiz.. Baba hiç mi görmüyor? Kayınvalidesi sana şikayet edeceğine dedikodusunu yapacağına babasına söylese ya ?

Valla saçma bir şey yaparsam o çocuğu düşündüğüm için yaparım çünkü video çekmek amacıyla da olsa bir insan duşta su açıkken kapıları banyo kapısını vs kapatıp içeri gidemez

Evdeyken de mi? Bana kahve yaparken gördüm bir dolap ağzına kadar kavanoz dolu.
Size ne bundan?
Ekgıda da çocuk meyve sebze yer. Bahsettiğiniz kavanoz mamalar da meyve sebze püresidir.
Ben de uzun bir süre salçasız yemek yedirdim. Ev yemeği vermedim. Çünkü domates asitli bir meyve ve pişik yapıyordu. Aslınj bilmeden yavaş gidin biraz

Konunun başında çocuk kendi yıkanıyor denetimsiz dediniz şimdi video çekmek için bile olsa diyorsunuz.
Çocuk suyla oynarken yanında durum gözlemliyorsa olabilir. Çocuk düşecek olsa anne orada tutar zaren.
Siz iyi niyetli değilsiniz kusura bakmayın.
O yaşlarda oğlumun bin tane leğende yada su foku havuzda tek videosu var. Asla yalnız bırakmazdım yanımda durur izlerdim. İhmalkâr bir anne de değilim.
Haddinizi bilin bence biraz.
Görümce misiniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…