- 20 Kasım 2019
- 3.790
- 5.044
Emiyor.
Siz bana hic iyi niyetli gelmediniz. Haddinizi biri size bildirir reel hayatinizda umuyorum.Evdeyken de mi? Bana kahve yaparken gördüm bir dolap ağzına kadar kavanoz dolu.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Emiyor.
Siz bana hic iyi niyetli gelmediniz. Haddinizi biri size bildirir reel hayatinizda umuyorum.Evdeyken de mi? Bana kahve yaparken gördüm bir dolap ağzına kadar kavanoz dolu.
Kimse ona salça ver demiyor bi brokoli haşlayıp önüne koysa çocuk çiğnemeyi öğrenir 15 aylık sonuçta. Şu ana kadar verdi ok belki boğulmasın belki çiğneyemez korktu vs tamam bu saatten sonra önüne sebzeyi haşlayıp koymalı dimi? Sonuçta diş çıkartması için çocuğun o damakları kullanması da gerekiyor ısırmayı öğrenmesi gerekiyor. 15 aylık çocuk hala yürümüyor neden çünkü çocuğu oyun olanına kapatıyor ya da mama sandalyesine bağlıyor bilgisayar oyunu oynamak için. Nerden biliyorum çünkü kendisi söyledi bana oyun bağımlısı olduğunu ilk tanıştığımızda.Size ne bundan?
Ekgıda da çocuk meyve sebze yer. Bahsettiğiniz kavanoz mamalar da meyve sebze püresidir.
Ben de uzun bir süre salçasız yemek yedirdim. Ev yemeği vermedim. Çünkü domates asitli bir meyve ve pişik yapıyordu. Aslınj bilmeden yavaş gidin biraz
Yani aslinda cocugu dusundugu icin sakiniyor,yani anne degilim ne zaman ne yedirilir bilmiyorum ama tavsiye verebilirsiniz ,ama sadece soylediginiz iki konu icin (ki sınırli bir zamanda gormussunuz)abarttiniz gibi geldi bana ve arastirilmasini istemek tehlikeli boyutlara gidebilir ,mesele benim yegenim uykusunda cocuga mama veriyordu sok olmustum baya sallarken biberonla brsliyordu cocugu sordum hep boyle o bir sey olmaz demisti gercektende bir sey olmadiEvet sadece kayınvalidesine de değil kendisine de sordum dişleri tamamen çıkmadığı için çiğneyemez diye vermiyorum dedi.
Bir daha okuyun yıkayıp suyla oynasın diye dışarı çıkıp oyun oynamış dedim. Videoda da görünüyor PC başından kalkıp banyoya gidiyor kapıyı açıyor duşakabin kapısını açıyor çocuk akan suyun altında suyla oynuyor. Videoda oyun da görünüyor.Konunun başında çocuk kendi yıkanıyor denetimsiz dediniz şimdi video çekmek için bile olsa diyorsunuz.
Çocuk suyla oynarken yanında durum gözlemliyorsa olabilir. Çocuk düşecek olsa anne orada tutar zaren.
Siz iyi niyetli değilsiniz kusura bakmayın.
O yaşlarda oğlumun bin tane leğende yada su foku havuzda tek videosu var. Asla yalnız bırakmazdım yanımda durur izlerdim. İhmalkâr bir anne de değilim.
Haddinizi bilin bence biraz.
Görümce misiniz?
Her çocuk hemen yürümez.Kimse ona salça ver demiyor bi brokoli haşlayıp önüne koysa çocuk çiğnemeyi öğrenir 15 aylık sonuçta. Şu ana kadar verdi ok belki boğulmasın belki çiğneyemez korktu vs tamam bu saatten sonra önüne sebzeyi haşlayıp koymalı dimi? Sonuçta diş çıkartması için çocuğun o damakları kullanması da gerekiyor ısırmayı öğrenmesi gerekiyor. 15 aylık çocuk hala yürümüyor neden çünkü çocuğu oyun olanına kapatıyor ya da mama sandalyesine bağlıyor bilgisayar oyunu oynamak için. Nerden biliyorum çünkü kendisi söyledi bana oyun bağımlısı olduğunu ilk tanıştığımızda.
Kimse ona salça ver demiyor bi brokoli haşlayıp önüne koysa çocuk çiğnemeyi öğrenir 15 aylık sonuçta. Şu ana kadar verdi ok belki boğulmasın belki çiğneyemez korktu vs tamam bu saatten sonra önüne sebzeyi haşlayıp koymalı dimi? Sonuçta diş çıkartması için çocuğun o damakları kullanması da gerekiyor ısırmayı öğrenmesi gerekiyor. 15 aylık çocuk hala yürümüyor neden çünkü çocuğu oyun olanına kapatıyor ya da mama sandalyesine bağlıyor bilgisayar oyunu oynamak için. Nerden biliyorum çünkü kendisi söyledi bana oyun bağımlısı olduğunu ilk tanıştığımızda.
Bu kısım dediğiniz gibiyse evet ihmal var.Bir daha okuyun yıkayıp suyla oynasın diye dışarı çıkıp oyun oynamış dedim. Videoda da görünüyor PC başından kalkıp banyoya gidiyor kapıyı açıyor duşakabin kapısını açıyor çocuk akan suyun altında suyla oynuyor. Videoda oyun da görünüyor.
Evdeyken de mi? Bana kahve yaparken gördüm bir dolap ağzına kadar kavanoz dolu.
Benim kızım 25 aylık 13 aylıkken yürüdü çevremde 14 aylık 18 aylık yürüyen de gördüm çocuk sıralamaya çalışıyor oyun alanında tutunup kalktı kayınvalidede koltuklara tutunup kalkıp sıralamaya çalışıyor. Ona alan tanısa zaten yürüyecek. Yanlış mı düşünüyorum sıralayan çocuk çok sürmeden yürümez mi? Bu çocuk 3 aydır sıralıyor.Her çocuk hemen yürümez.
Arkadaşımın kızı 18 aylık yürüdü. Benim oğlum 12 aylıktı. Başka bir arkadaşımınki 9 aylık. Size göre en mükemmel anne 9 aylık yürüyen mi?
Önemli olan 20 aydan önce yürümesidir.
Takip eden doktor bir sorun görse uyarırdı.
Siz biraz fazla abartıyorsunuz
15 aylık yürüyememesine de laf etmiş. Benim arkadaşımın kızı geç yürüdü. Çünkü çok garantici bir çocuktu. Düşmekten aşırı korkardı. O yürüdü ve hiç düşmedi mesela. Çocukların da gelişimleri farklı. Çocukta ihmal olsa kilo kaybı olur doktoru anlardıHanimefendi sizin bu kadinla derdiniz mi var? Yoksa dertsiz tasasiz hayatiniza dert mi lazim ya da eskilerin lafiyla size rahat mi batiyor?
Kavanoz mama dediginiz seyi siz sagliksiz bulur tercih etmezsiniz ama isin ozunde sebze meyve püresidir, mesela cok guzel et sulu sebze corbalari vardi hala da vardır muhtemelen cesitleri de cogalmistir. Belki (bu bende de vardi) ilk bebeklerde anneler korkak, pimpirikli, telasli olabiliyorlar, kizcagiz korkusundan normal ev yemegi yediremiyor olabilir. Neden sakin bakamiyorsunuz meseleye? Dedikodusunu yapmak yerine kendisiyle konusup belki derdine cozum bulabilirsiniz?
Ama her verdiginiz cevapta bir gariplik var, kadinla samimi değilsiniz ama banyo videolari elinizde, kadinla samimi degilsiniz ama birlikte yemege gidiyorsunuz, kadinla samimi degilsiniz ama dolaplarinin icine kadar hakimsiniz. Insallah buralari okuyup kim oldugunuzu anlar, baska diyecek birsey bulamiyorum. Degisik bir sınır bilmezlik sizdeki.
Hayır her çocuk bir değil. 18 aylım yürüyen kız çocuğunu çok yakından biliyorum her hafta görüyordum. Garantici bir çocuktu. Düşmekten korkardı. Senelerce cesaret edemedi. Yürümeyi geç başladı ama çok dengeli yürüdü mesela çpk düşmedi. Hala da çok garantilidir. Oturup yerde çamurla oynamaz mesela. Kaydırak sevmez. Yapısı farklı çocuklar da var.Benim kızım 25 aylık 13 aylıkken yürüdü çevremde 14 aylık 18 aylık yürüyen de gördüm çocuk sıralamaya çalışıyor oyun alanında tutunup kalktı kayınvalidede koltuklara tutunup kalkıp sıralamaya çalışıyor. Ona alan tanısa zaten yürüyecek. Yanlış mı düşünüyorum sıralayan çocuk çok sürmeden yürümez mi? Bu çocuk 3 aydır sıralıyor.
Bu videodan sonra her yaptığına takıldım doğrudur videoyu görene kadar kafama taktığım bir insan değildi şu anda adı geçince bile irite oluyorum. Videoyu görene kadar da dikkat etmemiştim çocuğun konağına yürümesine. Burada herkes beni kötü niyetli buldu ama kendilerine böyle bir video gelse naparlardı bilemiyorum. İmkanım olsa da iletsem sizlere ama maalesef yok.Bu kısım dediğiniz gibiyse evet ihmal var.
Ama yemek işinde abartıyorsunuz. Normal.
Yürümesi de bir ihmal belirtisi değildir.
Ek olarak bebek çiti de normal bir güvenlik önlemidir.
Bahsettiğiniz şeylerde tek ihmal duş olayı
Konak da ama bir şeylerin net belirtisi değil ya. Benim oğlanda sık oldu. Doktor da tamamen doğal bu yaşlarda vücut yağ dengesini sağlayamaz derdi. En sonunda bir markanın konak şampuanıyla çözdüm ben.Bu videodan sonra her yaptığına takıldım doğrudur videoyu görene kadar kafama taktığım bir insan değildi şu anda adı geçince bile irite oluyorum. Videoyu görene kadar da dikkat etmemiştim çocuğun konağına yürümesine. Burada herkes beni kötü niyetli buldu ama kendilerine böyle bir video gelse naparlardı bilemiyorum. İmkanım olsa da iletsem sizlere ama maalesef yok.
Bu yüzden diyorum ve her zamanda diyeceğim.Arkadaşlar merhaba benim 2 tane komşum var bunlar elti. Biri ile aram çok iyi 2 tane çocuğu var ona çok sık gidip geliyorum kayınvalidesi ile yaşıyor eltisi de kursa giderken 15 aylık oğlunu kızın evine bırakıyor kayınvalide baksın diye. Şimdi kafamı kurcalayan ama asla haddim olmayan bir konuda size danışmak istiyorum. Bu kadın çocuk 6 aylık olduğundan beri çocuğa her öğün kavanoz mama veriyor. Asla normal yemek vermiyor. Yapmadığından da değil kendine kocasına normal yemek yapıyor sulu yemek pilav çorba falan çocuk da uzanıyor yemek yemek istiyor ama elini çekiyor çocuğun vermiyor. Çocuğun 7 tane dişi var ama yemek hiç yemedi. Ben aşırı garipsiyorum bu durumu böyle bir beslenme şekli mi var? Bir de çocuğu oyun çiti ile kapalı bir alana koyuyor başka yerde oynamasına izin vermiyor çocuk hiç evde gezinmiyor izin vermiyor. Son olarak çocuğu yıkadıktan sonra oyun oynasın diye duşakabine bırakıyor bana videosunu attı. Tepeden su akıyor duş başlığından çocuk altında duşakabinin kapısını kapatmış banyo kapısını da kapatmış bu içerde iş yapıyor çocuk duşta yalnız. Ben acaba jugentamtı mı arasam diye düşündüm bu videoyu görünce. Çocuk 15 aylık kafasında hala Konak var. Anlayamadım karışma diyor eşimde bana ama tutamıyorum kendimi artık bu kadın hakkında bir şey duyunca tüylerim diken diken oluyor.
Not:Bu arada aramın iyi olduğu kişi 2 çocuğu olan kayınvalidesi ile yaşayan. Çocuğuna kavanoz mama veren duşta bırakanla aram iyi değil nötrüz çok samimi değiliz o yüzden bişey diyemiyorum haddim değil diye. Ama duramıyorum yarın bugün cana kast diye düşünüp polisi aramamak için.
Bu videodan sonra her yaptığına takıldım doğrudur videoyu görene kadar kafama taktığım bir insan değildi şu anda adı geçince bile irite oluyorum. Videoyu görene kadar da dikkat etmemiştim çocuğun konağına yürümesine. Burada herkes beni kötü niyetli buldu ama kendilerine böyle bir video gelse naparlardı bilemiyorum. İmkanım olsa da iletsem sizlere ama maalesef yok.